X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że ma rację. Już się nie mogę jutra doczekać aż pojedzie do biura i później przez 5 dni będzie całymi dniami tam siedział. Do rodziców mam faktycznie daleko,ale nie mam w nich wsparcia. Tylko Ala mnie trzyma przy życiu żeby jakos nie wymiekac, kocham ją i staram się być opanowana nawet jak placze,żeby nie czula mocno tego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słoneczko swieci juz na spacerku byliśmy gorąca carmelowa czekolada :) pycha i bułeczka słodka :) Moj mały zaskoczył mnie z rana zaczoł kopać ze az gołym okiem widać było silny chłop rosnie nam :) wczoraj łóżeczka oglądaliśmy wybraliśmy fajne łóżeczko z moim pokaże zaraz jakie :) dwie funkcje ma ze potem jak mały podrośnie bedzie miał łóżeczko ,a Jak podrośnie wyprowadzamy się do domu z ogrodem :) juz się doczekać nie mogę jak sobie bede kwiaty sadzić i wogóle Ignaś w piaskownicy bawił a koło niego sonia :) ah jaj http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50fd4e099847.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95d0b4fb7014.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 13:29

• Milcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    z przykrością dołączam do leżących. miałam w nocy napinanie brzucha jakby mi ktoś ciasną obręcz założył na wysokości pępka i zaciskał. nieprzyjemne uczucie i to już 2 raz w tym tyg. rano sms do gin i mam wstawać tylko do wc, brać nospe max, asparginian extra i relanium. mocz do badań już pojechał. boje sie...

Liloe skąd ja to znam... Ten sam scenariusz miałam, te same leki. Mi ta nasza gin kazała odstawić dopiero w 36 tc. Od tamtej pory przez pierwsze dni, to nawet mniej się spinał brzuch, a potem już zaczął ćwiczyć i przygotowywać się do porodu. Ja jeśli nie urodzę do piątku, to mam się zgłosić do Kubiaczyk i wtedy ustalimy plan działania.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Haha, kurna, juz normalnie śmiech mnie ogarnia powoli i bezsilnosc,mezulek użył znow miłych i pieszczotliwych epitetow w moim kierunku " brudasie"- bo poduche z naroznika położyłam na dywanie obok, bo pod głową miałam za wysoko,a jak wychodził do sklepu się wkurzylam i mowie- robisz dziś obiad,a on... "dla mnie to nie problem leniu smierdzacy" i się znowu poplakalam jak on może tak do mnie mowic,mi się to w głowie nie mieści. a może ja przesadzam??
    Wez się w garść Hwesta ,naprawdę bo szkoda byś przez cała ciąze tak miała ,uśmiechnij się Naprawdę bo to do niczego dobrego nie idzie . Jej no przykro mi jest jak tak piszesz az w sercu ściska ze tak wogóle kobietki mają w ciązy takiego dola łapią. Uśmiech :))))))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Najgorzej bo nie wiedziałam które ubranka pokazać bo jest tego trochę :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/657928905947.jpg

Tu na zdjęciu jest szlafrok tygryska, jest on od 6 miesiąca ale dorwałam też prosiaczka w rozmiarze od 0-3 miesięcy. Nie mogłam się powstrzymać :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/60b8a85978e4.jpg
    Angela śliczne ubranka :) słodkie takie ah jej

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle nad tym monitorem oddechu .A wy jaki typ macie .I czy kupować będziecie . http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96d598ba9a0f.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Film ogladam haha śmieszny taki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja chciałam go kupić plus tej samej firmy elektroniczną nianie z video ale jednak zrezygnowaliśmy. Koleżanka mówi że bez tego można się obyć i że nie działa to tak idealnie. Kupujemy tylko elektroniczna nianie z video .
    Taa video chyba lepsze co ,ja juz sama nie wiem popytam po rodzinie jeszcze siostry ,kuzynki kolezanki moze doradzą mi .Juz i tak mi duzo po doradzały :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polsce mi wyprawke robią mam nic nie kupować ,bo u nas zawsze bylo tak ze jak siostra w ciązy ktoras to my wyprawke szykowały :) takze teraz kolej na mnie i moje siostry i mama robią dla mnie .

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego Dnia Zyczę :) :)

hwesta lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję ani monitora oddechu ani niani. Monitor uważam ze zbędny gadżet, poza tym tak jak Angela pisze, często nie spełnia swojej funkcji i wprowadza tylko nerwową atomosferę jak wyje bez powodu. Niani nie potrzebuję, bo niestety domu brak :( tylko 2 pokojowe mieszkanko, takze to też u nas zbędne.
    Kurczaczki, kiedyś wszyscy się obchodzili bez takich rzeczy i było spoko :)

weronika86, mantissa, Ewelcia, Rudzia, Amy lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja od piątku leżę. Na razie w domu, jutro do gina i zobaczymy co mi powie. W piątek myślałam, że urodzę, masakra :( Fasia powiedz mi jakie ty objawy miałaś? Pewnie już pisałaś, ale za dużo szukania..
    Mnie okropnie kłóło w szyjce w piątek i cały czas napinał się brzuch. Czułam normalnie jak mi główka dziecka napiera na szyjkę :( Całe szczęście luteina w dawce końskiej, no-spa i magnez + leżenie pomogły i dziś zakłóje mnie tylko raz za czas. Dziecko też się przekręciło i już nie napiera na szyjkę, a no-spa zniwelowała to napinanie się brzucha. Mówiłam ginowi, że mi się tak napina już w 17 tyg. to powiedział, że to normalne, a wszędzie pisze że dopiero po 20 powinno się zacząć :( Coś mi się to wszystko za szybko i za często dzieje :( Jeszcze z nerwów tak w piątek w nocy zaciskałam szczęki przez sen, że od wczoraj nie mogę sobie poradzić z bólem zębów. Połowa szczęki mnie boli, ani jeść, ani pić :(
    Jak do tej pory starałam się być wyluzowana i nie przesadzać z nakręcaniem się to teraz spokój mnie zupełnie opuścił. Jeszcze mieszkam na 3 piętrze, a kuchnie i łazienkę mam na 1-wszym i muszę kursować tam i z powrotem po schodach, co raczej nie pomaga :(

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:21

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek pieluchy bede stosować :D choć bede pampersa zakładać i na to pieluchę tak jak mama mówi moja by bioderka rozstawić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 15:17

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja też czytałam, że Pampery wcale nie takie rewela, a biedronkowe Dady we wszelkich rankingach wygrywają :) Nawet dostały nagrodę od "Mamo To Ja" i laur konsumenta chyba. Na początek pewnie te najmniejsze '1' będzie trzeba zakupić, ale z tego co wywnioskowałam z wcześnieszych rozmów dziewczyn, to tych '1' nie warto dużo kupować bo szybko przechodzi się na '2'. Ja na początek kupię tylko jedną paczke.

Co do tetrowych to ja zamierzam kupić tak ze 20 sztuk myślę. Najbardziej opłaca się je kupić na allegro.

Ida, a Ty planujesz jechać na tetrze czy od początku tylko pampery?

Ida lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coraz więcej kobitek leżących jest az smutno się robi :(

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:34

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ