X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTINKA powiedz mi proszę czy te mutsy evo są rzeczywiście takie niskie??
    jeju widziałam wczoraj z daleka i również xlandera x pulse ale one takie maleńkie się wydają:(

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    eeee to stare gadanie naszych mam i babć że się nie powinno farbować:) teraz inna technologia, inne czasy:)

ja zamierzam brwi henną przelecieć.

zjadłamdwie bułeczki z pasztecikiem pomidorkiem i kiszonym ale czuję że niedługo ze mną pobędą.....
    czyli u mnie się sprawdza że im mniej jem tym lepiej dla mnie.....boshhheeee
    Ja też :) ja tez im mniej tym lepiej;))sie czuje lecę do ASdy:)po paprykę na leczo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:48

• Justinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    JUSTINKA powiedz mi proszę czy te mutsy evo są rzeczywiście takie niskie??
    jeju widziałam wczoraj z daleka i również xlandera x pulse ale one takie maleńkie się wydają:(
    Zwracaliśmy uwagę na wysokość wózka ponieważ mąż, jak i dziadkowie są wysocy ponad 185 ;) ale nie wyglądają przy tym wózku śmiesznie jak to czasami bywa... wysokość rączki się reguluje i spokojnie można dopasować zarówno do wysokiej jak i niskiej osoby. Gondola jest umieszczona na adapterach dzięki czemu jest wyżej, bo owszem spacerówka nie należy do zbyt wysoko umiejscowionych, ale to było zauważalne tylko w sklepie przy innych, w czasie użytkowania nie było to problemem.

Robotka1 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    dziewczyny wiecie co pomaga na mdlosci?zjedzenie czegokolwiek w lozku nie wstawac poproscie kogos zeby wam przyniosl np.banana i polezcie z 10minut mi bardzo pomoglo
    A co jeśli już w łóżku mnie mdli ?

• Fasia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:01

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • beszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

ja wlosy farbuje ;) ale pytam sie jakie farby maja i uprzedzam, ze w ciazy jestem ;)

co do wozka, to dla poprzednich dzieci mialam w Norwegii Emmaljunge (na wyspie mieszkamy - prawie jak na wsi) a w PL w miescie mutsy. ja bardzo chwale emme, ale dla 3 dziecka chce kupic hartana. cos nowego sprawdzic. chcoiaz stara emme mam nadal, gdyby hartan sie nie sprawdzil ;)

ja za to z mutsy bylam bardzo niezadowolona....no ale kazdy ma inne potrzeby.

dla tego dzidziusia sporo bede musiala kupic, jesli chodzi o ubranka - wszystkie oddalam. butelki, sterylizator, podgrzewacz, materac na przewijak, wszytkie te pieluszki i szmatki, posciel, kocyki, nosidla...no wszystko wszystko. jedynie lozeczko i kolyske mamy. aaa i wanienke stara po pierwszym synku jeszcze, ale jest rewelacyjna, wiec i teraz ja wykorzystamy przez te kilka miesiecy. poza tym wanne wymieniamy na nowa i planuje tam najczescije dzidzie kapac ;)

ja dzis bylam u lekarza ogolnego, ktory bedzie prowadzil moja ciaze. generlanie jestem mile zaskoczona, bo zrobila mi badania, kotrych wczesniej w Norwegii mi nie robiono. usg w 12 tc nadal nie wykonuja w tym kraju, wiec prywatnie pojade. jedyne co mnei martwi, to moja waga :( no ale musze co chwile jesc, bo inaczej rzyganko. nadal mam zwolnienie. prawie co zwymiotowalam na biurko lekraki. od razu chciala mi dac 100% zwolnienia,a le ja musze juz chcoiaz an troche do pracy wrocic, wiec od jutra jestem na 75% zwolnieniu, czyli na jakies 2-3 godz. bede do pracy jezdzila. musze tez zaczac na spacery chodzic, jak sie troche lepeij czuje...ale generlanie, to albo mnie muli, ablo spacmi sie chce i energii zero, a jak juz lepiej sie czuje, to sprzatam, gotuje i piore...czy z dzieciakmi sie bawie, czytam, ukladam...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ja was bardzo proszę nie piszcie mi tu o farbach bez amoniaku bo TAKICH NIE MA na śline włosa nie ufarbujecie, a żeby ufarbować to jest potrzebna woda utleniona bądż właśnie amoniak. Różnica ? Amoniak jest mniej wonny i szybciej wyparowywuje ale ma takie samo zadanie jak każdy aktywator w różnych farbach.
    Farbuję włosy teraz i całą ciążę z synem farbowałam i naprawde nic ale to nic nie ma prawa się z dzidzią stać. Jedyne co mogę powiedzieć to byście bardziej uważały na farbowanie włosów farbami z marketów, i to nie tylko będąc w ciąży.

Robotka1 lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wchodzimy w dziesiąty tydzień, samopoczucie coraz lepsze. Dziś wynik progesteronu piękny, 29.6 ng/mol czyli idealny jak na ten wiek ciąży co oznacza że przechodzimy na luteinę 2x100 mg Dziś też przyszła poducha Motherhood-kojec, pierwszy ciążowy zakup a ile radości.
    Najważniejszą jednak wiadomością dnia jest awans z podwyżką mojego męża, jestem strasznie z niego dumna.Mój urodzony kierownik :)

Ulka84, Ewelcia lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Lelitka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-) :-)
    Rety jaki ja mam dziś kryzys:-( :-( :-(
    Jutro wizyta-a ja czuje dziwny niepokój,boje się :-( :-(
    Dziś tak się poplakalam w Meza ramiona i zasnełam!,
    Czy my Aniolkowe mamy zawsze będziemy tak się bały o nasze perelki???
    Przepraszam ze tak pisze.
    Mam nadzieje ze nie wprowadzenie nikogo w zły nastrój???
    Może to te hormony tak się odezwały??Pierwszy raz nie mam siły na nic!!,Nawet nie posprzatalam i jeszcze ten apetyt na słodycze mnie dobija!!,Ja tylko ciacha bym jadła.....!kosmos jakiś!!!
    Ale jak narazie schudlasm a2 kg ale jak zostanie ten apetyt to będę jak słoń!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 07:34

(*) 09.08.2013 Fiołeczek....25 tc
    (*) 21.01.2014 Aniołek 5 tc
    f2w3vfxm0u0xdin0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelitka wrote:
    Witajcie:-) :-)
    Rety jaki ja mam dziś kryzys:-( :-( :-(
    Jutro wizyta-a ja czuje dziwny niepokój,boje się :-( :-(
    Dziś tak się poplaskalam w Meza ramiona i zasnełam!,
    Mam nadzieje ze nie wprowadzenie nikogo w zły nastrój???
    Może to te hormony tak się odezwały??Pierwszy raz nie mam siły na nic!!,Nawet nie podprzatalam i jeszcze ten apetyt na słodycze mnie dobija!!,Ja tylko ciacha bym jadła.....!kosmos jakiś!!!
    Ale jak narazie schudlasm a2 kg ale jak zostanie ten apetyt to będę jak słoń!!!
    Lelitka ja wczoraj miałam wieczorem tak ze tez się poryczałam w ramionach mojego na smutki mmnie wzięło ahh :)to te hormony . Tez ciastka wycinam :) nie martw się kochana życie piękne trza sie cieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:09

• liwi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Ginekolog odrazu mnie chciała do szpitala położyć ze względu na moją hemoglobine ale wybłagałam tabletki i zwolnienie mi chciała dać ale poprosiłam jeszcze o miesiąc. Jakoś się zgodziła ale nie po nosie jej było, jak się tylko gorzej poczuje mam odrazu przychod\ić po zwolnienie.

A z maleństwem wszystko ok. Podrosło trochę.

opv4mw.jpg

Krysti, Fasia, Ewelcia, Ulka84, Robotka1 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi fajny bąbelek, gratuluję, jaki ma CRL?

liwi lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • kluska Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelitka ja też miałam dzisiaj, kryzys. Jeszcze sen o poronieniu pogłębił uczucie lęku. Będzie dobrze i tego się trzymajmy.
    Nasze zamartwianie niczego na korzyść nie zmieni. Tak sobie tłumaczę jak przestaję ryczeć.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • liwi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,69. Na pierwszym usg był mniejszy niż powinien i się troche martwilam, ale podrósł i już jest większy. według CRL 8 tyd. 2 dzień.

Dziewczyny wszystko będzie dobrze. Nie martwcie się.

Krysti lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Lelitka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi piękna ta Twoja kruszyna:-) :-) :-)
    Jak to ładnie niż wszystko widać:-) :-)

Dziękuje za wsparcie!!A myslaam ze ja tylko jestem jakas inna i rycze mężowi.
    Mam nadzieje że to tylko burza hormonów!!!,

liwi lubi tę wiadomość

(*) 09.08.2013 Fiołeczek....25 tc
    (*) 21.01.2014 Aniołek 5 tc
    f2w3vfxm0u0xdin0.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livi pięknie :) oby tak dalej, rošnie młode w siłę

liwi lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Hej, ja po wizycie. Ginekolog odrazu mnie chciała do szpitala położyć ze względu na moją hemoglobine ale wybłagałam tabletki i zwolnienie mi chciała dać ale poprosiłam jeszcze o miesiąc. Jakoś się zgodziła ale nie po nosie jej było, jak się tylko gorzej poczuje mam odrazu przychod\ić po zwolnienie.

A z maleństwem wszystko ok. Podrosło trochę.

opv4mw.jpg
    Super piękne :)maleństwo maleńkie rośnie pięknie

liwi lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelitka wrote:

Jak się położyłam wczoraj na kozetce u lekarza zanim przyłożył mi głowicę do brzucha to myślałam, że serce mi wyskoczy ze strachu, stresu i cholera wie czego jeszcze :(
    Pewnie każda wizyta będzie podobna...

Będzie dobrze Kochana! :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:12

• Fasia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:01

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ