X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka piękne.

Psotka u mnie tez te pol kilo sie nie sprawdza.

Fasia wiesz kiedy wychodzisz do domku?

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, do Berlina a potem do Frankfurtu :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, brałam paracetamol o 1 w nocy czy go można brać bezpiecznie? On sprawia,ze ból jest trochę mniejszy,a nie wiem czy mogę wziąć :(

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    No niestety mam niski próg...lekko coś odczuwam a mnie to już drażni i dlatego tak panikuje i marudzę.Przepraszam po prostu ...ehhh taka jestem.

Aaa i dziękuje hihi

Mnie też czasem kopnie mały w takie miejsce, nawet nie wiem co to jest że strasznie boli :) Tylko mi zawsze wszyscy mówili że mam bardzo wysoki próg bólu. Jak chodziłam na rehabilitację na prądy to mi na max ustawiła a ja nic nie czułam, a wiekszośc osób to juz bolało :) Tak samo powiedział kiedyś mi ortopeda że taki uraz a ja tabletke wzięłam i do pracy poszłam :)

hwesta lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hej, brałam paracetamol o 1 w nocy czy go można brać bezpiecznie? On sprawia,ze ból jest trochę mniejszy,a nie wiem czy mogę wziąć :(

Mi lekarz powiedział że jak coś nas boli to trzeba wziąć tabletkę żeby dziecka bólem nie męczyć bo ono wszystko odczuwa, chyba że ból jest do wytrzymania, to wtedy nie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Psotka ja mam pobudke o 5 tylko nie chce mi się tak wcześnie tu wchodzić, bo wszystkie spicie :)

A męża dokąd wysłałaś?

Gratulacje:) u mnie to tycie sie nie sprawdza, chociaż od tego tygodnia czuje większy apetyt

Fasia jak się dzisiaj czujesz? Dalej masz te plamienia? Kiedy wychodzisz do domku ?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta - jeśli paracatamol Ci pomaga na ten bol to go bierz. Jesteśmy juz na tym etapie ciazy ze zagrożenie dla dzidziusia ze strony lekow nie jest juz tak wysokie.

A mnie niestety dopadła zgaga. Okropnośc ! Kupiłam sobie alugastrin i troszkę pomaga, ale nigdy nie przypuszczalam ze zgaga może tak uprykrzyc życie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam,leżę i czekam aż zacznie działać, w nocy zadziałał. Może gin mi dziś da jakieś mocniejsze przeciwbólowe dozwolone w ciąży, ok 9 zadzwonię do niego. Ale dziś spalam od 1, i jak teraz zelzeje bol,to też pewnie uda się zasnac. Ale za rok będę tulila juz spora księżniczkę moja... zniose każdy ból

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Hwesta - jeśli paracatamol Ci pomaga na ten bol to go bierz. Jesteśmy juz na tym etapie ciazy ze zagrożenie dla dzidziusia ze strony lekow nie jest juz tak wysokie.

A mnie niestety dopadła zgaga. Okropnośc ! Kupiłam sobie alugastrin i troszkę pomaga, ale nigdy nie przypuszczalam ze zgaga może tak uprykrzyc życie..

Oj może :) Ja teraz co prawda nie mam, ale na początku ciąży to non stop także współczuje :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA - paracetamol jest w ciazy stosunkowo bezpieczny. Sa jednak badania ktore pokazuja, ze branie paracetamolu zwieksza ryzyko astmy u dzieci. Na niektorych ulotkach dlatego jest napisane, ze jesli to tylko mozliwe nalezy sie wstrzymac z braniem tego leku. Ale pameitaj, ze to chodzi o badania osob ktore biora paracetamol czesto i w duzych ilosciach, jedna, dwie, trzy tabletki czasem, nie zaszkodza bo to nie jest stale dzialanie czynnika.

PS: I znowu widze na moim suwaczku 18+6 (wczoraj bylo 18+6) zamiat 18 (dzis wchodze w 20tc czyli jutro powinno byc 19+1))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 08:07

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka ja widzę, że 19 tydzień u Ciebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No i jestem na polmetku!

"Gratulacje, dotarłaś do półmetka! Większość kobiet odczuwa już ruchy dziecka kilka razy na dzień. Od tego czasu będziesz przybierała na wadze około 500 gram tygodniowo."

No bez jaj, pol kilo tygodniowo???
    Gratuluję półmetku ! :))
    ja ostatnio przytyłam pół kg w tydzień :D

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Gratuluję półmetku ! :))
    ja ostatnio przytyłam pół kg w tydzień :D

A ja się nawet nie ważę żeby się nie stresować :) Ale strasznie ostatnio zaczęły mnie irytować pytania w stylu ile przytyłas już bo taki duży brzuch już masz albo jaka Ty już gruba jesteś... no szlag mnie trafia po prostu...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka - gratulacje półmetka :-) jeszcze drugie tyle i Twój skarbek będzie na swiecie

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi druga osoba powiedziala, ze zmienilam sie na twarzy. Kolega powiedzial, ze gdyby nei wiedzial ze jestem w ciazy to by pomyslal ze moze na cos chora jestem. Moj maz twierdzi, ze wyladnialam, ja tez tak sadze hehehe (skore pomijajac to ze mam sucha to mam gladsza i bez syfow zadnych :)

Dajana28 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Psotka - gratulacje półmetka :-) jeszcze drugie tyle i Twój skarbek będzie na swiecie

Dzieki dziewczyny :)

No wiem, musze wykorzystac czas dobrze :P

CzaryMary, Dajana28 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz 158 dni ciazy :) juz mniej boli... musze kupic jakiś krem do twarzy, nic nie używam,a latka leca... polecacie cos dla 26-27 latki?

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    U mnie juz 158 dni ciazy :) juz mniej boli... musze kupic jakiś krem do twarzy, nic nie używam,a latka leca... polecacie cos dla 26-27 latki?

Dla mnie najlepszy krem to Dermedic Hydrain 2 Krem intensywnie nawilżający

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Dla mnie najlepszy krem to Dermedic Hydrain 2 Krem intensywnie nawilżający

Fajny ale nie mogę znieść jego zapachu. Nie wiem o co mi chodzi. Innym się podoba a mnie od niego odrzuca.

Ja z kremów uzywam aktualnie Iwostin - jestem zadowolona.

Ide kochane ogarnąć chatę, a potem zamierzam dotlenic malucha i przejść się na spacer, zaliczając po drodze Lidla. Pijawie się później.

Miłego przedpoludnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 08:36

‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ