X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam aspargin,ale teraz nie biorę, musze kupic. Nospa ma niby rozkurczyc to co tam zablokowane jest,ale ona nie działa na moja nerke przeciwbolowo :( kazał leżeć na lewym boku żeby obciążać prawa stronę i pić dużo... no nie wiem... ale muszę mu ufać, do tej pory jego zalecenia trafne były

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po paracetamolu na wymioty mnie bierze,chyba się będę męczyć z bolem

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

oj tak magnez bardzo ważny, odkąd zmieniłam asmag na aspargin moje skurcze brzucha zniknęły całkowicie:D

Fasia a widzę że wróciłaś do asmagu z polecenia lekarzy:)

ja wczoraj miałam ból brzucha, łyknęłam nospę, poszłąm się przejść i ból minął:)
    tak że zaoszczędziłam sobie zmartwień:)

dziś wybieram pościel, jeju jaki ja mam mętlik w głowie:P cały czas się obawiam że ta płeć to nie na 100%:P
    jak się wkurzę to poczekam do kolejnego badania, ale chyba nie wytrzymam:)

no i łóżeczko:) też chyba dziś bo mam upatrzone:)

i na pewno będę robiła kule tiulowe:D jak one mi się spodobały:D

dziewczyny zdrowia życzę w dzisiejszym dniu wszystkim:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://rekodzielo-krok-po-kroku.blogspot.com/2014/06/jak-zrobic-pompon-z-tiulu-organzy.html?m=1 takie??

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasi partnerzy zameirzaja zostac z wami dluzej po porodzie? Ja mam nadzieje ze moj zostanie chociaz ze 2-3 tygodnie, ale ostatnio nawet cos wspominal ze wzialby od razu tacierzynski na na przyklad miesiac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta bierz regularnie asmag lub aspargin bo to naprawdę ważne u nas, dziewczyn którym dolegaja bole brzucha. On naprawdę pomaga, może to Ciebie będzie lepiej jak zaczniesz brać regularnie?

Tak Robotka wrocilam do asmagu, takie zalecenia :) aspargin bralam na kolatania serca, bo ma potas, może będę łykac jedna dziennie dla pewności, zobaczę jak wrócę do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:28

hwesta lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    http://rekodzielo-krok-po-kroku.blogspot.com/2014/06/jak-zrobic-pompon-z-tiulu-organzy.html?m=1 takie??
    taaakie:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Czy wasi partnerzy zameirzaja zostac z wami dluzej po porodzie? Ja mam nadzieje ze moj zostanie chociaz ze 2-3 tygodnie, ale ostatnio nawet cos wspominal ze wzialby od razu tacierzynski na na przyklad miesiac.
    A ile sie wogole należy dla tatusia w Polsce wolnego po urodzenia dziecka?

U mnie to jest 2 tyg, ale mój to chyba jakies 10 urlopu dodatkowe weźmie, cos wspominał ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA mój zostaje 2 tygodnie po porodzie bo to mu się należy, potem idzie na miesiąc do pracy ale u niego praca to 7-8 razy w miesiącu na 24 h, no a potem idzie już na miesiąc urlopu:) ale pewnie będzie dorabiać na weselach w weekendy;) no zobaczymy:)

FASIA a mi z kolei przepisał ten aspargin na skurcze silne kończyn i drętwienia częste:) właśnie mówił że potas jest wskazany

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ważne ze pomaga :))

Psotka mój pewnie 2 tyg, może więcej zostanie z nami

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Świetne są a jak się zrobi samemu to wychodzi bardzo tanio :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Mój mąż bierze od razu po porodzie 2 tygodnie tacierzyńskiego

relgwn15ds2ncxvn.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    To jest jakas masakra!!! ;/ wrocilam juz do domu, diagnoza z dzis- bol pochodzi z kręgosłupa ;/ ;/ taaa bol miesiaczkowy od kregoslupa?! ;/ zbadali tylko tetno Malej i nic wiecej. Ani mnie ginekologicznie ani nic.. to jest smieszne! I tych lekow co mi wczoraj przepisali mam nie brac! Wydalam kupe kasy na nie ;/ jestem wsciekla!

Rudzia, nie znam dokładnie Twojego przypadku, ale jak mnie ostatnio bolał krzyż, tak, że nie mogłam zasnąć, to ból promieniował na całą miednicę i podbrzusze właśnie. Już się martwiłam dlaczego brzuch mnie boli, ale po kilku takich akcjach skojarzyłam, że to od kręgosłupa. Więc może faktycznie nic złego się nie dzieje i oby. :)
    Tak czy siak, współczuję jak Cię lekarz potraktował. Niechaj Cię Twój własny przebada dla spokoju ducha. :) Zdrówka!

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dzięki dziewczyny, zobaczę te kremy :) leżę jak orka jakby to Krysti powiedziała i na wymioty mi się zbiera, pewnie od leków, juz mnie nic nie zdziwi ;)
    Ja tez jak orka leze:) haha mnie dzis zgaga męczy masakra:/

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na orientujecie sie jak to jest z miejscami parkingowymi np dla niepełnosprawnych czy mozna je zajmowac? Bo wiem ze na niektórych sa specjalnie dla kobiet w ciazy ale u mnie w miescie ghyba tylko jeden sklep tak ma.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz sofe i Fotel :) wreszcie nie rozpakowije bo są zapakowane a sama nie udzwigne sofy by zdjąc folie :) czekam na mojego az z roboty wroci a ja za pare godzin lece poduszki kupic na sofe i kocyk do przykrycia fajny :D hihi

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzisiaj mam troche stresa. Musze jechac na inny instytut spotkac sie z kolega ktory mial mi pokazac jak przeprowadzic pewna reakcje w labie. Mowilam mu, ze jestem w ciazy i poprosilam, zeby jednak zrobil to poprostu za mnie. Mam nadzieje ze wezmie to na powaznie i nie bede musiala tam do tego laboratorium nawet wchodzic :/.
    Moja kolezanka z biura jak zaszla w ciaze to stala sie bardzo przewrazliwiona i nawet nie chciala do laboratorio wejsc, nawet zeby komus jakies urzadzenie palcem pokazac :/. No troche sobei tu nagrabila niemilych komentarzy bo poprostu przesadzala. Ja pracuje z tym co uwazam za bezpieczne ale dzisiaj to sa zwiazki chemiczne z ktorymi napewno nei powinnam miec kontaktu ale napewno musze dostac wynik :/. Wiec licze, ze ten kolega poprostu to za mnei zrobi...Chyba troche do tego posymuluje....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie z rana :)
    Zdrowia życzę :)

Fasia - wracaj szybko do zdrowia :*

U mnie dziś tez półmetek niby 19 tydzień ale 20 ja już się zagubilam ;)

Właśnie miałam do Was pisać czy może nie wiecie na temat tych urlopów dla tatusiów...
    Mój co prawda pracuje w Niemczech ale u Polaka choć w niemieckiej firmie trochę to głupie ale ok ;)
    No i czytałam jakiś czas temu ze jak już urodzę to on może złożyć wniosek o ten urlop ale to tylko bedą 2 tygodnie... :(
    Nie da się nic więcej wyzydzic? ;)
    Z reszta tez bardzo chciałabym żeby był ze mną przy porodzie ale może akurat wtedy będzie koło frankfurtu nad menem i jak on niby dojedzie do Biskupca? To ok 1300 km :( odrzutowca nie mamy :(

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny na orientujecie sie jak to jest z miejscami parkingowymi np dla niepełnosprawnych czy mozna je zajmowac? Bo wiem ze na niektórych sa specjalnie dla kobiet w ciazy ale u mnie w miescie ghyba tylko jeden sklep tak ma.

Ja sadze, ze nie jest to dozwolone. Ciezarna nei jest niepelnosprawna a sa ludzie ktorym bardzo trudno sie poruszac.

CzaryMary lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 tydzień i 1 dzień yyy?
    Coś mi się Chrzani z tym kalendarzem.... :/ Wy tez tak macie?

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ