Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBrałam aspargin,ale teraz nie biorę, musze kupic. Nospa ma niby rozkurczyc to co tam zablokowane jest,ale ona nie działa na moja nerke przeciwbolowo
kazał leżeć na lewym boku żeby obciążać prawa stronę i pić dużo... no nie wiem... ale muszę mu ufać, do tej pory jego zalecenia trafne były
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry:)
oj tak magnez bardzo ważny, odkąd zmieniłam asmag na aspargin moje skurcze brzucha zniknęły całkowicie:D
Fasia a widzę że wróciłaś do asmagu z polecenia lekarzy:)
ja wczoraj miałam ból brzucha, łyknęłam nospę, poszłąm się przejść i ból minął
tak że zaoszczędziłam sobie zmartwień
dziś wybieram pościel, jeju jaki ja mam mętlik w głowie:P cały czas się obawiam że ta płeć to nie na 100%
jak się wkurzę to poczekam do kolejnego badania, ale chyba nie wytrzymam:)
no i łóżeczko:) też chyba dziś bo mam upatrzone:)
i na pewno będę robiła kule tiulowe:D jak one mi się spodobały:D
dziewczyny zdrowia życzę w dzisiejszym dniu wszystkim:)
-
nick nieaktualny
-
Hwesta bierz regularnie asmag lub aspargin bo to naprawdę ważne u nas, dziewczyn którym dolegaja bole brzucha. On naprawdę pomaga, może to Ciebie będzie lepiej jak zaczniesz brać regularnie?
Tak Robotka wrocilam do asmagu, takie zaleceniaaspargin bralam na kolatania serca, bo ma potas, może będę łykac jedna dziennie dla pewności, zobaczę jak wrócę do domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:28
hwesta lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:Czy wasi partnerzy zameirzaja zostac z wami dluzej po porodzie? Ja mam nadzieje ze moj zostanie chociaz ze 2-3 tygodnie, ale ostatnio nawet cos wspominal ze wzialby od razu tacierzynski na na przyklad miesiac.
U mnie to jest 2 tyg, ale mój to chyba jakies 10 urlopu dodatkowe weźmie, cos wspominał -
PSOTKA mój zostaje 2 tygodnie po porodzie bo to mu się należy, potem idzie na miesiąc do pracy ale u niego praca to 7-8 razy w miesiącu na 24 h, no a potem idzie już na miesiąc urlopu:) ale pewnie będzie dorabiać na weselach w weekendy;) no zobaczymy:)
FASIA a mi z kolei przepisał ten aspargin na skurcze silne kończyn i drętwienia częste:) właśnie mówił że potas jest wskazany -
PsotkaKotka wrote:Czy wasi partnerzy zameirzaja zostac z wami dluzej po porodzie? Ja mam nadzieje ze moj zostanie chociaz ze 2-3 tygodnie, ale ostatnio nawet cos wspominal ze wzialby od razu tacierzynski na na przyklad miesiac.
Mój mąż bierze od razu po porodzie 2 tygodnie tacierzyńskiego -
Rudzia wrote:To jest jakas masakra!!! ;/ wrocilam juz do domu, diagnoza z dzis- bol pochodzi z kręgosłupa ;/ ;/ taaa bol miesiaczkowy od kregoslupa?! ;/ zbadali tylko tetno Malej i nic wiecej. Ani mnie ginekologicznie ani nic.. to jest smieszne! I tych lekow co mi wczoraj przepisali mam nie brac! Wydalam kupe kasy na nie ;/ jestem wsciekla!
Rudzia, nie znam dokładnie Twojego przypadku, ale jak mnie ostatnio bolał krzyż, tak, że nie mogłam zasnąć, to ból promieniował na całą miednicę i podbrzusze właśnie. Już się martwiłam dlaczego brzuch mnie boli, ale po kilku takich akcjach skojarzyłam, że to od kręgosłupa. Więc może faktycznie nic złego się nie dzieje i oby.
Tak czy siak, współczuję jak Cię lekarz potraktował. Niechaj Cię Twój własny przebada dla spokoju ducha.Zdrówka!
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny na orientujecie sie jak to jest z miejscami parkingowymi np dla niepełnosprawnych czy mozna je zajmowac? Bo wiem ze na niektórych sa specjalnie dla kobiet w ciazy ale u mnie w miescie ghyba tylko jeden sklep tak ma.
-
nick nieaktualny
-
Kurcze dzisiaj mam troche stresa. Musze jechac na inny instytut spotkac sie z kolega ktory mial mi pokazac jak przeprowadzic pewna reakcje w labie. Mowilam mu, ze jestem w ciazy i poprosilam, zeby jednak zrobil to poprostu za mnie. Mam nadzieje ze wezmie to na powaznie i nie bede musiala tam do tego laboratorium nawet wchodzic
.
Moja kolezanka z biura jak zaszla w ciaze to stala sie bardzo przewrazliwiona i nawet nie chciala do laboratorio wejsc, nawet zeby komus jakies urzadzenie palcem pokazac. No troche sobei tu nagrabila niemilych komentarzy bo poprostu przesadzala. Ja pracuje z tym co uwazam za bezpieczne ale dzisiaj to sa zwiazki chemiczne z ktorymi napewno nei powinnam miec kontaktu ale napewno musze dostac wynik
. Wiec licze, ze ten kolega poprostu to za mnei zrobi...Chyba troche do tego posymuluje....
-
Witam wszystkie Panie z rana
Zdrowia życzę
Fasia - wracaj szybko do zdrowia :*
U mnie dziś tez półmetek niby 19 tydzień ale 20 ja już się zagubilam
Właśnie miałam do Was pisać czy może nie wiecie na temat tych urlopów dla tatusiów...
Mój co prawda pracuje w Niemczech ale u Polaka choć w niemieckiej firmie trochę to głupie ale ok
No i czytałam jakiś czas temu ze jak już urodzę to on może złożyć wniosek o ten urlop ale to tylko bedą 2 tygodnie...
Nie da się nic więcej wyzydzic?
Z reszta tez bardzo chciałabym żeby był ze mną przy porodzie ale może akurat wtedy będzie koło frankfurtu nad menem i jak on niby dojedzie do Biskupca? To ok 1300 kmodrzutowca nie mamy
-
MłodaDama wrote:Dziewczyny na orientujecie sie jak to jest z miejscami parkingowymi np dla niepełnosprawnych czy mozna je zajmowac? Bo wiem ze na niektórych sa specjalnie dla kobiet w ciazy ale u mnie w miescie ghyba tylko jeden sklep tak ma.
Ja sadze, ze nie jest to dozwolone. Ciezarna nei jest niepelnosprawna a sa ludzie ktorym bardzo trudno sie poruszac.CzaryMary lubi tę wiadomość