Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mieszkanko Julka całkiem, całkiem
Super brzuszek!
Szafa super
A ciuszki jakie kupił mąż - BOSKIE! jeszcze raz się powtórzę, że męża masz superMój pozwala mi na wszystko i ja zawsze kupuje i decyduje, on niestety prócz prezentów dla mnie... nic sam nie kupił... ale i tak go Kocham
Fasia lubi tę wiadomość
-
Justinka spoko, przeciez się nie gniewam
może mi się uda do nich podjechać, zobaczę jak z brzuchem i tymi kłuciami w pochwie
Przyda mi się to konto, bo będę pewna że L4 dotarło i co najważniejsze - kiedy dostanę kasę!
Justinka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do was pytanie.
W czwartek jest pogrzeb tego kolegi z mojej pracy ktory utonal. Nie bylam z nim jakos bardzo zwiazana ale czasem sobie gadalismy, glownie o wspinaczce itp. Wiadomosc o jego smierci mnie absolutnei zszokowala. Nie wiem czy to przypadek ale po tej wiadomosci rozbolal mnie dziwnie brzuch z prawej strony i myslalam, ze bede meza wzywac zeby mnei z pracy autem zabral ale po jakiejs godzinie przeszlo. Chlopak mial 31 lat, napisal juz doktorat i czekal na termin obrony, znalazl prace ktora mial zaczac po urlopie, pojechali do Turcji i niestety stala sie tragedia.
No i nie wiem czy na ten pogrzeb isc. Chetnie bym poszla, bo go lubilam no i wypada. Ale na przyklad nasza sekretarka mowi zebym nie szla i ze kazdy to zrozumie. Boje sie po pierwsze, ze bedzie zimno i ze moge sie przeziebic a po drugie ze to bedzie bardzo emocjonalne, duzo emocji i to niefajnych i to moze zle wplynac na mnie i na malego.
Jak myslicie, isc czy nie isc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:12
-
nick nieaktualny
-
Rudzia - dziękuję
))
KasiaKwiatek - no to chyba trzeba będzie odwiedzić ten cudowny urząd
Justinka - dziękuję za pochwały na temat brzuszka i męża) Brzuszek na zywo jest jakiś większy niż na zdjęciach ale to może takie wrażenie
Teraz chyba tylko mój mąż będzie musiał robić zakupy chyba, że będę je zamawiać przez internet
Psotka - odpuściłabym sobie. Pomódl się za niego, a na grób jak pisze HELA możesz pójść w innym terminie. Po co kusić los, na pewno się wzruszysz, zasmucisz - dziecku to niepotrzebne ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:14
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Hela85 wrote:Justinka mam taką koleżankę co nigdzie jeszcze nie pracowała i założyła 5 miesiący temu własny biznes a teraz jest w ciąży to jak długo musi opłacać składki by mieć zasiłek macierzyński i jak oni to liczą, średnio jej zarobki wahają się między 8-12 tys a jest na ryczałcie,póki co szuka dobrej księgowej, boi się pójść zapytac do zusu a przecież na bank będzie skontrolowana
Pytanie na kiedy ma termin? może jeszcze może wcześniej załapać się na chorobowe? No i w przyszłym roku ma wejść nowa ustawa, że mimo wszystko będzie liczona średnia z 12 miesięcy, więc takie opłacenie miesiąc przed porodem czy też 3 miesiące przed chorobowym wysokich składek nic nie da...Hela85 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:
Psotka - odpuściłabym sobie. Pomódl się za niego, a na grób jak pisze HELA możesz pójść w innym terminie. Po co kusić los, na pewno się wzruszysz, zasmucisz - dziecku to niepotrzebne ..
No wlasnei tego sie boje. Nie chce widziec rozpaczy jego dziewczyny (poszli plywac razem, ona sie uratowala) i jego rodziny. To znaczy nie chce bo sie boje ze na mnei to zle wplynie.
-
nick nieaktualny
-
Psotka ja bylam w niedziele na pogrzebie dziadka mojego, fakt zmarzlam troche ale poza tym dobrze to znioslam, nie wyobrazam sobie żeby mnie tam nie było, ale jeśli to tylko kolega to i ja bym sobie daroowala po co maja cie meczyc dlugo po jeszcze obrazy z tego pogrzebu, na pewno kazdy zrozumie.
-
FASIA Ty na pewno tam jednego Julka trzymasz? i to na pewno Twoja pierwsza ciąża
???? heheh strasznie duży bebolek masz:) mój przy Tobie to wymięka:P
ale jest śliczny:) no i te ciuszki:D aahhhh ale będziecie młodego stroić
pamiętam ile miałam kokardek sukienuś na malusią młodąa najczęściej ubieraliśmy rampersiki na ciepłe dni i bodziaki, i śpiochy bo wygodnie i dla mnie i dla niej:) wiadomo zakładało się na niedzielę
ale dzieci tak szybko rosną że od niedzieli do niedzieli nieraz potrafiliśmy w przeciągu 2-3 takich niedziel rozmiar zmienic;)
-
PsotkaKotka wrote:No wlasnei tego sie boje. Nie chce widziec rozpaczy jego dziewczyny (poszli plywac razem, ona sie uratowala) i jego rodziny
. To znaczy nie chce bo sie boje ze na mnei to zle wplynie.
Dlatego właśnie bym sobie odpuściła. Nikt nie będzie mieć Ci tego za złe. Musisz o sobie myśleć - pójdziesz zdenerwujesz się, zapłaczesz i brzuszek znowu zacznie boleć .. Nie ma co -
nick nieaktualny
-
Robotka1 wrote:FASIA Ty na pewno tam jednego Julka trzymasz? i to na pewno Twoja pierwsza ciąża
???? heheh strasznie duży bebolek masz:) mój przy Tobie to wymięka:P
ale jest śliczny:) no i te ciuszki:D aahhhh ale będziecie młodego stroić
Co chwile ktoś mnie pyta czy aby na pewno mam tam jedno dzieckoTAK - Julek jest tam sam i TAK - to moja pierwsza ciąża
Boję się co będzie dalej.. No i On wcale nie jest jakiś duży, ba nawet mniejszy niż Wasze dzieci na tym etapie, nawet wczoraj na usg lekarz powiedział, że płód 19tygodniowy. Także nie wiem skąd ten brzuch taki oooogromny
Mąż się obruszył na słowo "płód" i mówi - Czemu on Go obraża, to nie płód a Julek, tak powinien mówić
Julek to będzie mały dżolerood urodzenia będzie uwodzić LOL
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:31
Ola89, misia83, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
hwesta wrote:Kroplowki leca,mam białko w moczu, kamień w prawej nerce i póki co tyle wiemy
Pomagają coś te kroplówki ? Boli dalej ? Wymiotujesz ? ehhh biedactwo .. ja już w domu i życzę abyś i Ty jak najszybciej doszła do siebie i wróciła ! -
Fasia wrote:Justinka - dziękuję za pochwały na temat brzuszka i męża
) Brzuszek na zywo jest jakiś większy niż na zdjęciach ale to może takie wrażenie
Teraz chyba tylko mój mąż będzie musiał robić zakupy chyba, że będę je zamawiać przez internetpo za tym na prawdę wiele można kupić przez internet, ja teraz mimo że jeszcze zakazu chodzenia nie mam i tak większość kupuje poprzez Internet bo się bardziej opłaca
Psotka - na prawdę na Twoim miejscu bym sobie darowała pójście na pogrzeb.. myślę że to nie odpowiednie miejsce i czas dla Ciebie, dla każdej z nas w naszym stanie... za dużo emocji, po za tym pogoda nie rozpieszcza... myślę, że każdy zrozumie.
Hela - ja mam działalność od roku i też zus był dla mnie ogromnym stresemale na prawdę jeśli zrobi się to z głową, obejdzie się bez stresu...
A jeśli mogę coś podpowiedzieć... jeśli jest we wczesnej ciąży... skorzystała z zasiłku chorobowego... szkoda tylko że nie padło to pytanie końcem listopada... no ale nic.. jeśli nie opłacała do tej pory skł. chorobowych to niech przystąpi teraz nawet od jutra i opłaci minimum 90 dni... czyli mogłaby iść na zwolnienie najwcześniej ok. 5 marca! i w sumie wysokie składki może opłacić za styczeń i luty, ponieważ te miesiące będą brane pod uwagę, a grudzień sobie darować - opłacić niskie, bo i tak do średniej nie będą liczyć, tak samo jak te 4 dni marca... wtedy zyska wysoki zasiłek chorobowy... bo niestety gdy wejdzie nowa ustawa coś mówią o 1 kwietnia 2015 wtedy macierzyński będzie miała na nowo liczony... czyli będzie brana średnia z ostatnich 12 miesięcy...
to trzeba dobrze przemyśleć i przeliczyć co się bardziej opłaca i jak to zrobić...Hela85, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny