Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
Fasia świetne te rzeczy, warto było zaryzykować
Hwesta i Angela trzymajcie się, miała nam już ta zła passa minąć a jakoś tak się przedłuża... Ja już w pracy, zaraz kawusia i ciasteczko, dzisiaj mam wyjątkowo leniwy dzień w pracy także muszę sobie coś do roboty znaleźć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie wczoraj handra dopadla ale pezeszla
hihi hormony robią swoje poryczałam się z niczego po prostu rozczulilam nad sobą ,tesknie za rodziną i dlatego ale juz nie dlugo mama bedzie oby ten grudzień zleciał szybko
Ja dzis wizyta w szpitalu echo serca mam.40 min .
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Dziewczyny,te czopki na robienie kupki pomagają? Musze chyba poprosic,bo od wtorku nic i zaczynam się męczyć
Amy chyba je testowala,nie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:Zalezy czy Hwesta może wszystko jesć, jak tak to kilka jabłek można sobie podjesć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 08:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justinka wrote:Rozumiem, że chcesz składkę opłacić tylko za jeden miesiąc przed porodem i skorzystać z wyższego macierzyńskiego, bo na chorobowe i tak już nie zdążysz
pamiętaj że jeśli masz termin na pierwszą połowę kwietnia to zawsze istnieje ryzyko urodzenia w marcu, a co za tym idzie opłacenie składki tylko za marzec nic nie daje, więc ja bym chyba opłaciła od lutego [a jesli urodzisz w marcu to wtedy możesz już niższe składki za marzec... no a jeśli dopiero urodzisz w kwietniu to niestety będzie trzeba za marzec też zapłacić wysoką...]
Co do obliczenia... od podstawy jaką przyjmiesz odejmujesz 13,71% oraz 18% podatku, wtedy wyjdzie Ci ile masz na rękę... Jeśli podstawa będzie 4000 zł to wtedy na rękę wychodzi ok. 2830 zł
4000 zł * 13,71% = 548,40 zł
4000 zł - 548,40 zł = 3451,60 zł
3451,60 zł * 18% [inaczej aby od razu nam wyszło * 82%] 2830,31 zł
Justinka, mi księgowa powiedziała, żebym wyrejestrowała się w styczniu z chorobowego w lutym zarejestrowała ponownie i zaczęła płacić składke wysoką jaką tam chce..chodzi o macierzynskie bo o l4 i tak mi nie chodziło.
i ona mi to mniej wiecej liczyła, np podstawe przyjme 3000zł to składkę płacic mam cos ok 1800zł i macierzynskiego dostane ok 3400zł. dobrze to zapamiętałam zgadza sie? bo to mi się nie zgadza z tym co napisałas powyzej, albo sie nie znam osiwec mnie:)))