SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:31

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Angela89... co to sie u nas dzieje...ja spalam dziś po kroplowkach cała noc... mdli mnie z głodu chyba,a mam tylko słodycze na które nie mam ochoty,gdzie to śniadanie, nerka pobolewa, ale ostatnio przeciwbólowe miałam o 22 jakos

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,te czopki na robienie kupki pomagają? Musze chyba poprosic,bo od wtorku nic i zaczynam się męczyć :( Amy chyba je testowala,nie?

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Fasia świetne te rzeczy, warto było zaryzykować :) Hwesta i Angela trzymajcie się, miała nam już ta zła passa minąć a jakoś tak się przedłuża... Ja już w pracy, zaraz kawusia i ciasteczko, dzisiaj mam wyjątkowo leniwy dzień w pracy także muszę sobie coś do roboty znaleźć :P

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 23 tygodniu :-)

Angela- kurcze no. Mam nadzieje ze to nic poważnego i szybko wyjdziesz.

Hwesta - czopki to bardzo dobra sprawa. Jak masz się męczyć to poprosił o takowego.

Amy lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA na zaparcia zrobiłam sobie dietkę kilka dni - sałatki non stop i dużo jabłek i pomogło, od razu się lepiej poczułam i na razie jest ok także polecam :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, dieta byłaby najlepsza ale w warunkach szpitalnych to chyba kiepsko.

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    No tak, dieta byłaby najlepsza ale w warunkach szpitalnych to chyba kiepsko.

Zalezy czy Hwesta może wszystko jesć, jak tak to kilka jabłek można sobie podjesć :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Jej trzymaj się kochana mam nadzieje ze to nic powaznego .Co chwile coś się u nas dzieje masakra jej przeraza mnie to . Ja dzis nie spie jak powinnam budze się Ignaś kopie i R chrapie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj handra dopadla ale pezeszla :) hihi hormony robią swoje poryczałam się z niczego po prostu rozczulilam nad sobą ,tesknie za rodziną i dlatego ale juz nie dlugo mama bedzie oby ten grudzień zleciał szybko :) Ja dzis wizyta w szpitalu echo serca mam.40 min .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczyny,te czopki na robienie kupki pomagają? Musze chyba poprosic,bo od wtorku nic i zaczynam się męczyć :( Amy chyba je testowala,nie?
    Niech ci maz kupi te glicerynowe... ja sie nimi wspomagam jak nie daje rady.. dzialaja u mnie po ok 5min juz i nie zauwazylam skutkow ubocznych typu biegunkowy bol brzucha.. takze spokojnie mozesz probowac i sie nie meczyc.. 5zl za 10 czopkow wiec to grosze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wspolczuje bolu wyrostkowego... oby nie musieli ci robic zabiegu.. chociaz teraz robia laparoskopowo wiec blizny to tylko dwie dziurki. Trzymaj sie dzielnie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 08:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glicerynowe dobre ale skonsultuj hwesta z lekarzem czy mozesz ,ja tez mam glicerynowe ale sama boje się stosować je i jeszcze nie uzywalam mimo ze mislam zaparcia ale przeszly ,Jabka jedz owoce i wody pij duzo .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Zalezy czy Hwesta może wszystko jesć, jak tak to kilka jabłek można sobie podjesć :)
    U mnie jablka tez sie sprawdzaja ale nie miedzy posilkami tylko najlepiej zjesc rano na czczo i tez dziala przeczyszczajaco.. podobno tak samo dziala sok z kapusty kiszonej na czczo ale tego jeszcze nie probowalam, wiec polecic jeszcze nie moge :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 08:05

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja już po śniadaniu.Dziewczyny w szpitalach,trzymajcie się dzielnie.
    Ja na 10:20 jadę do endokrynologa, pewnie mi da jakieś leki.
    Udanego i spokojnego dnia

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofa juz rozpakowana i fotel :) moj nózki wiartarą po wkrecał i git jeszcze dzis sypialnia w ruch trza po wynosic reszte rzeczy i mizna łozko wstawiać :) super . Miłego Dnia Zyczę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Witajcie.
    Ja już po śniadaniu.Dziewczyny w szpitalach,trzymajcie się dzielnie.
    Ja na 10:20 jadę do endokrynologa, pewnie mi da jakieś leki.
    Udanego i spokojnego dnia
    Hej :)) a jakie masz tsh? :)

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Rozumiem, że chcesz składkę opłacić tylko za jeden miesiąc przed porodem i skorzystać z wyższego macierzyńskiego, bo na chorobowe i tak już nie zdążysz :/ pamiętaj że jeśli masz termin na pierwszą połowę kwietnia to zawsze istnieje ryzyko urodzenia w marcu, a co za tym idzie opłacenie składki tylko za marzec nic nie daje, więc ja bym chyba opłaciła od lutego [a jesli urodzisz w marcu to wtedy możesz już niższe składki za marzec... no a jeśli dopiero urodzisz w kwietniu to niestety będzie trzeba za marzec też zapłacić wysoką...]

Co do obliczenia... od podstawy jaką przyjmiesz odejmujesz 13,71% oraz 18% podatku, wtedy wyjdzie Ci ile masz na rękę... Jeśli podstawa będzie 4000 zł to wtedy na rękę wychodzi ok. 2830 zł
    4000 zł * 13,71% = 548,40 zł
    4000 zł - 548,40 zł = 3451,60 zł
    3451,60 zł * 18% [inaczej aby od razu nam wyszło * 82% ;) ] 2830,31 zł

Justinka, mi księgowa powiedziała, żebym wyrejestrowała się w styczniu z chorobowego w lutym zarejestrowała ponownie i zaczęła płacić składke wysoką jaką tam chce..chodzi o macierzynskie bo o l4 i tak mi nie chodziło.
    i ona mi to mniej wiecej liczyła, np podstawe przyjme 3000zł to składkę płacic mam cos ok 1800zł i macierzynskiego dostane ok 3400zł. dobrze to zapamiętałam zgadza sie? bo to mi się nie zgadza z tym co napisałas powyzej, albo sie nie znam osiwec mnie:)))

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti super, że się dzieje!:) oby do przodu z remontem!

Dziewczyny w szpitalach pozdrawiam trzymajcie się dzielnie!!

Niech mi ktoś przyniesie sniadanie do łóżkaaaa!!!!

Krysti lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ