Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Wpadam tylko się przywitać bo padam dzisiaj taki sajgon miałam.
Dziewczyny gratuluje super wieści.
Kluska to teraz leż i się relaksuj, ważne że jesteś pod specjalistyczną opieką!!!
Aga bardzo mi przykroWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 19:51
-
Aga przykro mi bardzo
Trzymam kciuki aby się w końcu udało! ech smutne to
Kluska trzymaj się! jesteś pod fachową opieką więc spokojnie, musi być dobrze!
A ja miałam dziś koszmarny dzień... praktycznie cały dzień płaczę z bezsilności, bezradności... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Dziewczyny a mnie nurtuje takie pytanie
Od jutra podpisuje umowę o pracę na czas określony (2 lata ) jestem w 6 tygodniu i zastanawiam się od kiedy mogę już iść na L4 na stałe ? Bo słyszałam że muszę miesiąc przepracować a jeszcze ktoś mówił mi że dopiero jak będę w 3 miesiącu.
Już zwariowałam jak to jest? -
Wiem, że umowa nie może się skończyć przed tym jak Ty skończysz 3-ci miesiąc, nie znam reguły, że musisz przepracować miesiąc. Moim zdaniem to teoretycznie podpisując umowę mogłaś jeszcze nie wiedzieć, że jesteś w ciąży. Skoro jest na dwa lata to nie kończy w pierwszym trymestrze. Ja miałam podobną sytuacje. Tylko nie udało mi się zajść tak szybko ale zaczęłam starania zaraz po tym jak podpisałam umowę na 2 lata. Jakby mi się udało od razu to też bym poszła na zwolnienie zgodnie z zakeceniem lekarza. Bąbelek i zdrowie najważniejsze. Doczytaj jeszcze o tym ile musisz przepracować bo ja o tym nic nie wiem.
-
A dodam jeszcze że też zależy czy wcześniej gdzieś czy w tej firmie pracowałaś, a teraz masz kontynuacje umowy. Jeśli to nie jest całkiem nowa umowa to w sumie można od razu iść na L4, bo były opłacane składki wcześniej jeśli były umowy o pracę...
-
nick nieaktualny
-
No to pewnie musisz ten miesiąc przepracować, żeby ZUS płacił za Twoje zwolnienie. Ale poszukaj jeszcze dokładnych informacji. Najważniejsze nie zaszkodzić maleństwu. Może lekarz jak będziesz na wizycie coś Ci podpowie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Dziewczyny a mnie nurtuje takie pytanie
Od jutra podpisuje umowę o pracę na czas określony (2 lata ) jestem w 6 tygodniu i zastanawiam się od kiedy mogę już iść na L4 na stałe ? Bo słyszałam że muszę miesiąc przepracować a jeszcze ktoś mówił mi że dopiero jak będę w 3 miesiącu.
Już zwariowałam jak to jest? -
Dziewczyny ja już po wizycie wszystko jest okej pęcherzyk piękny.
Kolejna wizyta 18 września i wtedy założy karty ciąży i da skierowanie do patologii ciąży bo chce abym była jeszcze pod ich opieką.
Na usg genetyczne tez da skierowanie.
Mam odpoczywać i zwiększył luteine do 3*2 dziennie.
Kurcze kamień z serca bo juz myslalam ze na zawał zjade pod gabinetemKrysti, Ulka84, Ewelcia, Justinka, haneczka lubią tę wiadomość