X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, też to mam. To normalne, troszkę więcej odpoczynku i magnez z B6. Wczoraj zdiagnozowane u mojego lekarza. Fizjologia... Zalecił rozkurczowo nospę jakby było trzeba ale ja mam sporadycznie i nie boli tak żeby leki łykać

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dziewczyny, wracając do twardnienia czy napinania się brzucha - cz zawsze jest to oznaka czegoś złego?

Mi się napina i twardnieje na moment w momencie jak się kładę, ale nie boli mnie to. Lekarz powiedział że to skurcze Braxtona i że nie oznacza to nic złego :)
    Chyba jeśli nie powtarzają się często to to nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 20:59

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te właśnie skurcze BH. Nic złego. Macica nam ćwiczy :-D nie musisz też od razu walić na łóżko :-P ale nie przeginać w aktywności

Ida lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie to twardnienie i napinanie się brzucha było oznaką czegoś bardzo złego .. bagatelizowałam na początku, bo myślałam, że to normalne że macica rośnie, że dziecko rośnie i na coś naciska no ale niestety ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też na początku myślałam,że to normalne skóra się naciąga brzuch rośnie cóż a tu problem. No ale szyjka ma 4cm , usg ,ktg w porządku więc czemu dalej to się dzieje;(

Kasiu staram się.Odpoczywam tyle ile mogę ,woda z magnezem,magnez w tabletkach zobaczymy jeszcze trochę do wizyty zobaczymy co mi powie lekarka. Ale i tak w tym tyg jak dostane prawko jadę umówić się do innej lekarki prywatnie żeby to skonsultować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:11

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Dama jeśli szyjka długa i zamknięta to nic złego. Ale oczywiście ręka na pulsie i kontrolujemy.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie sprawdzajcie szyjkę. Moja też była długa na 39mm .. w dniu przyjęcia do szpitala o 19 wieczorem miała 19mm, a o 11 rano następnego dnia 9mm i rozwarcie na 8mm ... masakra jak to się szybko zmienia .. chyba trafiłam do szpitala w ostatniej chwili :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze. A myślisz, że ja wczoraj to co? Pierwsze co zrobiłam podczas wizyty to powiedziałam, że zaczęły mi się te skurcze. Zbadał szyjkę i uspokoił. Dał te zalecenia i powiedział, że w razie W walić do niego jak w dym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:18

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:49

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, mam pytanie do was jak to jest z tymi brzuchami. Bo tak jak dzisiaj ktoś wrzucił zdjęcie (przperaszam ale naprawdę nie pamiętam kto to był) z 19 tygodnia i brzuszek jest naprawdę bardzo duzy i zaokrągla się już pod biustem to w zasadzie co jest na górze? No bo przecież na tym etapie macica nie wystaje ponad pępek nawet. Bo ja tak narzekam na swój brzuch i caly czas.również uważałam go za brzuch wynikający z mojej nadwagi ale wyraźnie zmienił już kształt, jest okrąglutki wlaśnie od samej góry i w zasadzie w porownaniu ze zdjeciem już wcześniej wspomnianym to jest bardzo podobny. Więc może jednak wyglądam już jak kobieta w ciąży a nie jak gruba kobieta? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:26

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różnie, o różnych porach dnia. Ale najczęściej w pracy i wieczorem w łóżku

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A wiecie co, mam pytanie do was jak to jest z tymi brzuchami. Bo tak jak dzisiaj ktoś wrzucił zdjęcie (przperaszam ale naprawdę nie pamiętam kto to był) z 19 tygodnia i brzuszek jest naprawdę bardzo duzy i zaokrągla się już pod biustem to w zasadzie co jest na górze? No bo przecież na tym etapie macica nie wystaje ponad pępek nawet. Bo ja tak narzekam na swój brzuch i caly czas.również uważałam go za brzuch wynikający z mojej nadwagi ale wyraźnie zmienił już kształt, jest okrąglutki wlaśnie od samej góry i w zasadzie w porownaniu ze zdjeciem już wcześniej wspomnianym to jest bardzo podobny. Więc może jednak wyglądam już jak kobieta w ciąży a nie jak gruba kobieta? :D
    Właśnie też mnie to zastanawiało, bo wcześniej przecież ta macica mało co byłą wysunięta do przodu, a brzuchy niektórych dziewczyn były już pokaźne. Więc nie wiem co się tam wypychało :P

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ale mnie to nie boli, tylko się napina. Nawet nie skóra na brzuchu, bo mam jeszcze jakiś zapas tłuszczyku, a sama macica, mogę ją dobrze wyczuć wtedy. A szyjka zawsze jest ok u mnie.

No ja właśnie miałam takie uczucie mocnego napięcia, brzuch był bardzo twardy i mi ciążył jak kamień. W międzyczasie pojawiły się takie igiełki w pochwie, jakby mnie ktoś nimi nakłuwał. Każda z nas odczuwa to inaczej, czasem nawet ciężko opisać dane uczucie. Ważne, że jesteś pod stałą kontrolą lekarza, zresztą jak każda z nas, to mega ważne

Ja nie mam pojęcia gdzie jest moja macica :P Wolę brzucha nie naciskać, nie macać. No i z szyjką u mnie też było wsio ok. Niestety dość szybko się zmieniło.

Aha, dziewczyny pamiętajcie aby NIE MASOWAĆ SWOICH BRZUCHÓW ! To jest bardzo niebezpieczne i może wywołać poród :>

Ida, mantissa lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:50

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:22

Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, samą skórę można delikatnie, np. wcierając balsamy, kremy, ale nie należy właśnie tak uciskać, ugniatać. To samo z piersiami, zbyt mocne masowanie może pobudzać produkcję oksytocyny, a co za tym idzie skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:38

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Mnie się wydaje, że macica wypycha do góry narządy wewnętrzne i im jest większa, tym bardziej do góry sie przesuwają, aż pod sam biust. Ale może to bzdurne myślenie, nie wiem. U mnie już się to dzieje bo staniki stały się za wąskie i musiałam kupić nowe właśnie ze względu na obwód a nie wielkość miseczki.
    Ja tez staniki dwa sportowe kupiłam bo wąskie w obwodzie juz były :/

mimka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida bo my nie możemy właśnie podnosić na długo rąk. Wtedy nam się na dole napina wszystko a nie powinno. Stąd zakaz mycia okien np :-D a już skakać po ławkach... Kobieto zostaw te świąteczne dekoracje w pizdu!

Fasia, mimka84, CzaryMary lubią tę wiadomość

‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ