Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Dziewczyny, wracając do twardnienia czy napinania się brzucha - cz zawsze jest to oznaka czegoś złego?
Mi się napina i twardnieje na moment w momencie jak się kładę, ale nie boli mnie to. Lekarz powiedział że to skurcze Braxtona i że nie oznacza to nic złego
Chyba jeśli nie powtarzają się często to to nic złego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 20:59
-
nick nieaktualny
-
U mnie właśnie to twardnienie i napinanie się brzucha było oznaką czegoś bardzo złego .. bagatelizowałam na początku, bo myślałam, że to normalne że macica rośnie, że dziecko rośnie i na coś naciska no ale niestety ..
-
No ja też na początku myślałam,że to normalne skóra się naciąga brzuch rośnie cóż a tu problem. No ale szyjka ma 4cm , usg ,ktg w porządku więc czemu dalej to się dzieje;(
Kasiu staram się.Odpoczywam tyle ile mogę ,woda z magnezem,magnez w tabletkach zobaczymy jeszcze trochę do wizyty zobaczymy co mi powie lekarka. Ale i tak w tym tyg jak dostane prawko jadę umówić się do innej lekarki prywatnie żeby to skonsultować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:11
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie sprawdzajcie szyjkę. Moja też była długa na 39mm .. w dniu przyjęcia do szpitala o 19 wieczorem miała 19mm, a o 11 rano następnego dnia 9mm i rozwarcie na 8mm ... masakra jak to się szybko zmienia .. chyba trafiłam do szpitala w ostatniej chwili
-
nick nieaktualnyI bardzo dobrze. A myślisz, że ja wczoraj to co? Pierwsze co zrobiłam podczas wizyty to powiedziałam, że zaczęły mi się te skurcze. Zbadał szyjkę i uspokoił. Dał te zalecenia i powiedział, że w razie W walić do niego jak w dym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:18
Fasia lubi tę wiadomość
-
A wiecie co, mam pytanie do was jak to jest z tymi brzuchami. Bo tak jak dzisiaj ktoś wrzucił zdjęcie (przperaszam ale naprawdę nie pamiętam kto to był) z 19 tygodnia i brzuszek jest naprawdę bardzo duzy i zaokrągla się już pod biustem to w zasadzie co jest na górze? No bo przecież na tym etapie macica nie wystaje ponad pępek nawet. Bo ja tak narzekam na swój brzuch i caly czas.również uważałam go za brzuch wynikający z mojej nadwagi ale wyraźnie zmienił już kształt, jest okrąglutki wlaśnie od samej góry i w zasadzie w porownaniu ze zdjeciem już wcześniej wspomnianym to jest bardzo podobny. Więc może jednak wyglądam już jak kobieta w ciąży a nie jak gruba kobieta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:26
-
nick nieaktualny
-
adk_1989 wrote:A wiecie co, mam pytanie do was jak to jest z tymi brzuchami. Bo tak jak dzisiaj ktoś wrzucił zdjęcie (przperaszam ale naprawdę nie pamiętam kto to był) z 19 tygodnia i brzuszek jest naprawdę bardzo duzy i zaokrągla się już pod biustem to w zasadzie co jest na górze? No bo przecież na tym etapie macica nie wystaje ponad pępek nawet. Bo ja tak narzekam na swój brzuch i caly czas.również uważałam go za brzuch wynikający z mojej nadwagi ale wyraźnie zmienił już kształt, jest okrąglutki wlaśnie od samej góry i w zasadzie w porownaniu ze zdjeciem już wcześniej wspomnianym to jest bardzo podobny. Więc może jednak wyglądam już jak kobieta w ciąży a nie jak gruba kobieta?
-
Ida wrote:Ale mnie to nie boli, tylko się napina. Nawet nie skóra na brzuchu, bo mam jeszcze jakiś zapas tłuszczyku, a sama macica, mogę ją dobrze wyczuć wtedy. A szyjka zawsze jest ok u mnie.
No ja właśnie miałam takie uczucie mocnego napięcia, brzuch był bardzo twardy i mi ciążył jak kamień. W międzyczasie pojawiły się takie igiełki w pochwie, jakby mnie ktoś nimi nakłuwał. Każda z nas odczuwa to inaczej, czasem nawet ciężko opisać dane uczucie. Ważne, że jesteś pod stałą kontrolą lekarza, zresztą jak każda z nas, to mega ważne
Ja nie mam pojęcia gdzie jest moja macicaWolę brzucha nie naciskać, nie macać. No i z szyjką u mnie też było wsio ok. Niestety dość szybko się zmieniło.
Aha, dziewczyny pamiętajcie aby NIE MASOWAĆ SWOICH BRZUCHÓW ! To jest bardzo niebezpieczne i może wywołać poród :>Ida, mantissa lubią tę wiadomość
-
Fasia, samą skórę można delikatnie, np. wcierając balsamy, kremy, ale nie należy właśnie tak uciskać, ugniatać. To samo z piersiami, zbyt mocne masowanie może pobudzać produkcję oksytocyny, a co za tym idzie skurcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:38
-
nick nieaktualnymimka84 wrote:Mnie się wydaje, że macica wypycha do góry narządy wewnętrzne i im jest większa, tym bardziej do góry sie przesuwają, aż pod sam biust. Ale może to bzdurne myślenie, nie wiem. U mnie już się to dzieje bo staniki stały się za wąskie i musiałam kupić nowe właśnie ze względu na obwód a nie wielkość miseczki.
mimka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda bo my nie możemy właśnie podnosić na długo rąk. Wtedy nam się na dole napina wszystko a nie powinno. Stąd zakaz mycia okien np
a już skakać po ławkach... Kobieto zostaw te świąteczne dekoracje w pizdu!
Fasia, mimka84, CzaryMary lubią tę wiadomość