Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mimka84 wrote:Mi lekarka mówiła, że ja nie mam tłuszczu na brzuchu wcale, tylko jest skóra i łożysko i dlatego tak wyraźnie czuję ruchy mimo łożyska na przedniej ścianie. Wszystko zależy właśnie od budowy.
No to mam to samoniedowierzanie że to takie CUDOWNE jest
)
MIMKA - ja też jestem mega szczupła i rośnie mi tylko brzuszek - sama skóra na nim więc pewnie tak jak piszesz, dlatego tak dobrze czujemy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Czyli nieśmiałe dziecię
))
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Ja tam sie non stop glaszcze po brzuchu
nie wierze w te przedwczesne porody. Slyszalam nawet zeby nie glaskac bo dziecku sie pepowona dokola szyi zawinie.. no bzdury totalne
Akurat to z masowaniem to nie są bzdury. Lekarka mi o tym mówiła i dzisiaj pani w sekretariacie też powtórzyła, że to jest niebezpieczne. Pewnie w mojej sytuacji wyjątkowo ale lepiej chuchać na zimne wg mnie -
nick nieaktualnyFasia wrote:Akurat to z masowaniem to nie są bzdury. Lekarka mi o tym mówiła i dzisiaj pani w sekretariacie też powtórzyła, że to jest niebezpieczne. Pewnie w mojej sytuacji wyjątkowo ale lepiej chuchać na zimne wg mnie
mnie nic nie mowil a pytalam czy czegos mam nie robic i czy na cos szczegolnie uwazac... i oprocz tego zeby sie nie wywalic to luz
jakos nie szczegolnie przemawia do mnie teria masowania brzucha a przedwczesnego porodu...nie znam przypadku zeby glaskanie spowodowalo porod dlatego nje biore sobie tego do serca
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AMY ja też w życiu o tym nie słyszałam i jak pytałam lekarza o rzeczy których robić nie można to też nic o tym nie wspominał. Jak trafiłam do szpitala to usłyszałam to od różnych osób - lekarzy, szwagierki której znajoma była u ginekologa na badaniu i sobie siedziała i takie kółeczka po brzuszku ciągle robiła no i lekarz powiedział, że to jest niebezpieczne i żeby lepiej tak nie robiła. Dziś na wyjściu też pani z sekretariatu. Nie chodzi mi o to, że sobie pomasujesz brzuszek kilka razy dziennie to od razu urodzisz. Chodzi bardziej o to gdy jest to długotrwałe.
Każdy robi wg siebieja nigdy tego nie robiłam, a teraz tym bardziej robić nie będę. Jak już pisałam - wolę chuchać na zimne. Pewnie będę przewrażliwiona ale jak widać u mnie takie objawy jakie Wy macie i nie jest to w Waszym przypadku nic złego u mnie były oznaką kwalifikującą mnie do operacji, także pochucham sobie i będę wierzyć lekarzom, że coś w tym może być
Amy, Hela85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Wlasnie czytam ze masowanie jest zabronone tylko w ciazy zagrozonej.. a jak rozwija soe wszystko prawidlowo jest zalecana taka interakcja miedzy matka a dzieckiem
)
No więc właśnie tak jak pisałam - mówią o tym w szpitalu, bo tam się raczej trafia jak są problemyTakże Wy sobie masujcie ile chceta hehe
KasiaKwiatek, Hela85 lubią tę wiadomość