X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Mi lekarka mówiła, że ja nie mam tłuszczu na brzuchu wcale, tylko jest skóra i łożysko i dlatego tak wyraźnie czuję ruchy mimo łożyska na przedniej ścianie. Wszystko zależy właśnie od budowy.

No to mam to samo :D niedowierzanie że to takie CUDOWNE jest :))

MIMKA - ja też jestem mega szczupła i rośnie mi tylko brzuszek - sama skóra na nim więc pewnie tak jak piszesz, dlatego tak dobrze czujemy :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Hihi no ja jakiegoś tłuszczu nie mam, raczej sportowa sylwetka :-D

Czyli nieśmiałe dziecię :)))

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super staniki :) zaraz mi z kroplowka jada i antybiotykiem,zawsze to jakaś atrakcja;)

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie non stop glaszcze po brzuchu :P nie wierze w te przedwczesne porody. Slyszalam nawet zeby nie glaskac bo dziecku sie pepowona dokola szyi zawinie.. no bzdury totalne :D

mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Hihi no ja jakiegoś tłuszczu nie mam, raczej sportowa sylwetka :-D
    Hahaha może źle się wyraziłam, nie chodzi o tłuszcz konkretnie tylko o jakby grubość skóry, tkanki pod nią.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Czyli nieśmiałe dziecię :)))
    No możliwe. Wczoraj np na usg coś śpiący byl, tak się ustawił, że ciężko było dojrzeć dokładnie budowę serducha. Lekarz wysłał mnie na spacer i kazał coś zjeść. Jak wróciliśmy Miki w drugim końcu brzucha i zaprezentował wszystko idealnie :-D

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Hahaha może źle się wyraziłam, nie chodzi o tłuszcz konkretnie tylko o jakby grubość skóry, tkanki pod nią.
    Spoko mimka84. Kompleksów u mnie niet :-D

Amy, mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:24

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja tam sie non stop glaszcze po brzuchu :P nie wierze w te przedwczesne porody. Slyszalam nawet zeby nie glaskac bo dziecku sie pepowona dokola szyi zawinie.. no bzdury totalne :D

Akurat to z masowaniem to nie są bzdury. Lekarka mi o tym mówiła i dzisiaj pani w sekretariacie też powtórzyła, że to jest niebezpieczne. Pewnie w mojej sytuacji wyjątkowo ale lepiej chuchać na zimne wg mnie

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:51

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Akurat to z masowaniem to nie są bzdury. Lekarka mi o tym mówiła i dzisiaj pani w sekretariacie też powtórzyła, że to jest niebezpieczne. Pewnie w mojej sytuacji wyjątkowo ale lepiej chuchać na zimne wg mnie
    Co lekarz to inna teoria :) mnie nic nie mowil a pytalam czy czegos mam nie robic i czy na cos szczegolnie uwazac... i oprocz tego zeby sie nie wywalic to luz :)
    jakos nie szczegolnie przemawia do mnie teria masowania brzucha a przedwczesnego porodu... :) nie znam przypadku zeby glaskanie spowodowalo porod dlatego nje biore sobie tego do serca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się właśnie jak pod koniec ciąży z dziewczynami mogłam sobie mały talerz na brzuchu postawić jak siedziałam. Miałam osobisty stolik :-D

Fasia, Krysti, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytam ze masowanie jest zabronone tylko w ciazy zagrozonej.. a jak rozwija soe wszystko prawidlowo jest zalecana taka interakcja miedzy matka a dzieckiem :))

KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 17:51

mimka84, Fasia, liloe lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:24

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY ja też w życiu o tym nie słyszałam i jak pytałam lekarza o rzeczy których robić nie można to też nic o tym nie wspominał. Jak trafiłam do szpitala to usłyszałam to od różnych osób - lekarzy, szwagierki której znajoma była u ginekologa na badaniu i sobie siedziała i takie kółeczka po brzuszku ciągle robiła no i lekarz powiedział, że to jest niebezpieczne i żeby lepiej tak nie robiła. Dziś na wyjściu też pani z sekretariatu. Nie chodzi mi o to, że sobie pomasujesz brzuszek kilka razy dziennie to od razu urodzisz. Chodzi bardziej o to gdy jest to długotrwałe.

Każdy robi wg siebie :) ja nigdy tego nie robiłam, a teraz tym bardziej robić nie będę. Jak już pisałam - wolę chuchać na zimne. Pewnie będę przewrażliwiona ale jak widać u mnie takie objawy jakie Wy macie i nie jest to w Waszym przypadku nic złego u mnie były oznaką kwalifikującą mnie do operacji, także pochucham sobie i będę wierzyć lekarzom, że coś w tym może być :)

Amy, Hela85 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowie o masazu tylko o masowaniu

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Wlasnie czytam ze masowanie jest zabronone tylko w ciazy zagrozonej.. a jak rozwija soe wszystko prawidlowo jest zalecana taka interakcja miedzy matka a dzieckiem :))

No więc właśnie tak jak pisałam - mówią o tym w szpitalu, bo tam się raczej trafia jak są problemy :P Także Wy sobie masujcie ile chceta hehe :D

KasiaKwiatek, Hela85 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ale brodawek nie wolno tak czy siak stymulować i masować, nawet w ciąży niezagrożonej.
    No a co z hartowaniem brodawek?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:25

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ