X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Brzuchatki :)

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę się myć bo już oczy mi się kleją. Dobranoc brzuchatki.

Ida lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, karmienie bardzo lubiłam i już się cieszę, że znowu to przeżyję

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, do jutra :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ide greyfruta jesc :)

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmolestowałam galaretke w mięskiem z golonka własnej roboty taty xd 3 kawałki zjadłam omomom pycha ;D

Czas iść spać,bo pękne hehe do juterka ;P

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o tym żeby nie masowac. Tzn. Znajomej tak powiedzieli w szpitalu. Ale wydaje mi się że to raczej pod koniec ciąży trzeba bardziej uważać. A co do tych nakladek to sprawdzają się np. Przy wczesniakach, kiedy mama ma duży biust a dziecko mały dziubek.

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wenflon nowy, bo tamta żyła juz źle wyglądała i za 6 tym razem się dopiero jej udalo... popekaly jej moje zyly,uciekaly,a teraz jeszcze to mnie boli gdzie mam, jak jeszcze popiecze to pójdę żeby wyjela,i dowiedziałam się ze to crp u mnie jest b wysokie i ze nie 7,7 tylko 77 bo jakoś w innych wartościach wyrażone

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta dużo sił dla ciebie i dużo zdrówka bądź dobrej myśli, odpoczywaj będzie dobrze wyjdziesz i wreszcie odsapniesz w domciu :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam milion myśli włącznie z takimi ze to listerioza albo jakiś rak! ;( nie mogę spac

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwest będzie dobrze. Musi innego wyjścia nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych wartości co ja pisalam wczoraj to nie inne wartości crp tylko na obchodzie powiedzieli mi " crp jest siedem siedem",a ja zrozumialam,ze 7,7 a jest 77... O! myślę gdzie ja coś mogłam zalapac... może od dzieci w przedszkolu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 07:57

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta, będzie wszystko w porządku. Jesteś pod stałą opieką ludzi którzy chyba wiedzą co robią. Spokojnie, nerwy Ci nie pomogą :* wiem, że pobyt w szpitalu dobija człowieka ale zobaczysz szybko minie!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dzisiaj? Mikołaj was odwiedził? :) u mnie był i chyba obrabował bank. Dostalam płytę Michela Buble ze świątecznymi piosenkami i perfumy Burbery :D

hwesta, Krysti, Fasia, Hela85 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słoneczka
    Ja dzisiaj jakoś tak w miare ale nie chwale dnia przed zachodem słonca, bo bedzie jak wczoraj wieczorem. Ledwie na oczy widziałam , nie mówiąc już ,że głowe mi rozsadzało. Do tego Marcel ma znów zapalenie uszu :( Mąż z nim prywatnie do lekarza pojechał bo jak zwyklew piątek wieczorem mojego syna rozkłada. Więc teraz oboje jesteśmy na antybiotyku.

Hwesta domagaj się zmiany wenflonu co 3-4 dni bo inaczej dostaniesz zapalenia żył. Jeśli bolą żyły każ zmienić rękę z wenflonem, ja przy porodzie miałam przez 10 dni wenflon i powiem , że tam dopiero moja klientka która jest neonatologiem powiedziała mi właśnie o zmianach wenflonu. Inaczej krowy same by mi nie zmieniły.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga ok. Dobrze,ze mi o tym wenflomie napisałaś. Poklocilam się z mężem przez tel,on uważa ze ja panikuje. Dziś ma być u mnie teściowa, ona pracuje w przedszkolu i w przedszkolu była ospa i tak myślę czy powinna tu przychodzic,bo w przedszkolu ciągle jakieś infekcje,wirusy. Jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:43

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) hwesta trzymaj się, widzę ze dopadli Cie straszne cholerstwo... każda z nas by panikowala w takiej sytuacji nie przejmuje się mężem.

My zaraz z tesciami jedziemy do płocka oglądać wózki :)

A ołowiem Wam jeszcze jak się skończyła moja wczorajsza impreza... Została o 10 oblana przez pijanego faceta 1,5 literowym dzbankiem z sokiem i cala mokra pojechalam do domu masakra mowie Wam ale było przyjemnie rozerwalam się mały kopal mnie non stop także gdyby nie mały wypadek byłoby super :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja panikuje klasycznie,ze to jakaś sepsa albo cos,normalnie paranoja,jesc nie mogę, mam kryzys

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja panikuje klasycznie,ze to jakaś sepsa albo cos,normalnie paranoja,jesc nie mogę, mam kryzys

Nie myśl o najgorszym to nie ma sensu tylko sobie i dziecku zaszkodzisz. Trzeba myślęc pozytywnie jak nie dla siebie to dla dziecka.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Hwesta zajmij się czymś - poczytaj książkę, gazetę, posłuchaj muzyki na słuchawkach i nie rozmyślaj co to może być, bo to najgorsze co teraz możesz zrobić. Jesteś w szpitalu po opieką lekarzy, którzy wiedzą co robią. Dostaniesz leki i jak wszystko wróci do normy to Cię wypuszczą do domu. Wszystko będzie dobrze, to na pewno żadna z wymienionych przez Ciebie chorób! Co do teściowej to odmówiłabym spotkania z nią. U mnie w pracy jak córka koleżanki miała ospę to moja kierowniczka pisała mi smsa żebym nie przychodziła z L4 do pracy tylko podała je przez koleżankę. Ja tam wolę dmuchać na zimne..

Mantissa co do masowania to tyczy się to chyba głównie ciąż zagrożonych czyli takich w jakiej ja jestem. W zdrowej ciąży na tym etapie co jesteśmy raczej nic się stać nie powinno. Więc Wy sobie pomasujecie, a ja nie :P

ADK my sobie nie robimy prezentów na Mikołaja ale Twój baaardzo hojny :) faaajne prezenty!

Ola najważniejsze, że impreza udana :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ