X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No ja myślę ;) I właśnie dlatego nie mogę się już doczekać :) Bo jak pomyślę, że jeszcze 3 mies i 3 tyg to taaaaaak długggooo....
    3 mies i 3 tyg temu był sierpień, to było dawno!

ja juz prawie 2 miechy na zwolnieniu i nie nudziłam się ani minuty. np. Od jutra zaczynam robić karuzelkę tę, którą robi Marta. Można czytać książki, forum, wyciszać się przed narodzinami dzidzisia:) i wiele wiele innych. Przyzwyczaisz się, zobaczysz :)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak ktos poluje na Lovele to w rossmannie jest promocja z 25zł na 18

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 10:47

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam nowego u Ciebie Sylwia??
    przeczytałam kropla w moczu, jeszcze się chyba nie obudziłam

CzaryMary, Robotka1 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Psotka juz dajmy spokój każda z nas to tak samo odebrala , tego się juz nie zmieni mimo to ze teraz nam to probujesz przeznaczyć. Kazdy ma prawo głosu Ty tez ale nam się wydaje ze nie w ten sposób i tyle. Wrocmy do naszych błahych spraw wozkowych lozeczkowych ciazowych i kupkowych a kogo to interesuje niech pisze a kogo nie to niech nie pisze i tyle...

Wlasnie dlatego, ze wiekszosc z was tak to zrozumiala a nie inaczej chcialam to sprostowac. Gdyby jedna osoba byla zla o to to co innego. ale skoro wiekszosc widzi w tym obrazliwy komentarz to chcialam wam to wytlumaczyc. Ba, skoro wiekszosc widzi w tym obrazliwy komentarz to wierze, ze tak on dla was zabrzmial i dlatego go tlumacze jeszcze.
    Przeczytalam tez posty o tym, ze mam ciezki charakter i maniakalnie bronie swojego zdania. Nie czuje sie tym urazona (chociaz moze taki byl zamiar ;). Raczej daje mi to do myslenia i jesli tak rzeczywiscie jest to postaram sie nad tym popracowac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać juz zwolnienia chociaż wiem ze bede się nudzila pewnie :) tez fajnie tak dla odmiany się ponudzic :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia na skurcze to przychodzi mi tylko magnez no i chyba masaż łydki aby ja rozluznić

A nie da się dodać coś do magnezu aby był bardziej przyswajalny ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 10:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Nikt nie zauwazyl mojego postu ? Hmmm...
    ZNOWU??!! :P
    oprócz magnezu to nie wiem co może pomóc dlatego się nei odezwałam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja się nie mogę doczekać juz zwolnienia chociaż wiem ze bede się nudzila pewnie :) tez fajnie tak dla odmiany się ponudzic :)

Jakie nudzić ja od października jestem na zwolnieniu - ciągle coś sie dzieje :) Teraz to jeszcze muszę w łóżku siedzieć to już w ogóle powinnam się nudzić ale jakoś daje rade

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia na te skurcze to tylko w zasadzie magnez i potas. Jeśli juz przyjmujesz magnez w tabl. to może wzbogac dodatkowo dietę tymi pierwiastkami.

Dużo potasu zawierają: pieczone ziemniaki, melony, awokado, gotowane buraki ćwikłowe, suszone brzoskwinie, morele i śliwki, a także sok pomidorowy i świeży sok pomarańczowy, fasola, pestki dyni, banany, migdały, gotowany szpinak, ryby (łosoś, śledź, makrela). Sporo magnezu znajdziesz w zielonych warzywach, kaszach, orzechach, mięsie, nabiale i rybach.
    Duże ilości wapnia znajdują się w żółtym serze, mleku, jogurcie, makreli, łososiu, sardynkach z puszki (jedzonych z ośćmi), suszonych figach, serku sojowym tofu, ziarnach soi, gotowanej rzepie i jarmużu, gotowanych brokułach. Uważaj natomiast na produkty obfitujące w fosfor (m.in. ryby, drób, orzechy). Nie eliminuj ich ze swojego menu, bo fosfor potrzebny jest m.in. po to, by dobrze funkcjonowały serce i nerki, a kości i zęby były mocne, ale zachowaj umiar w ich jedzeniu.

Rudzia, Hela85, Robotka1 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ZNOWU??!! :P
    oprócz magnezu to nie wiem co może pomóc dlatego się nei odezwałam :P

ooooo kaczka wrocila :P

Amy lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!!jak sie nie bede odzywac to znaczy ze umarlam :D z bolu lydki :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    ooooo kaczka wrocila :P
    wytrzeźwiała i wróciła :P

Rudzia, Hela85, Anka1501, Ewelcia lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Nikt nie zauwazyl mojego postu ? Hmmm...
    hehe zauwazylam , musialam się na kompa przenieść bo z tel nie lubie, na skurcze mozesz sobie lydki masować albo zwiekszyc dawke magnezu, a moze raczej zpotasem musisz coś brać?????????

Rudzia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Co tam nowego u Ciebie Sylwia??
    przeczytałam kropla w moczu, jeszcze się chyba nie obudziłam
    U mnie tak sobie szczerze mówiąc, właśnie dlatego długo mnie nie było, mam kiepskie wyniki zarówno z krwii jak i z moczu, do tego te skurcze macicy, które niestety normalne nie są, teraz mam się co tydzień stawiać do gin i do tego dzisiaj mam mieć usg dodatkowe, o ile na nie pojadę, bo Gabi moja w nocy wymiotowała i nie wiem czy jej przeszło, bo na razie śpi.
    Ale dosyć marudzenia :-)
    Tęskniłam za wami!!!! :-)

Angela89, Amy, Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    wytrzeźwiała i wróciła :P

To szybka jest, ale sprswdz czy dobrze pokazuje bo jak na kacu to wiesz roznie bywa :P

ide na sniadanie! Do pozniej :)

Amy, Ewelcia lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:23

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:

A ja mam straszne stresy związane ze zwolnieniem, że mnie będą kontrolować, że nie będą chcieli mi wypłacić. Nie wiem skąd mi się to wzięło. Normalnie jak nie mogłam się doczekać tak teraz jak już wiem kiedy to się zaczęłam tym denerwować.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która mnie obgaduje?? przyznac się!! Mam czerwone i piekące uszy!

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ