Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
HWESTA no to mnie zabiłaś
A na liście imion rzadkich jest Żyraf - to dopiero pośmiewisko w szkole czy przedszkolu
ADK zgadzam sie, dziś są takie imiona że głowa mała a Ragnar brzmi normalnie. Trochę obco ale nie obraźliwie. Natomiast my chyba przy Julku zostaniemyEwentualnie jak BAMBI napisała - Julian Ragnar hehe
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
ej laski nie żartujcie z takimi imionami:D FASIA nie daj się z tym Ragnarem:) w ogóle w urzędzie by to przeszło?
ten LEW też jakieś takie beznadziejne i ten Linus-lizus:P sory dziewczyny ale są rzeczy ktorych nie trawięi są to między innymi "dziwne imiona"
przepraszam ale musiałam wyrazić swoje zdanie:DKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
ROBOTKA sie oburzyła hehe
Co do Ragnara to oczywiście, ze by przeszło przecież to normalne imię tylko nie popularne w naszym kraju
jak Linus przechodzi? NO to sorry
Spoko, my mamy Julka i tyleFakt, że mężowi się podoba nie oznacza, ze dziecko tak nazwę. Tak jak napisałam - nie w naszym kraju, jakoś mi nie pasuje
-
Imię Ragnar jest w krajowym rejestrze ludności lub na liście imion dzieci urodzonych m.in. w takich krajach, jak Polska, Hiszpania, Szwecja, Czechy, Liechtenstein i Węgry.
FASIA Juleczek jest słodki
dziewczyny będziecie kupowały butelki?
zastanawiam się nad tymi 150ml i 250ml
niby zamierzam karmić piersią ale czasem jak wyjdę z domu to mąż w czymś musi dziecku podać mleko albo np wodę? jak myślicie?
właśnie siedzę na allegro i mnie jeden klik dzieli od zamówienia smoków i butelek:D
u mnie smok będzie doraźnie:) pamiętam jak mi życie ratował w szpitalu:)Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:W szkole miałam znajomą Estera Kiełbasa...
zresztą nic chyba nie pasuje do nazwiska kiełbasa:D chyba że jakaś Celina:DWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:27
-
IDA - ostatnio byłam z nią na weselu
ROBOTKA ja mam 4 butelki, były w tej wielkiej paczce z Anglii. Ogólnie miałam w planach ze dwie kupić własnie na wypadek gdyby po pierwsze nie udało mi sie karmić piersią, a po drugie gdybym gdzieś wyszła to w czyms dziecku jeść trzeba dac. Także ja bym brała, tylko na wielkościach się nie znamRobotka1 lubi tę wiadomość
-
dzięki Fasia:D właśnie zrobiłam przelew
Ola89 wrote:Camarelo sevilla albo CareraWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:35
Fasia lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:ej laski nie żartujcie z takimi imionami:D FASIA nie daj się z tym Ragnarem:) w ogóle w urzędzie by to przeszło?
ten LEW też jakieś takie beznadziejne i ten Linus-lizus:P sory dziewczyny ale są rzeczy ktorych nie trawięi są to między innymi "dziwne imiona"
przepraszam ale musiałam wyrazić swoje zdanie:D
Od nowego roku zmienia się ustawa i kryterium rejestracji imienia będzie tylko to, żeby nie było obraźliwe. Wszystkie zagraniczne imiona będzie mozna teraz bez problemu rejestrwować.Fasia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, chyba wam trzeba jakoś pisanie zablokować!!!
Nie pochwaliłam się wam wczoraj, ale kupiłam sukienkę na święta w reserved o taką
I powiem wam, że lepiej się w niej czuję niż w takiej typowo ciążowej, jest rozciągliwa więc myślę, że prawie do końca ciąży mi posłuży. Jak będę miała chwilę to wstawię zdjęcie siebie w tej sukienceRobotka1, hwesta, ziolko, Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy wiecie teraz możecie nazwać dziecko jak chcecie i przejdzie to w urzędzie, bo znieśli zakaz nadawania imion zdrobniałej formie( chyba , że nie przeszło to co mogę się mylić). Bo nie musi być Jakub a Kuba i tak będzie dziecko się legitymować. Zamiast Alicji Ala, Barbara Basia itd.
Fasia lubi tę wiadomość
-
A doradźcie mi w sprawie własnie koloru wózka, spodobał mi się granatowy ale od wielu osób słyszę już że nie może być ciemna budka bo dziecku będzie gorąco, w końcu w lato będziemy go używać, ale znowu tak sobie myślę, że jasny to się będzie brudził i nie wiem jaki wybrać...
-
Ola89 wrote:A doradźcie mi w sprawie własnie koloru wózka, spodobał mi się granatowy ale od wielu osób słyszę już że nie może być ciemna budka bo dziecku będzie gorąco, w końcu w lato będziemy go używać, ale znowu tak sobie myślę, że jasny to się będzie brudził i nie wiem jaki wybrać...
Ja bym na to nie patrzyla, w końcu polskie lato niewiadomo jakie będzie, a też jestem za tym żeby gondola była ciemna lub szara żeby brudu nie było tak bardzo wiadacweronika86 lubi tę wiadomość
-
IDA no własnie wiem, że jest znana ale nie wiem z czego hehe
SYLVIA - super! Koniecznie wstaw zdjęcie jak masz ją na sobieja też sie lepiej czuję w sukienkach nie ciążowych. Te typowo na ciążę są jakieś takie duże, nie podkreślają tak ładnie brzuszka. To tylko moje odczucia ..
No własnie - teraz mozna dać dziecku na imię jak się chce Żyraf jest tego najlepszym przykłademIda lubi tę wiadomość
-
Jaga wrote:Dziewczyny nie wiem czy wiecie teraz możecie nazwać dziecko jak chcecie i przejdzie to w urzędzie, bo znieśli zakaz nadawania imion zdrobniałej formie( chyba , że nie przeszło to co mogę się mylić). Bo nie musi być Jakub a Kuba i tak będzie dziecko się legitymować. Zamiast Alicji Ala, Barbara Basia itd.
nie Jakub tylko Kuba...
a co jest złego w ogólnym formalnym wybrzmieniu słowa Jakub?
a tak to Ci Jakub powie że nie jest Jakub tylko Kuba....ehhhh
w tym temacie też hormony moje sięgają zenitu niestety;/
tak nas chcą "zunizować" na siłę trochę;/
było dobrze jak było.
wystarczyło do obiegu wpuścić imiona zagraniczne, po co te zdrobnienia....
MARYSIA zawada uhhhh juz mnie "czepie";/weronika86 lubi tę wiadomość