Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do koloru to też słyszałam, że ciemny nie bo za gorąco, że żółty czy pomarańczowy też nie, bo przyciąga owady. Ja tam na to nie patrzę. Na pewno nie wzięłabym jasnego wózka bo się brudzi. Co do reszty kolorów nie mam zastrzeżeń. My dostaliśmy pomarańczowy, taki zgaszony i w takim będę dziecko wozić
szary kolor jest super, jakbym miala kupowac wózek to w takim kolorze właśnie.
ROBOTKA mnie też drażnią te zdrobnienia. Uważam, że akurat tego nie powinno być. Zagraniczne imiona jak najbardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:45
-
Fasia wrote:IDA no własnie wiem, że jest znana ale nie wiem z czego hehe
SYLVIA - super! Koniecznie wstaw zdjęcie jak masz ją na sobieja też sie lepiej czuję w sukienkach nie ciążowych. Te typowo na ciążę są jakieś takie duże, nie podkreślają tak ładnie brzuszka. To tylko moje odczucia ..
No własnie - teraz mozna dać dziecku na imię jak się chce Żyraf jest tego najlepszym przykłademOla89 lubi tę wiadomość
-
O, dziewczyny już od rana produkują
Też słyszałam o tych zdrobnieniach imion i raczej to prawda, że można takie nadawać. Mam znajomą Magdę (a nie Magdalenę, chociaż we wszystkich urzędach dopisują jej -lena, chyba uważają, że nie umie się podpisać), także już kiedyś chyba można było takie zdrobnienia nadawać, choć pewnie więcej zachodu z tym wcześniej było.
My nie mamy jeszcze imienia z racji tego, że nie znamy płci. Aleeeee dziś wizyta więc mam nadzieję, że poznamytrzymajcie kciuki
sylvia007, Ola89, Robotka1, Jaga, Fasia, misia83, weronika86, liloe lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Od wielu znajomych dzieciatych słyszałam, że to właśnie nieprawda, że ciemne się nie brudzi, a wręcz przeciwnie - bardziej widać wszelkie plamy itd. Ja zamierzam stawiać na jasne kolory - beż albo szary. Tak czy siak wszystkie te elementy pewnie można prać, więc różnicy nie ma.
DziękiCzyli idę w jasne
Tez wydaje mi sie, że beż będzie najlepszy bo taki neutralny, co do prania, to chyba tylko budki nie można uprać no i boków a tak to faktycznie wszystko można uprać
Ida lubi tę wiadomość
-
Ola ja mam granatowy wózek i z synem tez był granatowy i troche beżu. Stwierdzenie , że granatowy to będzie za ciepło jest bez sensu bo przecież buda jest wysoko a dziecie będzie lezało prawie , że nago i będzie miało przewiew.
Ida miałam przy pierwszym wózku jasną wyściółkę w środku i oblamówki wózka i nigdy więcej żadnych beży , jasnych szarości i innych. NAtomiast mam niebieską spacerówke i średnio raz w miesiącu była do prania niestety ale widać wszystkie zabrudzenia. -
sylvia007 wrote:Dziewczyny, a miałyście już test obciążenia glukozą? Ja miałam i zastanawiam się czy wszyscy lekarze wypisują skierowanie na test 75g 3 punktowy, czyli, że krew jest w sumie pobierana 3 razy/
Podobno jest teraz taki wymóg, że ma być 75 g a nie 50. Także trzy razy kłucie niestety -
Ola89 wrote:A doradźcie mi w sprawie własnie koloru wózka, spodobał mi się granatowy ale od wielu osób słyszę już że nie może być ciemna budka bo dziecku będzie gorąco, w końcu w lato będziemy go używać, ale znowu tak sobie myślę, że jasny to się będzie brudził i nie wiem jaki wybrać...
niby tak się przyjęło ale przecież ci jacyś tam beduini na pustyni popylają tylko w czarnych długich szatach
chyba nie robią tego bo im zimno
Ola89, Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:A ja zamówiłam w mohito sukienke, oni tam podpisuja że w kształcie litery A, już mam taką jedno fajna jest mam nadzieje że ta co odbiore też będzie ok, czerwona taka świąteczna i z przeceny:D:D
Eweliśka lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Dziewczyny, a miałyście już test obciążenia glukozą? Ja miałam i zastanawiam się czy wszyscy lekarze wypisują skierowanie na test 75g 3 punktowy, czyli, że krew jest w sumie pobierana 3 razy/
A Magda i Kuba to już dawno można nadać. A z innymi zdrobnieniami to trochę nie rozumiem trendui ja też nie lubię imion dziwnych, takich zagranicznych jak się w Polsce mieszka i nawet nie chodzi tylko o dzieci w szkole ale ogólnie o reakcje ludzi jak takiego dzieciaka gdzieś zapisujesz czy rejestrujesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:53
-
OLA ja miałam jaśniutki beż dla córki i był przepiękny, łaziłyśmy po lasach codziennie i nic się nie brudziło:) bo od czego? gorzej ze spacerówką(ale tej nie używałam) bo taka jasna na bank będzie się brudzić a to od jedzenia a to od butków a to od śliny:)
ale gondolka jak najbardziej jasna jest super:)
ciemna też na pewno, w końcu dziecko nie jest wyściskane w tej ciemniejszej, one też od środka mają podszycie z reguły białe więc wątpię że dziecko będzie się w tym pociło....
pozatym i tak nie wystawimy dziecka na pełne słońce żeby stało tym wózkiem choćby z podniesiąną budką, a jak będziemy jechać to wentylacja jest zawsze.
więc moje zdanie jest takie że i czarne i jadne są okej:)
tylko nie intensywne typu żółty czy pomarańcz albo zieleń trawkowa:) to przyciąga owady:)
Ziółko kciukasy za płećOla89, ziolko lubią tę wiadomość
-
ziolko wrote:O, dziewczyny już od rana produkują
Też słyszałam o tych zdrobnieniach imion i raczej to prawda, że można takie nadawać. Mam znajomą Magdę (a nie Magdalenę, chociaż we wszystkich urzędach dopisują jej -lena, chyba uważają, że nie umie się podpisać), także już kiedyś chyba można było takie zdrobnienia nadawać, choć pewnie więcej zachodu z tym wcześniej było.
My nie mamy jeszcze imienia z racji tego, że nie znamy płci. Aleeeee dziś wizyta więc mam nadzieję, że poznamytrzymajcie kciuki
Magda to akurat jest zupełnie inne imię niż Magdalena.
Wiadomo, że na Magdaleny się mówi Magda. Ale na Magdę już nie powiemy Magdalena bo nią nie jest;)
shimmer_lip, Krysti lubią tę wiadomość
-
ziolko wrote:Podobno jest teraz taki wymóg, że ma być 75 g a nie 50. Także trzy razy kłucie niestety
-
Dziewczyny nie wiem czy pamiętacie ale kiedyś wspominałam Wam o moim Przyjacielu, który w maju tego roku mając niespełna 30 lat zmarł na raka mózgu i zostawił żonę i 2,5 letniego synka Wojtka. Tak się stało, że teraz we wrześniu okazało sie, że Wojtuś również ma nowotwór, niezwykle rzadki nowotwór płuca. Jest 5 dzieckiem w naszym kraju z tym rakiem .. Leczenie odbywa się głównie we Włoszech i USA. Niestety potrzebne są na to ogromne pieniądze .. Póki co jesteśmy na etapie dyskusji z lekarzami z USA i Włoch i ustalania czy podejmą się leczenia Wojtka, kiedy, jakie są rokowania i co najważniejsze za ile .. Póki co Wojtek ma podawaną chemię w centrum onkologii we Wrocławiu, naprawdę jest dzielny jak na 2,5 latka.
Monika jest dla mnie jak rodzina. Przyjaźnimy się od czasu studiów.. Bardzo przeżywałam całą ponad dwu letnią chorobę Grzesia, a teraz jeszcze Wojtuś ..
Zwracam się do Was z prośbą. Gdybyście chciały i mogły wpłacić jakąkolwiek sumę pieniędzy będziemy BARDZO WDZIĘCZNI! Liczy się naprawdę każda złotówka!
Tutaj są dane do przelewu :
Konto do wpłat: 34168012350000300014612426,
Opolskie Stowarzyszenie Rehabilitacji, Opole, ul. Tysiąclecia 7c -
tytułem "darowizna Wojciech Kwiatkowski"
A tu artykuł który przybliży bardziej sprawę :
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20141209%2FREPORTAZ%2F141209582
Jest nas tu dużo, a dla Moniki i Wojtka liczy się kazdy grosz czyli im więcej osób się o tym dowie tym większa szansa, że uda nam się uzbierać potrzebną kwotę na leczenie i na wyzdrowienie Wojtusia ..
Ja z całego serca dziękuję i mam nadzieje, że nie macie mi za złe, że o tym napisałam ..
sylvia007, Robotka1, Ida, Ida, Eweliśka, Ewelcia, weronika86, MartaAlvi, Bambi85, Lali, liloe, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Wiecie co, bo po to jest tyle kolorów do wyboru, żeby każdy był zadowolony
Ja pójdę w coś jaśniejszego, nie mówię, że białe, ale beż a raczej szarawy jakiś odcień. Chłopak będzie, a co! A później planujemy jeszcze dzieci, więc musi być mniej więcej neutralny kolor
Poza tym mi się ciemne odcienie nie podobają i mam wrażenie, że teraz jest ich całe mnóstwo na ulicach.ja dostanę wózek granatowo niebieski bebecar i szczerze to mi to koncertowo zwisa
i podobno granatową parasolkę i też git
niech to moje dziecko dosiedzi tylko w brzuchu do końca marca i niech będzie takie grzeczne i zdrowe jak jego mamusia jak była mała
tyle mi do szczęścia wystarczy
Fasia, Ida lubią tę wiadomość