SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja nadaje już z Medicover,dziś glukoza i bad.tarczycowe.Glukoza nie jest taka zła :D
    Udanego,spokojnego dnia brzuszki.Ps.Coś mi szwankuje suwaczek bo dziś 24w6d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:00

KasiaKwiatek, mimka84 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrerek :-)
    Witam się poniedziałkowo. Widzę ze zaczynacie juz myśleć o porodach. Ja juz przez ta fazę przeszlam ale pewnie niedlugo znowu mi się włączy :-)

Juz nie mogę doczekać się świat podczas których będę mogła nacieszyc się chłopem bo ostatnio jakoś cały czas mi go malo i tesknie za nim jak jest w robocie :-)
    Sylwester juz oplacony teraz tylko muszę ogarnąć jakaś kiecke zeby nie wyglądać jak tocząca się kulka :-)

Witam tez nowa koleżankę :-)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Ja wlasnie wypiłam glukozę, jak soczek smakowała! Rozpuszczone to jest w 100ml wody z aromatem pomarańczowym :) nue wiem jak tak było u was... Ale z tego co pamietam jak pisaliście to co przychodnia to inne zasady... No to teraz czekam do 9 ;)

MALINKA nie było tak zle, co?

KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!!
    a ja witam się z bólem gardła!!! aahhh jak drapie, napiłam się wieczorem soku z lodówki, na pewno to po tym;/
    ale spoko, herbatka z sokiem malinowym i jakieś tabsy do ssania mam więc się ratuję jak mogę:)
    w piątek zaliczyliśmy basen, chyba pierwszy raz pływałam w tak zimnej wodzie:P miała 26.5 stopnia tylko. ale rozruch zaliczony:)

dziewczyny bo chodziło mi to po głowie cały weekend.
    gdzie się mówi i kiedy jak chcemy mieć rozłożony macierzyński??
    wiem że można wziąć 100% przez pół roku a 60% przez drugie pół, albo przez cały rok 80%. ale nie wiem komu się o tym mówi?
    i usłyszałam że najlepiej od razu wziąć te 80% bo mogą być problemy z tym podziałem na 100% i 60%.
    wiecie coś o tym??

a ja wczoraj odebrałam mój stelaż po młodej do karuzelki:) będzie idealny:) już jest przyczepiony do łóżeczka:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Kochane,
    Ja też już nie śpię ale nie dlatego, że nie chcę :-\
    Nie mogłam zasnąć do 1-wszej,nawet później i chciałabym odespać no ale cóż... Kaję musiałam wyszykować i zawieźć na basen i do szkoły. Pobudka 6.45 Może odeśpię w ciągu dnia coś.
    Weronika to trzymam kciuki, oby teściowa dalej mądrze panowała nad sobą a Ty bądź czujna.

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka nie wiem gdzie się zgłasza bo ja budżetówka więc po prostu w pracy u kadrowej powiem i oni to dalej poślą. Ale nie wiem jak w innych firmach, pewnie inna kwietniówka będzie wiedziała.
    Ja za to wiem, że problemu z przedłużeniem i przejściem na 60% nie ma. Nawet koleżanka podzieliła to na 3 bo można. Pół roku miała 100%,teraz przeszła na 60%ale na razie zgłosiła 2 miesiące a potem ma zdecydować się czy wraca czy dalej ciągnie. Trzeba to tylko robić z wyprzedzeniem, bodajże 2tygodniowym zgłaszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:39

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki KAsia:) poczekam może ktoś się jeszcze wypowie:)

oj ja też zaliczyłam ciężką noc, nie spałam do północy, młoda mi nie dała, tak się wierciła że jedynie bujanie brzuchem pomagało ale tylko na chwilę,
    wyjątkowo dwa sikania zaliczyłam w nocy ktore też niestety wiążą się z bezsennością tak że jestem niewyspana i zmęczona

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz przeczytałam ze w PL to praktycznie rok na macierzyńskim możecie byc! Wow, jakie zmiany, ja to zacofana z tym troche od 9 lat

Ja po 3,5 miesiacach do pracy muszę wrócić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:51

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuję Gosha :-\
    Ja to w ogóle szczęście mam z tym kwietniowym terminem porodu, podobnie jak Ida. Bo pracując w szkole wchodzą nam w macierzyński wakacje i muszą nam oddać 56 dni, które sobie wykorzystamy po macierzyńskim na dociągnięcie od kwietnia do kolejnych wakacji 2016r. Tym sposobem mamy macierzyński 1 rok i 4 miesiące :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:57

CzaryMary, haneczka, Fasia, Ida, mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ddtvn będzie zaraz 'jak ZUS kontroluje kobiety w ciazy'

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary Mary oglądajcie i opowiedzcie co ciekawsze:) bo my tu w pracy nie mamy jak tv obejrzeć;)

Kasia hehe no to macie szczęście:D

ja jakbym miała wrócić do pracy po 3.5 miesiąca to chyba na dziecko bym się nie zdecydowała;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Marcel w domu został ,wstał i płacze , że gardło go drapie i boli. Do tego zielony katar więc albo go zaraziłam zapaleniem zatok albo coś innego się klaruje bo zielony katar to nic dobrego nie wróży. Do tego kaszle takim kaszlem z gardła czyli nie udaje. Jak nie urok to przemarsz wojska. Jutro pewnie będę musiała z nim do lekarza gnać po leki.

Ida u nas w szkole rodzice przyprowadzają dzieci chore do szkoły i to jest nagminne. Ostatnio nie mogliśmy się doprosić , żeby mama jednego chłopca zabrała go do lekarza bo miał taki kaszel jak ze studni. Na koniec tygodnia już tylko 2 dzieci było w klasie. Taki urok szkoły na wsi.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jan już się wolę nie myśleć o ZUSie bo się strasznie denerwuję! Mam w pracy nacodzien do czynienia z tymi sku****ami! :/

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całkiem dobrze spałam - obudziłam się dopiero teraz :) Jadę dziś zapisać się do szkoły rodzenia - mam nadzieje że można zacząć od stycznia :)

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ja bylam w zusie i dano mi formularz który mam wypełnić i oddać w zusie do 14 dni po porodzie

Robotka1 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej od razu 80% bo przynajmniej caly czas dostajesz tyle samo kasy. Jednak pól roku 100% później tylko 60% to jest roznica

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja miałam dzisiaj wyjść a tu dupa... Lekarzowi się nie podoba dużą ilość wydzieliny test na wody się dzisiaj znowu trochę podbarwil pobrał mi wykaz i czekam... Znowu się podlamalam tak bardzo chciałam juz iść do domu...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po okropnej nocy :/
    Robotka u mnie w firmie wszystko załatwia personalna i ona mówiła ostatnio, że jeszcze mam dużo czasu żeby wybrać tą opcję macierzyńskiego. Dużo koleżanek jest teraz na macierzyńskim lub dopiero wraca do pracy i nikt o klopotach nie wspomniał. Ja będę szła na rok 80%, potem urlop zaległy i pewnie w czerwcu 2016 wracam do pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola lepiej zostać dłużej uwierz mi co piszę, mnie wypuścili szybko zanim zaczeli podawanie jedzenia, w domu zaczęłam jeść i zaczęłam mieć biegunki i się zamartwiała, a tak wszystko możesz na bierząco konsultować i informować lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 10:12

CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Lepiej od razu 80% bo przynajmniej caly czas dostajesz tyle samo kasy. Jednak pól roku 100% później tylko 60% to jest roznica
    Moja kadrowa tez tak radzi :-)

Ola89- kurcze, niedobrze ze cos się u Ciebie dzieje ale z drugiej strony dobrze ze jesteś cały czas pod kontrola.

KASIAB lubi tę wiadomość

‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ