Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie.Ja nadaje już z Medicover,dziś glukoza i bad.tarczycowe.Glukoza nie jest taka zła
Udanego,spokojnego dnia brzuszki.Ps.Coś mi szwankuje suwaczek bo dziś 24w6d.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:00
KasiaKwiatek, mimka84 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnyDzień dobrerek
Witam się poniedziałkowo. Widzę ze zaczynacie juz myśleć o porodach. Ja juz przez ta fazę przeszlam ale pewnie niedlugo znowu mi się włączy
Juz nie mogę doczekać się świat podczas których będę mogła nacieszyc się chłopem bo ostatnio jakoś cały czas mi go malo i tesknie za nim jak jest w robocie
Sylwester juz oplacony teraz tylko muszę ogarnąć jakaś kiecke zeby nie wyglądać jak tocząca się kulka
Witam tez nowa koleżankę -
Dzień dobry dziewczyny! Ja wlasnie wypiłam glukozę, jak soczek smakowała! Rozpuszczone to jest w 100ml wody z aromatem pomarańczowym
nue wiem jak tak było u was... Ale z tego co pamietam jak pisaliście to co przychodnia to inne zasady... No to teraz czekam do 9
MALINKA nie było tak zle, co?KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
hej hej!!
a ja witam się z bólem gardła!!! aahhh jak drapie, napiłam się wieczorem soku z lodówki, na pewno to po tym;/
ale spoko, herbatka z sokiem malinowym i jakieś tabsy do ssania mam więc się ratuję jak mogę
w piątek zaliczyliśmy basen, chyba pierwszy raz pływałam w tak zimnej wodzie:P miała 26.5 stopnia tylko. ale rozruch zaliczony:)
dziewczyny bo chodziło mi to po głowie cały weekend.
gdzie się mówi i kiedy jak chcemy mieć rozłożony macierzyński??
wiem że można wziąć 100% przez pół roku a 60% przez drugie pół, albo przez cały rok 80%. ale nie wiem komu się o tym mówi?
i usłyszałam że najlepiej od razu wziąć te 80% bo mogą być problemy z tym podziałem na 100% i 60%.
wiecie coś o tym??
a ja wczoraj odebrałam mój stelaż po młodej do karuzelki:) będzie idealny:) już jest przyczepiony do łóżeczka:D -
nick nieaktualnyHejka Kochane,
Ja też już nie śpię ale nie dlatego, że nie chcę
Nie mogłam zasnąć do 1-wszej,nawet później i chciałabym odespać no ale cóż... Kaję musiałam wyszykować i zawieźć na basen i do szkoły. Pobudka 6.45 Może odeśpię w ciągu dnia coś.
Weronika to trzymam kciuki, oby teściowa dalej mądrze panowała nad sobą a Ty bądź czujna.weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka nie wiem gdzie się zgłasza bo ja budżetówka więc po prostu w pracy u kadrowej powiem i oni to dalej poślą. Ale nie wiem jak w innych firmach, pewnie inna kwietniówka będzie wiedziała.
Ja za to wiem, że problemu z przedłużeniem i przejściem na 60% nie ma. Nawet koleżanka podzieliła to na 3 bo można. Pół roku miała 100%,teraz przeszła na 60%ale na razie zgłosiła 2 miesiące a potem ma zdecydować się czy wraca czy dalej ciągnie. Trzeba to tylko robić z wyprzedzeniem, bodajże 2tygodniowym zgłaszać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:39
-
dzięki KAsia:) poczekam może ktoś się jeszcze wypowie:)
oj ja też zaliczyłam ciężką noc, nie spałam do północy, młoda mi nie dała, tak się wierciła że jedynie bujanie brzuchem pomagało ale tylko na chwilę,
wyjątkowo dwa sikania zaliczyłam w nocy ktore też niestety wiążą się z bezsennością tak że jestem niewyspana i zmęczona -
nick nieaktualnyOj współczuję Gosha
Ja to w ogóle szczęście mam z tym kwietniowym terminem porodu, podobnie jak Ida. Bo pracując w szkole wchodzą nam w macierzyński wakacje i muszą nam oddać 56 dni, które sobie wykorzystamy po macierzyńskim na dociągnięcie od kwietnia do kolejnych wakacji 2016r. Tym sposobem mamy macierzyński 1 rok i 4 miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:57
CzaryMary, haneczka, Fasia, Ida, mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czary Mary oglądajcie i opowiedzcie co ciekawsze:) bo my tu w pracy nie mamy jak tv obejrzeć
Kasia hehe no to macie szczęście:D
ja jakbym miała wrócić do pracy po 3.5 miesiąca to chyba na dziecko bym się nie zdecydowała;/ -
No i Marcel w domu został ,wstał i płacze , że gardło go drapie i boli. Do tego zielony katar więc albo go zaraziłam zapaleniem zatok albo coś innego się klaruje bo zielony katar to nic dobrego nie wróży. Do tego kaszle takim kaszlem z gardła czyli nie udaje. Jak nie urok to przemarsz wojska. Jutro pewnie będę musiała z nim do lekarza gnać po leki.
Ida u nas w szkole rodzice przyprowadzają dzieci chore do szkoły i to jest nagminne. Ostatnio nie mogliśmy się doprosić , żeby mama jednego chłopca zabrała go do lekarza bo miał taki kaszel jak ze studni. Na koniec tygodnia już tylko 2 dzieci było w klasie. Taki urok szkoły na wsi. -
nick nieaktualny
-
Witam się po okropnej nocy
Robotka u mnie w firmie wszystko załatwia personalna i ona mówiła ostatnio, że jeszcze mam dużo czasu żeby wybrać tą opcję macierzyńskiego. Dużo koleżanek jest teraz na macierzyńskim lub dopiero wraca do pracy i nikt o klopotach nie wspomniał. Ja będę szła na rok 80%, potem urlop zaległy i pewnie w czerwcu 2016 wracam do pracy -
nick nieaktualnyOla lepiej zostać dłużej uwierz mi co piszę, mnie wypuścili szybko zanim zaczeli podawanie jedzenia, w domu zaczęłam jeść i zaczęłam mieć biegunki i się zamartwiała, a tak wszystko możesz na bierząco konsultować i informować lekarzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 10:12
CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKASIAB wrote:Lepiej od razu 80% bo przynajmniej caly czas dostajesz tyle samo kasy. Jednak pól roku 100% później tylko 60% to jest roznica
Ola89- kurcze, niedobrze ze cos się u Ciebie dzieje ale z drugiej strony dobrze ze jesteś cały czas pod kontrola.KASIAB lubi tę wiadomość