Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MISIA no ja właśnie też nie wiem co z dzieckiem po macierzyńskim .. Będę mieć teściową pod podłogą więc może ona z dzieckiem zostanie, nie wiem sama .. w sumie jeszcze tak bardzo nad tym nie myślałam
-
KasiaKwiatek ja osobiście jestem zdania, że jak ktoś chce karmić na prawdę to będzie karmil.
Tak jak piszesz, trzeba dawać wyłącznie cycka, inaczej laktacja się nie rozkreci. Ja tez po porodzie nie miałam pokarmu i kilka pierwszych dni to było przystawianie malego raz do jednej a raz do drugiej piersi. Nie robiłam w zasadzie nic innego jak tylko z cycami na wierzchu latalam i od trzeciej lub czwartej doby poszło juz z górki i karmilam 20miesięcy. Moje dziecko nie wiedziało nawet jak smakuje mmKasiaKwiatek, Fasia, Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda teraz będąc na zwolnieniu przysługuje Ci zwrot wszystkich dni, w których szkoła nie pracowała. Z tego co obliczyłam to za ten okres i Tobie i mi należy się 13 dni do zwrotu. Nie wiem jak u Ciebie z wakacjami, bo to zależy czy umowę przedłużą Ci od razu po tej co się kończy czy dopiero od września. Jeśli od razu to za wakacje muszę Ci oddać 44 dni - też policzyłam
mimka84 lubi tę wiadomość
-
jeju dziewczyny chyba mnie łamie choroba.....coś mi się zdaje że jutro nie przyjdę do pracy jak tak będzie dalej tylko pobiegnę do lekarza;/
KASIA nooo masz rację, mnie też irytuje jak ktoś mówi że nie ma mleka-to są chyba wyjątki gdzie laktacja nie rusza ale w 97% każda kobieta ma mleko po urodzeniu i tylko od niej zależy na ile ją rozkręci.
a już kompletnym bezsensem jest jak mówią że mleko mają niewartościowe i dziecko się nie najada.
MISIA u mnie sprawa dość fajna z powrotem do pracy.
mąż pracuje w systemie dyżurowym więc w pracy jest z 8 razy w ciągu miesiąca a tak to będzie siedział z dzieckiem, a jak pójdzie do pracy to mam moją mamęno i od czasu do czasu wezmę wolne:) a na 3 latka do przedszkola:)
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasiulka przykro mi z powodu koleżanki
bardzo
a jeśli chodzi o to karmienie napisałam to dlatego żeby KWIETNIÓWKI NIE MIAŁY PROBLEMU Z KARMIENIEM I LAKTACJĄ!!! Dziewczyny nie dokarmiać dzieci, nie dajcie im podać w szpitalu mm!!!
No chyba, że sytuacja chorobowa do tego zmusza, ale to inna rzecz!
KWIETNIÓWKI DBAĆ O SWOJE DZIECI I KARMIĆ CYCEM!!! TO DLA NICH NAJLEPSZY POKARMIda, hwesta, Fasia, Hela85, mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie Ida bo te 13 policzyłam teraz święta i Nowy Rok, a potem łapiemy jeszcze 10 dni z ferii (bo tylko dni robocze się liczą), jak do tego dojdą wakacje to luz dojeżdżamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 11:50
Ida, mimka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny