Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hela poinformowali ją ale okazało się, że jej poreczyciel nie może być bo nie ma zdolności kredytowej. Wiesz ona nie ma nic, dorabia na czarno, wynajmuje mieszkanie a były mąż ma ponad 4tys zaległych alimentów bo jej nie płacił. Dla kogoś takiego jest ciężko żeby nawet takie pieniądze dostać z Up bo nie ma żadnych zabezpieczeń.
-
hwesta wrote:Podliczylam grudniowe wydatki na lekarza i kształtują się tak: pakiet enel med 230 zl, 2 razy wizyta po 150 zl=300 ( opcjonalnie jeszcze 30 grudnia jak będzie trzeba, to wtedy 450) lekarstwa: 250 zł, pobyt w szpitalu- różne rzeczy z tym związane- sama nie wiem,bo mąż wszystko mi kupował, jutrzejsze badania w laboratorium: 32 zl(morfologia i crp), w przyszłym tyg glukoza,morfologia,mocz,tsh- 84 zl... ja pierdykam...
Hwesta, ale to jak to? Płacisz za pakiet a i tak dodatkowo za wizyty? Nie rozumiem. Myślałam zawzse, że w pakietach jest nieograniczona ilosć wizyt. Kurczę, w takich sytuacjach naprawdę się zastanawiam czy nie lepiej chodzić na NFZ - jak coś się dzieje to muszą cię gdzieś upchąć a nie, że 3 razy w miesiącu za prywatną wizytę płacić. ;/ Nie mówiąc już o kosztach badań. -
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Podliczylam grudniowe wydatki na lekarza i kształtują się tak: pakiet enel med 230 zl, 2 razy wizyta po 150 zl=300 ( opcjonalnie jeszcze 30 grudnia jak będzie trzeba, to wtedy 450) lekarstwa: 250 zł, pobyt w szpitalu- różne rzeczy z tym związane- sama nie wiem,bo mąż wszystko mi kupował, jutrzejsze badania w laboratorium: 32 zl(morfologia i crp), w przyszłym tyg glukoza,morfologia,mocz,tsh- 84 zl... ja pierdykam...
Dlatego dziękuje losowi, że mam w rodzinie ginekologa-położnika pracującego w moim szpitalu! chodzę prywatnie i on nie bierze pieniędzy za wizyty a jak potrzebuję badania to idę do niego do przychodni i dostaję skierowanie. Nawet na badania krwi prenatalne i usg do specjalisty od tych badań dał mi skierowanie w 13 tyg. i dzięki niemu jeszcze teraz mogę na to samo skierowanie pojechać jeszcze raz na usg połówkowe do specjalisty od badań prenatalnych. Najważniejsze to mieć w rodzinie lekarza, prawnika i księdzaJa tylko księdza nie mam. Prawników zatrzęsienie ;P
hwesta lubi tę wiadomość
-
Rudzia, Bambi85, mantissa, Militta110816, hwesta, iwonka1077, Hela85, KasiaKwiatek, mimka84, Gosha, Krysti, Agucha, Ewelcia, sylvia007, MartaAlvi, weronika86, misia83, Amy lubią tę wiadomość
-
no to ja juz w ogole sie zaczne dziwic ...nie mam zadnego pakietu, moj gin mnie kasuje baaardzo promcyjnie, jak mam wiecej badan do zrobienia robie sobie na nfz u siebie w szpitalu a grudniowe ciazowe wydatki wychodza mi jak u hwesty ;/, ale mnie chyba zniszczyly wydatki w aptece w tym miesiacu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 18:01
-
Zastanawiam sie czy kupic te butki
Niunia by miala na zime
rozmiar 19 wiec nie wiem czy by nie byly za duze ale w sumie chodzic jeszcze nie bedzie to jak beda ciut duze to nic sie nie stanie co? ;P
Fasia, mantissa, Militta110816, Krysti, weronika86, Amy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWykupilam złoty pakiet w enelu bo myślałam że tam będę cała ciążę prowadziła. Do 13 tyg prowadzilam aż zaczęły się problemy z szyjka,czekanie długie do lekarza prowadzącego ( a do za każdym razem innego sensu wg mnie chodzić nie ma) i zaczęłam prowadzić ciążę w klinice innej prywatnie...
-
RUDZIA butki urocze!
Na rozmiarach sie nie znam więc nie pomogę ..
BAMBI spokojnie, wszystko przed Tobąja od początku jakaś taka okrąglutka jestem
Ok Brzuchatki, uciekam pod prysznic i jadę na wizytę na 19.40. Wrócę pewnie po 21 więc jakby co relację zdam jutro z rana, bo ostatnio wieczorami niewiele Was tu jestZobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 18:11
hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, lubicie makarony? Łapcie przepis na pycha makaron w sosie porowo-pieczarkowym. Uwielbiam.
http://nikolodkuchni.blogspot.com/2013/10/makaron-w-pieczarkowo-porowym-sosie.html
Tylko ja daję trochę mniej bulionu i śmietany, suszony estragon i makaron kokardki. Dzisiaj u mnie na późny obiad. ciekawe czy będzie Michasiowi smakować.
Fasia, apartament jak się patrzy. Tylko ja kurczę ciągle zapomninam zrobić zdjęcie.hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny