Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i lewej krawędzi - cokolwiek to oznacza
LILOE słodycze odstawiłam. Tzn teraz tylko dżem jem jakieś dwa razy dziennie
Co to za globulki ?a rodzenie mnie nie interesuje bo ze mnie dziecko wyjmą
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:A ja mam wysoko na tylnej i pewnie dlatego mnie kopy bolą
a rodzenie mnie nie interesuje bo ze mnie dziecko wyjmą
-
nick nieaktualny
-
oj Shimmer jak Ci nawet rozpona stan przedcukrzycowy to pewnie zaleci zeby uwazac co jesz, bo bedzie to oznaczalo ze jakies tam predyzpozycje do cukrzycy ciezarnych czy nawet pozniej po ciazy masz. Ogolnie bedzie chodzilo o to zeby unikac cukrow prostych, slodyczy, slodzonych napojow itp jak zgrzeszysz raz za czas mandarynką nic sie nie stanie. Bedziesz uwazac na to co jesz to i nad waga bedziesz miec wieksza kontrole poza tym kontrola glukozy we krwi czesciej i tyle. Takze nawet jak gin czegos tam sie dopatrzy w Twoich wynikach nie bedzie tak zle, zobaczysz
.
narobilyscie mi ochoty na nalesniki chyba podniose tyleczek z kanapy i zrobie, maz pojechal na sluzbowa wigilie do Wroclawia wiec sama siedze i z obiadem jakos wczesniej sie nie mobilizowalamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Ja też słabo czuję ruchy, choć czuję zawsze odkąd poczułam. I tak właśnie podejrzewałam, że to przez łożysko na przedniej ścianie. I o tym łatwiejszym porodzie już kilkukrotnie słyszałam. Także fajnie
Ja nie muszę czuć mega kopów, ważne, że się rusza. także mi to łożysko jak najbardziej pasuje
Ida Krysti Fasia to kolejna rzecz nas łączy, też mam łożysko na przedniej ścianie i też mi pasuje łatwiejszy poródWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:49
Krysti, Fasia, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:A i housing benefit dostają Polki miesieczna doplata do mieszkania 280£ ja nie dostane bo my mieszkanko to kupujemy a potem wynajmiemy .Tu jest zycie dla Polaków i siedza tu bo w Pl faktycznie nic nie ma .
Kryst nie wiem dokładnie jak jest w Szkocji a podejrzewam ze podobnie ale nie sadze ze tak z miejsca dostaniesz wszystkie dodatki.
Orientuje sie jak jest w Anglii i jeżeli sie nie pracujesz, jesteś samotna matka i mieszkasz pare lat w uk to ok dostanie jakieś tam wsparcie ale nie ma ze dają każdemu z ulicy.
Przepisy sie zaostrzyły i nie ma dawania za nic, a mieszkania tez sie pokończyły. Takze my jako małżeństwo cieżko pracujące dostaniemy nic...a pracujemy na tych wszystkich nierobów co sepia od państwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:53
Fasia, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, melduję się z łóżka
Shimmer, miałam Ci napisać co moja ginka powiedziała na tą moją glukozę, ale przez te problemy z szyjką zupełnie zapomniałam. Miałam wynik po godzinie 161 a po dwóch 143. Powiedziała, że to jeszcze cukrzyca ciążowa nie jest ale mam ograniczyć słodkości i owoce. I w domu kontrolować cukier 2 godziny po jedzeniu (mój tata ma cukrzycę, także mam w domu glukometr), i sama zobaczę po czym mam wysoki i tego później unikać.
"Problem" w tym, że co bym nie zjadła, po 2 h mam cukier poniżej 100. Ja nie wiem, czy ja w tym laboratorium się zestresowałam, że takie wyniki powychodziły czy co
Pisałyście o Zusie. Nie orientujecie się jak to jest z macierzyńskim jeśli miałam wcześniej umowę na czas określony do końca listopada, a teraz mam przedłużoną do dnia porodu? należy się macierzyński czy nie?
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Niemiłosiernie wkurzają mnie tacy co przyjeżdzają i pierwsze co to to na zasiłki...bez języka, bez wykształcenia bez niczego z ulicy...z piątka dzieci i niemowlę ze tylko Polacy ale Hindusi, Hiszpanie czy pakistanczycy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:56
Krysti lubi tę wiadomość
-
ziolko wrote:Dzień dobry, melduję się z łóżka
Shimmer, miałam Ci napisać co moja ginka powiedziała na tą moją glukozę, ale przez te problemy z szyjką zupełnie zapomniałam. Miałam wynik po godzinie 161 a po dwóch 143. Powiedziała, że to jeszcze cukrzyca ciążowa nie jest ale mam ograniczyć słodkości i owoce. I w domu kontrolować cukier 2 godziny po jedzeniu (mój tata ma cukrzycę, także mam w domu glukometr), i sama zobaczę po czym mam wysoki i tego później unikać.
"Problem" w tym, że co bym nie zjadła, po 2 h mam cukier poniżej 100. Ja nie wiem, czy ja w tym laboratorium się zestresowałam, że takie wyniki powychodziły czy co
Pisałyście o Zusie. Nie orientujecie się jak to jest z macierzyńskim jeśli miałam wcześniej umowę na czas określony do końca listopada, a teraz mam przedłużoną do dnia porodu? należy się macierzyński czy nie?a glukometr mamy gdzieś chyba leży tylko ja nie umiem tego używać
No dobra babeczki idę na te urodzinybuziaki
A i jeszcze mnie tak dziś Barbara wk***ia, że szokdwa razy się ledwo ruszyła brocha mała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 16:13
ziolko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja od skończenia 20 tygodnia też juz bez problemu i konkretnie czuję kopki Mikiego
łożysko już nie przeszkadza, synuś ma MOC!
zaczynam już nawet odróżniać pory w jakich jest aktywny, rano po śniadaniu, kilka razy w ciągu dnia i wieczorem tak 21-22. Mogłoby jak dla mnie tak zostać po narodzinachFasia lubi tę wiadomość