X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i lewej krawędzi - cokolwiek to oznacza :P

LILOE słodycze odstawiłam. Tzn teraz tylko dżem jem jakieś dwa razy dziennie :P
    Co to za globulki ?
    A ja mam wysoko na tylnej i pewnie dlatego mnie kopy bolą :) a rodzenie mnie nie interesuje bo ze mnie dziecko wyjmą :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowiè jej ze wczoraj mnie cos zabolali z lewej manki brzucha ,mowi ze to normalne wièzadla wazne by w pipce nic nie bokalo i nie ciàglo :/ hmm a jak cos by bylo nie tak wiesz gdzie jechac a ja no wiem :D haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A ja mam wysoko na tylnej i pewnie dlatego mnie kopy bolą :) a rodzenie mnie nie interesuje bo ze mnie dziecko wyjmą :)
    Shimer ja siè dowiem przy koncu czy cesarka czy normalnie ale miwila ze pod koniec marca moge urodzic:/ juz Ignasia bo mnie cusnienie skacze jak w kalejdoskopie :D

• Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem ide kupic przepisala mi na sutki:)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Nie nastawiaj się. Może nie będzie Ci potrzebna dieta. Musisz mieć nadzieję.
    Mam nadzieję :) zawsze :) ale już taki mam charakter, że wolę się przyjemnie zaskoczyć niż rozczarować :)

Ida, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:23

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się gulasz robi, jeszcze pewnie z godzinkę :/ zjem, odpocznę, prysznic, jedzonko i kierunek ginekolog :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Shimmer jak Ci nawet rozpona stan przedcukrzycowy to pewnie zaleci zeby uwazac co jesz, bo bedzie to oznaczalo ze jakies tam predyzpozycje do cukrzycy ciezarnych czy nawet pozniej po ciazy masz. Ogolnie bedzie chodzilo o to zeby unikac cukrow prostych, slodyczy, slodzonych napojow itp jak zgrzeszysz raz za czas mandarynką nic sie nie stanie. Bedziesz uwazac na to co jesz to i nad waga bedziesz miec wieksza kontrole poza tym kontrola glukozy we krwi czesciej i tyle. Takze nawet jak gin czegos tam sie dopatrzy w Twoich wynikach nie bedzie tak zle, zobaczysz :).

narobilyscie mi ochoty na nalesniki chyba podniose tyleczek z kanapy i zrobie, maz pojechal na sluzbowa wigilie do Wroclawia wiec sama siedze i z obiadem jakos wczesniej sie nie mobilizowalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:46

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:51

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja też słabo czuję ruchy, choć czuję zawsze odkąd poczułam. I tak właśnie podejrzewałam, że to przez łożysko na przedniej ścianie. I o tym łatwiejszym porodzie już kilkukrotnie słyszałam. Także fajnie :) Ja nie muszę czuć mega kopów, ważne, że się rusza. także mi to łożysko jak najbardziej pasuje ;)

Ida Krysti Fasia to kolejna rzecz nas łączy, też mam łożysko na przedniej ścianie i też mi pasuje łatwiejszy poród ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:49

Krysti, Fasia, Ida lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie i faktycznie kopniaki czuje bardzo mocno szczególnie odkąd leże dużo i się przekrecil nogami do dołu :) się trochę przestraszyłam ze jest ułożony miednicowo ale podobno ma jeszcze mnóstwo czasu żeby się przekrecic

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:51

KasiaKwiatek, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kalafior na obiad dzis :)z bulkà tartà

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo nas co ma na przedniej :)

Ida lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A i housing benefit dostają Polki miesieczna doplata do mieszkania 280£ ja nie dostane bo my mieszkanko to kupujemy a potem wynajmiemy .Tu jest zycie dla Polaków i siedza tu bo w Pl faktycznie nic nie ma .

Kryst nie wiem dokładnie jak jest w Szkocji a podejrzewam ze podobnie ale nie sadze ze tak z miejsca dostaniesz wszystkie dodatki.
    Orientuje sie jak jest w Anglii i jeżeli sie nie pracujesz, jesteś samotna matka i mieszkasz pare lat w uk to ok dostanie jakieś tam wsparcie ale nie ma ze dają każdemu z ulicy.
    Przepisy sie zaostrzyły i nie ma dawania za nic, a mieszkania tez sie pokończyły. Takze my jako małżeństwo cieżko pracujące dostaniemy nic...a pracujemy na tych wszystkich nierobów co sepia od państwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:53

Fasia, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, melduję się z łóżka :)

Shimmer, miałam Ci napisać co moja ginka powiedziała na tą moją glukozę, ale przez te problemy z szyjką zupełnie zapomniałam. Miałam wynik po godzinie 161 a po dwóch 143. Powiedziała, że to jeszcze cukrzyca ciążowa nie jest ale mam ograniczyć słodkości i owoce. I w domu kontrolować cukier 2 godziny po jedzeniu (mój tata ma cukrzycę, także mam w domu glukometr), i sama zobaczę po czym mam wysoki i tego później unikać.
    "Problem" w tym, że co bym nie zjadła, po 2 h mam cukier poniżej 100. Ja nie wiem, czy ja w tym laboratorium się zestresowałam, że takie wyniki powychodziły czy co :/

Pisałyście o Zusie. Nie orientujecie się jak to jest z macierzyńskim jeśli miałam wcześniej umowę na czas określony do końca listopada, a teraz mam przedłużoną do dnia porodu? należy się macierzyński czy nie?

shimmer_lip lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemiłosiernie wkurzają mnie tacy co przyjeżdzają i pierwsze co to to na zasiłki...bez języka, bez wykształcenia bez niczego z ulicy...z piątka dzieci i niemowlę ze tylko Polacy ale Hindusi, Hiszpanie czy pakistanczycy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:56

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Dzień dobry, melduję się z łóżka :)

Shimmer, miałam Ci napisać co moja ginka powiedziała na tą moją glukozę, ale przez te problemy z szyjką zupełnie zapomniałam. Miałam wynik po godzinie 161 a po dwóch 143. Powiedziała, że to jeszcze cukrzyca ciążowa nie jest ale mam ograniczyć słodkości i owoce. I w domu kontrolować cukier 2 godziny po jedzeniu (mój tata ma cukrzycę, także mam w domu glukometr), i sama zobaczę po czym mam wysoki i tego później unikać.
    "Problem" w tym, że co bym nie zjadła, po 2 h mam cukier poniżej 100. Ja nie wiem, czy ja w tym laboratorium się zestresowałam, że takie wyniki powychodziły czy co :/

Pisałyście o Zusie. Nie orientujecie się jak to jest z macierzyńskim jeśli miałam wcześniej umowę na czas określony do końca listopada, a teraz mam przedłużoną do dnia porodu? należy się macierzyński czy nie?
    O widzisz. No ja się właśnie jakiegoś wprowadzenia diety spodziewam. Tylko jak pewnie wiecie ja sobie sama już wcześniej wprowadziłam. I głupia jestem z czego jeszcze bym mogła zrezygnować. Pewnie te owoce, które wcinam na drugie śniadanie pójdą się kochać :) a glukometr mamy gdzieś chyba leży tylko ja nie umiem tego używać :D

No dobra babeczki idę na te urodziny :) buziaki :)

A i jeszcze mnie tak dziś Barbara wk***ia, że szok :( dwa razy się ledwo ruszyła brocha mała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 16:13

ziolko lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od skończenia 20 tygodnia też juz bez problemu i konkretnie czuję kopki Mikiego :D łożysko już nie przeszkadza, synuś ma MOC! :D
    zaczynam już nawet odróżniać pory w jakich jest aktywny, rano po śniadaniu, kilka razy w ciągu dnia i wieczorem tak 21-22. Mogłoby jak dla mnie tak zostać po narodzinach :D ;)

Fasia lubi tę wiadomość

‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ