X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to się wyżale wam, że w tej ciąży to ciągle coś nie tak. Jak byłam z Gabi w ciąży to czułam się super i oprócz tej zakrzepicy, która i tak jakoś mi nie przeszkadzała, to czułam się jak młody Bóg. A teraz jak się mnie ktoś pyta jak się czuję, to aż mi głupio mówić, że źle. No ale cóż to moja ostatnia ciąża, więc do kwietnia jakos wytrzymam

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • KASIAB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    KARPACZ :)

a masz tam cos sprawdzonego?:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ale zamotałam z tym "męzczyzna" aż muszę jeszcze raz - jesli ojciec dziecka nie choruje sam, ale np jego ojciec albo dziadek chorował, to dziecko ma predyspozycje do zachorowania..

U męża nie było żadnej astmy w rodzinie i u mnie też nie więc może Julek będzie bezpieczny hihi :D

ANKA - mój jutro wychodzi o 6,30 ... A czemu Twój tyle pracuje? :( masakra ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 21:32

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    No dziewczyny, a którąś kiedyś napisała, żeby na forum nie pytać o porady medyczne i co??? A ją tu tyle informacji otrzymałam :-) muszę coś na tą buźke poszukać bo właśnie wydaje mi się, że to la rosche nie do końca, bo skóra łuszczy się bardzo, mam jeszcze bioliq ale też nie zdaje egzaminu.

ja teraz zamówiłam z AVENE krem do twarzy i jego testuję... od 9 grudnia chyba go stosuję i zaczynam widzieć efekty, avene krem regenerujący 40ml więc warto próbować, jest dość tłusty ale kładę go na noc i mniejszą dawkę rano, nie nadaje się pod makijaż

sylvia007 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ale zamotałam z tym "męzczyzna" aż muszę jeszcze raz - jesli ojciec dziecka nie choruje sam, ale np jego ojciec albo dziadek chorował, to dziecko ma predyspozycje do zachorowania..

Tak sobie myślę właśnie... Bo mój to kaszle od kiedy pamiętam ale zawsze zwalal na pyły i opary z którymi ma czasem styczność... Jego syn ma astmę od dziecka wiec może mój TZ tez ma tylko niezdiagnozowana??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    U męża nie było żadnej astmy w rodzinie i u mnie też nie więc może Julek będzie bezpieczny hihi :D

może chorować ale nie musi :) ja też nie musiałąm chorować a zachorowałąm, ale pewnie dlaego że u mnie w przekazie choroby nie ma przerwy, choruje ja, mój ojciec, mój dziadek mój pradziadek na to zmarł więc u mnie było nie do uniknięcia, u męża na szczęscie nic takiego nie było więc mam nadzieję że u Olka też nic nie będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Tak sobie myślę właśnie... Bo mój to kaszle od kiedy pamiętam ale zawsze zwalal na pyły i opary z którymi ma czasem styczność... Jego syn ma astmę od dziecka wiec może mój TZ tez ma tylko niezdiagnozowana??

Ania o astmie nie wiem praktycznie nic... Bambi się by musiała wypowiedzieć :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo ale sprawdzał Ci lekarz poza tym, że twarda i zamknięta jej długość ? Bo jak już dziś pisałam - moja też była twarda i zamknięta w badaniu ginekologicznym na fotelu, a na usg dopochwowym wyszło to co wyszło ..

Na wypisie mam zapisane i jeszcze mi to lekarze powtarzali jak wychodziłam, że jak tylko zaczną się bóle brzucha a szczególnie takie miesiączkowe to marsz do nich na IP! I jeszcze skurcze takie jakby prądy idące od góry brzucha do dołu.. To w moim przypadku jest bardzo niebezpieczne

AMY no mam nadzieję, że Olek będzie zdrowy tak jak każdy z naszych bobasków :)

Amy lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proponuję nie łączyć bezpoeśrednio astmy oskrzelowej/płucnej z AZS..
    AZS trzeba zdiagnozować, występowanie astmy w rodzinie nie gwarantuje przekazania czy istnienia choroby w dalszych pokoleniach..

Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia tylko mojego do lekarza ciężko wykopać... Ale najwyżej sama go umowie i pojedzie. A pracuje tyle bo to jest pracoholik... Poza tym czwarte dziecko w drodze a on chce żeby wszystkie żyły w jak najlepszych warunkach :/ on nie ma wyznaczonych godzin od-do. Sam tyle roboty na siebie bierze

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy Avene Cicalfate bo jeśli tak to dobry krem,niezbędnik, mnie dopadło takie przesuszenie kilka tygodni temu i dość szybko pomógł

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:40

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELA w zasadzie to się nie zamartwiam tylko tak zaczął sie temat no i ja mimo chodem pomyślałam, że może to jednak dziedziczne, ale jak nie to fajnie :) trzeba być dobrej myśli, że nasze dzieciaczki to będą śliczne i zdrowe, nie? :))

Amy, Hela85 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Amy Avene Cicalfate bo jeśli tak to dobry krem,niezbędnik, mnie dopadło takie przesuszenie kilka tygodni temu i dość szybko pomógł
    ten, ten :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama może nie zmienić ale skonsultować się jeszcze u innego gin ?

Fasia, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    MłodaDama może nie zmienić ale skonsultować się jeszcze u innego gin ?
    miałąm to napisać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    miałąm to napisać :D

Oj byś wymyśliła coś swojego :P

Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ten, ten :)
    no to ja go mam od dawna na kryzysowe sytuacje, a to po kwasach, a to w zimie, a to w ciąży się przydaje, dla mnie niezastąpiony i nie zapycha pyszczka

Amy lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:40

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIA no tak u Was duża rodzinka więc mąż musi pracować .. tylko to przykre, że całymi dniami same jesteśmy .. no ale pracują dla nas poniekąd więc też nie można mieć pretensji, prawda?
    Każdy facet ma problem z pójściem do lekarza. Mojego to już za bardzo męczyło, no i ja mu trułam tyłek miesiącami więc dla świętego spokoju poszedł i bardzo dobrze, teraz Mu sie lepiej żyje

MłodaDamo - Angela dobrze pisze - pójdź do innego sprawdzić. Nie trzeba zmieniać skoro jesteś zadowolona.

Ja nie chcę siać paniki - także powtarzam - JESTEM PRZEWRAŻLIWIONA NA PUNKCIE SZYJKI MACICY Z WIADOMYCH WZGLĘDÓW WIĘC PROSZĘ PRZYJMOWAĆ WSZYSTKO CO PISZĘ Z PRZYMRUŻENIEM OKA GDYBYM PANIKOWAŁA :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1573 1574 1575 1576 1577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ