Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Mam tylko napisane ze płyn w normie ale swoją drogą powinien chyba wpisać ten pomiar dla wiedzy lekarza prowadzącego??
niekoniecznie - bo prowadzący i tak mierzy sam
dla niego norma to norma..
tylko my mamy problem z tym "w normie" i chcemy wszystko wiedziećmantissa lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:A naprawdę nie można tej operacji przesunąć?
No nie.. juz dzis jest piatek nie odbieraja telefonow a operaacja w poniedzialek o 9. Zeby przebukowac czas musze to zrobic 24h przed wizyta a jak odczytaja wiadomosc rano w poniedzialek to chyba sie nie bedzie liczyc noe? Nie wieem.. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Dla mnie będą to takie chyba mało wyczuwalne święta, bo moje samopoczucie nie pozwala na porządki takie jak powinny być, ani na jakieś szukanie fajnych prezentów a najgorsze, że ubrania które zamówiłam przez inernet żeby jakos wyglądać nie doszły a zamawiałam tydzień temu:(
Rudzia współczuje ale dobrze jesli siostra z Tobą będzie. Kupcie jakieś dobre rybki i zróbcie sobie święta fajne.
Dobra wiadomość jest taka, że czuje się lepiej dzis i nie czuje takich bóli jak wczoraj może po prostu potrzebowałam poleżeć.
Mnie mała ciągle kopie nisko, takie średnio przyjemne uczucie ale wole gdy jest niż gdy nie czuje:) ogólnie macica dobrze się rozszerza, usg już robione nad pępkiem ale ona mnie tam na dole łomocze i czasem w pęcherz trafi:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Moja nie robi wcale usg
dla mnie norma to norma.
Masz prawo ją zapytać ile jest wód płodowych może wtedy ci zrobi usgHela85 lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Nie macie ciemnych plam na lozysku?
Ja nic nie wiem:( wogóle mam wrażenie że jak się nie zapytam to mi lekarz nic nie mówi, a ja nawet nie wiem o co pytać
mam na usg z wczoraj informacje że ilość płynu w normie, łożysko na przedniej scianie poza ryzykiem przodowania że ciąża pojedyncza i położenie poprzeczne, nic więcej. -
nick nieaktualny
-
Kurczeee, odebrałam wyniki. Średnie takie.
Krew jeszcze nie tak fatalnie ale poza normą:
- krwinki białe 12 (n. 4-10)
- krwinki czerwone 3,6 (n. 3,8-5,2)
- hemoglobina 10,7 (n. 11,5-16)
- hematokryt 30,7 (n. 36-47)
Z krwią tragedii nie ma, ale mogło by być lepiej, za to mocz fatalnie: lekko mętn, PH 7, nabłonki wielokątne dość iczne w polu widzenia, bakterie dość liczne w polu widzenia, erytrocyty świeże na szczeście w normie 0-2, ae leukocyty już 8-10 (norma 0-5) plus UWAGA kryształy fosforanów bezpostaciowych liczne w polu widzenia. Co to w ogóle znaczy, fosforany jakieś. ;/ No nic, dobrze, że wizyta w poniedziałek, bo mnie lekko ten mocz niepokoi.
JUSTINKA, niedobre wieści. Kurczę, normalnie okres przedświąteczny gorączkowy a co dopiero z 2-latkiem. PRzecież to się nie da leżeć. ;/ Dobrze, że mąż będzie miał wolne chociaż.
JAGA - niezły numer z tym wózkiem. No kurczę, skoro kupiony to kuzynka trochę pofrunęła. PRzecież twoja siostra mogła go sprzedać równie dobrze. Chociaż twoja siostra też mogła przecież powiedzieć, że już tobie obiecała czy nawet sprzedała ten wózek, więc nie może go pożyczyć. Tym bardziej, że twojej spacerówki używa. Ech, rodzina. ;/
My wózka też jeszcze nie wybraliśmy, ale prawie na pewno używany będziemy brać.
HWESTA ja też mam sporo wydzieliny wodnistej, bezbarwnej ale dopóki jest "w środku" i nie wycieka jakoś drastycznie np. na leżąco to się tym nie przejmuję. Bo podobno wody na leżąco się mocniej sączą.
Ja też nie mam na usg oznaczenia wód, tylko lekarz podczas usg powiedział, że w normie.
RUDZIA, trzymaj się. NAjważniejsze, że malutkiej ta cysta nie zagraża, prawda?
EWELIŚKA, ja nic nie wiem o żadnych plamach na łożysku, ale ja nawet na tych moich zdjęciach nie widzę, gdzie łożysko.
A wczoraj nagrałam jak mi się brzuch troszkę rusza. )Rudzia lubi tę wiadomość