Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartaAlvi wrote:Kochana, czytałam tu na forum, że dla dziewczynki sudocrem nie bardzo się nadaje, bo ponoć bardzo skleja wargi sromowe. Chyba w liście wyprawkowej listopadówek to widziałam
Nie wiem ile w tym prawdy i jeszcze nie czytałam nic więcej w tym temacie, ale w razie wu trza by się też w co innego zaopatrzyć.
Ooo dzięki za info, koleżanka używała i nic nie mówiła spytam się jej bo ona też córeczke ma.
mantissa - ja wybrałam szkołę rodzenia od razu z położną - od 7 stycznia zaczynam spotkania. 15 spotkań w ramach szkoły rodzenia. -
A i dziewczyny nie polecam żadnych zasypek bo bardzo pory skóry zatykają, do mycia oilatum, bo doskonale nawilża skórę i oliwka, albo jakieś balsamy są już zbędne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:56
mimka84 lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Ja używałam tylko sudocremu inne wogóle nie zdawały egzaminu. Trzeba po prostu często pupkę przemywać, ale bez sudocremu też trzeba
Je też go chciałam kupić bo generalnie jest numerem jeden wszędzie, ale jak to przeczytałam to zwątpiłam. Nie wiem ile w tym prawdy itp bo przecież doświadczenia z małą pipką nie mam żadnego -
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:A i dziewczyny nie polecam żadnych zasypek bo bardzo pory skóry zatykają, do mycia oilatum, bo doskonale nawilża skórę i oliwka, albo jakieś balsamy są już zbędne.
Czyli to Oilatum jest do kąpieli a póżniej już niczym nie trzeba nacierać skóry ? a do pupki sudocream po każdej zmianie pampersa? Sorki za głupie pytanie ale serio nie wiemmantissa lubi tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Je też go chciałam kupić bo generalnie jest numerem jeden wszędzie, ale jak to przeczytałam to zwątpiłam. Nie wiem ile w tym prawdy itp bo przecież doświadczenia z małą pipką nie mam żadnego
MartaAlvi, Fasia lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:W ogóle przyszłam się pożalić, byłam golić bobra i wiecie co ! Nic nie widzę więc na czuja, gole gole i patrze krew jakby świnię zarzynali no i się mocno zacięłam
Co będzie później ?
przerzucisz się na krem do goleniahihi Ja polecam bardzo, włoski wolniej rosną, nie drapią, nie wrastają, nie ma zacięć co wiecznie mi się zdarzało jak się goliłam tam maszynką - nie wiem czy mam taką delikatną skórę czy dupiatą rękę do golenia
-
Angela ja wczoraj też zobaczyłam, że już nic nie widzę
lusterko w ruch i tyle .. poza tym ja się golę tylko przed wizytą, bo zawsze jestem podrażniona po goleniu, wszystko mnie swędzi i mam więcej wydzieliny. Nie wiem co to ma do rzeczy ale zawsze się sprawdza
-
nick nieaktualny
-
MartaAlvi wrote:przerzucisz się na krem do golenia
hihi Ja polecam bardzo, włoski wolniej rosną, nie drapią, nie wrastają, nie ma zacięć co wiecznie mi się zdarzało jak się goliłam tam maszynką - nie wiem czy mam taką delikatną skórę czy dupiatą rękę do golenia
A jakiego kremu używasz ?? -
Fasia wrote:Czyli to Oilatum jest do kąpieli a póżniej już niczym nie trzeba nacierać skóry ? a do pupki sudocream po każdej zmianie pampersa? Sorki za głupie pytanie ale serio nie wiem
to moim zdaniem 2kosmetyczne hity dla maluszków
Fasia lubi tę wiadomość
-
Ja używałam alantan w kremie do wszystkiego. Na wszelkie zaczerwienienia, do natłuszczania jak mały miał suchą skóre. Oilatum , Oilan ,balneum do wanienki do kąpieli ,albo normalny płyn do kąpieli dla niemowląt i balsam balneum itp. Żadnej oliwki nie dawałam bo niewiele nawilża niestety bardziej tłuści, sudocrem miałam ale nie używałam.
-
nick nieaktualny
-
Ją Gabi do tej pory leję oilatum do kąpieli i ma taka super skórę
sobie też czasami dodaje do wody i po kąpieli w nim czuję ogromną różnice, skóra jest taka mięciutka!!!
Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Sylvia dzięki
czyli te dwa kosmetyki muszę mieć
A co jeszcze trzeba kupić na te pierwszy chwile po porodzie ? Coś na pępuszek ? Coś na ciemieniuchę ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 20:14
Fasia lubi tę wiadomość