X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:07

Eweliśka, Amy lubią tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela powiedz, czy Ty bierzesz jakies witaminy dla kobiet w ciąży z apteki? bo ostatnio slyszalam od znajomych ze niektore kobiety w ciąży zaopatrują się w sklepach zielarskich?

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    z mojej strony to jest tylko
    karp smażony
    pierogi z kapustą
    pierogi z jabłkami
    uszka z barszczem
    kasza gryczana z sosem grzybowym - prawdziwki
    postna kapusta z grzybami i chyba tyle

a mojego dziadków
    nie ma karpia - jest inna jakaś ryba
    barszcz z uszkami
    zupa grzybowa
    żur
    krokiety
    pierogi z serem i ziemniakami
    pierogi z kapustą
    gołąbki z sosem grzybowym i pomidorowym
    i wiele innych których nie spamiętam :P

ogólnie dużo rzeczy :)

wow! pierogi z jabłkami,kasza gryczana ? o takich daniach nie słyszałam. z jakiej części Polski jesteś?

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety na stole wigilijnym jest mnóstwo ciast, bo mama lubi piec, aa mnie teraz tak bardzo ciągnie do sernika:( coś czuje ze po świetach z tych moich 2 kg na plusie bedzie z 6:p

aaa i uwielbiam pierogi z kapustą, takie odsmażone:D

CzaryMary, Amy lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no są ustalone procedury ostrzegania ludności o różnych zagrożeniach a alarm zagrożenia powietrznego to sygnał syreny powtarzany kilkakrotnie w ustalonych odstępach i u nas wył prawie 2 h z przerwami, oczywiście zadzwoniłam na 112 zapytać by nie panikować i okazało się że albo awaria albo ktoś dla jaj uruchomił, cała dzielnica postawiona na nogi

CzaryMary, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to standard - ryby ryby ja sama robię śledzie w 3 różnych wariacjach, no i ciasta upiekłam dziś znów babeczki, makowiec i browne :) jutro mąż robi sernik :) Pierwszy raz w święta mogę przytyć bez wyrzutów :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam tych firm, ale tak czy siak - gruba sprawa :

http://dzieci.pl/kat,1033939,title,Kaszki-marki-Holle-i-Lebenswert-wycofane-z-rynku,wid,17126264,wiadomosc.html?smgputicaid=61406a

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia jakbyś mi upiekła takie pierniczki to bym chętnie zjadła :D
    ogólnie lubię pierniki baaaaaaaaaaaaaardzo ale nei widzę sensu pieczenia lukrowania ciapania.... są takie wymacane, wyciapane, wymamlane :P
    Jak bym nie widziałą całęgo procesu to bym się rzuciła :P ogólnie bardzo lubię piec, ale to zdobienie lukrem mnie przeraża :D Sam efekt końcowy jest uroczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 17:46

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze pierniczki udekorowane są czekoladą :-) pychotka
    A z potraw ryba po grecku, karp, ryba w galarecie, śledzie po kaszubsku, zupa grzybowa, pierogi z kapustą i grzybami no i ciasta :-D 90% z tego ja nie robię na szczęście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 17:48

Amy, CzaryMary, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Hela powiedz, czy Ty bierzesz jakies witaminy dla kobiet w ciąży z apteki? bo ostatnio slyszalam od znajomych ze niektore kobiety w ciąży zaopatrują się w sklepach zielarskich?
    nie biorę w 1 ciąży także nie brałam,wszystko z pożywienia przyjmuję, moja lekarka jest przeciwna suplementacji chyba że ciąża zagrożona i tego wymaga, badania od początku mam świetne i nic mi nie dolega, nie mam żadnych anemii,infekcji itp. więc nie przyjmuję ale gdyby była taka potrzeba to się nie wzbraniam, ja mam swoje ustalone rutynowe schematy, co kiedy w jem ,pije itp. z czego żelazo a czego DHA itp. mam zażywać, pierwsze dziecko urodziłam zdrowe na 10 pkt więc nie panikuję że teraz miałoby być inaczej

Amy, KASIAB, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    wow! pierogi z jabłkami,kasza gryczana ? o takich daniach nie słyszałam. z jakiej części Polski jesteś?

podkarpacie :) Niedaleko Rzeszowa :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary pierogi z jabłkami tartymi na grubych oczkach to nie tradycja regionalna, tylko to danie mojego kuzyna - babcia dla niego w święta takie specjalne pierogi przygotowywała... są na prawdę pyszne!!! i wyjątkowo smakują w święta.. oczywiście można dodać cynamon, jak ktoś lubi rodzynki to też można.... :D renety oczywiście najlepsze bo mają najmniej soku i pierogi się nei rozlatują :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    ja nie cierpie lukru bleee

ja też nie :P

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    no dobra to My z wczoraj:)
    a67707a4a1ca4bd3med.jpg
    balonik! :D
    no rozpływam się dzisiaj nad tymi waszymi brzuszkami...

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie lubie waszych brzuchów :( oczywiście są piękne ale mój się rozlewa nie jest taki szpiczasty. Kiedyś wrzuciłam zdjęcie i ostatnio zrobiłam nowe i brzuch się nie zmienił - a wtedy robiłam fote w 19 tyg :(

Amy, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ej nie lubie waszych brzuchów :( oczywiście są piękne ale mój się rozlewa nie jest taki szpiczasty. Kiedyś wrzuciłam zdjęcie i ostatnio zrobiłam nowe i brzuch się nie zmienił - a wtedy robiłam fote w 19 tyg :(

nie przesadzaj! POKA!!

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie, chwila przy komputerze i już mi się oczy zamykają

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie... proszę...
    Już Wam wspominalam, że nienawidzę robić swojemu facetowi prezentów ale cos mu musze sprawić... W związku z tym, że i tak do domu wraca po świętach to myslalam o prezencie nie do zapakowania... I tu pojawia się problem... Myślałam o aerotunelu ale za 3min koszt to 200zł wzwyż. Myślałam tez o wizycie na strzelnicy ale tam już bym nie mogła z nim pojechać bo to raczej nie miejsce dla ciężarnej... Macie może jakieś pomysły??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 18:09

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:

E tam... Mój wygląda już jak przed samym porodem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja też mam zawsze problem z prezentem dla swojego, ale to tylko dlatego że większość pomysłów na prezenty wyczerpałam... oczywiście cały asortyment taktyczny mi pozostał ale jakoś powiedziałąm że chyba dość tych prezentów :P Zaboniłam mu kupować dla mnie czegokolwiek ale się uparł i powiedziałąm czego chce - SŁOIK NUTELLI :D
    i to mam dostać, a ja nam zrobiłąm mały prezent żeby mu tak całkiem smutno nie było - bilety do kina na 26 na ostatnią część hobbita, bo marudzi juz od roku że musimy iść... plus paczka ferrero roche -nie ukrywam że słodyczne bardziej dla mnie :P

Więc nie wiem co mogłabyś swojemu sprezentować... mnie męczą te pomysły... staram sie zawsze kupować coś praktycznego co będzie używał typu
    elektryczna golarka
    latarka taktyczna
    rękawiczki skórzane
    zegarek g-shocka :D ale to już drogi prezent - na szczęście mam go już z głowy
    może być maszynka do włosów - bo mój non stop się goli prawie na zero więc dla niego takie coś to niezbędnik - a tą co ma już jest stara...
    strzelanie ma w pracy więc odpada ale fajna sprawa
    karnety na sporty sam sobie funduje

on by chciał skoczyć ze spadochronem to by go uszczęśliwiło :D ale na taki prezent musiałby czekać do lata ;) więc pomyślę o tym w jego urodziny

więcej pomysłów nie mam :/

Hela85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ