Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmy wrote:z mojej strony to jest tylko
karp smażony
pierogi z kapustą
pierogi z jabłkami
uszka z barszczem
kasza gryczana z sosem grzybowym - prawdziwki
postna kapusta z grzybami i chyba tyle
a mojego dziadków
nie ma karpia - jest inna jakaś ryba
barszcz z uszkami
zupa grzybowa
żur
krokiety
pierogi z serem i ziemniakami
pierogi z kapustą
gołąbki z sosem grzybowym i pomidorowym
i wiele innych których nie spamiętam
ogólnie dużo rzeczy
wow! pierogi z jabłkami,kasza gryczana ? o takich daniach nie słyszałam. z jakiej części Polski jesteś?
-
U mnie niestety na stole wigilijnym jest mnóstwo ciast, bo mama lubi piec, aa mnie teraz tak bardzo ciągnie do sernika:( coś czuje ze po świetach z tych moich 2 kg na plusie bedzie z 6:p
aaa i uwielbiam pierogi z kapustą, takie odsmażone:DCzaryMary, Amy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno są ustalone procedury ostrzegania ludności o różnych zagrożeniach a alarm zagrożenia powietrznego to sygnał syreny powtarzany kilkakrotnie w ustalonych odstępach i u nas wył prawie 2 h z przerwami, oczywiście zadzwoniłam na 112 zapytać by nie panikować i okazało się że albo awaria albo ktoś dla jaj uruchomił, cała dzielnica postawiona na nogi
CzaryMary, Amy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelcia jakbyś mi upiekła takie pierniczki to bym chętnie zjadła
ogólnie lubię pierniki baaaaaaaaaaaaaardzo ale nei widzę sensu pieczenia lukrowania ciapania.... są takie wymacane, wyciapane, wymamlane
Jak bym nie widziałą całęgo procesu to bym się rzuciłaogólnie bardzo lubię piec, ale to zdobienie lukrem mnie przeraża
Sam efekt końcowy jest uroczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 17:46
Hela85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNasze pierniczki udekorowane są czekoladą
pychotka
A z potraw ryba po grecku, karp, ryba w galarecie, śledzie po kaszubsku, zupa grzybowa, pierogi z kapustą i grzybami no i ciasta90% z tego ja nie robię na szczęście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 17:48
Amy, CzaryMary, Hela85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKASIAB wrote:Hela powiedz, czy Ty bierzesz jakies witaminy dla kobiet w ciąży z apteki? bo ostatnio slyszalam od znajomych ze niektore kobiety w ciąży zaopatrują się w sklepach zielarskich?
Amy, KASIAB, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMary pierogi z jabłkami tartymi na grubych oczkach to nie tradycja regionalna, tylko to danie mojego kuzyna - babcia dla niego w święta takie specjalne pierogi przygotowywała... są na prawdę pyszne!!! i wyjątkowo smakują w święta.. oczywiście można dodać cynamon, jak ktoś lubi rodzynki to też można....
renety oczywiście najlepsze bo mają najmniej soku i pierogi się nei rozlatują
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ej nie lubie waszych brzuchów
oczywiście są piękne ale mój się rozlewa nie jest taki szpiczasty. Kiedyś wrzuciłam zdjęcie i ostatnio zrobiłam nowe i brzuch się nie zmienił - a wtedy robiłam fote w 19 tyg
nie przesadzaj! POKA!!Hela85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pomóżcie... proszę...
Już Wam wspominalam, że nienawidzę robić swojemu facetowi prezentów ale cos mu musze sprawić... W związku z tym, że i tak do domu wraca po świętach to myslalam o prezencie nie do zapakowania... I tu pojawia się problem... Myślałam o aerotunelu ale za 3min koszt to 200zł wzwyż. Myślałam tez o wizycie na strzelnicy ale tam już bym nie mogła z nim pojechać bo to raczej nie miejsce dla ciężarnej... Macie może jakieś pomysły??Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 18:09
-
Angela89 wrote:Ej nie lubie waszych brzuchów
oczywiście są piękne ale mój się rozlewa nie jest taki szpiczasty. Kiedyś wrzuciłam zdjęcie i ostatnio zrobiłam nowe i brzuch się nie zmienił - a wtedy robiłam fote w 19 tyg
E tam... Mój wygląda już jak przed samym porodem -
nick nieaktualnyAnka ja też mam zawsze problem z prezentem dla swojego, ale to tylko dlatego że większość pomysłów na prezenty wyczerpałam... oczywiście cały asortyment taktyczny mi pozostał ale jakoś powiedziałąm że chyba dość tych prezentów
Zaboniłam mu kupować dla mnie czegokolwiek ale się uparł i powiedziałąm czego chce - SŁOIK NUTELLI
i to mam dostać, a ja nam zrobiłąm mały prezent żeby mu tak całkiem smutno nie było - bilety do kina na 26 na ostatnią część hobbita, bo marudzi juz od roku że musimy iść... plus paczka ferrero roche -nie ukrywam że słodyczne bardziej dla mnie
Więc nie wiem co mogłabyś swojemu sprezentować... mnie męczą te pomysły... staram sie zawsze kupować coś praktycznego co będzie używał typu
elektryczna golarka
latarka taktyczna
rękawiczki skórzane
zegarek g-shockaale to już drogi prezent - na szczęście mam go już z głowy
może być maszynka do włosów - bo mój non stop się goli prawie na zero więc dla niego takie coś to niezbędnik - a tą co ma już jest stara...
strzelanie ma w pracy więc odpada ale fajna sprawa
karnety na sporty sam sobie funduje
on by chciał skoczyć ze spadochronem to by go uszczęśliwiłoale na taki prezent musiałby czekać do lata
więc pomyślę o tym w jego urodziny
więcej pomysłów nie mamHela85 lubi tę wiadomość