X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis musiałam umyć włosy nizoralem, bo jakiś łupiez sie pojawił a jutro rano ide sie farbowac i bym się wstydziła:p

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jade do mamy na obiad czekam tylko na męża aż wróci z pracy a po południu koncze ciasta -został mi krem do jednego i mus czekoladowy do sernika :) jakoś przez ta pogodę w ogóle nie mam poczucia ze są święta ... U mnie leje wieje strasznie i ogólnie nie chce się nosa z domu wystawić a tak zawsze lubilam spacer po wigilii ...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w Hospital czekam na kolej moją az mnie zawolają .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu słoneczko pięknie swieci ze az 10 min postalam twarzą do słonca w parku , bo moj R wziol sonie z nami by pobiegala sobie i pod szpitalem się kręcą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 14:42

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELA wielkie dzięki:) mam nadzieję że znajdę te produkty w jakichś dostępnych sklepach:)
    i tymi szczoteczkami mnie zaciekawiłaś:)
    zazwyczaj myłam elektrycznymi, a odkąd noszę aparat musiałam się na zwykłe przerzucić, no i tak na pewno jeszcze ze 2 lata zanim ściągnę aparat będę używała normalnych i nigdy nie wiem jaką kupić bo albo za twarde albo za grube.
    a Ty gdzie swoje kupiłaś??
    o szamponie himalaya herbals już słyszałam gdzieś:) ale to chyba albo allegro albo jakiś zielarski albo apteka zostaje no nie??

do mnie własnie przyjechały pieroooogi całe 5 kilo:D z mięsem, z kapustą i grzybami oraz ze szpinakiem i serem żółtym:)
    taka pani nam robi w domku i przywozi, wyszło po 14 zł za kg :)
    to właśnie będzie jedno z dań które będę wyciągała jak nie będzie czasu albo pomysłu na obiad;)

kupiłam sobie w aptece pastylki do ssania tymianek i podbiał, no przecież to gardło mnie już denerwuje. niby nic strasznego ale drapie;/

OLA fajnie z obiadkiem u mamy:) ja bardzo lubię jak ktoś mi ugotuje i jeszcze poda hehe:)
    a u mnie pogoda fajna, wieje oczywiście ale przynajmniej jest słońce, chyba że coś wieczorem przywieje;/

Eweliśka bo dawno włosów nie myłaś stąd ten łupież:D
    a tak serio, używasz lakierów?
    ja do wakacji używałam tak troszeczkę zazwyczaj na grzywkę, i miałam wieczny problem z łupieżem, mimo że mylam włosy co dwa dni.
    a jak pojechaliśmy na wczasy to non stop głowa mokra bo na basenach siedzieliśmy i po tygodniu łupież zniknął. byłam zdziwiona ale stawiam do tej pory że po pierwsze przez ten czas nie używałam własnie lakieru a po drugie że może skóra głowy się na tyle oczysciła i nawilżyła że łupież zniknął;)

Ola89, Hela85 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wyniki z echa tez miec bede oby mi nic nie wykryli !

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    będzie dobrze zobaczysz:)
    a holterem się nie przejmuj:) zazwyczaj się z tym normalnie funkcjonować tak że powinnaś wiecvzorkiem iść ze swoim do znajomych na to ciacho:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

Nie bój żaby będzie dobrze! :)

Co do szamponów wege i eko to polecam firmę LUSH (niestety u nas dostępna tylko przez allegro) i ich szampony w kostce. Rewelacja! Ogólnie świetnie myją i pielęgnują ale oprócz tego w połączeniu z ich metalową puszeczką są świetne na basen, wyjazd, wakacje bo zajmują bardzo mało miejsca i są bardzo lekkie. Przetestowałam kilka rodzajów i naprawdę polecam.

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te szczoteczki z ich strony głównej curadent albo na ceneo gdzie najtaniej, ja kupuje z internetu, wychodzi tak ok 13zł zależy od kogo kupie,przyjaciółka ortodontka mi je poleciła jak nosiłam własnie swój aparacik:) a te szampony to też różnie kupuję, zależy gdzie taniej, mam u siebie w mieście w zielarskim a czasem na vegekoszyk są tańsze albo na bombay bazar

produkty LUSH to luksus ale drogie

znowu znikają mi wpisy, nie lubię z telefonu pisać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 15:07

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście nie myłam:p ale odkąd jestem w ciązy włosy mi sie nie przetłuszczają :D kiedyś myłam codziennie, to teraz odżyją. To nie d lakieru całą skóre mam mega suchą:(

Robotka1 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz bede googlowała wszystko oczym pisze Hela:D uwielbiam nowości:D

Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELA wielkie dzięki za namiary na szczoteczkę, ile ja się oszukałam takiej ortodontycznej, a tak to tylko mam jedną orto ale już do wywalenia i zwykłymi szoruję, przypomnę się po świętach zaraz po niedzieli to dasz mi jeszcze raz namiar bo inaczej zgubię:D

ja też wygooglowałam wszystko:D i pastę do zębów himalaya herbal znalazłam w rozzmanie to pewnie i szampon mają też:D

Hela85 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    no było takie rozsławione mydło aleppo na wszystko podobno super a okazało się do du.., ani na cerę bo wysuszało ani na włosy, psy w tym myję żeby zużyć:)

w metrze mam zasięg no niemożliwe
    Hej! A ja myje Aleppo włosy i ciało i jest super

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziusia tez spróbuje Aleppo myc moje klientki myja niemowlaki i mówi ze ok

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i maslo shea podstawa. Uwielbiam

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Amy i co lekarz na to nie bedzie żadnych powikłań?
    moje swędzenie jest nie do wytrzymania ale głównie w nocy, może jakoś sie przemęcze bo jakos wydygana na te sterydy jestem

Jakie powikłania masz na myśli?
    Boisz się używać maści z powodu jakich skutków ubocznych?
    Bo nie do końca widzę sens Twoich obaw, lekarz CI powiedział że szkodzą?
    Nie chcę tu walić teraz wykładu, bo w tej kwestii lepsza byłaby Bambi ;)
    Ale napiszę parę zdań które znajdziesz także na internecie... maści sterydowe są wytworem chemicznym jednak zawierają hormony naturalnie produkowane przez nasz organizm jednak są syntezowane laboratoryjne. Przez nasz organizm są produkowane między innymi do regulacji procesów fizjologicznych, reakcji zapalnych, kontrolują metabolizm węglodanów i inne.
    Medycyna te sterydy wykorzystuje do leczenia zewnętrznego np właśnie problemów ze skórą. Rozumiem że u ciebie jest to świad skóry, nie masz zdiagnozowanej egzemy, łuszczycy, rumienia czy innego dziadostwa... Bo jeśli to tylko świąd to przypuszczam, że lekarz też nei dał ci najsilniejszych leków tylko maści o słabym działąniu, więc ilość sterydów jest niewielka...
    NIe rozumiem niepokoju o ciążę w tym wypadku. Sterydy mają oczywiśćie skótki uboczne największe jednak te, które przyjmuję się doustnie. Takie maści jak już nSpisałam mogą mieć owszem skutki uboczne, w przypadku długotrwałego smarowania - robienia tego bezmyślnie, czyli smarowanie non stop, bez dostosowania się do zaleceń lekarza... Skutiem ubocznym może być przyczynienie się do pojawienia się innych chorób - o ile smarowana powierzchnia jest DUŻA, mogą powodować inne choroby skóry typu trądzik, potówki, zapalenie mieszków włososych, najgroźniejszym skutniem uboczym jest rak skóry - ale musiałabyś używać silnych maści wiele lat, co najpierw powoduje że skóra przestaje mieć pierwotny wygąd i strukturę, staje się "pergaminowa", ale od tego momentu do raka skóry też długa droga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 17:01

Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam rajti z gatty :P mają gwiazdkowe nadruki na brzuchu :D więc całkiem świąteczne :PPP

Gosha lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaaaaaaaardło mnie boli !! Masakra, śliny się nie da przełknąć :( i katar .. i co teraz ? :((

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    kupiłam rajti z gatty :P mają gwiazdkowe nadruki na brzuchu :D więc całkiem świąteczne :PPP

A ja miałam te z gatty, z takim śmiesznym miejscem na brzuch i ostatnio jak zakładałam i chciałam je wyżej naciągnąć to sobie dziurę palcem zrobiłam na wysokości pępka.. :/

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Gaaaaaaaardło mnie boli !! Masakra, śliny się nie da przełknąć :( i katar .. i co teraz ? :((

ojej to gdzieś się tak załatwiła?

‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ