Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaraz jade do mamy na obiad czekam tylko na męża aż wróci z pracy a po południu koncze ciasta -został mi krem do jednego i mus czekoladowy do sernika
jakoś przez ta pogodę w ogóle nie mam poczucia ze są święta ... U mnie leje wieje strasznie i ogólnie nie chce się nosa z domu wystawić a tak zawsze lubilam spacer po wigilii ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
HELA wielkie dzięki:) mam nadzieję że znajdę te produkty w jakichś dostępnych sklepach:)
i tymi szczoteczkami mnie zaciekawiłaś
zazwyczaj myłam elektrycznymi, a odkąd noszę aparat musiałam się na zwykłe przerzucić, no i tak na pewno jeszcze ze 2 lata zanim ściągnę aparat będę używała normalnych i nigdy nie wiem jaką kupić bo albo za twarde albo za grube.
a Ty gdzie swoje kupiłaś??
o szamponie himalaya herbals już słyszałam gdzieśale to chyba albo allegro albo jakiś zielarski albo apteka zostaje no nie??
do mnie własnie przyjechały pieroooogi całe 5 kilo:D z mięsem, z kapustą i grzybami oraz ze szpinakiem i serem żółtym:)
taka pani nam robi w domku i przywozi, wyszło po 14 zł za kg
to właśnie będzie jedno z dań które będę wyciągała jak nie będzie czasu albo pomysłu na obiad;)
kupiłam sobie w aptece pastylki do ssania tymianek i podbiał, no przecież to gardło mnie już denerwuje. niby nic strasznego ale drapie;/
OLA fajnie z obiadkiem u mamy:) ja bardzo lubię jak ktoś mi ugotuje i jeszcze poda hehe:)
a u mnie pogoda fajna, wieje oczywiście ale przynajmniej jest słońce, chyba że coś wieczorem przywieje;/
Eweliśka bo dawno włosów nie myłaś stąd ten łupież
a tak serio, używasz lakierów?
ja do wakacji używałam tak troszeczkę zazwyczaj na grzywkę, i miałam wieczny problem z łupieżem, mimo że mylam włosy co dwa dni.
a jak pojechaliśmy na wczasy to non stop głowa mokra bo na basenach siedzieliśmy i po tygodniu łupież zniknął. byłam zdziwiona ale stawiam do tej pory że po pierwsze przez ten czas nie używałam własnie lakieru a po drugie że może skóra głowy się na tyle oczysciła i nawilżyła że łupież zniknął
Ola89, Hela85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:Dzis wyniki z echa tez miec bede oby mi nic nie wykryli !
a holterem się nie przejmuj:) zazwyczaj się z tym normalnie funkcjonować tak że powinnaś wiecvzorkiem iść ze swoim do znajomych na to ciacho:DKrysti lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Dzis wyniki z echa tez miec bede oby mi nic nie wykryli !
Nie bój żaby będzie dobrze!
Co do szamponów wege i eko to polecam firmę LUSH (niestety u nas dostępna tylko przez allegro) i ich szampony w kostce. Rewelacja! Ogólnie świetnie myją i pielęgnują ale oprócz tego w połączeniu z ich metalową puszeczką są świetne na basen, wyjazd, wakacje bo zajmują bardzo mało miejsca i są bardzo lekkie. Przetestowałam kilka rodzajów i naprawdę polecam.Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyte szczoteczki z ich strony głównej curadent albo na ceneo gdzie najtaniej, ja kupuje z internetu, wychodzi tak ok 13zł zależy od kogo kupie,przyjaciółka ortodontka mi je poleciła jak nosiłam własnie swój aparacik:) a te szampony to też różnie kupuję, zależy gdzie taniej, mam u siebie w mieście w zielarskim a czasem na vegekoszyk są tańsze albo na bombay bazar
produkty LUSH to luksus ale drogie
znowu znikają mi wpisy, nie lubię z telefonu pisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 15:07
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
HELA wielkie dzięki za namiary na szczoteczkę, ile ja się oszukałam takiej ortodontycznej, a tak to tylko mam jedną orto ale już do wywalenia i zwykłymi szoruję, przypomnę się po świętach zaraz po niedzieli to dasz mi jeszcze raz namiar bo inaczej zgubię
ja też wygooglowałam wszystko:D i pastę do zębów himalaya herbal znalazłam w rozzmanie to pewnie i szampon mają teżHela85 lubi tę wiadomość
-
Hela85 wrote:no było takie rozsławione mydło aleppo na wszystko podobno super a okazało się do du.., ani na cerę bo wysuszało ani na włosy, psy w tym myję żeby zużyć
w metrze mam zasięg no niemożliwe -
nick nieaktualnyEweliśka wrote:Amy i co lekarz na to nie bedzie żadnych powikłań?
moje swędzenie jest nie do wytrzymania ale głównie w nocy, może jakoś sie przemęcze bo jakos wydygana na te sterydy jestem
Jakie powikłania masz na myśli?
Boisz się używać maści z powodu jakich skutków ubocznych?
Bo nie do końca widzę sens Twoich obaw, lekarz CI powiedział że szkodzą?
Nie chcę tu walić teraz wykładu, bo w tej kwestii lepsza byłaby Bambi
Ale napiszę parę zdań które znajdziesz także na internecie... maści sterydowe są wytworem chemicznym jednak zawierają hormony naturalnie produkowane przez nasz organizm jednak są syntezowane laboratoryjne. Przez nasz organizm są produkowane między innymi do regulacji procesów fizjologicznych, reakcji zapalnych, kontrolują metabolizm węglodanów i inne.
Medycyna te sterydy wykorzystuje do leczenia zewnętrznego np właśnie problemów ze skórą. Rozumiem że u ciebie jest to świad skóry, nie masz zdiagnozowanej egzemy, łuszczycy, rumienia czy innego dziadostwa... Bo jeśli to tylko świąd to przypuszczam, że lekarz też nei dał ci najsilniejszych leków tylko maści o słabym działąniu, więc ilość sterydów jest niewielka...
NIe rozumiem niepokoju o ciążę w tym wypadku. Sterydy mają oczywiśćie skótki uboczne największe jednak te, które przyjmuję się doustnie. Takie maści jak już nSpisałam mogą mieć owszem skutki uboczne, w przypadku długotrwałego smarowania - robienia tego bezmyślnie, czyli smarowanie non stop, bez dostosowania się do zaleceń lekarza... Skutiem ubocznym może być przyczynienie się do pojawienia się innych chorób - o ile smarowana powierzchnia jest DUŻA, mogą powodować inne choroby skóry typu trądzik, potówki, zapalenie mieszków włososych, najgroźniejszym skutniem uboczym jest rak skóry - ale musiałabyś używać silnych maści wiele lat, co najpierw powoduje że skóra przestaje mieć pierwotny wygąd i strukturę, staje się "pergaminowa", ale od tego momentu do raka skóry też długa droga...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 17:01
Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:kupiłam rajti z gatty
mają gwiazdkowe nadruki na brzuchu
więc całkiem świąteczne :PPP
A ja miałam te z gatty, z takim śmiesznym miejscem na brzuch i ostatnio jak zakładałam i chciałam je wyżej naciągnąć to sobie dziurę palcem zrobiłam na wysokości pępka.. -
nick nieaktualny