WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A ja miałam te z gatty, z takim śmiesznym miejscem na brzuch i ostatnio jak zakładałam i chciałam je wyżej naciągnąć to sobie dziurę palcem zrobiłam na wysokości pępka.. :/

będę uważać żeby nie zrobić dziury. Dobrze, że przypomniałaś o tych dziurach bo ja mam tendencję do robienia :P

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ojej to gdzieś się tak załatwiła?

Nie wiem właśnie :( Wczoraj i dziś byłam w galerii dokupić jeszcze jakieś prezenty i trochę zakupów spożywczych zrobić. W sklepach gorąco, a na zewnątrz tak wieje, że łeb chce urwać no i pewnie dużo nie trzeba i się załatwiłam :( ja piernicze, katastrofa .. czuję, że jutro rano nie będę w stanie nic przełknąć a przecież wieczorem Wigilia i będzie można jeeeeeeść :(

Ja zawsze robię dziury w rajtkach :D o te ciążowe się wkurzyłam, bo na obcisłych kieckach tą dziurę "widać" :P Aha, pamiętaj że po Świętach masz wrzucić focię w nowej kiecuni :D

Amy lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś wykończona, chyba za dużo się nałaziłam :/ dobrze, że teraz kilka dni świątecznych, później mąż ma wolne aż do 6 stycznia więc też po sklepach łazic nie będę. Dobrze, czas na odpoczynek, bo ostatnio za dużo łażę :/

Kupiłam farbę do włosów więc jeszcze mnie dziś czeka farbowanko :/ Nie chce mi się ale mam tyle siwych włosów, że mąż wczoraj zgłosił sprzeciw, że On siwej nie brał! I jeszcze specjalnie 4lata młodszą, a ja już siwieję :D przed trzydziestką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 16:39

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Nie wiem właśnie :( Wczoraj i dziś byłam w galerii dokupić jeszcze jakieś prezenty i trochę zakupów spożywczych zrobić. W sklepach gorąco, a na zewnątrz tak wieje, że łeb chce urwać no i pewnie dużo nie trzeba i się załatwiłam :( ja piernicze, katastrofa .. czuję, że jutro rano nie będę w stanie nic przełknąć a przecież wieczorem Wigilia i będzie można jeeeeeeść :(

Ja zawsze robię dziury w rajtkach :D o te ciążowe się wkurzyłam, bo na obcisłych kieckach tą dziurę "widać" :P Aha, pamiętaj że po Świętach masz wrzucić focię w nowej kiecuni :D
    hehehe dzisiaj tą kiecę prałąm i sobie myślę - pewnia zapomniały i mi się upiecze robienie zdjęcia :P A tu taka mała menda pamiętała! a idz!

Fasia weź ugotuj ziemniaki w mundurkach, włóż je w sciereczkę, jak nie chcesz jej wybrudzić to rozłóż rozcięty woreczek foliowy i na nie ziemniaki, troszkę je rozwal widelcem zwin w pasek 10 cm, taki który Ci przysłoni całą szyję, i przyłóż. Może być za gorące więc możesz do ściereczki dołożyć jakić niewielki ręcznik...ale żeby przebijało ciępło i tak siedź z tym na szyi aż ziemniaki będą już chłodne... Mnie to zawsze pomaga, może nie od razu, ale rano już praktycznie po bólu gardła śladu nie ma :)

Fasia lubi tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    opinie są różne, jedni nienawidzą inni uwielbiają, mnie nie odpowiadało a lubię testować,jedynie co to zapach był ciekawy,sporo ich kupiłam swego czasu i myje nimi teraz psy oraz pędzle do makijażu, skóra mi po nich aż skrzypiała a tak bardzo czyścić jej nie wolno bo usuwamy te warstwy na skórze które są ochronne

wyruszam spod pracy brata i ciekawe za ile będę w domu, normalnie ok 2h a teraz pewnie utknę w największych korkach:(
    No tak wszystko ma zwolennikow i przeciwnikow. Hi hi to pieski korzystaja

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Jestem dziś wykończona, chyba za dużo się nałaziłam :/ dobrze, że teraz kilka dni świątecznych, później mąż ma wolne aż do 6 stycznia więc też po sklepach łazic nie będę. Dobrze, czas na odpoczynek, bo ostatnio za dużo łażę :/

Kupiłam farbę do włosów więc jeszcze mnie dziś czeka farbowanko :/ Nie chce mi się ale mam tyle siwych włosów, że mąż wczoraj zgłosił sprzeciw, że On siwej nie brał! I jeszcze specjalnie 4lata młodszą, a ja już siwieję :D przed trzydziestką :D
    Ha ha a ja 10 lat od męża mlodsza jestem a ostatnio fryzjerka mi znalazła dwa siwe włosy!zaczelo sie a co będzie przy dziecku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 16:44

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A ja miałam te z gatty, z takim śmiesznym miejscem na brzuch i ostatnio jak zakładałam i chciałam je wyżej naciągnąć to sobie dziurę palcem zrobiłam na wysokości pępka.. :/
    Hihi nie będzie widać :)
    Ja kupiłam ale jakieś normalne w sensie nie ciążowe z wytlaczanym wzorem, melduję że sałatka zrobiona,ciasto w trakcie więc niedużo zostało:)
    Fasia no ja z katarem się mecze a na gardło to coś do ssania lub syrop prenalen dla nas

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    hehehe dzisiaj tą kiecę prałąm i sobie myślę - pewnia zapomniały i mi się upiecze robienie zdjęcia :P A tu taka mała menda pamiętała! a idz!

Fasia weź ugotuj ziemniaki w mundurkach, włóż je w sciereczkę, jak nie chcesz jej wybrudzić to rozłóż rozcięty woreczek foliowy i na nie ziemniaki, troszkę je rozwal widelcem zwin w pasek 10 cm, taki który Ci przysłoni całą szyję, i przyłóż. Może być za gorące więc możesz do ściereczki dołożyć jakić niewielki ręcznik...ale żeby przebijało ciępło i tak siedź z tym na szyi aż ziemniaki będą już chłodne... Mnie to zawsze pomaga, może nie od razu, ale rano już praktycznie po bólu gardła śladu nie ma :)

ooooo! Nie słyszałam o takich metodach. Pewnie, że skorzystam! Dzięki :D

Ja zawsze pamietam o zdjęciach hehe :D także sorry winetou czekam na zdjęcia :D

Amy lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka moja koleżanka cała ciążę brała sterydy i to dość powazne ze względu na chorobę nerek. Nie miały żadnego wpływu na dziecko

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz się zbieram do prasowania koszul póki są jeszcze mokre ;) ale jakoś mi się nei chce wstać..

a dzisiaj pozbyłam się 100 lekką ręką i nic nie kupiłąm!!!!!

koszulkę białą na ramiączkach żeby ją ubrać pod prześwitującą białą bluzkę
    rajtki
    korektor pod oczy
    ferrero roche!!!!

tylko to ostatnie było wartę 20 zł !!! :P

iwonka1077, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Eweliśka moja koleżanka cała ciążę brała sterydy i to dość powazne ze względu na chorobę nerek. Nie miały żadnego wpływu na dziecko

no a tego typu sterydy są dość silne..
    ale wiadomo, jak organizm potrzebuje, tzn że sam czegoś nie produkuje i to co dostarczamy sami nie jest odkładane w naszym organizmie żeby nam "znienacka" zaszkodzić tylko włąśnie usprawnić działanie czegoś, co sobie samo nie radzi :)

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a co sobie żałować :)
    No ja o patencie z ziemniakami też nie słyszałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 16:58

Amy lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaB - ja dopiero kilka dni temu zuważyłam te siwulce! Mam już lekkie odrosty i w ich miejscu patrzę, a tam mi się cos srebrzy .. masakra! Przy dziecku osiwieję do reszty w rok hehe :D

IWONKA - ja już nie wchodzę w nie ciązowe rajstopy. Zresztą w nic nie ciązowego nie wchodzę, no poza swetrami. Ta dziura dość spora więc jednak lekko przebija przez obcisłą sukienkę. Zamówiłam wczoraj z allegro czarne 100den, mam nadzieje, że jutro dojdą :>

Swoją drogą znowu kupiłam kieckę w Szachownicy! Obiecuję sobie, że więcej do tego sklepu nie wejdę !! No szlag by ich trafił! Co tam jestem to mają coś nowego w czym wyglądam fajnie :D no i wszystko tanie jak barszcz to jak tu nie kupić ? :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia nie masz co sobie żałować :) jak będzie Julek to wtedy już tylko w niego będziesz łądować kasę, bo dla siebie będzie szkoda.. :)
    Coś nam się od tego życia należy :P

Fasia lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no a tego typu sterydy są dość silne..
    ale wiadomo, jak organizm potrzebuje, tzn że sam czegoś nie produkuje i to co dostarczamy sami nie jest odkładane w naszym organizmie żeby nam "znienacka" zaszkodzić tylko włąśnie usprawnić działanie czegoś, co sobie samo nie radzi :)

Amy nie chciałam tego pisać ale co mi tam... Czasem coś mądrego napiszesz :P

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy w sumie co racja to racja :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia no dokładnie ale czy ci przyjdą te z allegro?żebyś bez rajstop nie zostala hiihi
    Ja te nie ciążowe pod brzuch zaginam normalnie nie próbowałam ich zakładać :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy nie chciałam tego pisać ale co mi tam... Czasem coś mądrego napiszesz :P

Miałam w sumie wątpliwości czy pisać, bo nie chce wam robić przykrości i was przed samymi świętami rozczarować, że jednak czasem używam mózgu ;)

ale uznaj to za jednorazowy mój wybryk ;P

Idę prasować koszuli ;)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Fasia no dokładnie ale czy ci przyjdą te z allegro?żebyś bez rajstop nie zostala hiihi
    Ja te nie ciążowe pod brzuch zaginam normalnie nie próbowałam ich zakładać :)

Jak nie dojdą to podskoczę do rossmana, bo tam widziałam dziś jakieś z gatty czy z marylin ciążowe. Ale myśle, że te z allegro nawet dziś mogą dojść. Ostatnio kurier z poczty z moim spadochronem (czyt. kurtką) przyszedł o 21.40 !!

Swoją drogą AMY - ten Twój spadochron się przyjął i moja kurta własnie tak jest nazywana przez domowników :D

Amy, iwonka1077 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka dziś mówiła, że ostatnio w szpitalu przyjęli babke do porodu no i zrobili jej usg, żeby mniej więcej ocenić wagę malucha... No i usg pokazało 6kg :D :D :D oczywiście wzięli babke od razu na cesarke i okazało się, że waga była prawie 4,5kg a nie 6kg jak pokazało usg. Po prostu dzidzia była bardzo krótka i dlatego usg tak oszukalo :)

‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ