Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki. Ja dziś po wizycie i jestem lekko podłamana. Nie maluchem, z nim wszystko dobrze, ale byłam u takiej "zastępczej" lekarki, bo mój lekarz jest na chorobowym i nie mogę powiedzieć, żeby była najmilsza. Generalnie mój lekarz prawdopodobnie nie będzie już pracował w zawodzie, bo ma jakies problemy neurologiczne. Więc będę musiała szukać nowego i tak jak najszybciej, bo niedługo badanie genetyczne na przezierność trzeba robić. I tu mam pytanie, wszędzie gdzie nie patrze w internecie jest napisane, że badanie to wykonuje się między 11 a 14 tygodniem ciąży. W dniu kiedy zaczynam 13 tydzień (12+ 0), wyjeżdżam za granicę na dwa tygodnie i nie będę miała możliwości zrobić tam badania. Dlatego chciałam je zrobić przed wyjazdem - w okolicach 11+5. I jak powiedziałam o tym tej lekarce, u której byłam, powiedziała mi, że to badanie wykonuje się w 13-14 tygodniu, akurat wtedy, kiedy mnie nie będzie. Że wcześniej może być coś widać, ale nie wiadomo. więc prawdopodobnie będę musiała skrócić wyjazd, jeśli w w tym 11-12 tyg. nie będzie widać.
Powiedzcie, macie już ustalone terminy an to badanie? W którym tyodniu?
Co do smarowania to codziennie sobie powtarzam, że dzisiaj zaczynam, ale jakoś mi na razie nie idzie.Ale brzuszek mi też zbytnio nie rośnie.
-
nick nieaktualnyAgucha wrote:Ooo Krysia ale mi teraz ochoty narobilas
dawno nie jadlam
-
nick nieaktualny8485 wrote:to tak jak ja juz jestem zmeczona tym wstawaniem i nowym zasypianiem
masakra teraz siadłam dopiero, wszystko mam poszykowane dziś ziemniaczi z piekarnika zapiekane i schabowy i mizeria:) jestem zmęczona ta pogoda w Szkocji jest co chwile zmienna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:47
-
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Witam się i ja
Dziś kolejna nieprzespana noc, mam jakieś dziwne sny i jak się przebudzę to już pozamiatane
Ależ zazdroszczę tych Waszych. Ja w czwartek idę na wizytę i niestety sama bo mojego M nie ma i boję się że jak coś pójdzie nie tak to nie wiem jak sobie poradzę
Ah te stresy...
W ogóle dzisiaj jakiś mega nerwowy dzień miałam. Wszystko mnie drażniło, nawet zdążyłam się poryczećCo za dzień
masakra mówią ze córę mieć bede
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymantissa wrote:Witam dziewczynki. Ja dziś po wizycie i jestem lekko podłamana. Nie maluchem, z nim wszystko dobrze, ale byłam u takiej "zastępczej" lekarki, bo mój lekarz jest na chorobowym i nie mogę powiedzieć, żeby była najmilsza. Generalnie mój lekarz prawdopodobnie nie będzie już pracował w zawodzie, bo ma jakies problemy neurologiczne. Więc będę musiała szukać nowego i tak jak najszybciej, bo niedługo badanie genetyczne na przezierność trzeba robić. I tu mam pytanie, wszędzie gdzie nie patrze w internecie jest napisane, że badanie to wykonuje się między 11 a 14 tygodniem ciąży. W dniu kiedy zaczynam 13 tydzień (12+ 0), wyjeżdżam za granicę na dwa tygodnie i nie będę miała możliwości zrobić tam badania. Dlatego chciałam je zrobić przed wyjazdem - w okolicach 11+5. I jak powiedziałam o tym tej lekarce, u której byłam, powiedziała mi, że to badanie wykonuje się w 13-14 tygodniu, akurat wtedy, kiedy mnie nie będzie. Że wcześniej może być coś widać, ale nie wiadomo. więc prawdopodobnie będę musiała skrócić wyjazd, jeśli w w tym 11-12 tyg. nie będzie widać.
Powiedzcie, macie już ustalone terminy an to badanie? W którym tyodniu?
Co do smarowania to codziennie sobie powtarzam, że dzisiaj zaczynam, ale jakoś mi na razie nie idzie.Ale brzuszek mi też zbytnio nie rośnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:40
-
nick nieaktualnyCiągnie jak cholera zaczyna się odnowa przychodzi wieczór i ciągnie po bokach brzuszka czuje jak mi w brzuchu lata wszystko:)) hihi wczoraj dotklam tam gdzie mnie bolało na boczku brzuszka poczułam tętno na palcach jejj
)mamie jak powiedziałam to się cieszyła bo ona tak samo miała jak mnie w brzuszku miała
) mamcia mówi do mnie ze świat oszalał z tymi badaniami ze za jej czasów nawet dziecka nie mogła zobaczyć nic a teraz 3d 4D
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa smaruje się na razie zwykłym balsamem. Ten dla ciężarnych z ziai jest dopiero od 4 miesiąca, jak większość chyba. Najlepsza na początek jest zwykła oliwka.
Chyba wszystkie dziś mają jakiś gorszy dzień. Ja ledwo daję radę. Mój syn chyba zaczyna bunt dwulatka. Myślałam, że mu dziś coś zrobię. Zawsze robi takie akcje jak się źle czuję. Uh co za dzień!!
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgucha wrote:Ja smaruje się na razie zwykłym balsamem. Ten dla ciężarnych z ziai jest dopiero od 4 miesiąca, jak większość chyba. Najlepsza na początek jest zwykła oliwka.
Chyba wszystkie dziś mają jakiś gorszy dzień. Ja ledwo daję radę. Mój syn chyba zaczyna bunt dwulatka. Myślałam, że mu dziś coś zrobię. Zawsze robi takie akcje jak się źle czuję. Uh co za dzień!!)ale sił nie mam apadają ręce to chyba jesień juz energia wypala się
-
Oj ja na szczęście bunt dwulatka mam za sobą
Ale mimo że jestem zmęczona i ciągle senna brak szans na drzemkę w ciągu dnia bo mam żywe 3 letnie srebro Juliana który nawet przez sen biega po łóżku a za dnia nie ma drzemek jak skończył rok bo nie i już
do tego szczeniak 11 miesięczny ważący 65 kilogramów i 2 mniejsze pieski więc ciągle mam coś do roboty
ale za to wieczorem padam jak mucha
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaulina_b wrote:Oj ja na szczęście bunt dwulatka mam za sobą
Ale mimo że jestem zmęczona i ciągle senna brak szans na drzemkę w ciągu dnia bo mam żywe 3 letnie srebro Juliana który nawet przez sen biega po łóżku a za dnia nie ma drzemek jak skończył rok bo nie i już
do tego szczeniak 11 miesięczny ważący 65 kilogramów i 2 mniejsze pieski więc ciągle mam coś do roboty
ale za to wieczorem padam jak mucha
Julian twoj synek się nazywa ładne imię rzadko spotykane
Pieska jakiej rasy masz .
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja też już po 1 wizycie
Serduszko pięknie bije
Malec ma 0,8 cm i wg usg jest to 6w5d
uff ale ulga. Kolejna wizyta za 2 tygodnie
natt, malinka1984, MartaAlvi, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Dziewczyny ja dzis zaczelam brac tabletki mamarin na mdlosci,to jest witamina B6 i imbir, i powiem Wam ze pierwszy wieczor spedzam normalnie:) Bralam po 2 sztuki 3 razy w ciagu dnia,zgodnie z zaleceniem z opakowania. Rano wezme 2 szt przed wstaniem z lozka, oby dalo rade bo juz nie wyrabiam.
Ulka gratuluje serduszka:) -
Gratulacje za pomyślne wizyty wczorajsze, trzymam kciuki za pozytywne dzisiejsze.
Ledwie żyje , od momentu kiedy zaciążyłam usypiam o 21. Ledwie żyje, wcześniej spac chodziłam o 24 lub później. Teraz się śmieję , że nawet znajomi nas nie odwiedzą bo oni zwykle po 21 przyjeżdżają -
nick nieaktualny