X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:39

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:15

• mantissa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Ja dziś po wizycie i jestem lekko podłamana. Nie maluchem, z nim wszystko dobrze, ale byłam u takiej "zastępczej" lekarki, bo mój lekarz jest na chorobowym i nie mogę powiedzieć, żeby była najmilsza. Generalnie mój lekarz prawdopodobnie nie będzie już pracował w zawodzie, bo ma jakies problemy neurologiczne. Więc będę musiała szukać nowego i tak jak najszybciej, bo niedługo badanie genetyczne na przezierność trzeba robić. I tu mam pytanie, wszędzie gdzie nie patrze w internecie jest napisane, że badanie to wykonuje się między 11 a 14 tygodniem ciąży. W dniu kiedy zaczynam 13 tydzień (12+ 0), wyjeżdżam za granicę na dwa tygodnie i nie będę miała możliwości zrobić tam badania. Dlatego chciałam je zrobić przed wyjazdem - w okolicach 11+5. I jak powiedziałam o tym tej lekarce, u której byłam, powiedziała mi, że to badanie wykonuje się w 13-14 tygodniu, akurat wtedy, kiedy mnie nie będzie. Że wcześniej może być coś widać, ale nie wiadomo. więc prawdopodobnie będę musiała skrócić wyjazd, jeśli w w tym 11-12 tyg. nie będzie widać.

Powiedzcie, macie już ustalone terminy an to badanie? W którym tyodniu?

Co do smarowania to codziennie sobie powtarzam, że dzisiaj zaczynam, ale jakoś mi na razie nie idzie. :( Ale brzuszek mi też zbytnio nie rośnie.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Ooo Krysia ale mi teraz ochoty narobilas :P dawno nie jadlam
    Ja niewiem co zemną się dzieje dzis chodzę jak na jakimś haju serio tak mi ciśnienie spadło a jedzenie mi coś tez nie podchodzi :)ja tez wieczorem zjem greyfruta on mi pomaga:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    to tak jak ja juz jestem zmeczona tym wstawaniem i nowym zasypianiem
    No jak tak mam teraz od półtora tyg wcześniej mniej siusiu robiłam bo raz wstawiłam teraz aż 3 razy :)zasypiam po 6 jak moj do pracy juz jedzie ,i psa wyprowadze to kładę się spać i śpię jak susel ale ze muszę niestety wstać o 11 i na zakupy iść także nie Pośpie nie odpoczne :) masakra teraz siadłam dopiero, wszystko mam poszykowane dziś ziemniaczi z piekarnika zapiekane i schabowy i mizeria:) jestem zmęczona ta pogoda w Szkocji jest co chwile zmienna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Witam się i ja :)
    Dziś kolejna nieprzespana noc, mam jakieś dziwne sny i jak się przebudzę to już pozamiatane :/
    Ależ zazdroszczę tych Waszych <3. Ja w czwartek idę na wizytę i niestety sama bo mojego M nie ma i boję się że jak coś pójdzie nie tak to nie wiem jak sobie poradzę :/ Ah te stresy...

W ogóle dzisiaj jakiś mega nerwowy dzień miałam. Wszystko mnie drażniło, nawet zdążyłam się poryczeć :/ Co za dzień :)
    Ja wczoraj płaczliwy dzień :) masakra mówią ze córę mieć bede :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Witam dziewczynki. Ja dziś po wizycie i jestem lekko podłamana. Nie maluchem, z nim wszystko dobrze, ale byłam u takiej "zastępczej" lekarki, bo mój lekarz jest na chorobowym i nie mogę powiedzieć, żeby była najmilsza. Generalnie mój lekarz prawdopodobnie nie będzie już pracował w zawodzie, bo ma jakies problemy neurologiczne. Więc będę musiała szukać nowego i tak jak najszybciej, bo niedługo badanie genetyczne na przezierność trzeba robić. I tu mam pytanie, wszędzie gdzie nie patrze w internecie jest napisane, że badanie to wykonuje się między 11 a 14 tygodniem ciąży. W dniu kiedy zaczynam 13 tydzień (12+ 0), wyjeżdżam za granicę na dwa tygodnie i nie będę miała możliwości zrobić tam badania. Dlatego chciałam je zrobić przed wyjazdem - w okolicach 11+5. I jak powiedziałam o tym tej lekarce, u której byłam, powiedziała mi, że to badanie wykonuje się w 13-14 tygodniu, akurat wtedy, kiedy mnie nie będzie. Że wcześniej może być coś widać, ale nie wiadomo. więc prawdopodobnie będę musiała skrócić wyjazd, jeśli w w tym 11-12 tyg. nie będzie widać.

Powiedzcie, macie już ustalone terminy an to badanie? W którym tyodniu?

Co do smarowania to codziennie sobie powtarzam, że dzisiaj zaczynam, ale jakoś mi na razie nie idzie. :( Ale brzuszek mi też zbytnio nie rośnie.
    Ja miedzy 11 a 12 mam wszystko. Ja tez nie smaruje narazie tylko co piersi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnie jak cholera zaczyna się odnowa przychodzi wieczór i ciągnie po bokach brzuszka czuje jak mi w brzuchu lata wszystko:)) hihi wczoraj dotklam tam gdzie mnie bolało na boczku brzuszka poczułam tętno na palcach jejj :))mamie jak powiedziałam to się cieszyła bo ona tak samo miała jak mnie w brzuszku miała :)) mamcia mówi do mnie ze świat oszalał z tymi badaniami ze za jej czasów nawet dziecka nie mogła zobaczyć nic a teraz 3d 4D :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie juz smaruje. Kupialm sexy mama z bielendy balsam nawilzajacy. Potem mam zamiar kupic cos bardziej nastawionego na rozstepy. Chociaz tak naprawde o to chodzi zeby odpowiednio skore nawilzac.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze tak ja bio oil używam nic więcej nie chce a do twarzy kupiłam sobie krem witamina E z nagietkiem rewelacja :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Aaaa laski cyce mi zaraz eksploduja. A pogoda jaka u mnie, taka mgła na polu, że wygląda to jak z horroru :P
    Ja juz 75D stanik dzis zakupiła:)tak rosną:Dbolą też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 19:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje się na razie zwykłym balsamem. Ten dla ciężarnych z ziai jest dopiero od 4 miesiąca, jak większość chyba. Najlepsza na początek jest zwykła oliwka.

Chyba wszystkie dziś mają jakiś gorszy dzień. Ja ledwo daję radę. Mój syn chyba zaczyna bunt dwulatka. Myślałam, że mu dziś coś zrobię. Zawsze robi takie akcje jak się źle czuję. Uh co za dzień!!

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Ja smaruje się na razie zwykłym balsamem. Ten dla ciężarnych z ziai jest dopiero od 4 miesiąca, jak większość chyba. Najlepsza na początek jest zwykła oliwka.

Chyba wszystkie dziś mają jakiś gorszy dzień. Ja ledwo daję radę. Mój syn chyba zaczyna bunt dwulatka. Myślałam, że mu dziś coś zrobię. Zawsze robi takie akcje jak się źle czuję. Uh co za dzień!!
    No to tez masz wesoło ty masz malucha dwulatka ja psa takiego ze nie wysiedzieć cały czas energiczna jest i chce się bawić a ze to moja przytuliska to jak tu się nie pobawić z łobuziarą:))ale sił nie mam apadają ręce to chyba jesień juz energia wypala się;)

• paulina_b Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja na szczęście bunt dwulatka mam za sobą:) Ale mimo że jestem zmęczona i ciągle senna brak szans na drzemkę w ciągu dnia bo mam żywe 3 letnie srebro Juliana który nawet przez sen biega po łóżku a za dnia nie ma drzemek jak skończył rok bo nie i już :) do tego szczeniak 11 miesięczny ważący 65 kilogramów i 2 mniejsze pieski więc ciągle mam coś do roboty :) ale za to wieczorem padam jak mucha :)

Krysti lubi tę wiadomość

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina_b wrote:
    Oj ja na szczęście bunt dwulatka mam za sobą:) Ale mimo że jestem zmęczona i ciągle senna brak szans na drzemkę w ciągu dnia bo mam żywe 3 letnie srebro Juliana który nawet przez sen biega po łóżku a za dnia nie ma drzemek jak skończył rok bo nie i już :) do tego szczeniak 11 miesięczny ważący 65 kilogramów i 2 mniejsze pieski więc ciągle mam coś do roboty :) ale za to wieczorem padam jak mucha :)
    To ty też na obrotach jesteś:) Julian twoj synek się nazywa ładne imię rzadko spotykane :) Pieska jakiej rasy masz .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:32

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też już po 1 wizycie ;) Serduszko pięknie bije ;) Malec ma 0,8 cm i wg usg jest to 6w5d ;) uff ale ulga. Kolejna wizyta za 2 tygodnie

natt, malinka1984, MartaAlvi, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Lali Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis zaczelam brac tabletki mamarin na mdlosci,to jest witamina B6 i imbir, i powiem Wam ze pierwszy wieczor spedzam normalnie:) Bralam po 2 sztuki 3 razy w ciagu dnia,zgodnie z zaleceniem z opakowania. Rano wezme 2 szt przed wstaniem z lozka, oby dalo rade bo juz nie wyrabiam.

Ulka gratuluje serduszka:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje za pomyślne wizyty wczorajsze, trzymam kciuki za pozytywne dzisiejsze.

Ledwie żyje , od momentu kiedy zaciążyłam usypiam o 21. Ledwie żyje, wcześniej spac chodziłam o 24 lub później. Teraz się śmieję , że nawet znajomi nas nie odwiedzą bo oni zwykle po 21 przyjeżdżają:D

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/e7b9aca413547.jpg.html A tu mój brzuśio Już zaokrąglony bardziej i twardszy;)

Rudzia, weronika86, malinka1984, Agucha, MartaAlvi, Ewelcia lubią tę wiadomość

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ