Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
paulina_b wrote:Wiesz ja się staram w ciąży nie wariować i jeśli mam na coś chęć to to zjem to
Wiesz w pierwszej ciąży lekarz mi powiedział żeby się dobrze odżywiać to normalne ale żeby nie robić z ciąży choroby i starać się jeść inne rzeczy ale w rozsądnych ilościach. Dziecko w twoim brzuszku też tego próbuje i się przyzwyczaja do różnego jedzenia dzięki czemu też zmniejszasz szanse na kolki jak się urodzi. Ja miałam w tamtym tygodniu na kfc i pojechałam i zjadłam zestaw box z twisterem i uwierz że nie umarłam od tego a nawet wypiłam kubeczek pepsi
Jeśli chcesz to dam Ci przepis na Kfc żebyś zrobiła sobie sama w domu, wtedy będziesz bezpieczniejsza że wiesz co jeszJa pracowałam parę lat temu jako kierownik i mam taki przepis w posiadaniu
O mnia mnia daj ten przepis bo ja uwielbiam KFC. TO jedyny taki fast food ktory lubie bo nie trawie zadnych hamburgerow z MD i innych, za darmo nawet nie zjem. A sie okazuje ze w moim miescie zamknieto KFC -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:hehe jakaś jebnięta ta baba
jak najbardziej powinna Ci dać skierowanie na te badania, one są w zestawie podstawowych badań w ciąży... zmień lekarza i on ci powinien już dać normalne skierowanie chyba, że wolisz robić je na własną rękę to zrób, jak nie to poszukaj takiego lekarza żebyś czuła się komfortowo, to bardzo ważne
Dzięki.No właśnie będę zmieniać lekarza, bo mój jest na chorobowym i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle wróci. A ta babka to tak zastępczo była, bo byłam już umówiona na NFZ na cytologię, więc nie chciałam rezygnować. Ale teraz to już chyba pójdę na wizytę dopiero po 25.09, prywatnie, już na przeziorność, bo przecież nie będę co tydzień latać.
A te badania sobie odpuszczę, najwyżej jak mi nowy lekarz powie, żeby zrobić to wtedy zrobię. Bo na NFZ się z dnia na dzień nie dostanę, żeby samo skierowanie dostać.
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:Wiesz co bedziesz mieć :)czy domyślasz się
nonto widze ze nie tylko ja mam problem z włosami:)
a nie wiem, nawet przeczucia nie mam właśnie:)) poprzednio wiedziałam od samego początku że dziewczynka i faktycznie na badaniach genetycznych wyszło że córajak to przeczytałam to zaczęłam płakać i buczeć do męża "już dziewczynki na pewno nie będzie!!!" ech no i tym razem nie mam przeczuć, chciałabym chłopca ale chciałabym też dziewczynkę, jest mi zupełnie wszystko jedno, pragnę jedynie jego/jej zdrowia
mam tylko nadzieje że mi się łyse placki nie pojawią na głowieKrysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Odebrałam własnie wyniki badania moczu i mam ph 7,5kiepskie ... dodatkowo przypałętała się znowu do mnie infekcja
(( średnio raz w miesiącu łapało mnie to paskudztwo, ostatnia infekcję wyleczyłam Nystatyną braną przez 10 dni i teraz znowu mam to samo
Macie jakieś sposoby, żeby nie łapać tego świństwa ??
-
nick nieaktualnymantissa wrote:Dzięki.
No właśnie będę zmieniać lekarza, bo mój jest na chorobowym i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle wróci. A ta babka to tak zastępczo była, bo byłam już umówiona na NFZ na cytologię, więc nie chciałam rezygnować. Ale teraz to już chyba pójdę na wizytę dopiero po 25.09, prywatnie, już na przeziorność, bo przecież nie będę co tydzień latać.
A te badania sobie odpuszczę, najwyżej jak mi nowy lekarz powie, żeby zrobić to wtedy zrobię. Bo na NFZ się z dnia na dzień nie dostanę, żeby samo skierowanie dostać.
No jak nie masz znajomości na pewno się za szybko nie dostaniesz na nfz - co jest CHORE w tym naszym kraju. Zrób tak jak napisałaś to najrozsądniejszePoczekaj aż nowy lekarz ci coś podpowie
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Cześć dziewczyny.
Odebrałam własnie wyniki badania moczu i mam ph 7,5kiepskie ... dodatkowo przypałętała się znowu do mnie infekcja
(( średnio raz w miesiącu łapało mnie to paskudztwo, ostatnia infekcję wyleczyłam Nystatyną braną przez 10 dni i teraz znowu mam to samo
Ja niestety nie pomogę, zresztą chyba bym konsultowała wszystko z lekarzem, sama bym raczej prócz żurawiny nic nie brała -
nick nieaktualnyFasia wrote:Cześć dziewczyny.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nigdy nie miałam tak wysokiego. Mam nadzieje, że to nic złego. Reszta parametrów w moczu jest ok, jakieś tam nieliczne bakterie i fosforany.
Ale ta infekcja to jakiś koszmar((
-
nick nieaktualnyAmy wrote:a nie wiem, nawet przeczucia nie mam właśnie:)) poprzednio wiedziałam od samego początku że dziewczynka i faktycznie na badaniach genetycznych wyszło że córa
jak to przeczytałam to zaczęłam płakać i buczeć do męża "już dziewczynki na pewno nie będzie!!!" ech no i tym razem nie mam przeczuć, chciałabym chłopca ale chciałabym też dziewczynkę, jest mi zupełnie wszystko jedno, pragnę jedynie jego/jej zdrowia
mam tylko nadzieje że mi się łyse placki nie pojawią na głowie)
Amy lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:8.0
i lekarz nic nie mówił
O, no to spokoWidocznie nie mam sie czym stresować.
Wizytę mam jutro żeby mi zalożyła kartę ciąży)) ciekawe czy zrobi mi też usg .. bardzo bym chciała sprawdzić czy z Maczkiem wszystko w porządku ..
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Nigdy nie miałam tak wysokiego. Mam nadzieje, że to nic złego. Reszta parametrów w moczu jest ok, jakieś tam nieliczne bakterie i fosforany.
ale masz jakies dolegliwości bolowe czy cos?
Ja nic nie mam a widzę u siebie ph 8.0 ale wszystkie inne parametry ok, żadnych bakterii czysto..Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Nigdy nie miałam tak wysokiego. Mam nadzieje, że to nic złego. Reszta parametrów w moczu jest ok, jakieś tam nieliczne bakterie i fosforany.
do 7,8 norma jest od 4,5 do 7,8 czasem do 8,0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:25
-
Amy wrote:ale masz jakies dolegliwości bolowe czy cos?
Ja nic nie mam a widzę u siebie ph 8.0 ale wszystkie inne parametry ok, żadnych bakterii czysto..
Tzn czuję swędzenie i jak się podmywam to boli mnie łechtaczka i małe wargi .. są czerwone i jak próbuję usunąć ten "serek" z infekcji to mnie później piecze