Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 10:23

nick nieaktualny, Rudzia, iwonka1077, Fasia lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wpadłam na chwilkę, mam termin na 31 marca ale może i to być kwiecień.
    A weszłam bo CzaryMary widzę :) Kooooopę lat kochana Cię nie widziałam :)
    Co u Was dobrego ?????

nick nieaktualny, mantissa, nick nieaktualny, Ewelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Amy uwierz wyjdą nam jeszcze po 33 tyg ja z córcia taki balon miałam że szok :) gdzieś te dzieci 3 kg muszą się zmieścic...
    Nie watpie :) ciekawe jak moja psychika na to zareaguje :P juz sie boje, pewnie bede lezala pod kocem 24/dobe zeby mnie nikt nie ogladal :P chociaz mam nadzieje ze bedzie ciut lepiej :D

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja od kilku dni mam spanie jak cholerka, średnio do 10-10:30 a nawet 11 się zdarzyła :P Wcześniej mogłam tylko pomarzyć o tak długim leżeniu bo po 9 kręgosłup mnie już bolał i w dupie robali dostawałam i na tym się kończyło moje leżenie :P

U nas sporo śniegu + cudne słońce, myślę że muszę w końcu wybrać się na jakiś dłuższy spacer. Aż się boję włazić na wagę po tych świętach :( Muszę sobie jakieś postanowienia Noworoczne spisać odnośnie jedzenia słodyczy i picia coli bo jak tak dalej pójdzie to będe na koniec 20kg+ :|

Dostałam rano sms od kuriera, że fotelik Natalki dotrze dziś między 13-15 <3 Zakup tego fotelika (tzw "grubszej" rzeczy) jeszcze bardziej uświadomił mi, że wkrótce w naszym domu pojawi się taka mała istotka :)

Miłego dnia Koleżanki! :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwonka1077, Fasia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malinka1984 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Nie watpie :) ciekawe jak moja psychika na to zareaguje :P juz sie boje, pewnie bede lezala pod kocem 24/dobe zeby mnie nikt nie ogladal :P chociaz mam nadzieje ze bedzie ciut lepiej :D
    Dasz radę ja zaczynam się jak piłka czuć wstać cieżko, łazić czasem też o schylaniu się nie wspomnę.... ale jakos wytrzymamy dla tych naszych berbeci małych :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta do mnie pewnie dotrze jak urodze :P jeszcze obstawiam moment jak stanie w pokoju lozeczko... :P a fotelik sliczny! Wcale nie przesadnie rozowy... bardzo gustowny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:14

MartaAlvi, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Witam wpadłam na chwilkę, mam termin na 31 marca ale może i to być kwiecień.
    A weszłam bo CzaryMary widzę :) Kooooopę lat kochana Cię nie widziałam :)
    Co u Was dobrego ?????
    Hello Smoczyca :-) rozgosc się kochana. Kawę bezkofeinowa przyniose :-) zostań u nas. Ja pewnie urodze w marcu ale tutaj jest super atmosfera wiec się stad nie ruszam.

U mnie i u syna :-) wszystko w jak najlepszym porządku. Troszkę juz mi ciężko ale absolutnie nie narzekam.

A jak u Was ?:-)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Hello Smoczyca :-) rozgosc się kochana. Kawę bezkofeinowa przyniose :-) zostań u nas. Ja pewnie urodze w marcu ale tutaj jest super atmosfera wiec się stad nie ruszam.

U mnie i u syna :-) wszystko w jak najlepszym porządku. Troszkę juz mi ciężko ale absolutnie nie narzekam.

A jak u Was ?:-)
    Kochana średnio raz w tygodniu wspominamy Cię z dziewczynami z gangu :D że zaginęłaś, a tu prosze jesteś :)
    Ja niby mam na 31 ale równie dobrze to może byc kwiecień, powoli nie ogarniam tych wątków ;)
    AAAAA gratuluję syna :) U mnie i u mojej Zośki też ok, troche miałam nakazu leżenia bo szyjka się skracała i otwierała, ale sytuacja póki co opanowana :)
    Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że lepiej to już nie będzie :D Więc cycki w górę ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Fasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

RUDZIA i SYLVIA - śliczne te Wasze brzuszki :)))

LILOE - dziś mierzyłam obwód brzusia z samego rana i mam 92cm w pępku, a na wadze 53,6kg czyli 8,5 kg na plusie od początku ciąży :D

AMY wyszedł już ten teść ? NA fotę czekam ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:25

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy dawaj już tego krasnala:)
    Kasia wstawać z wyrka:) y mnie już drugie pranie leci. Ciuchy wyprasowane, część młodej odłożona na juniorke i teraz będę komode modyfikować z szafka:) lecę po krzyzykowy srubokret i do dziela:)
    Marta firmy ten fotelik:) ile kosztował jeśli można wiedzieć?
    Lilioe mam dokładnie takie kiepskie wyniki jak podajesz Ty. Ale spalam to na ostatnie choroby i antybiotyki. Kroniki białe 13.6 przy normie 4-10
    A czerwone 3.67 przy normie 4-5,4

A powiedzcie mi coś o mojej łukowie:
    Na czczo 82, norma 60-100
    Po godzinie 75 gr glukozy 88
    Po 2 godzinach 73

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu ja nie widzę fotelika Marty ? :(

Ok znalazłam :D Marta gdzie kupiłaś ten fotelik? i w jakiej cenie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:37

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku gratuluje corci:-) ojjjj cycki w gorze to moje marzenie , póki co zaczynaja przypominać naleśniki :-) pozdrow gang 18. Jeszcze tam zawitam :-)

Ja na wagę nie wchodze boje się jej jak diabeł wody święconej :-)
    Piekne sloneczko u nas wiec zaraz skorzystam z okazji i wyciagne meza na spacer do biblioteki :-) a wieczorem chce podjechac do szachownicy. Odpowiadają mi Staniki stamtad :-)

Aaa zapomnilam napisać ze pod choinkę dostalam książkę 'dzieciozmagania' tej autorki co napisala ' ciężarówka przez 9 miesięcy ' . fajna lektura z mnóstwem przydatnych swiezym mamom stron www. Będę podsylala jak cos :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:34

Smoczyca1, mantissa lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Smoku gratuluje corci:-) ojjjj cycki w gorze to moje marzenie , póki co zaczynaja przypominać naleśniki :-) pozdrow gang 18. Jeszcze tam zawitam :-)

Piekne sloneczko u nas wiec zaraz skorzystam z okazji i wyciagne meza na spacer do biblioteki :-) a wieczorem chce podjechac do szachownicy. Odpowiadają mi Stadniki stamtad :-)

Aaa zapomnilam napisać ze pod choinkę dostalam książkę 'dzieciozmagania' tej autorki co napisala ' ciężarówka przez 9 miesięcy ' . fajna lektura z mnóstwem przydatnych swiezym mamom stron www. Będę podsylala jak cos :-)
    Trzymaj się kochana i zajrzyj koniecznie, laski się ucieszą :) buziaki

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie glukoza przed 83, po godzinie 124 a po dwóch 112 podobno dobrze nie cche mi sie szukać norm jakie są:) leniwa się robie ....
    u mnie na wadze 6 kg od początku ciązy ale to pewnie teraz przez te święta ;)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik kupiliśmy w internetowym sklepie smyka, ale niestety widzę, że już go nie ma :( Był przeceniony z 499zł na 345zł.

CzaryMary wrote:
    Piekne sloneczko u nas wiec zaraz skorzystam z okazji i wyciagne meza na spacer do biblioteki :-)
    Mój plan jest identyczny! :P Muszę w końcu oddać te ksiażki bo już chyba lekki poślizg mam - jak zwykle zresztą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:41

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie glukoza na czczo- 78,7 ( norma 60-99)
    Po 1 h- 88,7
    Po 2 h- 99 (norma poniżej 140)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test przesiewowy/diagnostyczny obciążenia 75g glukozy (OGTT):
    1. Wartości prawidłowe:

glukoza na czczo mniejszy lub równy 105 mg%,
    w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 180 mg%,
    w 2 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy140 mg%:

o takie normy znalazlam znaczy się mam dobry i ty Robotka tez :)

Mi się coś w głowie kręci dzisiaj jakieś ciśnienie takie czy co.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:51

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okej, najpierw sukienka :P jakość gorsza bo chciałam tak rojaśnić zdjęcie żeby było widać jak się układała na brzuchu :P

Okej brzuch dzisiaj jest mniejszy niż wczoraj. Olek mnie robi w ciula.
    ALe przed kąpaniem w nocy cyknęłam fotkę i zobaczycie jak wyglądał wczoraj po całym dniu jedzenia.
    mam dzisiaj 87 cm w pępku więc to 4 cm więcej niż miałam w 25 tygodniu ciąży :P

to z dzisiaj

to z wczoraj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 20:21

nick nieaktualny, sylvia007, MartaAlvi, Fasia, Gosha, iwonka1077, mantissa, Rudzia, nick nieaktualny, Ewelcia, Justinka, malinka1984, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Amy dawaj już tego krasnala:)
    Kasia wstawać z wyrka:) y mnie już drugie pranie leci. Ciuchy wyprasowane, część młodej odłożona na juniorke i teraz będę komode modyfikować z szafka:) lecę po krzyzykowy srubokret i do dziela:)
    Marta firmy ten fotelik:) ile kosztował jeśli można wiedzieć?
    Lilioe mam dokładnie takie kiepskie wyniki jak podajesz Ty. Ale spalam to na ostatnie choroby i antybiotyki. Kroniki białe 13.6 przy normie 4-10
    A czerwone 3.67 przy normie 4-5,4

A powiedzcie mi coś o mojej łukowie:
    Na czczo 82, norma 60-100
    Po godzinie 75 gr glukozy 88
    Po 2 godzinach 73
    Robotka, glukoza Twoja jak najbardziej ok. Co do białych krwinek to norma w ciąży jest wyższa niż normalnie więc też spoko, a czerwonych może być mniej niż noram podaje bo nam się objętość krwi zwiększa, jeśli hemoglobina ok i hematokryt powyżej 30 to wyniki są w porządku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:54

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy pisałam wcześniej w jakim programie obrabiasz zdjęcia ?:) Ja też chce :)

Olek też już sporawy ma apartament :) z każdym dniem buduje sobie wiecej pokoi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:55

‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ