WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się uśmiałam jak przyjaciółka do mnie zadzwoniła.... Od jakiegoś czasu spotyka się z kimś i wczoraj pierwszy raz do czegoś doszło... no i ona wieczorem dzwoni i z pełną powagą pyta : Ania, czy ty miałaś kiedyś faceta z "małym"?...
    :D biedna

Fasia, KasiaKwiatek, shimmer_lip, hwesta, weronika86, Krysti, sylvia007, Hela85, mimka84, liloe lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że może :) spoko fura :) Julek będzie zachwycony :)

Fasia, Hela85 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Sorki za otoczenie ale zdjęcie robione w domu gdzie trwa budowa. Nie chciało nam się montować kółek :P Może być dla chłopca na pierwsze miesiące taka kolorystyka?

80bf5b7ee4875e97med.jpg

Myślę, że kolory właśnie bardziej dla chłopca :)

Fasia, hwesta, sylvia007 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia spoko bryka i kolor dla chłopaka da radę, dobrze że nie różowy :-D moj Miki będzie miał czerwono czarny :-) graco Evo od przyjaciół a dziadkowie już zapowiedzieli, że spacerówkę oni finansują i wybrany niezmiennie Baby Jogger czarny

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż powiedział, że jak bardzo chcę to możemy kupić nowy wózek ale przyznam, że trochę mi szkoda na pół roku wywalić 1500zł ... Wolę po tym jak Julek wyrośnie z gondoli zainwestować w super spacerówkę, bo ta z kompletu z tego wózka jakaś super nie jest. No i teraz jeszcze trzeba nosidełko kupić czyli znowu jakieś 500-700zł ... wydatków mamy mega dużo, bo remont, dziecko itd .. Chyba zostawię. Wygląda jak nowy, kolor taki uniwersalny zresztą dwójka chłopców w nim jeździła :) koła pompowane.
    Model Jedo Classic Collection. Tyle znalazłam ...

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mąż powiedział, że jak bardzo chcę to możemy kupić nowy wózek ale przyznam, że trochę mi szkoda na pół roku wywalić 1500zł ... Wolę po tym jak Julek wyrośnie z gondoli zainwestować w super spacerówkę, bo ta z kompletu z tego wózka jakaś super nie jest. No i teraz jeszcze trzeba nosidełko kupić czyli znowu jakieś 500-700zł ... wydatków mamy mega dużo, bo remont, dziecko itd .. Chyba zostawię. Wygląda jak nowy, kolor taki uniwersalny zresztą dwójka chłopców w nim jeździła :) koła pompowane.
    Model Jedo Classic Collection. Tyle znalazłam ...
    Ja mam dokładnie taki sam plan :) teraz od rodziny stary wózek, który mi się nie podoba :) ale mam to w nosie :) a potem wypasiona spacerówka.
    Nosidełko/fotelik tak samo, teraz dostałam stary ten najmniejszy a wypasiony kupujemy następny (z moich obliczeń wynika, że Baśka w tym najmniejszym foteliku będzie siedziała trzy razy, w tym jeden jak bedziemy wracać ze szpitala).

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer Fasia dokładnie taki sam plan mam i ja :-) gondolka i fotelik 0-9kg pożyczone, a potem spacerówka wypasiona i fotelik 9-25kg kupimy.

Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja mam dokładnie taki sam plan :) teraz od rodziny stary wózek, który mi się nie podoba :) ale mam to w nosie :) a potem wypasiona spacerówka.
    Nosidełko/fotelik tak samo, teraz dostałam stary ten najmniejszy a wypasiony kupujemy następny (z moich obliczeń wynika, że Baśka w tym najmniejszym foteliku będzie siedziała trzy razy, w tym jeden jak bedziemy wracać ze szpitala).

Dla mnie super plan, bo jednak dobra spacerówka to też nie mały koszt więc jeśli można mieć wózek od kogoś to myślę, że warto skorzystać. Mnie się ogólnie ten mój podoba. Fajnie wygląda na żywo, naprawdę jest jak nowy :)

Nie wiem tylko co z tym nosidełko fotelikiem zrobić .. Maxi Cosi kosztują w granicach 500zł i pewnie trzeba będzie taki kupić. Za kilka miesięcy już taki na dłużej zapewne Recaro przedział wagowy 9-36kg żeby już był na dlugo

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pajacyki odebralam :) <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0e4ac27b482.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b913029444b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c78c694aff80.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d23ce9b71646.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:21

Anka1501, Angela89, hwesta, CzaryMary, Rudzia, weronika86, Fasia, sylvia007, mantissa, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Lali, Gosha, Hela85, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 10:24

KasiaKwiatek, Krysti, Fasia, Gosha, mimka84 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dla mnie super plan, bo jednak dobra spacerówka to też nie mały koszt więc jeśli można mieć wózek od kogoś to myślę, że warto skorzystać. Mnie się ogólnie ten mój podoba. Fajnie wygląda na żywo, naprawdę jest jak nowy :)

Nie wiem tylko co z tym nosidełko fotelikiem zrobić .. Maxi Cosi kosztują w granicach 500zł i pewnie trzeba będzie taki kupić. Za kilka miesięcy już taki na dłużej zapewne Recaro przedział wagowy 9-36kg żeby już był na dlugo
    Fasia ją dzisiaj widziałam na allegro 2 licytacje takich lepszych fotelików, cena niższa niż 500 zł

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kobietki uzywane pajacyki a jak nowe :) normalnie moj się ucieszył i ja tez ,ubranek juz mam troszkę jeszcze body z krótkim i dlugim rękawem skarpeteczki kupie w next albo H&M czapeczki tez ,zecdwa kaftaniki ,spodnie takie smerfiki sweterek kurteczke czapusie na wyjscie i mam wszystko .No i wiadomo wozek ,pieluchy kosmetyki fotelik mebleki juz pod koniec stycznia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:21

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam książkę "Język niemowląt" po nowym roku sobie przeczytam i już zadałam tą lekturę mojemu K, przyszły tatuś też musi być świadomy :-)

Krysti to pajacyki a nie body :-) ale śliczne są

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:16

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dobry wieczór po wizycie :)

Martynka się nie chciała dziś pokazać więc zdjęć nie mam.
    Za to Pani dr zdziwiona mała waży 756gram i przesunęło się w terminie o półtorej tygodnia :)Mówi że spora dziewczynka z niej może być :)

Tyle dobrego, z wyników wychodzi że jednak mam gdzieś na nerkach mam kamienia lub kamienie. Musze iść zrobić usg i najlepiej aby mi je znaleźli bo wtedy odpukać jakbym dostała kolkę to do szpitala bez problemów mnie przyjmą.

Kupiłam na pocieszenie sobie książkę "Język niemowląt" i z drugiej strony jest "Język dwulatka".
    I jeszcze kupiłam ten komplecik (37 zł za całość) i tego kota termofora którego można wsadzić do mikrofali :) http://
    naforum.zapodaj.net/thumbs/959da0e0c7db.jpg
    To rzeczywiście spora moja tego dnia miała 590 g. Ale z drugiej strony to tylko szacunkowe wyliczenia więc może się jeszcze okazać wcale nie taka duża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:18

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek z Pl będe mieć X lander x1 tez kolory jak fasi wózek ,pomaranczowy mi się podoba .

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Fasia ją dzisiaj widziałam na allegro 2 licytacje takich lepszych fotelików, cena niższa niż 500 zł

Tylko nie mam pewności, że one np nie są po wypadkach .. nie wiem sama co robić :( nowe to dość duży wydatek chociaż mąż nie ma nic przeciwko - wszak chodzi o bezpieczeństwo dziecka

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Też mam książkę "Język niemowląt" po nowym roku sobie przeczytam i już zadałam tą lekturę mojemu K, przyszły tatuś też musi być świadomy :-)

Krysti to pajacyki a nie body :-) ale śliczne są
    No pajacyki :D haha kasia ze zmeczenia juz pisze tak bo niedawno do domu wrocilam obiad na szybko i sprzatanie wszystko na raz niewiem gdzie rece włozyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:22

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Tylko nie mam pewności, że one np nie są po wypadkach .. nie wiem sama co robić :( nowe to dość duży wydatek chociaż mąż nie ma nic przeciwko - wszak chodzi o bezpieczeństwo dziecka
    Fasia ale te o których pisze są nowe :-) zobacz sobie na allegro

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    To rzeczywiście spora moja tego dnia miała 590 g. Ale z drugiej strony to tylko szacunkowe wyliczenia więc może się jeszcze okazać wcale nie taka duża

Robiła kilka pomiarów i wszystkie wskazywały na półtorej tygodnia, wcześniej na usg też wychodziły wymiary że termin przesuwał się o półtorej tygodnia.
    Mały kolecek i tyle :D - będę kochała jak swoje :P

Lekarka mówi ważne że tyje, a nie ma problemów z wagą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:23

KasiaKwiatek, Krysti, Hela85 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Fasia ale te o których pisze są nowe :-) zobacz sobie na allegro

Właśnie sobie zerkam :)))

sylvia007 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ