Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to juz mam stresa przed rankiem... Dzisiaj rano ma czczo 94 cukier, nie rozumie, taka dieta ostra... Po posiłkach w miarę ok, ale z rana tragedia.
Z kwietniowek to tylko ja chyba cukrzyk, to nie bede wam marudziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:58
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:To ja Ci nie pomogę
talerze mam luminarc chyba a sztućce Ikea
mało wyszukanie
Edit. a żeby było jeszcze ciekawiej to najczęściej jem z plastikowych talerzy dla dzieci z Ikeakocham to, że są leciutkie i kolorowe
Ja tam mój super wyszukany zestaw z Luminarc bardzo lubięa sztućce mam ambitiona w zmywarce zmywam i nie ma z nimi problemów.
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Bo oni tak do końca nie mogą na 100 % tej wagi ocenić. Chociaż mi dzień przed porodem lekarz powiedział, że dzidzia waży 3680g i dokładnie taka się urodziła
ale to naprawdę wyjątek
Bo to jest taki szacunek. Tamta dzidzia ponoć bardzo krótka była i ponoć usg wymierzylo stosunek obwodów do długości i stad taka waga wyszła. -
Sztućce mam z Gerlacha - Flames, ale jest też taka firma Gerpol - też mają fajne i dobre sztućce, a właścicielem jest współzałożyciel gerlacha który poszedł na swoje (tak przynajmniej mówił sprzedawca). Gerpol jest tańszy, ale teściowie mają i też się super prezentują i nic się z nimi nie dzieje.
Na codzień mam talerze Bormioli Parma i je ubóstwiamKupiłam je w Carrefourze jako takie Carrefourowe a potem sie okazało że to Bormioli
A sztućce najtańsze z ikei - swoją drogą są tragiczne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 22:04
-
Angela89 wrote:Ja tam mój super wyszukany zestaw z Luminarc bardzo lubię
a sztućce mam ambitiona w zmywarce zmywam i nie ma z nimi problemów.
ma mega wesołe kolorki i przecudnej urody wzorek
no i są wytrzymałe na moje zawadzanie o kran podczas zmywania
Angela89 lubi tę wiadomość
-
Gosha wrote:Ja to juz mam stresa przed rankiem... Dzisiaj rano ma czczo 94 cukier, nie rozumie, taka dieta ostra... Po posiłkach w miarę ok, ale z rana tragedia.
Z kwietniowek to tylko ja chyba cukrzyk, to nie bede wam marudziła
Kwietniowka jesteś to pisz o wszystkim a nie tylko to co innych dotyczy. Moja koleżanka choruje na cukrzycę i wiem jaka ta choroba jest okropna czasemTy na szczęście masz ciążową wiec będzie dobrze a ja mogę dietowac razem z Tobą
mantissa, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosha wrote:Ja to juz mam stresa przed rankiem... Dzisiaj rano ma czczo 94 cukier, nie rozumie, taka dieta ostra... Po posiłkach w miarę ok, ale z rana tragedia.
Z kwietniowek to tylko ja chyba cukrzyk, to nie bede wam marudziła
Ej nie marudzisz, jesteśmy po to aby się wspierać ! A masz podane jakieś normy ile powinnaś mieć na czczo ?Gosha lubi tę wiadomość
-
Ciuszki wkleję na dniach, bo wszystko schowałam po prostu do szafki. Muszę je posegregować to wtedy Wam pokażę ile czego mam. Tak sobie myślę, że z ciuszków to chyba mam wsio. Tzn jeszcze jakieś czapeczki, skarpetki, może rajstopki. Reszta na pierwsze tygodnie raczej skompletowana
No i kupiliśmy dziś w Biedronce zestaw chusteczek nawilżanych 4pak z pudełkiem i pierwszą paczkę pampersów DADA 1 dla synkashimmer_lip, mantissa lubią tę wiadomość
-
AMY Ty pisałaś kiedyś coś na temat fotelików Cybex Aton - one z tego co widzę mają 4 gwiazdki w testach ADAC, a kosztują w granicach 350zł. Zawsze to 150zł mniej niż maxi cosi
Polecasz ? Dziewczyny wiecie coś o nich więcej ? Zaciekawiłam się
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny :*
Na czczo, tak samo jak i przed posiłkiem norma 60-90
Godzinę po posiłku do 120, dopuszcza sie do 140 jednorazowo.
SHIMMER norma to do 90 nie do 100, tak wyglada jesli chodzi o ciąże.
Dodam ze prowadząc dość ostra dietę, to takie sa normy. Ale teraz czytam ze powyżej 90 rano to juz insulinę podają często, jakies 2 jednostki na noc itp. -
Angela89 wrote:Ja kupuje Cybex Atona 2 lub 3
U mnie w sklepie tyle samo kosztują co maxi cosi cabriofix którego chcieliśmy a mają tyle samo gwiazdek. Sprzedawca mówił że maxi cosi któryś tam nie ma zabezpieczenia na uderzenia boczne a cybex ma.
Mnie np bardzo przekonał daszek cybexa bo wg mnie maxi cosi ma taka szmatkę do zaczepienia.
Tylko one znowu prawie 500złA ten model Cybex Aton ale nie 2 lub 3 - wiesz coś na jego temat ? ma 4 gwiazdki w testach a cena na allegro 350zł
-
nick nieaktualnyA wiecie, że ja mam pudełko do chusteczek pampers jeszcze z czasów mojej starszej corki?
czyli ma ponad 16lat. Chusteczek używałyśmy potem też przy młodszej i je przejęła a potem też zostało bo zawsze w łazience mam takie i używamy
teraz przyszła kolej na Mikiego
mamy sentyment do niego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 22:31
Fasia, Gosha, mantissa, Anka1501, Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Nowych na licytacji jest dokladnie 6 i nie są to maxi cosi tylko coś gorszego
http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-i4937672976.html
http://allegro.pl/x-lander-x-car-fotelik-samochodowy-nosidelko-i4918872922.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 22:30
Fasia lubi tę wiadomość