X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilu lekarzy tyle opinii .....

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście że każdy lekarz ma swoją opinię. jednak ja rozmawiałam z kimś kto stoi z boku i przez 20 lat obserwuje zachowania płodu na badania usg..
    jednak dla mnie jest to niestety tak ważne że sobie nie wyobrażam przetrwać całą ciąże zachodząc w głowę czy oby na pewno wszystko jest dobrze..

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie :) też będę rodzić w kwietniu, można jeszcze podłączyć do grupy ?

Fasia lubi tę wiadomość

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja termin na podstawie OM mam na 18.04.2015r, więc chętnie dołączę do Waszej grupy ;)

Fasia lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety u mnie prawdo podobnie ciąza bliźniacza :D wyniki krwi juz są :) w poniedziałek badanie krwi znów jej jestem pod wrażeniem jak mi położna powiedziała :))

Agucha, PsotkaKotka, Ewelcia, Fasia, Ulka84, natt, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na usg wykluczy się dopiero :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki super wyszły tylko grupa krwi /: rh- bedą badać antyciala czy się wytwarzają jak coś Jej grupę krwi mam po mamie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 13:30

• mantissa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziś jeśli będzie to 4 usg. Czemu pytasz ?
    Juz czwarte? Jejku, ja dopiero jedno miałam. Zazdroszczę. :) I idę na wizytę teraz dopiero 24 września, już na przezierność. Ostatnie usg miałam 20 sierpnia, a 9 byłam na cytologii i lekarka pomacała od środka i powiedziała, że wszystko w porządku. Nie mam chyba za rzadko tych usg, prawda? Wydaje mi się, że jedno na 4-5 tyg jest ok...

Ziółko, u mnie tylko pojedyncze bakterie były i PH podwyższone, ale przy leukocytach i białku, to chyba juz rzeczywiście trzeba coś z tym zrobić, żeby się nie pogorszyło.

Amy, śliczny brzuszek. :) Ja będe jutro cykać fotę, to wrzucę. :)

Witajcie solga i mf. :)

Krysti, gratulacje! A ja myślałam, że to od razu na pierwszym usg widać czy bliźniaki czy jedno. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz usg krysti? Właśnie ja też myślałam, że na pierwszym już widać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy badaniu krwi już można podejrzewać ciążę bliźniaczą ale nie pamiętam, co na to wskazuje. Chyba dużo wyższy poziom Beta hcg niż przy ciąży pojedynczej. Jednak na 100% pewność daje usg.
    No moje pierwsze 25 mam :) badania krwi rewelacja wyszły i pani położna mówi ze two a ja co two a ona ze prawdopodobnie dwójka jest :)mówi ze juz nie jednej taką wiadomość zapadała w ostatnim miesiącu :) umnie bliźnięta są w rodzinie ,kuzynka ma dwóch chłopców .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:12

weronika86 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solga mf witajcie zapraszam w nasze progi.

Krysti super. To czekamy na potwierdzenie przez usg.

Mantissa nie nie masz za rzadko USG. Przyjmuje się , że 3 -4 usg robi się w całej ciąży. Prywatnie robi się co 3-4 tyg zależy jak masz wizyty. Ja miałam 2 usg jedno u prywatnego drugie u państwowego. Następne będzie dopiero genetyczne.
    Nie wypowiadam się jak to jest z USG w szpitalach i sytuacjach gdzie ciąża jest zagrożona, lub są wskazania co do podglądania.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Solga mf witajcie zapraszam w nasze progi.

Krysti super. To czekamy na potwierdzenie przez usg.

Mantissa nie nie masz za rzadko USG. Przyjmuje się , że 3 -4 usg robi się w całej ciąży. Prywatnie robi się co 3-4 tyg zależy jak masz wizyty. Ja miałam 2 usg jedno u prywatnego drugie u państwowego. Następne będzie dopiero genetyczne.
    Nie wypowiadam się jak to jest z USG w szpitalach i sytuacjach gdzie ciąża jest zagrożona, lub są wskazania co do podglądania.
    Aż sama jestem ciekawa:))) j

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa właśnie moja kocica przyniosła mi do pokoju zdechła zagryzioną mysze. Nosz kuźwa dobrze , że na łóżku nie położyła, bo tam śpią kociaki. Wlazła za łóżko, kur... i tam tą mysze zostawiła a mąż będzie po 19. Ale mi nr wywinęła.

Boziu wywaliłam ją ale co mi żołądek fikołki odwalał to już moje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:11

Krysti lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciała upolować coś na obiad ;)

f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:35

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym chyba nie wytrzymała do 25 na usg :)

f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Cześć kwietnióweczki ;)
    widzę, że rozpętała się spora dyskusja! ja jak mam siłę to sprzątam, a jak nie mam siły to nie sprzątam :P a wczoraj jak gotowałam to na raty bo mdłości mną targały.

Czy któraś z Was ma może mało zachwycające wyniki moczu? bo u mnie wynaleziono leukocyty i białko w moczu, nabłonki dość liczne w polu widzenia i pojedyncze bakterie :/ pewnie to jakieś zapalenie i już się martwię, ze jakiś antybiotyk mi lekarka wlepi.
    Ehh jak nie urok to... :(

Tak ja mam leukocyty, białko i bakterie - dość liczne - od razu dostałam urosept 3x2 tabl. czasem piekło mnie podbrzusze, ale nie czuję jakichś specjalnych dolegliwości - od zawsze bardzo często korzystam z toalety, więc to się nie zmieniło...najbardziej się bałam grzybic narządów rodnych bo to lubi być jedno przy drugim na razie jednak na szczęście się przed tym uchroniłam :)

Mi jeszcze wyszło ATPO 8,4 (NORMA 8.) i muszę brać euthyrox :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:44

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj kristi no to ja tez nie wiem czy bym wytrzymala do 25 po takich wiadomosciach ale super jak faktycznie blizniaki, jedna dziewczyna chyba tez ma tutaj bliznieta cos kojaze chyba:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ