Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyoczywiście że każdy lekarz ma swoją opinię. jednak ja rozmawiałam z kimś kto stoi z boku i przez 20 lat obserwuje zachowania płodu na badania usg..
jednak dla mnie jest to niestety tak ważne że sobie nie wyobrażam przetrwać całą ciąże zachodząc w głowę czy oby na pewno wszystko jest dobrze.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Dziś jeśli będzie to 4 usg. Czemu pytasz ?
I idę na wizytę teraz dopiero 24 września, już na przezierność. Ostatnie usg miałam 20 sierpnia, a 9 byłam na cytologii i lekarka pomacała od środka i powiedziała, że wszystko w porządku. Nie mam chyba za rzadko tych usg, prawda? Wydaje mi się, że jedno na 4-5 tyg jest ok...
Ziółko, u mnie tylko pojedyncze bakterie były i PH podwyższone, ale przy leukocytach i białku, to chyba juz rzeczywiście trzeba coś z tym zrobić, żeby się nie pogorszyło.
Amy, śliczny brzuszek.Ja będe jutro cykać fotę, to wrzucę.
Witajcie solga i mf.
Krysti, gratulacje! A ja myślałam, że to od razu na pierwszym usg widać czy bliźniaki czy jedno. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyprzy badaniu krwi już można podejrzewać ciążę bliźniaczą ale nie pamiętam, co na to wskazuje. Chyba dużo wyższy poziom Beta hcg niż przy ciąży pojedynczej. Jednak na 100% pewność daje usg.
No moje pierwsze 25 mambadania krwi rewelacja wyszły i pani położna mówi ze two a ja co two a ona ze prawdopodobnie dwójka jest :)mówi ze juz nie jednej taką wiadomość zapadała w ostatnim miesiącu
umnie bliźnięta są w rodzinie ,kuzynka ma dwóch chłopców .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:12
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Solga mf witajcie zapraszam w nasze progi.
Krysti super. To czekamy na potwierdzenie przez usg.
Mantissa nie nie masz za rzadko USG. Przyjmuje się , że 3 -4 usg robi się w całej ciąży. Prywatnie robi się co 3-4 tyg zależy jak masz wizyty. Ja miałam 2 usg jedno u prywatnego drugie u państwowego. Następne będzie dopiero genetyczne.
Nie wypowiadam się jak to jest z USG w szpitalach i sytuacjach gdzie ciąża jest zagrożona, lub są wskazania co do podglądania. -
nick nieaktualnyJaga wrote:Solga mf witajcie zapraszam w nasze progi.
Krysti super. To czekamy na potwierdzenie przez usg.
Mantissa nie nie masz za rzadko USG. Przyjmuje się , że 3 -4 usg robi się w całej ciąży. Prywatnie robi się co 3-4 tyg zależy jak masz wizyty. Ja miałam 2 usg jedno u prywatnego drugie u państwowego. Następne będzie dopiero genetyczne.
Nie wypowiadam się jak to jest z USG w szpitalach i sytuacjach gdzie ciąża jest zagrożona, lub są wskazania co do podglądania. -
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa właśnie moja kocica przyniosła mi do pokoju zdechła zagryzioną mysze. Nosz kuźwa dobrze , że na łóżku nie położyła, bo tam śpią kociaki. Wlazła za łóżko, kur... i tam tą mysze zostawiła a mąż będzie po 19. Ale mi nr wywinęła.
Boziu wywaliłam ją ale co mi żołądek fikołki odwalał to już mojeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:11
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ziolko wrote:Cześć kwietnióweczki
widzę, że rozpętała się spora dyskusja! ja jak mam siłę to sprzątam, a jak nie mam siły to nie sprzątama wczoraj jak gotowałam to na raty bo mdłości mną targały.
Czy któraś z Was ma może mało zachwycające wyniki moczu? bo u mnie wynaleziono leukocyty i białko w moczu, nabłonki dość liczne w polu widzenia i pojedyncze bakteriepewnie to jakieś zapalenie i już się martwię, ze jakiś antybiotyk mi lekarka wlepi.
Ehh jak nie urok to...
Tak ja mam leukocyty, białko i bakterie - dość liczne - od razu dostałam urosept 3x2 tabl. czasem piekło mnie podbrzusze, ale nie czuję jakichś specjalnych dolegliwości - od zawsze bardzo często korzystam z toalety, więc to się nie zmieniło...najbardziej się bałam grzybic narządów rodnych bo to lubi być jedno przy drugim na razie jednak na szczęście się przed tym uchroniłam
Mi jeszcze wyszło ATPO 8,4 (NORMA 8.) i muszę brać euthyroxWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:44