X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, sporo mnie nie było... ale dużo w rozjazdach jestem, a ostatnie 2 dni nie mogę zaliczyć do najlepszych :/

Fajnie że Was tak dużo przybywa do kwietniowego grona :) zapraszam na naszą listę [link nad moimi suwaczkami ;)]

Wszystkim które miały wizyty w tym tygodniu gratuluję pozytywnych wieści! Oby tak dalej! No Kristy trzymam kciuki za parkę ;)

U mnie ogólnie poprzednia noc i cały wczorajszy dzień to jakiś koszmar - miałam jakieś dziwne mrowienia rąk, w okolicach nosa oraz stóp :| mega przeszywający ból głowy, jak tylko zmieniałam położenie głowy to myślałam, że mi coś ją od środka rozwali :( coś strasznego nigdy czegoś takiego nie miałam :( całą noc nie przespałam tak bolała, a w dzień nie mogłam funkcjonować :/ a i wczoraj rano w trakcie śniadania zaliczyłam pierwsze spotkanie z kibelkiem :( oby ostatnie.... nie wiem co to się podziało ze mną... dziś już jest lepiej.. ale ćmi troszkę nadal... na dodatek dzwonili z przychodni że cytologia niby ok, ale że gin zostawiła mi receptę hmm świetnie :|

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na dodatek przez te rewolucje prawie nic nie jem... i jak w weekend robiłam sobie pętelkę z gumki aby zapiąć spodnie, tak dziś bez problemu się zapięłam bez... tak jak piszecie dzidzia da sobie radę, więc jestem spokojna, gorzej ze mną:|

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska szkoda że to L rozm. ja bym wzięła od ręki ale na mnie max to M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:51

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Witam :) czy mogłabym do was dołączyć?
    spodziewam się dzidziusia w kwietniu dokładnie termin mam na 10 :)
    jestem juz po jednym poronieniu.. straciłam swojego maluszka w 10 tyg serduszko przestało bić.. i tak 1 czerwca za pomocą leków poroniłam.. :(
    jutro mam swoją drugą wizytę,bardzo się jej boje bo to 10 tydz :( ale staram sie nie mysleć o tym i że będzie wszystko OK ! :)
    Hej :))witam cieplo

Militta110816 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna sukienusia czerwona elegancka :)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka no współczuje mnie wczoraj tak bolala glowa wyzylam sie na mezu biedny:)
    tez nie za duzo jem niby nie wymiotuje ale tak kiepsko na zoladku sie czuje że jak pomysle o jedzeniu to sie nie chce az.....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    W Polsce na fundusz przecież też wcześniej nie robią niż przed 11 tyg.

Muszą robić wcześniej, bo jeśli do 10 tyg nie masz założonej karty ciąży to nie możesz się starać o becikowe.

Krysti - ale by bylo gdyby się okazało, że to bliźnięta :D mój mąż marzył o nich ale w sumie to ja się cieszę, że będzie jedno, bo z dwójką w brzuszku z moją macicą nie wiem czy bym dała radę ... z jednym będzie ciężko ..

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Muszą robić wcześniej, bo jeśli do 10 tyg nie masz założonej karty ciąży to nie możesz się starać o becikowe

Niestety nie robia wczesniej niz w terminie kiedy mozna zbadac NT. Czyli 11-14tydzien. Karta ciazy zakladana jest na podstawie wyniku bety hcg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:53

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mają ci faceci do bliźniąt. Mój też najchętniej chciałby dwójeczkę za jednym razem :)

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Fasia wrote:
    Muszą robić wcześniej, bo jeśli do 10 tyg nie masz założonej karty ciąży to nie możesz się starać o becikowe[/fQUOTE]

Niestety nie robia wczesniej niz w terminie kiedy mozna zbadac NT. Czyli 11-14tydzien. Karta ciazy zakladana jest na podstawie wyniku bety hcg

No to jak widać zależy od lekarza. U mnie karta ciąży została założona dopiero dziś, a to moje 4 usg. Wyniki beta hcg miałam już na pierwszej wizycie ale było na tyle wcześnie, że nic nie było widać na usg i chyba przez to lekarka czekała aż ciąża na pewno będzie na miejscu i będzie się rozwijać jak trzeba. Tak było u mnie

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti blizniaki super sparawa! Jesli oczywiscie ma ci kto pomoc.. ciekawe czy usg potwierdzi dwa serduszka :))

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No to jak widać zależy od lekarza. U mnie karta ciąży została założona dopiero dziś, a to moje 4 usg. Wyniki beta hcg miałam już na pierwszej wizycie ale było na tyle wcześnie, że nic nie było widać na usg i chyba przez to lekarka czekała aż ciąża na pewno będzie na miejscu i będzie się rozwijać jak trzeba. Tak było u mnie
    No zalezy od lekarza bo na Aniolkowych mamach byly dziewczyny ktore chodzily na nfz i mialy usg na kazdej wizycie.. ja nie mialam w poprzedniej ciazy a karte zalozyli jak zrobilam bete... i teraz tez na podstawie bety mialam ja zalozona praktycznie na II wizycie

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:15

Fasia, Krysti, Rudzia, Militta110816, ziolko, Justinka, MartaAlvi, Lelitka, weronika86, Zima lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia to by byl piekne jakby dwoje dzieci do was "wrocilo". Gratuluje z calego serca oby wszystko bylo w porzadku :))

• Fasia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ale cudownie :D coraz więcej dziś bliźniąt :D

Ja w zeszłym, roku też miałam dwa zarodki, po czym jeden się wchłonął, a drugi przestał rosnąć ..

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem również po dzisiejszej wizycie. Maluch przez 2 tyg urósł z 7mm do 2,75 cm :D serduszko pikało jak szalone :) niestety znowu nie słuchałyśmy i zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno u niej można posłuchać serduszka ..

Kolejna wizyta 30.09 na badanie przezierności karkowej tylko tutaj pojawia się problem. Spytałam o to badanie na co moja gin powiedziała, że badanie genetyczne to usg+badanie krwi. Ona nie robi takiego badania, bo nie ma do tego dobrego sprzętu ale, że usg mi zrobi. Spytałam czy będzie widać wszystkie parametry na tym usg, a ona powiedziała, że tak i, że jeśli coś wyjdzie nie tak to skieruje dalej.

I teraz moje pytanie - myślicie, że powinnam poprzestać na badaniu u niej czy poszukać gdzieś indziej kogoś z super sprzętem gdzie nie będzie niedomówień ?? Nie wiem co zrobić ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 19:09

Krysti, ziolko lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Muszą robić wcześniej, bo jeśli do 10 tyg nie masz założonej karty ciąży to nie możesz się starać o becikowe.

Krysti - ale by bylo gdyby się okazało, że to bliźnięta :D mój mąż marzył o nich ale w sumie to ja się cieszę, że będzie jedno, bo z dwójką w brzuszku z moją macicą nie wiem czy bym dała radę ... z jednym będzie ciężko ..
    A było by było wszystko podwójne:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Nie wiem co mają ci faceci do bliźniąt. Mój też najchętniej chciałby dwójeczkę za jednym razem :)
    Moj się cieszy :))) zadowolony szczęśliwy .No zobaczymy na usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Krysti blizniaki super sparawa! Jesli oczywiscie ma ci kto pomoc.. ciekawe czy usg potwierdzi dwa serduszka :))
    No właśnie :) cieszyła bym się jak by były dwa :) za jednym zamachem dwójka :) moja kuzynka ma dwóch chłopców takich samych musi zakładać każdemu inny kolor by odróznic

Amy, Ewelcia, ziolko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    I ja dzisiaj po wizycie niestety nie słyszałam serduszka bo gin nie miał głośników ale za to widziałam UWAGA: DWIE PIKAJĄCE KROPKI!!!!!!
    Na tą chwilę jestem w ciąży bliźniaczej jednojajowej! Jestem przeszczęśliwa ale i przerażona :P

Pęcherzyk przez 2 tyg urósł z 10mm do 26,4mm odpowiada to 6tyg+4dni czyli ciut młodsza ciąża ale w bliźniaczej tak jest :)
    PIERWSZY BĄBEL: 8mm i serducho zasuwa 144/min - odpowiada to 6tyg+4dni
    DRUGI BĄBEL: 9mm i serducho zasuwa 144/min - odpowiada to 6tyg+6dni

Ginekolog kazał się na razie nie chwalić za dużo bliźniakami bo jeszcze może się okazać że jeden z nich się wchłonie. Czekam - kolejna wizyta 2.10
    Na tą chwilę termin porodu na 1.05 ale będzie pewnie wcześniej bo jak zostaną dwa maleństwa to będzie cesarka.
    dwaaa superrrrr wieści :) bliźniaki :) mi jak moja powiedziała doktor ze prawdopodobnie dwójka jest wemnie to myślałam ze sié rozpłyne ;)) jej co za dzień :)) same wieści

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 19:24

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ