X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje badania krwi i mocz w przyszlym tygodniu robie bo mowila zez tydzien przed wizyta to zobaczymy co u mnie bo w poprzedniej ciazy anemie mialam praktycznie caly czas zelazo musialam brać zobaczymy jak teraz....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solga wrote:
    ja to bym chyba nie wytrzymała do 25 na usg :)
    Ja jestem w 9 tyg ciazy a usg robią w szkocji miedzy 11 a 13 tyg jak mnie nic nie boli i niemam uplawów w kolorze zoltym lub czerwonym to wszystko wporzadku jest i wyniki super to sobie poczekam moje kolezanki tez tak mialy i cierpliwie czekaly gdyby brzuch mnie bolal czy coś mam jechac do szpitala ale jest ok wszystko .:)czuje się super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 14:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    ajj kristi no to ja tez nie wiem czy bym wytrzymala do 25 po takich wiadomosciach ale super jak faktycznie blizniaki, jedna dziewczyna chyba tez ma tutaj bliznieta cos kojaze chyba:)
    Iwcia napewno usg mi zrobią wczesniej :))w poniedzialek mam wizyte i po prosze o usg s moze jeszcze list dostane w tym tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:02

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio koniecznie napisz po wizycie, ciekawa jestem czy to faktycznie blizniaki:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, padam w pracy, jeszcze 20 minut, dzieciaki niegrzeczne i poczestowaly mnie jakimś wirusem gardlowym...mam ochotę je porozszarpywac

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezle :/

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krytsti - ale numer :D, blizniaki :D. Pieknie, choc nei zazdroszcze ;). Moj maz to by bardzo blizniaki chcial a dla mnie to jednak troche za duzo, za duzo pracy, za duzo stresu, za duze ryzyko. Wole na poczatek jedno ;)

Ale ze usg dopeiro w 11tyg robia to dziwne. Ja to sie przede wszystkim balam czy ciaza jest na swoim miejscu, bardzo sie niepokoilam ze to na przklad pozamaciczna. Poza tym balam sie ze to w ogole nei ciaza, bo sam test to raczej na to nei musis koniecznie wskazywac. No ale skoro wszystko u ciebei do tej pory ok to dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:28

Krysti lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z krwi tez badania mialam na wszystko i wyszly super pozytywnie ciąza jest :)) a czy blizniaki będą to zobacze;)ja się tam ciesze krew mocz wyniki super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:34

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti bliźniaki fajna sprawa zwłaszcza, że to chyba twoja pierwsza ciążą prawda??? U mnie przyrost bety też sugerował, że mogą być bliźniaki, no ale usg pokazało 1 dzidzię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:40

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Krytsti - ale numer :D, blizniaki :D. Pieknie, choc nei zazdroszcze ;). Moj maz to by bardzo blizniaki chcial a dla mnie to jednak troche za duzo, za duzo pracy, za duzo stresu, za duze ryzyko. Wole na poczatek jedno ;)

Ale ze usg dopeiro w 11tyg robia to dziwne. Ja to sie przede wszystkim balam czy ciaza jest na swoim miejscu, bardzo sie niepokoilam ze to na przklad pozamaciczna. Poza tym balam sie ze to w ogole nei ciaza, bo sam test to raczej na to nei musis koniecznie wskazywac. No ale skoro wszystko u ciebei do tej pory ok to dobrze :)
    W Polsce na fundusz przecież też wcześniej nie robią niż przed 11 tyg.

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi bety w ogole nawet nikt nei robil :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie my tu w Polsce przyzwycziłyśmy się tak biegać na usg szybko,np. mojej siostrze w Szkocji powiedziano żeby przyszła ciut przed 12 tym tygodniem nie wcześniej bo oni uważają że do tego czasu wszystko się może stać a jak będzie ok to ciąża się utrzyma i już wtedy będzie wszystko ładnie widać.
    Ja do tej pory miałam dwa usg,jedno w Medicover w 6tygodniu,drugie w klinice w 8ty i teraz 23.09 usg genetyczne będzie pod koniec 13tego.Wg harmonogramu następne między 21-26tygodniem i 27-32 a potem 41week jeśli dotrwamy ale ja czuję że Nasze dziecko to jeszcze marcowe będzie.

Krysti lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co czytam to w Polsce na prawdę bardzo się dla o kobiety w ciąży, bynajmniej o ich kontrolę, gorzej to już wygląda na porodówce...

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga, u mnie to normalka. Kota też przyniesie jak nie myszkę na wycieraczkę, to ptaszka na parapecie złapie i hyc na łóżko. Z reguły staram się ją odciągnąć, bo męczy te biedne zwierzątka. I mówię mojemu, żeby wyniósł, póki żywe. Taki łowca się w tym roku z tej mojej koty zrobił. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) czy mogłabym do was dołączyć?
    spodziewam się dzidziusia w kwietniu dokładnie termin mam na 10 :)
    jestem juz po jednym poronieniu.. straciłam swojego maluszka w 10 tyg serduszko przestało bić.. i tak 1 czerwca za pomocą leków poroniłam.. :(
    jutro mam swoją drugą wizytę,bardzo się jej boje bo to 10 tydz :( ale staram sie nie mysleć o tym i że będzie wszystko OK ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:07

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Krysti bliźniaki fajna sprawa zwłaszcza, że to chyba twoja pierwsza ciążą prawda??? U mnie przyrost bety też sugerował, że mogą być bliźniaki, no ale usg pokazało 1 dzidzię
    To mnie pocieszylas chociaż:))@ bo wiem jak jest przy dwójce bo moja kuzynka ma dobrze ze teściowa jej pomaga ale ja mamcie jak co to tez bym zaraz ściągał tu do uk ,i tak zasugerowała ze przyjedzie pomoże mi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Moje Drogie my tu w Polsce przyzwycziłyśmy się tak biegać na usg szybko,np. mojej siostrze w Szkocji powiedziano żeby przyszła ciut przed 12 tym tygodniem nie wcześniej bo oni uważają że do tego czasu wszystko się może stać a jak będzie ok to ciąża się utrzyma i już wtedy będzie wszystko ładnie widać.
    Ja do tej pory miałam dwa usg,jedno w Medicover w 6tygodniu,drugie w klinice w 8ty i teraz 23.09 usg genetyczne będzie pod koniec 13tego.Wg harmonogramu następne między 21-26tygodniem i 27-32 a potem 41week jeśli dotrwamy ale ja czuję że Nasze dziecko to jeszcze marcowe będzie.
    Ja czuje ze moje tez marcowe może byc ja z marca jestem ale by było super jak bym urodziła w marcu ;)no właśnie tu jest Szkocja jakoś tu kobiety podchodzą spokojniej do wszystkiego niż w Polsce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:13

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solga wrote:
    z tego co czytam to w Polsce na prawdę bardzo się dla o kobiety w ciąży, bynajmniej o ich kontrolę, gorzej to już wygląda na porodówce...
    W Polsce się dba bardzo wiem mam w rodzinie lekarzy brat jest sanitariuszem szpitalnym i wiem ze dbają ale czasem szpitale są zaniedbane cholernie ?:/

• Martusska Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z racji tego że macie terminy na kwietnia, moja córka też się tak miała urodzić więc mam coś co by się Wam przydało.
    Mam do sprzedania sukienkę ciążową firmy Branco która zajmuje się tylko ciuchami ciążowymi.
    Sukienka jest z długim rękawem i naprawdę bardzo ładna. MOże któraś będzie zainteresowana
    http://olx.pl/oferta/sukienka-ciazowa-r-l-CID87-ID70tRL.html

Dla zainteresowanych mogę na allegro wystawić jakby ktoś się bał tak kupić :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• mantissa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Militta! Trzymamy kciuki, żeby tym razem wszystko było ok! :)

Militta110816 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ