Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
iwonka1077 wrote:Fasia a dacie linka do tych natali poscieli bo gdzies zapodzialam???
na alegro tez sa w zygzaki i minky to nie wiem czy od natali czy innego uzytkownika, możesz sobie zobaczyć
https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts
Prosze
Ja znalazłam na allegro użytkownika - Makaszka i od niej chyba będę zamawiać -
Lwica wrote:Spoko SHIMMER woda tez możesz przemyć, a jezeli nie chcesz z kranu możesz mineralna...
Nie daj sie zwariować, zauważyłam ze wszystko na czym pisze baby/ ciaza/ poporodowe to dwa razy droZsze.
Np, Wczoraj oglądałam majtki jednorazowe poporodowe i okazuje ze jak kupie paczkę najtańszych Cotton majtek to wychodzi taniej i te moge pózniej wyprać czy wyrzucić zależy od stanu.
Ale to zależy od każdego jak masz nakłady pieniężne to pewnie kupuj pewnie tez bym kupiła ale u mnie limit pieniężny i kupuje tylko to co potrzebne.
Tylko, że to chyba nie o to chodzi. Po to właśnie każda z nas robi dla siebie listę wyprawkową zeby mieć na niej to co dla siebie uważa za istotne, nie? I akurat ta nieszczęsna sól nie jest droższa przez biznes dzieciowy bo wcale nie jest tylko dla dzieci. Z gaciami pisałam dokładnie to co Ty, może nie czytałaś.
A można wszystko. Można zrezygnować z ręczników z kapturkiem bo dziecko da się wytrzeć zwykłymmożna kupić białe tetrowe pieluchy, mozna kolorowe
mi akurat te zakupy sprawiają duuużo frajdy i chociaż fundusze mam okrojone to staram się szukać okazji i kupić mniej więcej wszystko co mi się podoba.
Poza tym w języku niemowląt autorka też radzi być przygotowanym na wszystko, wg niej wtedy łatwiej i spokojniej przechodzi proces adaptacji i wdrozenia się w mamusiowanieTo moje pierwsze dziecko i tak, szykuję się jak na wojnę
A da sięKasiaKwiatek, weronika86, mimka84, Hela85, Lali lubią tę wiadomość
-
Shimmer - pierwszym naszym wyborem był właśnie granat-czerwień ale później ten zielony mi się spodobał, bo taki jasny, żywy, fajny kolorowy no i mam dylemat
Czyli taka podusia na pierwszy okres się nie przyda? Ok, dobra informacjaA ten klin to taka podusia co z jednej strony jest cieniutka, a z drugiej trochę wyższa ? To sie używa od razu po urodzeniu?
Iwonka - nie zamawiałam, zamierzam ale musze wybrać wzór który chcęna allegro jest tego duzo, są nawet kocyki z minky za 29zł ale jakoś im nie ufam. Ta Makaszka ma dobre opinie, kocyki wyglądają pięknie. Komplet kocyk 75x100 i podusia 60x40 jest w cenie 69zł. Poduszka motylek - angel wings - 39zł i chyba tyle
zastanawiam się nad kompletem pościeli w zygzaki za 149zł ale nie wiem.
-
Fasia wrote:https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts
Prosze
Ja znalazłam na allegro użytkownika - Makaszka i od niej chyba będę zamawiać
Dzieki Fasia mi się opcja ze slonikami jeszcze podoba ...u mnie chyba cos z szarym bedzie ale ie moge sie zdecydowac -
Fasia wrote:https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts
Prosze
Ja znalazłam na allegro użytkownika - Makaszka i od niej chyba będę zamawiać
Dzieki Fasia mi się opcja ze slonikami jeszcze podoba ...u mnie chyba cos z szarym bedzie ale nie moge sie zdecydowac -
Fasia a mnie się podobają dla chłopca czerwono granatowe zestawy, i na tym granatowym np białe kotwice albo gwiazdki.
Ja zamówiłam pościel z jednej strony szary z białymi serduszkami a z drugiej różowy w małe groszki, rożek z jednej strony fuksja minky a z drugiej takie pastelowe zygzaczki jakie dostałam we wzorach od Pani Natalii.Fasia lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:a ty zamawialas juz??
a jak jakościowo te materialy bo alegro nawet za 50zl sa z przesylka ale sie zastanawiam jak z jakoscia czy nie lepiej od natali wziasc, tylko dajcie linka mi fb do tej natali????plissss
-
Eweliśka wrote:Fasia a mnie się podobają dla chłopca czerwono granatowe zestawy, i na tym granatowym np białe kotwice albo gwiazdki.
Ja zamówiłam pościel z jednej strony szary z białymi serduszkami a z drugiej różowy w małe groszki, rożek z jednej strony fuksja minky a z drugiej takie pastelowe zygzaczki jakie dostałam we wzorach od Pani Natalii.
jak bedziecie mialy to dajcie znac jak jakosciowa cio??? -
Iwonka ja też się nie mogę zdecydować
wszystko takie ładne !!
Eweliśka no ten zestaw granatowo-czerwony jest super! taki trochę marynarskiAle ta zieleń też mi się podoba, ehhh bądź tu czlowieku mądry i wybierz coś
Mój mąż nie chce takich typowo dziecięcych wzorów - typu właśnie misie, słoniki itp więc stanęło na zygzakach, które jak dla mnie są śliczne!))
-
nick nieaktualny
-
Iwonka nie mam jeszcze, ale chyba KasiaKwiatek już ma i mówiła że jakość bardzo dobra, pojawi sie to pewnie potwierdzi:)
Fasiu a może dopasuj do wózka albo do pokoiku kolory i wzory
Mi się podoba czerwono granatowy ale pokój pomalowaliśmy na magnolie i musiałam dostosowac pościel
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Jakoś mi to forum dziś gówniano działa
Ja widziałam jej kocyki na żywo i są superale te co Fasia wygrzebała też wyglądają ładnie
Ja oczywiście idę w truskawki
Eweliśka mi też ten czerwony z granatem się wyjątkowo podoba -
Eweliśka wrote:Shimmer mi się też podobają truskawki, myślałam o kocyku do wózka własnie truskawkowym:)
bo w sumie zwykłego kocyka nie zamawiam tylko taki z kapturkiem i z dziurkami na pasy - nie będę musiała fotelika prać
Eweliśka lubi tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:Tu też są fajne zestawy:
https://www.facebook.com/ButikDolly/photos_stream
lub www.dolly.com.plte kosze 89 zl ale cudne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:47
-
nick nieaktualnyDziewczyny pościel od Natalii super jakościowo, na allegro niektóre też będą ok bo to podobny jak nie ten sam materiał. Ja zdecydowałam się na Natalie bo cena jak na allegro poszczególnych części, a ja chciałam sobie wszystko dopasować i rozmiarami i kolorem do łóżeczka inne i do wózka inne.
Fasia klin to taka trójkątna poducha na której dziecko śpi, bezpieczna jeśli np często ulewa. Można położyć dziecko bezpośrednio na nią albo włożyć ją pod materac i wtedy jest taki lekko uniesiony.
Poduchy od Natalii są różne, zależy jaką wybierzecie, są płaskie - ja taką wzięłam i dziecko może na niej spać od razu, a są też puchate-ale te na późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:45
Fasia lubi tę wiadomość