WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Fasia a dacie linka do tych natali poscieli bo gdzies zapodzialam???
    na alegro tez sa w zygzaki i minky to nie wiem czy od natali czy innego uzytkownika, możesz sobie zobaczyć :)

https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts
    Prosze :)

Ja znalazłam na allegro użytkownika - Makaszka i od niej chyba będę zamawiać

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/posciel-4cz-dwustronny-ochraniacz-minky-kulki-sowy-i4912122031.html
    o takie sa na alegro

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Spoko SHIMMER woda tez możesz przemyć, a jezeli nie chcesz z kranu możesz mineralna...
    Nie daj sie zwariować, zauważyłam ze wszystko na czym pisze baby/ ciaza/ poporodowe to dwa razy droZsze.
    Np, Wczoraj oglądałam majtki jednorazowe poporodowe i okazuje ze jak kupie paczkę najtańszych Cotton majtek to wychodzi taniej i te moge pózniej wyprać czy wyrzucić zależy od stanu.
    Ale to zależy od każdego jak masz nakłady pieniężne to pewnie kupuj pewnie tez bym kupiła ale u mnie limit pieniężny i kupuje tylko to co potrzebne.
    Lwica pewnie, że wszystko można. Ja akurat się z solą fizjologiczną nie rozstaję - psu nią przemywam oczy i sobie przepłukuję bo mam wielkie oczyska i ciągle mi coś do nich wpada.
    Tylko, że to chyba nie o to chodzi. Po to właśnie każda z nas robi dla siebie listę wyprawkową zeby mieć na niej to co dla siebie uważa za istotne, nie? I akurat ta nieszczęsna sól nie jest droższa przez biznes dzieciowy bo wcale nie jest tylko dla dzieci. Z gaciami pisałam dokładnie to co Ty, może nie czytałaś.
    A można wszystko. Można zrezygnować z ręczników z kapturkiem bo dziecko da się wytrzeć zwykłym :) można kupić białe tetrowe pieluchy, mozna kolorowe :) mi akurat te zakupy sprawiają duuużo frajdy i chociaż fundusze mam okrojone to staram się szukać okazji i kupić mniej więcej wszystko co mi się podoba.
    Poza tym w języku niemowląt autorka też radzi być przygotowanym na wszystko, wg niej wtedy łatwiej i spokojniej przechodzi proces adaptacji i wdrozenia się w mamusiowanie :) To moje pierwsze dziecko i tak, szykuję się jak na wojnę :D
    A da się

KasiaKwiatek, weronika86, mimka84, Hela85, Lali lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer - pierwszym naszym wyborem był właśnie granat-czerwień ale później ten zielony mi się spodobał, bo taki jasny, żywy, fajny kolorowy no i mam dylemat :D

Czyli taka podusia na pierwszy okres się nie przyda? Ok, dobra informacja :) A ten klin to taka podusia co z jednej strony jest cieniutka, a z drugiej trochę wyższa ? To sie używa od razu po urodzeniu?

Iwonka - nie zamawiałam, zamierzam ale musze wybrać wzór który chcę :) na allegro jest tego duzo, są nawet kocyki z minky za 29zł ale jakoś im nie ufam. Ta Makaszka ma dobre opinie, kocyki wyglądają pięknie. Komplet kocyk 75x100 i podusia 60x40 jest w cenie 69zł. Poduszka motylek - angel wings - 39zł i chyba tyle :) zastanawiam się nad kompletem pościeli w zygzaki za 149zł ale nie wiem.

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Dzieki Fasia mi się opcja ze slonikami jeszcze podoba ...u mnie chyba cos z szarym bedzie ale ie moge sie zdecydowac :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Dzieki Fasia mi się opcja ze slonikami jeszcze podoba ...u mnie chyba cos z szarym bedzie ale nie moge sie zdecydowac :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia a mnie się podobają dla chłopca czerwono granatowe zestawy, i na tym granatowym np białe kotwice albo gwiazdki.
    Ja zamówiłam pościel z jednej strony szary z białymi serduszkami a z drugiej różowy w małe groszki, rożek z jednej strony fuksja minky a z drugiej takie pastelowe zygzaczki jakie dostałam we wzorach od Pani Natalii.

Fasia lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    a ty zamawialas juz??
    a jak jakościowo te materialy bo alegro nawet za 50zl sa z przesylka ale sie zastanawiam jak z jakoscia czy nie lepiej od natali wziasc, tylko dajcie linka mi fb do tej natali????plissss
    Zamawiałam wczoraj więc czekam na wycenę. Nie umiem powiedzieć ile u niej kosztuje sam kocyk bo ja kilka rzeczy zamówiłam. Mi się u niej strasznie podoba wykończenie. A dowiedziałam się o niej od kolegi bo on zamawiał rózności dla córki i jest bardzo zadowolony :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Fasia a mnie się podobają dla chłopca czerwono granatowe zestawy, i na tym granatowym np białe kotwice albo gwiazdki.
    Ja zamówiłam pościel z jednej strony szary z białymi serduszkami a z drugiej różowy w małe groszki, rożek z jednej strony fuksja minky a z drugiej takie pastelowe zygzaczki jakie dostałam we wzorach od Pani Natalii.
    hej a ty juz masz u siebie ta posciel od natali czy jeszcze nie?????
    jak bedziecie mialy to dajcie znac jak jakosciowa cio???

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja też się nie mogę zdecydować :P wszystko takie ładne !!

Eweliśka no ten zestaw granatowo-czerwony jest super! taki trochę marynarski :D Ale ta zieleń też mi się podoba, ehhh bądź tu czlowieku mądry i wybierz coś :D

Mój mąż nie chce takich typowo dziecięcych wzorów - typu właśnie misie, słoniki itp więc stanęło na zygzakach, które jak dla mnie są śliczne! :)))

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi to forum dziś gówniano działa :(

Ja widziałam jej kocyki na żywo i są super :) ale te co Fasia wygrzebała też wyglądają ładnie :)

Ja oczywiście idę w truskawki :D

Eweliśka mi też ten czerwony z granatem się wyjątkowo podoba :)

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Nie tylko Tobie :) mi też

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka nie mam jeszcze, ale chyba KasiaKwiatek już ma i mówiła że jakość bardzo dobra, pojawi sie to pewnie potwierdzi:)

Fasiu a może dopasuj do wózka albo do pokoiku kolory i wzory

Mi się podoba czerwono granatowy ale pokój pomalowaliśmy na magnolie i musiałam dostosowac pościel :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer mi się też podobają truskawki, myślałam o kocyku do wózka własnie truskawkowym:)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu też są fajne zestawy:

https://www.facebook.com/ButikDolly/photos_stream

lub www.dolly.com.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:41

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:

Ja widziałam jej kocyki na żywo i są super :) ale te co Fasia wygrzebała też wyglądają ładnie :)

Ja oczywiście idę w truskawki :D

Eweliśka mi też ten czerwony z granatem się wyjątkowo podoba :)
    hej mo tez sie cos tnie myslalam ze tylko u mnie...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Shimmer mi się też podobają truskawki, myślałam o kocyku do wózka własnie truskawkowym:)
    Ja truskawki w fotelikowo-wózkowym zestawie :) bo w sumie zwykłego kocyka nie zamawiam tylko taki z kapturkiem i z dziurkami na pasy - nie będę musiała fotelika prać :)

Eweliśka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Tu też są fajne zestawy:

https://www.facebook.com/ButikDolly/photos_stream

lub www.dolly.com.pl
    no tez cuda i te kosze na zabawki miodzio jak bym kupila wsio to majatek wydalabym chyba :) te kosze 89 zl ale cudne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:47

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie działa !! myslałam, ze to wina internetu ale inne strony działają a to jakoś nie bardzo ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pościel od Natalii super jakościowo, na allegro niektóre też będą ok bo to podobny jak nie ten sam materiał. Ja zdecydowałam się na Natalie bo cena jak na allegro poszczególnych części, a ja chciałam sobie wszystko dopasować i rozmiarami i kolorem do łóżeczka inne i do wózka inne.
    Fasia klin to taka trójkątna poducha na której dziecko śpi, bezpieczna jeśli np często ulewa. Można położyć dziecko bezpośrednio na nią albo włożyć ją pod materac i wtedy jest taki lekko uniesiony.
    Poduchy od Natalii są różne, zależy jaką wybierzecie, są płaskie - ja taką wzięłam i dziecko może na niej spać od razu, a są też puchate-ale te na później :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:45

Fasia lubi tę wiadomość

‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ