Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaKwiatek wrote:Dziewczyny pościel od Natalii super jakościowo, na allegro niektóre też będą ok bo to podobny jak nie ten sam materiał. Ja zdecydowałam się na Natalie bo cena jak na allegro poszczególnych części, a ja chciałam sobie wszystko dopasować i rozmiarami i kolorem do łóżeczka inne i do wózka inne.
Fasia klin to tak trójkątna poducha na której dziecko śpi, bezpieczna jeśli np często ulewa. Można położyć dziecko bezpośrednio na nią albo włożyć ją pod materac i wtedy jest taki lekko uniesiony.
Poduchy od Natalii są różne, zależy jaką wybierzecie, są płaskie - ja taką wzięłam i dziecko może na niej spać os razu, a są też puchate-ale te na później -
Eweliśka wrote:
Fasiu a może dopasuj do wózka albo do pokoiku kolory i wzory
Mi się podoba czerwono granatowy ale pokój pomalowaliśmy na magnolie i musiałam dostosowac pościel
My jeszcze nie mamy pokoju dla Julka - jest na etapie budowaniaWięc jak wybiorę i pościel i kocyk w danym wzorze to później jakieś elementy zrobimy w pokoju jak będziemy urządzać i malować. Ale do września jeszcze daleko
-
Jesli chodzi o kocyk u Natalii to ja placilam 80 zl za kocy roz 75x100. Plus gratisowa ppdusia do wozka, a podusia slonik specjalnie na moja prosble 40 zl
takze nie duzo tp wszystko kosztowalo
a podusia slonik zrobiona tak jak chcialam, bedzie idealnie padowac do poscieli
ja czekam wöasnie na przesylke, pewnie we wtorek juz bedzie
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwonka ja do wózka wzięłam też płaską i zdałam się na Natalie w rozmiarze bo się najlepiej orientuje
Shimmer ja też jestem zdania, że każda z nas zdecyduje co chce kupić. Same wiemy co potrzebne nam będzie a co jest zachcianką, ja też wiem, że niektóre rzeczy są mało konieczneale sprawia mi ogromną przyjemność kupowanie ich teraz dla Mikiego
potem tteż będziemy stroić i łatwiej wydamy na dziecko niż na siebie
wiem bo mam dwie laski w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:52
Ida lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:My jeszcze nie mamy pokoju dla Julka - jest na etapie budowania
Więc jak wybiorę i pościel i kocyk w danym wzorze to później jakieś elementy zrobimy w pokoju jak będziemy urządzać i malować. Ale do września jeszcze daleko
tylko ladnych polączen ze nie moge sie zdecydowacWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:52
-
Czyli u Was wygrywa opcja granatowo-czerwona ?
Nam chyba też się bardziej podoba
Ale czy ta czerwień nie jest zbyt mocna jak dla niemowlaka? tzn taka za bardzo pobudzająca ?
Maaaatko jaki to trudny wybóru tej Makaszki Komplet Minky Kocyk 75x100 Poduszka 30x40 kosztuje 69zł więc jak dla mnie cena ok
Iwonka zestaw szary zygzak a zielony pod spodem mniej mi się podoba, właśnie ten zielony zygzak mnie urzekłWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:56
iwonka1077, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda masz rację, ale sporo rzeczy jest na prawdę niezbędne. Sól fizjologiczna akurat to błahostka cenowa a na prawdę ratuje gdy maleństwo ma zapchany nosek.
Co do pościeli minky toć to pościel jak każda innaa jakąś musisz mieć w łóżeczku
my zamawiamy taką bo kolory możemy dobrać, sam zestaw podstawowy to koszt poniżej 100zl czyli jak wszystkie. Oczywiście zależy od nas czy do tego zamowimy kocyk czy poduszkę do wózka, ale jest w tym sens skoro można to załatwić teraz, za jednym zamachem i kosztem wysyłki i dobrać do siebie a nie bawić się w to jak juz dziecko na świecie i czasu mniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 13:00
Fasia, Rudzia, Ida, iwonka1077, Hela85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powiem wam, że jeśli chodzi o gadżety to ja uważam, że niektóre są naprawdę niezbędne, a inne oczywiście w moim przypadku zupełnie niepotrzebne. Taka mata edukacyjna dla mnie to naprawdę strzał w 10. Miałam ją z Gabi w kuchni na podłodze pościeloną ( pod nią były jeszcze 2 koce, żeby i cieplej i bardziej miękko było), Gabi spędzała na niej godziny, kiedy ja gotowałam, zmywałam i uważam, że to, że leżała sobie na niej tak swobodnie, a nie np. w leżaczku, miało ogromny wpływ na jej rozwój. Mogła sobie wszystko obserwować, wiercić się na niej bez skrępowania, przekręcać się,a kiedy miała 5,5 miesiąca zaczęła raczkować. To wcześnie jak na dziecko i ja osobiście uważam, że to właśnie zasługa wielu godzin spędzonych na macie.
Karuzela do łóżeczka natomiast w naszym przypadku okazała się zupełnie zbędna, bo w ogóle nie zainteresowała Gabi, a w pewnym momencie nawet zaczęła ją drażnić. Aż ciekawa jestem jak Ninka będzie na nią reagowała.
Z Gabi nie miałam leżaczka bujaczka, bo był mi on po prosty nie potrzebny, teraz chyba go raczej zakupię, bo myślę, że będzie fajnym rozwiązaniem w łazience, podczas gdy ja będę myła Gabi.Hela85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mimka84 wrote:Ja nie kupuję tym razem ręcznika z kapturkiem, bo poprzednio mały szybko z niego wyrósł i kupiliśmy wieeeelki ręcznik z Jysk, z którego korzysta do dziś. Drugiemu też od razu koupimy taki ręcznik, wolę zapłacić raz te 50zł, niż płacić najpierw za kapturkowy, a po 3-4 miesiącach kupować znów. Ale u mnie towarzystwo jest długonogie i może dlatego tak się stało. Na usg ten też już długonogi więc wiem na co się szykować
Mnie też ta strona dziś kiepsko działa. Żeby się zalogować to prawie pół godziny mi zeszło, bo wyskakiwał komunikat że przeciążenie jakieś.Lali lubi tę wiadomość