Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mantissa wrote:Kasiu, a inne rzeczy np. kocyki i ręczniki też trzeba wyprać? Bo ubranka już wiem, że tak. Ale chyba wszystko ten pierwszy raz w 30 stopniach wystarczy? Czy nie? A póżniej w ilu stopniach ubranka pierzemy?
Mam pytanie odnośnie glukozy, bo jutro zasuwam, prawdopodobnie.Czy to robi jakąś różnicę, że rozrobię sobie glukozę wieczorem i rano wezmę. Czy powinna być na świeżo. I w ogóle to się w przegotowanej czy mineralnej rozpuszcza, w zimnej da radę czy w ciepłej? I w 250 ml + pół cytryny, tak? Sorki za głupie pytania, po prostu nie chcę jutro o 6 stwierdzić, że nie zdążę, bo mi się glukoza nie chce rozpuścić.
woda normalna mineralna i rozrabiałam przed wyjściem z domu.
Mantissa ręczniki to zawsze trzeba wyprać przed użyciem żeby wodę dobrze wchłaniałykocyki też
prać będę w 30-40 żeby się nie pokurczyły ale potem i tak wszystko prasujesz więc żelazkiem wytrzepiesz wszystko co złe
mi koleżanki mówiły żeby te pierwsze rzeczy prasować na prawą i lewą stronę
mantissa lubi tę wiadomość
-
U mnie cytrynę można, bo widziałam, że mieli tak w zabiegowym na karteczce napisane. I jak zapytałam, to powiedzieli, żeby z rozrobioną przyjść. Ale macie rację, lepiej dam tylko kilka kropel. I w 250 rozpuszczę, mniej do wypicia.
Serio? Ja zawsze daję płyn do płukania, bo piorę ręczniki razem z pościelą, więc jakoś tak bez płynu niefajnie by było. Nie wiem ile tygodniu bym musiała zbierać ręczniki, żeby mieć całą pralkę samych ręczników i wtedy prać bez płynu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:38
-
nick nieaktualnyTo ja jestem hardcorem, bo dostalam kubek 250 ml, jak wsypalam glukoze to malo miejsca na wodę zostalo i dolalam troszkę wody, zamieszalam i wypilam... Dziewczyny, szukam majtek na allegro , te ciazowe sa brzydkie
moze ktoras z Was kupowala jakies pod brzuch i moze polecic zeby nie uciskaly?
-
nick nieaktualnydokładnie, wszystko trzeba wyprać, jednak z produkcji bezpośrednio nie nadają się dla maluszków, różne łapy ich dotykały
ja kocyki piorę w 30-40 stopni, to wystarczy
ciuszki, pościel,pieluchy tetrowe i flanelowe i ręczniki piorę w 60 stopniach i prasuję, bo mają bezpośredni kontakt ze skórą dzieckaIda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurde u mnie nic nie muszę mieć, nawet nie wiedziałam, że gdzieś każą przynosić własną glukozę
ja idę w czwartek lub w piątek, tak żeby wszystkie wyniki były na 15.01 bo mam wizytę wtedy
poczytałam dziś pamiętnik mamy Marcelego...jeny ale dzielna dziewczyna! urodziła w 25 tygodniu, maluch ważył 650grja jestem teraz w 26... Wspaniale sobie z mężem i małym poradzili i już od grudnia są w domu. Karmi piersią, mały rośnie...podziwiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:45
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhihi Hwesta kupiłam zupełnie nieciążowe, w TKmaxsie
fajne elastyczne figi mam 3 pary i 3 pary zwykłych czarnych dosyć niskich tyle, że rozmiar większe niż miałam normalnie
oprócz tego moje pozostałe noszę te które pasują i mnie nie opinają szwami bo to mnie najbardziej wkurzaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:51
hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ida Ty byłaś na glukozie na Obrońców Stalingradu i tam nie wolno cytryny? O rany..
Hwesta lez tyle ile trzeba. Niech sprawdzają szyjke na bieżąco
Ja mam majtki z lidla. Czasem są w takich pięcio pakach z firmy chyba Jolinesse. Zwykle bawelniane. Super mi sie je nosi -
nick nieaktualny