X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:53

mimka84 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Kasiu, a inne rzeczy np. kocyki i ręczniki też trzeba wyprać? Bo ubranka już wiem, że tak. Ale chyba wszystko ten pierwszy raz w 30 stopniach wystarczy? Czy nie? A póżniej w ilu stopniach ubranka pierzemy? :)
    Mam pytanie odnośnie glukozy, bo jutro zasuwam, prawdopodobnie. :) Czy to robi jakąś różnicę, że rozrobię sobie glukozę wieczorem i rano wezmę. Czy powinna być na świeżo. I w ogóle to się w przegotowanej czy mineralnej rozpuszcza, w zimnej da radę czy w ciepłej? I w 250 ml + pół cytryny, tak? Sorki za głupie pytania, po prostu nie chcę jutro o 6 stwierdzić, że nie zdążę, bo mi się glukoza nie chce rozpuścić. :P
    Glukoza się rozpuszcza bez problemu w zimnej wodzie. Mi kazali w 250-300 ml wody rozpuścić i zabronili dać cytrynę ;) woda normalna mineralna i rozrabiałam przed wyjściem z domu.

Mantissa ręczniki to zawsze trzeba wyprać przed użyciem żeby wodę dobrze wchłaniały :) kocyki też :) prać będę w 30-40 żeby się nie pokurczyły ale potem i tak wszystko prasujesz więc żelazkiem wytrzepiesz wszystko co złe :) mi koleżanki mówiły żeby te pierwsze rzeczy prasować na prawą i lewą stronę :)

mantissa lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o wodę, to mi pozwoliła ewentualnie łyczka jak już będę po wypiciu glukozy i to w ostateczności, bo mówiła, że to może zafałszować wynik.

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:22

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:54

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cytrynę można, bo widziałam, że mieli tak w zabiegowym na karteczce napisane. I jak zapytałam, to powiedzieli, żeby z rozrobioną przyjść. Ale macie rację, lepiej dam tylko kilka kropel. I w 250 rozpuszczę, mniej do wypicia. :P

Serio? Ja zawsze daję płyn do płukania, bo piorę ręczniki razem z pościelą, więc jakoś tak bez płynu niefajnie by było. Nie wiem ile tygodniu bym musiała zbierać ręczniki, żeby mieć całą pralkę samych ręczników i wtedy prać bez płynu. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:38

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem hardcorem, bo dostalam kubek 250 ml, jak wsypalam glukoze to malo miejsca na wodę zostalo i dolalam troszkę wody, zamieszalam i wypilam... Dziewczyny, szukam majtek na allegro , te ciazowe sa brzydkie :( moze ktoras z Was kupowala jakies pod brzuch i moze polecic zeby nie uciskaly?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, wszystko trzeba wyprać, jednak z produkcji bezpośrednio nie nadają się dla maluszków, różne łapy ich dotykały :D
    ja kocyki piorę w 30-40 stopni, to wystarczy
    ciuszki, pościel,pieluchy tetrowe i flanelowe i ręczniki piorę w 60 stopniach i prasuję, bo mają bezpośredni kontakt ze skórą dziecka

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde u mnie nic nie muszę mieć, nawet nie wiedziałam, że gdzieś każą przynosić własną glukozę :/
    ja idę w czwartek lub w piątek, tak żeby wszystkie wyniki były na 15.01 bo mam wizytę wtedy

poczytałam dziś pamiętnik mamy Marcelego...jeny ale dzielna dziewczyna! urodziła w 25 tygodniu, maluch ważył 650gr :/ ja jestem teraz w 26... Wspaniale sobie z mężem i małym poradzili i już od grudnia są w domu. Karmi piersią, mały rośnie...podziwiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:45

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam historię Marcelka na bieżąco, niesamowite. Moja Alicja już 2 tyg starsza niż Marcelek, gdy się urodził.
    Ja musiałam mieć swoją glukozę też. KasiaKwiatek jakie majtki nosisz? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Hwesta kupiłam zupełnie nieciążowe, w TKmaxsie :D fajne elastyczne figi mam 3 pary i 3 pary zwykłych czarnych dosyć niskich tyle, że rozmiar większe niż miałam normalnie :D
    oprócz tego moje pozostałe noszę te które pasują i mnie nie opinają szwami bo to mnie najbardziej wkurza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:51

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja zostałam z 3 parami majtek- jedne stringi wygodne, a dwie pary ciążowych pod brzuch. I muszę zamowic jakieś. ;)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:23

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też wszystkie mam bezszwowe bo mnie szlag trafia jak mnie cokolwiek uciska :D też mam 2 pary takich szortów, bardzo wygodne

Amy na fb też nie widać :/ co ona tak cicho?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tez znikla !

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można tak znikac,ja to sie o nie martwie

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida Ty byłaś na glukozie na Obrońców Stalingradu i tam nie wolno cytryny? O rany..

Hwesta lez tyle ile trzeba. Niech sprawdzają szyjke na bieżąco

Ja mam majtki z lidla. Czasem są w takich pięcio pakach z firmy chyba Jolinesse. Zwykle bawelniane. Super mi sie je nosi

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :) chociaż jedno słówko, że ok jest...
    zresztą nawet więcej naszych kwietniówek cicho coś

• kluska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dziewczyny spędzają romantyczne chwile z mężami.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:54

‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ