WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:53

mimka84 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Kasiu, a inne rzeczy np. kocyki i ręczniki też trzeba wyprać? Bo ubranka już wiem, że tak. Ale chyba wszystko ten pierwszy raz w 30 stopniach wystarczy? Czy nie? A póżniej w ilu stopniach ubranka pierzemy? :)
    Mam pytanie odnośnie glukozy, bo jutro zasuwam, prawdopodobnie. :) Czy to robi jakąś różnicę, że rozrobię sobie glukozę wieczorem i rano wezmę. Czy powinna być na świeżo. I w ogóle to się w przegotowanej czy mineralnej rozpuszcza, w zimnej da radę czy w ciepłej? I w 250 ml + pół cytryny, tak? Sorki za głupie pytania, po prostu nie chcę jutro o 6 stwierdzić, że nie zdążę, bo mi się glukoza nie chce rozpuścić. :P
    Glukoza się rozpuszcza bez problemu w zimnej wodzie. Mi kazali w 250-300 ml wody rozpuścić i zabronili dać cytrynę ;) woda normalna mineralna i rozrabiałam przed wyjściem z domu.

Mantissa ręczniki to zawsze trzeba wyprać przed użyciem żeby wodę dobrze wchłaniały :) kocyki też :) prać będę w 30-40 żeby się nie pokurczyły ale potem i tak wszystko prasujesz więc żelazkiem wytrzepiesz wszystko co złe :) mi koleżanki mówiły żeby te pierwsze rzeczy prasować na prawą i lewą stronę :)

mantissa lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o wodę, to mi pozwoliła ewentualnie łyczka jak już będę po wypiciu glukozy i to w ostateczności, bo mówiła, że to może zafałszować wynik.

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:22

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:54

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cytrynę można, bo widziałam, że mieli tak w zabiegowym na karteczce napisane. I jak zapytałam, to powiedzieli, żeby z rozrobioną przyjść. Ale macie rację, lepiej dam tylko kilka kropel. I w 250 rozpuszczę, mniej do wypicia. :P

Serio? Ja zawsze daję płyn do płukania, bo piorę ręczniki razem z pościelą, więc jakoś tak bez płynu niefajnie by było. Nie wiem ile tygodniu bym musiała zbierać ręczniki, żeby mieć całą pralkę samych ręczników i wtedy prać bez płynu. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:38

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem hardcorem, bo dostalam kubek 250 ml, jak wsypalam glukoze to malo miejsca na wodę zostalo i dolalam troszkę wody, zamieszalam i wypilam... Dziewczyny, szukam majtek na allegro , te ciazowe sa brzydkie :( moze ktoras z Was kupowala jakies pod brzuch i moze polecic zeby nie uciskaly?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, wszystko trzeba wyprać, jednak z produkcji bezpośrednio nie nadają się dla maluszków, różne łapy ich dotykały :D
    ja kocyki piorę w 30-40 stopni, to wystarczy
    ciuszki, pościel,pieluchy tetrowe i flanelowe i ręczniki piorę w 60 stopniach i prasuję, bo mają bezpośredni kontakt ze skórą dziecka

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde u mnie nic nie muszę mieć, nawet nie wiedziałam, że gdzieś każą przynosić własną glukozę :/
    ja idę w czwartek lub w piątek, tak żeby wszystkie wyniki były na 15.01 bo mam wizytę wtedy

poczytałam dziś pamiętnik mamy Marcelego...jeny ale dzielna dziewczyna! urodziła w 25 tygodniu, maluch ważył 650gr :/ ja jestem teraz w 26... Wspaniale sobie z mężem i małym poradzili i już od grudnia są w domu. Karmi piersią, mały rośnie...podziwiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:45

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam historię Marcelka na bieżąco, niesamowite. Moja Alicja już 2 tyg starsza niż Marcelek, gdy się urodził.
    Ja musiałam mieć swoją glukozę też. KasiaKwiatek jakie majtki nosisz? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Hwesta kupiłam zupełnie nieciążowe, w TKmaxsie :D fajne elastyczne figi mam 3 pary i 3 pary zwykłych czarnych dosyć niskich tyle, że rozmiar większe niż miałam normalnie :D
    oprócz tego moje pozostałe noszę te które pasują i mnie nie opinają szwami bo to mnie najbardziej wkurza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:51

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja zostałam z 3 parami majtek- jedne stringi wygodne, a dwie pary ciążowych pod brzuch. I muszę zamowic jakieś. ;)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:23

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też wszystkie mam bezszwowe bo mnie szlag trafia jak mnie cokolwiek uciska :D też mam 2 pary takich szortów, bardzo wygodne

Amy na fb też nie widać :/ co ona tak cicho?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tez znikla !

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można tak znikac,ja to sie o nie martwie

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida Ty byłaś na glukozie na Obrońców Stalingradu i tam nie wolno cytryny? O rany..

Hwesta lez tyle ile trzeba. Niech sprawdzają szyjke na bieżąco

Ja mam majtki z lidla. Czasem są w takich pięcio pakach z firmy chyba Jolinesse. Zwykle bawelniane. Super mi sie je nosi

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :) chociaż jedno słówko, że ok jest...
    zresztą nawet więcej naszych kwietniówek cicho coś

• kluska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dziewczyny spędzają romantyczne chwile z mężami.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:54

‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ