X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kluska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kolonoskopii najgorsze jest wypicie dwóch butli przeczyszczającego roztworu, który smakuje jak mydło. Tak mi się kojarzy choć mydła nie jadam :) Potem to najlepiej na znieczuleniu ogólnym i nic nas nie interesuje. Mnie nawet grupa studentów oglądających moją dupkę od wewnątrz nie interesowała. Gorsza jest chyba gastroskopia, choć krótsza.

shimmer_lip, Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    W kolonoskopii najgorsze jest wypicie dwóch butli przeczyszczającego roztworu, który smakuje jak mydło. Tak mi się kojarzy choć mydła nie jadam :) Potem to najlepiej na znieczuleniu ogólnym i nic nas nie interesuje. Mnie nawet grupa studentów oglądających moją dupkę od wewnątrz nie interesowała. Gorsza jest chyba gastroskopia, choć krótsza.
    Ja się ogólnie boję badań a takich wystrzałowych to sobie nie wyobrażam :)

Co do kołderki to ja kupię jakąś tanią i raczej ze sztucznym wypełnieniem żeby antyalergiczna była. Chyba, że Ci chodzi o ten wierzchni materiał? a czy on ma takie duże znaczenie jak kołdra nie dotyka małej dupki?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

ja dziś też byłam na glukozie, dla mnie nic strasznego ani picie mnie jakoś specjalnie nie obrzydzało ani nie działo się nic niepokojącego przez 2 h, ja miałam pobranie po godz i po dwóch.

Dla zainteresowanych w lux medzie nie trzeba mieć swojej glukozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 17:35

shimmer_lip, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was spotkała się z tymi wózkami? Bo cenowo chyba spoko?
    http://baby-centrum.pl/babyactive-elipso-fresh

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY jeszcze słówko ode mnie, bo ja całe życie raczej bezmięsna jestem... Nie biorę nigdy żadnych leków, nawet teraz w ciazy zestaw witamin tylko wspomagające i probiotyk bo wiecznie sie z zapaleniami borykałam...

Przede wszystkim na takie wyniki polecam Ci jesc CIECIORKE I SOCZEWICĘ , fasolkę, brokuły i szpinak. Odkąd mieszkam w Hiszpanii cieciorka na zmiany z soczewica na obiad, czy dodaje do sałatki itp. Bardzo by Ci to pomogło... To potężne dawki żelaza i ogólnie same zalety... :)

Hela85, Amy, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupić do prania rzeczy dla dziecka? Bo jadę do sklepu :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja kupuję jakiejkolwiek dzieciowej firmy płyn do prania. Łatwiej się wypłukuje niż proszek, nie trzeba namiętnie czyścić pralki po praniu (tego dżinksa w który się proszek ładuje), nigdzie się nie osadza. Nasze rzeczy już z rok piorę tylko płynami. A firma mi obojętna, pewnie jakaś lovela czy inny dzidziuś :)

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Kup to co będzie akurat w promocji:P

tylko mama mi mówiła że jak raz kupie konkretny proszek albo płyn to juz powinnam tego samego używać, ale nie wiem czy tak jest.

Fasia lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

ja kupiłam proszek Lovela do koloru i do białego.

Własnie wróciliśmy z mężem z wieczornego spaceru i przytargaliśmy olej lniany i sok z aloesu - tak mi narobiłyście ochoty na tę maseczkę do włosów, że musiałam sie zaopatrzyć. Poza tym tej olej lniany i tak miałam dokupić po ostatniej katastrofie jak mi się cała butla potłukła.

Pani w aptece mnie przepuściła w kolejce... no naprawdę czuję się ciężaróweczką - kuleczką :)

Hela85, shimmer_lip, mantissa, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    bardzo dobry jest z rossmana ekologiczny proszek do prania domol i płyny do płukania, świetny dla alergików

CzaryMary trzeba było wytrzeć te podłoge włosami;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 17:53

CzaryMary, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:00

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    AMY jeszcze słówko ode mnie, bo ja całe życie raczej bezmięsna jestem... Nie biorę nigdy żadnych leków, nawet teraz w ciazy zestaw witamin tylko wspomagające i probiotyk bo wiecznie sie z zapaleniami borykałam...

Przede wszystkim na takie wyniki polecam Ci jesc CIECIORKE I SOCZEWICĘ , fasolkę, brokuły i szpinak. Odkąd mieszkam w Hiszpanii cieciorka na zmiany z soczewica na obiad, czy dodaje do sałatki itp. Bardzo by Ci to pomogło... To potężne dawki żelaza i ogólnie same zalety... :)
    Jadam te rzeczy ale wlasnie nie jestem systematyczna. Musze te produkty chyba wprowadzic do codziennej diety bo inaczej nie da rady... ja tez nie przepadam za miesem... nie wiem kto to wymyslil zeby ludzie jedli mieso... fuj..
    nie jadlam miesa przez dwa lata i powie szczerze ze jak po tym czasie przyszlo mi cos zrobic z miesa to umieralam. Wszystko smierdzi... nawet sobie z tego ludzie nie zdaja sprawy... nie mowie o zepsutym miesie bo wiadomo cuchnie... ale ogolnie miesk ma specyficznie smierdzacy zapach... surowe i wedliny rowniez.. tego sie nie czuje jak sie non stop je ale wystarczy zrobic kilku miesieczna przerwe w jedzeniu miesa by zobaczyc czym sie faszerujemy.... bleh

Hela85 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo AMY. Teraz ze wzgl na ciąże jedyne mięsko co jem to pierś z kurczaka... No i gulasz wołowy z kasza gryczana, bo lubię - w małych ilościach ;)
    Zawsze sie boje o to żelazo... Ale ja to full natural jestem a teraz przy tej diecie cukrzycowej wracam do wielu smaków na nowo :) trzeba cos kombinować :)

Amy lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Witajcie kobietki mam takie pytanie jak wygladaja wyniki waszej krwi? Moje na poczatku ciazy byly oki a teraz ciagle cos niby w ciazy moga odbiegac od norm ale martwie sie. Robilam 16grudnia krew i kilka czynników wyszlo zle np za wysokie wbc , ne# i monocyty czyli wsio wskazuje na biale krwinki . Przeraza mnie to.;/ a jak jest u was? Za malo mam rdw i mpv i to od poczatku ciazy ale te za wysokie wyniki teraz sie pokazują. Mocz w porzadku od zawsze.
    Na początku super. Potem lekko anemiczne. Potem soczek z buraków i znowu się podniosły ale mam za wysokie leukocyty i neutrofile a za niski hematokryt i hemoglobinę. Tylko w ciąży takie dziwadła są normalne bo krew rzadka i kosmici wypijają z nas to co im potrzebne :) chyba :)

sylvia007, CzaryMary, Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z proszkiem rzeczywiście jest tak, że lepiej często nie zmieniać, bo jak uczyli to nie do końca wiadomo który i czy to na pewno proszek. Ja polecam lovele bo w miarę dopiero ubranka, a niektóre podobno wcale nie dopierają.
    Właśnie gotują sobie makaron, będę spożywać z truskawkami :-) i idę zobaczyć te moje wyniki.

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Witajcie kobietki mam takie pytanie jak wygladaja wyniki waszej krwi? Moje na poczatku ciazy byly oki a teraz ciagle cos niby w ciazy moga odbiegac od norm ale martwie sie. Robilam 16grudnia krew i kilka czynników wyszlo zle np za wysokie wbc , ne# i monocyty czyli wsio wskazuje na biale krwinki . Przeraza mnie to.;/ a jak jest u was? Za malo mam rdw i mpv i to od poczatku ciazy ale te za wysokie wyniki teraz sie pokazują. Mocz w porzadku od zawsze.

kochana, ja ostatnio miałam za wysokie WBC
    hemoglobina, hematokryt poniżej normy
    neutrocytów za dużo
    limfocytów za mało
    W komentarzu od lekarza otrzymałam informację, że wyniki są bez istotnych odchyleń :) uwielbiam te komentarze :)

Amy lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Z proszkiem rzeczywiście jest tak, że lepiej często nie zmieniać, bo jak uczyli to nie do końca wiadomo który i czy to na pewno proszek. Ja polecam lovele bo w miarę dopiero ubranka, a niektóre podobno wcale nie dopierają.
    Właśnie gotują sobie makaron, będę spożywać z truskawkami :-) i idę zobaczyć te moje wyniki.
    Właśnie dlatego się czasami zafuczam na to forum :( skąd ja teraz wezmę truskawki??? i z białym serkiem najlepiej :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio ktoś tu na forum chyba KasiaKwiatek wspominała cos o pamiętniku mamy wcześniacza Marcelka. Przeczytam dzisiaj, ależ sie naplakalam... ;)
    A swoją droga... Straszne to jest, ale oglądałam te zdjęcia itp i sobie tylko myślałam -mój ma juz 4 tyg wiecej jakby co... Ohhh co za tok myślenia ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a anemii nie wolno bagatelizowac. Tym bardziej jesli organizm nje reaguje na leczenie... podam przyklad leczenia spadkow zelaza cioci mojego meza.... sprawa jest bardzo swieza... wiele lat leczyla sie na anemie.. spadaly jej wartosci zelaza do 7-11, hemoglobin, hematokryt na leb na szyje przez okolo 10 lat. Przy tym problemy z zaparciami. Lekarze ja badali diagnoza caly czas taka sama ANEMIA. Zelaza w kapsulkach brac nie mogla bo cos sie tam dzialo... tylko naturalne produkty... w tamtym romu zrobili jej usg jamy brzusznej i cos zaniepokoilo lekarzy bo na jelicie grubym i zoladku zobaczyli jakies guzy ale na zewnetrznej stronie... zrobili markery oczywiscie wskazuja na zmiany... szybko ja do Brzozowa wiezli zeby to wyciac i sprawdzic co to... okazalo sie ze to guz neuroendokrynny. Trudny do wykrycia. Daje objawy anemiczne i rozwija sie po cichu. Przez te 10 lat leczenia anemii guz caly czas sie rozwijal... w tej chwili ma przerzuty do kregoslula szyjnego i barku... i diagnoza caly czas w trakcie... paskudna spraw :/ takze anemii nie wolno bagatelizowac tym bardziej jak kiepsko reagujemy na leczenie

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Na początku super. Potem lekko anemiczne. Potem soczek z buraków i znowu się podniosły ale mam za wysokie leukocyty i neutrofile a za niski hematokryt i hemoglobinę. Tylko w ciąży takie dziwadła są normalne bo krew rzadka i kosmici wypijają z nas to co im potrzebne :) chyba :)
    I normy dla kobiet w ciąży są inne, bo np. białe krwii do 14,5 albo nawet do 15 według niektórych źródeł :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ