X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:23

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe droga ta kuracja :/

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki stanik
    www.esotiq.com/staniki/stanik-esotiq-mama,id-1006

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

relgh371djw8agni.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co są te pasy?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

relgh371djw8agni.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dziewczyny a kupujecie pasy poporodowe? Ja chyba zakupię, po pierwszej ciąży nie nosiłam, nie wiedziałam nawet o czymś takim, a podobno dobra sprawa, tylko trzeba odczekać czas połogu.
    Nie planuję ale kupiłam jedną parę takich gaci obciskających :) takich pod pachy :) ale ja nie wiem z drugiej strony czy to dobrze tak sobie brzuch po porodzie obciskać???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMKA po pierwszej ciazy nie stosowałam ale słyszałam pozytywne opinie koleżanek, szczególnie tych które chciały szybko wrócić do formy sprzed ciazy. Ja to sie boje takich rzeczy ze sobie krzywdę zrobię a macice zostawię żeby sie sama obkurczala, cyca dam i sie szybko zmniejszy ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Dziewczyny a kupujecie pasy poporodowe? Ja chyba zakupię, po pierwszej ciąży nie nosiłam, nie wiedziałam nawet o czymś takim, a podobno dobra sprawa, tylko trzeba odczekać czas połogu.

ja chyba sobie odpuszczę. Wydaje mi się nienaturalnym takie ściskanie brzucha.
    Jak już dojdę do siebie to po prostu zacznę delikatne ćwiczenia na brzuszek.

https://www.youtube.com/watch?v=xLPjvV5S_60&list=PLmYlQFxkYqTF__7Ulg-SDnJtJdrSjITh7

Można? Można :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:24

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrała wyniki i muszę wam powiedzieć, że trochę się poprawiły. Hematokryt 33, hemoglobina 11, w moczu nieliczne bakterie ( to chyba zasługa antybiotyku) tylko Crp mam 10,1

Amy, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja się ogólnie boję badań a takich wystrzałowych to sobie nie wyobrażam :)

Co do kołderki to ja kupię jakąś tanią i raczej ze sztucznym wypełnieniem żeby antyalergiczna była. Chyba, że Ci chodzi o ten wierzchni materiał? a czy on ma takie duże znaczenie jak kołdra nie dotyka małej dupki?
    No właśnie ja słyszałam o jakichś naturalnych np z kukurydzy i teraz nie wiem. Chodzo wypełnienie to wewnątrz. Czy któraś kupuje takie naturalne?

Co do wyników badań to ja mam zawsze jakieś odchyłki i faktycznie leukocyty do nawet 15 są w ciąży w miarę ok. CRP jak mam poniżej 10 to też ok. Gorzej jak jest koło 40 albo 100.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:29

mantissa, Amy, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Rodzić będę w czymś takim :
    http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-porodu-rozm-m-i4772969576.html
    Tanie i nie będzie mi szkoda wyrzucić :)

Fasia mam dokładnie taką samą :D kupiłam tanio to i wyrzucę bez żalu, ja mam z zielonym

Fasia lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lezalam po cc z laska w pokoju(tez po cc) i ona byla po drugiej ciazy i miala taki wiszacy brzuch brzydki i lekarz powiedzial jej, ze juz po pierwszym porodzie powinna nosic taki pas przez 2 godizny dziennie. Ja nosilam i nic mi sie nie stalo zlego :) teraz tez mam zamiar nosic.

Krysti, CzaryMary, Fasia, Rudzia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez tak macie ze was kopie dziecko mocno .To normalne zeby tak kopalo caly brxuch lata mi .Hihi

Lali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Jak lezalam po cc z laska w pokoju(tez po cc) i ona byla po drugiej ciazy i miala taki wiszacy brzuch brzydki i lekarz powiedzial jej, ze juz po pierwszym porodzie powinna nosic taki pas przez 2 godizny dziennie. Ja nosilam i nic mi sie nie stalo zlego :) teraz tez mam zamiar nosic.
    Ja sobie tez ten pas kupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 18:47

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:29

Amy, Fasia, Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

Fajnie, że mówisz. Uwielbiam za to to forum :)

Mam do Was takie pytanie. Chcę przewijak kłaść na łożeczko ale mam obawy, że on mi się zsunie. Jak myślicie, czy takie obawy sa słuszne?
    Znalazłam przewijak z zabezpieczeniami :

http://allegro.pl/przewijak-click-na-lozeczko-z-zabezpieczeniem-i4942600172.html

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    No droga, ale gin mi powiedziała, że nie będziemy marnować czasu na tabletkowe suplementy, bo to żelazo rzadko kiedy się wchłania. Ponoć ten Feroplex skuteczny, ale niedobry jest, fuj. Do 18.02 muszę dać radę.

Co do proszków stawiam na dzidziusia. Ogólnie zakochałam się w blogu sroki, dzięki niemu już mam wybrane kosmetyki dla maluszka, a tak niedawno zakładałam Oilatum i nic innego...
    Liloe z ciekawości weszłam na blog tej Pani i jak przeczytałam, jej wpis sponsorowany o marce Johnsona to już wiem, że czytać tego dalej nie będę.
    A w ogóle to z tymi blogami to ja bym tak nie do końca im ufała, bo wiele jest sponsorowanych tak po cichu. Nie wiedziałam o tym do momentu kiedy moja koleżanka mi się nie pochwaliła, że dostaje niezłe granty od firm za to, że na swoim blogu poleca ich produkty. Smutne to, bo wydawało by się, że Ci ludzie prawdę piszą :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 18:53

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ