X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:37

• ziolko Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka być może masz jakąś infekcję. Masz dolegliwości typu ból, pieczenie? Nie denerwuj się, to na pewno nic zagrażającego dzidziusiowi :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nie mam ;/ nie wiem moze panikuje, zobacze jak bedzie do wieczora - będę się obserwować ;)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj może troche brzuch bardziej pobolewa

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:17

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lali lubi tę wiadomość

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) bylam dzis na wizycie i tak czytam wasze posty i mi lekarka nic nie wspomniala o badaniu na przezierność karkowa.. :( nastepna wizyte mam 10.10 i bedzie to juz 14 tydz wiec za pozno na to badanie.. jak myslicie zadzwonić do niej i powiedziec jej o tym ze nic o tym badaniu nie mowila.. :(

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png

Wysłany: 12 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo juz sama nie wiem co mam robić.. :(

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png

Wysłany: 12 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak ogólnie to maluch ma 3 cm :)
    ruszał rączkami,cuuudowny widok :)
    tak się bałam tej wizyty.. ale na szczęście jest wszystko w porządku :)
    jednak martwi mnie to że nie wspomniała nic o tym badaniu na przeziernosc karkowa..:(

Ewelcia, kluska lubią tę wiadomość

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba dla swojego spokoju zadzwoniła. Niektórzy lekarze chyba nawet nie mówią ze badaja przyziernośc jak wszytsko jest w pożądku. Moze zbadała, jest ok, to nawet nic nie wspomniala.

Ulka ja odnośnie żółtej wydzieliny bo sama takową mam od początku ciąży. Gin u którego bylam na pierwszej wizycie, powiedział mi że to moze byc od nadżerki, przepisal nystatyne i pobrał cytologie.
    Potem była na drugiej wizecie ale juz u mojej ginki, ona w sumie tylko spojżała na wyniki cytologi, wyszedł tam stan zapalny, ale jak powiedziałam że brałam na to nystatyne to nawet nie skontrolowala (w sumie chyba powinna). Zapytała tylko czy nie swedzi i nie piecze i brzydko nie pachnie a żadnej z tych dolegliwości nie mam.

A od przedwczoraj mam cały czas wydzieline ciemno żółtą, pomarańczową, momentami nawt brązowa i bylam z tym odrazu w szpitalu, i okazało się że mam pożądną infekcje, najprawdopodobniej tamta nystatyna nie dała rady i stąd ta wydzielina. Dostałam metronidazol na 5 dni.

Także najprawdopodobniej to infekcja.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 lekarze często o tym nie wspominają, bo większość osób i tak robi te badania na własną rękę w miejscach specjalizujących się w USG genetycznym.
    Jeśli nie przysługuje Ci skierowanie na NFZ (np wiek powyżej 35, choroby genetyczne, problemy z poprzednią ciążą) to mogła o tym nawet nie wspominać niestety :(
    Może zadzwoń do niej najlepiej i zapytaj czy masz się gdzieś umówić na te badania czy ona na swoim sprzęcie da radę ocenić czy wszystko jest ok :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskakuje mnie to jak w różnych częściach Polski może różnić się postępowanie w trakcie trwania ciąży.. u mnie badanie genetyczne jest normalną czynnością przy każdej ciąży nie muszę się prosić o jakiekolwiek skierowania.. na nfz wiadomo... lekarz mi je robi, daje skierowanie na usg i podczas niego wykonuje badanie genetyczne, prywatnie jest tez "w pakiecie" wizyty, nie dostaję żadnego skierowania tylko jest wszystko robione na miejscu podczas kolejnej wizyty w odpowiednim tygodniu o nic się nie upominam czy nie proszę o skierowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:17

Krysti lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy na NFZ normalką jest robienie badań genetycznych? To raczej dziwne bo jest napisane zdaje się 5 punktów które kwalifikują do takiego badania. Nie kwalifikujesz się na któryś z punktów - to ze zapłać za badanie bo nie ma wskazań zeby je robić. Mój gin z NFZ ma sprzęt sprzed wojny więc takie badanie nawet nie wchodzi w grę. Chyba że u Ciebie i w gabinetach NFZ i w prywatnych wszędzie dysponują super usg. Bo w Gliwicach to często nawet w prywatnych gabinetach mają gówniany sprzęt.

Amy lubi tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Amy na NFZ normalką jest robienie badań genetycznych? To raczej dziwne bo jest napisane zdaje się 5 punktów które kwalifikują do takiego badania. Nie kwalifikujesz się na któryś z punktów - to ze zapłać za badanie bo nie ma wskazań zeby je robić. Mój gin z NFZ ma sprzęt sprzed wojny więc takie badanie nawet nie wchodzi w grę. Chyba że u Ciebie i w gabinetach NFZ i w prywatnych wszędzie dysponują super usg. Bo w Gliwicach to często nawet w prywatnych gabinetach mają gówniany sprzęt.

pewnie że na nfz - przyjamniej u mnie, nie spelniam żadnych z podanych kryteriów i mimo wszystko miałam normalanie wykonane usg genetyczne w pierwszej ciąży - tzn byłam na badaniau ale sie okazalo ze mała już nie żyje. Mam starsza o rok koleżankę która teraz jest w 6 mies ciąży i również miała wykonane to badanie na nfz bez spełnionych kryteriów. To badanie jest normalnie wykonywane podczas pierwszego usg (na nfz)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sprzętu no ja chodziłam na nfz do przychodni szpitalnej więc szpital ma dobry sprzęt, a prywatnie teraz to tez mają dobry skoro wykonują wszystko na miejscu

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozazdrościć Wam tej opieki i fajnych doktorków :D
    Ja też dostałam skierowanie na to badanie na NFZ (trochę oszukiwane, bo nie wiem czy mój Aniołek miał jakąś z trisomii ale tak zaznaczył), ale badanie muszę zrobić w miejscu w którym się tym specjalizują. Niestety nie wszyscy lekarze są tacy fajni i chcą naginać rzeczywistość :P

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy to jest naginanie rzeczywistości być może szpital taka podpisał umowę z nfz który refunduje każde badanie genetyczne - nie wiem za krótko pracuję w tym szpitalu żeby to skontrolować, ale będę się niedługo zajmowała kontrolą wewnętrzną więc o to zapytam

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ