Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylvia ja się nie orientuję. Kupiłam DADA 1 póki co jedną paczkę i więcej nie zamierzam na chwilę obecną. Do szpitala taka paczka starczy, poza tym tesco czynne całą dobę zaraz obok szpitala więc jak trzeba będzie to mąż podskoczy coś kupić
-
shimmer_lip wrote:Ja wiem, że dady 2 sztuk 156 kupiłam za 50zł. A i ja 1 nie kupuję bo to jest różnica tylko kilograma a nie sądzę (mam taką nadzieję) żebym dziecko 2kg urodziła.
A te materiały nie wychodzą wcale taniojak mam pościel 2/2,2m to na komplet pościeli muszę mieć 6-7 metrów
plus prąd, nici i mój czas
a w Ikea za 60 zł kupuję zestawy.
Bo Ty dla siebie chcesz pościel szyć ? Ja myślałam, że dla dziecka ...
A pieluszki DADA 1 mają przedział 2-5kg więc pasują dla dziecka ważącego i 3 i 4 kgnie musi ważyć 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:35
-
Auchan:
http://www.auchandirect.pl/sklep/artykuly/1169_1247_1673/91200388/Mama-i-Dziecko/Pieluchy-Chusteczki/Rozmiar-1/Pieluchy-Pampers-New-Baby-$00282-5kg$0029-43-szt
http://www.auchandirect.pl/sklep/artykuly/1169_1247_1673/93100140/Mama-i-Dziecko/Pieluchy-Chusteczki/Rozmiar-1/Pieluchy-Pampers-1-Premium-Care-$00282-5kg$0029-78-sztsylvia007 lubi tę wiadomość
-
no wlaśnie wszystkie zamówienia ponad 200 zl, to jak kupie materiału 3 metry to z przesylka mi wyjdzie 50 zl.to bardziej sie opłaca jakis suwak do tego dokupie lub troczki jakieś fajne ozdobne i mama mi uszyje :)jak 4 metry wezme to mi jeszcze ochraniacz obszyje mam ten co mam i gitara
maxymalnie wydam 65zl i chyba mi jakaś podusia do wózka wyjdzie z resztki
chciałam z tym minky kocyk jeszcze ale jak bedzie drogi ten materiał to cos tanszego poszukamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:38
Fasia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Bo Ty dla siebie chcesz pościel szyć ? Ja myślałam, że dla dziecka ...
A pieluszki DADA 1 mają przedział 2-5kg więc pasują dla dziecka ważącego i 3 i 4 kgnie musi ważyć 2
a tak serio to z koleżankami rozmawiałam, ze jak dziecko ma udko trochę grubsze to się kiepsko jedynki zapinają, w sensie ten rzepik może je kłuć, a jak moje dziecko będzie miało udko po mamusi to klękajcie narody -
Brrrrrr.... ale mroźno. W samochodzie termometr pokazywał mi chyba z -9! Rano pobranie krwi i szybkie zakupy
Kupiłam sobie dwa staniki do karmienia: jeden w h&m http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f578a603e20.jpg a drugi w KappAhl taki nieusztywniany ale z fiszbiną.
Poza tym oczywiście wpadłam do MotherCare i jak zwykle musiałąm coś kupić. Ale warto było bo sa meeeeega przeceny! Za 5-cio pak bodziaków z długim rękawem zapłaciłam 49.90zł Ota takie wybrałam:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3fafe8994b3.jpg
Na zdjęciu są jeszcze spodenki z KappAhl dla chłopców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:52
Fasia, misia83, MartaAlvi, Eweliśka, sylvia007, iwonka1077, Rudzia, liloe, Gosha, Krysti, mantissa, Hela85, KasiaKwiatek, Klaudia90, kluska, Amy lubią tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:no wlaśnie wszystkie zamówienia ponad 200 zl, to jak kupie materiału 3 metry to z przesylka mi wyjdzie 50 zl.to bardziej sie opłaca jakis suwak do tego dokupie lub troczki jakieś fajne ozdobne i mama mi uszyje :)jak 4 metry wezme to mi jeszcze ochraniacz obszyje mam ten co mam i gitara
maxymalnie wydam 65zl i chyba mi jakaś podusia do wózka wyjdzie z resztki
chciałam z tym minky kocyk jeszcze ale jak bedzie drogi ten materiał to cos tanszego poszukam -
shimmer_lip wrote:No ja wiem ale dwójki mają 3-6 więc jak 3kg urodzę to po co mi 1
a tak serio to z koleżankami rozmawiałam, ze jak dziecko ma udko trochę grubsze to się kiepsko jedynki zapinają, w sensie ten rzepik może je kłuć, a jak moje dziecko będzie miało udko po mamusi to klękajcie narody
Pewnie jest różnica w wielkości, zapewne nie wielka ale jakaś tam jest dlatego ja wolę 1. Poza tym jestem przekonana, że moje dziecię niezbyt duże będzie także mi póki co takie wystarcząNo chyba, że mnie syn zaskoczy i się wielki urodzi, ale wtedy uznam że mi go podmienili w szpitalu
-
shimmer_lip wrote:No ja wiem ale dwójki mają 3-6 więc jak 3kg urodzę to po co mi 1
a tak serio to z koleżankami rozmawiałam, ze jak dziecko ma udko trochę grubsze to się kiepsko jedynki zapinają, w sensie ten rzepik może je kłuć, a jak moje dziecko będzie miało udko po mamusi to klękajcie narodyshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Brrrrrr.... ale mroźno. W samochodzie termometr pokazywał mi chyba z -9! Rano pobranie krwi i szybkie zakupy
serio
czyli ogólnie Ty schudłaś bo dzieci z całym osprzętem to na bank więcej ważą niż 3 kg -
shimmer_lip wrote:No ale Ty liczysz samą bawełnę? dolicz minky, wstążki, nici, suwaki itd
-
Ewelcia masz cudny brzuszek! Widac, że tylko on Ci rośnie, a reszta ciałka pozostaje bardzo zgrabna
śliczne bodziaki! ale jak dla mnie cena wysoka, bo w tesco czy nawet w smyku można kupić takie body na długo rękaw za pół ceny.
Shimmer a Ty masz pościel do łożeczka z minky? Same poszewki są raczej bawełniane a widziałam komplety na allegro za 149zł ! Szaleństwo ... -
Fasia wrote:Ewelcia masz cudny brzuszek! Widac, że tylko on Ci rośnie, a reszta ciałka pozostaje bardzo zgrabna
śliczne bodziaki! ale jak dla mnie cena wysoka, bo w tesco czy nawet w smyku można kupić takie body na długo rękaw za pół ceny.
Shimmer a Ty masz pościel do łożeczka z minky? Same poszewki są raczej bawełniane a widziałam komplety na allegro za 149zł ! Szaleństwo ...dlatego jak sprawdzałam ceny to od razu liczyłam wszystko
i sowa jest minky
i teraz sprawdziłam rożek też jest minky
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:46
-
shimmer_lip wrote:Nie ale cały komplet do wózka i fotelika jest minky
dlatego jak sprawdzałam ceny to od razu liczyłam wszystko
i sowa jest minky
Piszesz o kocyku i podusi tak? To one z minky, prawda, ja piszę o samych poszewkach, że można taniej uszyć. Ja kocyk i podusię też chyba zamówie gotowe