X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:30

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To ile Ci ich wyszło z 1 szklanki mleka?
    8 szt

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja cieniutkie lubie bardzo :)i patelnie mam nową i jest super bo tamta stara nie nadawała się do naleśników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:14

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:06

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

liloe, Krysti lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No właśnie, bo wypłatę dostałam normalnie z pracy (czyli ze szkoły) i to w terminie. Mam nadzieję, że tak będzie cały czas.
    Wszystkie będziesz dostawać w terminie i ze szkoły. Tylko jak będziesz miała zwolnienie np do 26 stycznia to pensja styczniowa będzie troszkę niższa i jak doniesiesz zwolnienie od 27 stycznia to dostaniesz wyrównanie za styczeń i pierwszego lutego kasę za resztę zwolnienia. Ja tak mam przynajmniej ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Pewnie, też tak myslę. Jeszcze czego, żeby się z nimi użerać! Najwyżej jak mnie nie będzie to się coś napisze i tyle ;)
    Ida jak wychodzisz zostawiaj kartkę na dzwiach :) ze poszłam do sklepu i zaraz wracam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat w właśnie zaczęła się u mnie burza ! Co za pogoda..

Liloe ja tam się zusem nie przyjmuje- nie mam nic na sumieniu, nie wyjeżdżam na wakacje ani nie dorabiam.

Dobrze z jednej strony ze szkołe rodzenia mam na 16.30 bo wtedy ich z zusu nie mam co się spodziewać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:18

Ida lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzien dobry wszystkim, troche pospalam:P, troche bardzo hihi, na zwolnieniu powinien byc adres gdzie sie przebywa,tak samo na recepcie.
    Ciekawe jak to z tymi kontrolami w Poznaniu Liloe,kolezanki mamapracuje w zusie i juz kiedys mialam sie jej zapytac jaki maja stosunek do ciezarnych. Ja w sumie osobiscie nie znam nikogo kogo by w ciazy kontrolowali na zwolnieiu a w okol same ciaze, ja jestem od sierpnia w domu i narazie odpukac tez nie. Troche sie tego boje, bo w sumie i tak nigdzie nie chodze, ale znajac moje szczescie raz wyjde to przyjdą: :P, chociaz do mnie daleko maja to moze nie ;). Kiedys na szkoleniu w zus nam mowili ze te kontrole to najczesciej losowo, chyba ze ktos "zyczliwy" na Ciebie doniesie albo na zyczenie pracodawcy. Zastanawiam sie, ze jak losowo, to na podstawie bardziej tych zielonych kopii (moje zielone sa u pracodawcy bo on placi) czy tych czerwonych co wysyla lekarz. Bo z tego co kojarze to i Fasia i Mloda Dama maja kase bezposrednio z zus (tzn Mloda Dama bedzie miala ) ale to pewnie zadna regula, bardzo mnie ciakawi jak to z tym zusem i ich kontrolami jest.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u mnie pogoda tez jakas zachwiana jest az się spac chce .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, ja mam podobny termin co Ty i zaczynam organizacyjnie szkołę za tydzień w piątek. Myślicie, że to może być za wcześnie? Obawiam się, że te kursy nie startują co miesiąc, dlatego wolę dłużej nie zwlekać. Ale jakby co również służę relacją „w pigułce” jeśli coś ważnego się pojawi. :)
    Angela89 wrote:
    Aaa i w ogóle taka ciekawostka ze szkoły rodzenia że jeżeli podczas ciąży miałyśmy opryszczkę to trzeba to zaznaczyć gdy się dziecko urodzi jak będzie miało robione badania osłuchowe.
    Ja do tego słyszałam, że zarażenie opryszczką noworodka w pierwszych miesiącach jest bardzo niebezpieczne dla jego zdrowia, a nawet życia, dlatego malutkich dzidziusiów nie całujemy w usta, szczególnie, jeśli mamy skłonność do opryszczki. Wirus siedzi w nas cały czas. A jeśli ma się opryszczkę warg sromowych, to nawet wykonywane jest cesarskie cięcie zamiast porodu naturalnego.
    KasiaKwiatek wrote:
    Wczoraj odkupiłam siebie i Mikiego w aptece Gemini, mamy już całą kosmetyczną wyprawkę
    Kasiu, a masz może gdzieś listę rzeczy, które tam kupiłaś? Chętnie bym podpatrzyła, bo też planuję kosmetyczne zakupy a nie wiem jak się do tego zabrać. :)
    Fasia, dzięki za Twoją listę. Już sobie ją kopiuję gdzieś. :) Podkłady ginekologiczne bella mamma to są takie chłonne podkłady do majtek jednorazowych (na czas połogu), a podkłady higieniczne są dla nas na łóżko pod pupę, żeby nie zabrudzić i mogą też służyć przy przewijaniu malucha na łóżku.  Ja kupiłam zamiast bella mamma podkłady ginekologiczne absorgyn, bo są tańsze, a to dokładnie to samo.
    Kluska, trochę Cię nastraszył lekarz. Trzymam kciuki, żeby to było tylko nieporozumienie. :)
    Co do płynu ginekologicznego to może używam drogiego, bo apteczny Lactacyd Pharma, ale dzięki temu, że zawiera oprócz substancji łagodzących bakterie kwasu mlekowego działa u mnie leczniczo, gdy już dojdzie do jakiegoś stanu zapalnego i po kilku użyciach problem znika. :) Polecam go zdecydowanie!

Fasia, kluska lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko za Wami nadążyć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sylvia007, Bambi85, Angela89, Fasia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Bambi85 moja koleżankę skontrolowali ponieważ jak zaszła w poprzednią ciąże otworzyła działalność, jej syn miał rok zaszła w kolejną ciąże zapłaciła najwyższą składkę aby dostawać wiecej kasy mało tego teraz w ciąży ma zwolnienie od razu do końca ciąży. To ja naprawdę się nie dziwię że ktoś ja skontrolował i babeczka jej wprost powiedziała dlaczego jest. Najgorzej bo jej raz w domu nie było. Doczepili się zwolnienia ale lekarz napisał zaświadczenie i jakoś obyło się bez wiekszych problemów. Ale właśnie przez takich ludzi jak moja koleżanka są kontrole.
    Angela, a u nas jedna Pani z Zusu sama proponuje, żeby sobie składkę podnosić, jak ktoś ma działalność :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ