Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:No właśnie, bo wypłatę dostałam normalnie z pracy (czyli ze szkoły) i to w terminie. Mam nadzieję, że tak będzie cały czas.
-
nick nieaktualnyIda wrote:Pewnie, też tak myslę. Jeszcze czego, żeby się z nimi użerać! Najwyżej jak mnie nie będzie to się coś napisze i tyle
ze poszłam do sklepu i zaraz wracam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:18
-
nick nieaktualnyZmieniając temat w właśnie zaczęła się u mnie burza ! Co za pogoda..
Liloe ja tam się zusem nie przyjmuje- nie mam nic na sumieniu, nie wyjeżdżam na wakacje ani nie dorabiam.
Dobrze z jednej strony ze szkołe rodzenia mam na 16.30 bo wtedy ich z zusu nie mam co się spodziewać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:18
Ida lubi tę wiadomość
-
a dzien dobry wszystkim, troche pospalam:P, troche bardzo hihi, na zwolnieniu powinien byc adres gdzie sie przebywa,tak samo na recepcie.
Ciekawe jak to z tymi kontrolami w Poznaniu Liloe,kolezanki mamapracuje w zusie i juz kiedys mialam sie jej zapytac jaki maja stosunek do ciezarnych. Ja w sumie osobiscie nie znam nikogo kogo by w ciazy kontrolowali na zwolnieiu a w okol same ciaze, ja jestem od sierpnia w domu i narazie odpukac tez nie. Troche sie tego boje, bo w sumie i tak nigdzie nie chodze, ale znajac moje szczescie raz wyjde to przyjdą:, chociaz do mnie daleko maja to moze nie
. Kiedys na szkoleniu w zus nam mowili ze te kontrole to najczesciej losowo, chyba ze ktos "zyczliwy" na Ciebie doniesie albo na zyczenie pracodawcy. Zastanawiam sie, ze jak losowo, to na podstawie bardziej tych zielonych kopii (moje zielone sa u pracodawcy bo on placi) czy tych czerwonych co wysyla lekarz. Bo z tego co kojarze to i Fasia i Mloda Dama maja kase bezposrednio z zus (tzn Mloda Dama bedzie miala ) ale to pewnie zadna regula, bardzo mnie ciakawi jak to z tym zusem i ich kontrolami jest.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia, ja mam podobny termin co Ty i zaczynam organizacyjnie szkołę za tydzień w piątek. Myślicie, że to może być za wcześnie? Obawiam się, że te kursy nie startują co miesiąc, dlatego wolę dłużej nie zwlekać. Ale jakby co również służę relacją „w pigułce” jeśli coś ważnego się pojawi.Angela89 wrote:Aaa i w ogóle taka ciekawostka ze szkoły rodzenia że jeżeli podczas ciąży miałyśmy opryszczkę to trzeba to zaznaczyć gdy się dziecko urodzi jak będzie miało robione badania osłuchowe.KasiaKwiatek wrote:Wczoraj odkupiłam siebie i Mikiego w aptece Gemini, mamy już całą kosmetyczną wyprawkę
Fasia, dzięki za Twoją listę. Już sobie ją kopiuję gdzieś.Podkłady ginekologiczne bella mamma to są takie chłonne podkłady do majtek jednorazowych (na czas połogu), a podkłady higieniczne są dla nas na łóżko pod pupę, żeby nie zabrudzić i mogą też służyć przy przewijaniu malucha na łóżku. Ja kupiłam zamiast bella mamma podkłady ginekologiczne absorgyn, bo są tańsze, a to dokładnie to samo.
Kluska, trochę Cię nastraszył lekarz. Trzymam kciuki, żeby to było tylko nieporozumienie.
Co do płynu ginekologicznego to może używam drogiego, bo apteczny Lactacyd Pharma, ale dzięki temu, że zawiera oprócz substancji łagodzących bakterie kwasu mlekowego działa u mnie leczniczo, gdy już dojdzie do jakiegoś stanu zapalnego i po kilku użyciach problem znika.Polecam go zdecydowanie!
Fasia, kluska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Bambi85 moja koleżankę skontrolowali ponieważ jak zaszła w poprzednią ciąże otworzyła działalność, jej syn miał rok zaszła w kolejną ciąże zapłaciła najwyższą składkę aby dostawać wiecej kasy mało tego teraz w ciąży ma zwolnienie od razu do końca ciąży. To ja naprawdę się nie dziwię że ktoś ja skontrolował i babeczka jej wprost powiedziała dlaczego jest. Najgorzej bo jej raz w domu nie było. Doczepili się zwolnienia ale lekarz napisał zaświadczenie i jakoś obyło się bez wiekszych problemów. Ale właśnie przez takich ludzi jak moja koleżanka są kontrole.
-
nick nieaktualny