Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:To ten ZUS faktycznie chory w Polsce jest kontrolują durnie ,przecież pracodawca moze potwierdZic do lekarza zadzwonić mogą ale do domu mają czelność przychodzić .
Kochana do pracodawcy nie zadzwonią bo możesz sobie gdzieś indziej na czarno dorabiać. -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:I dla mnie to głupota że ja im mam udowadniać że nie dorabiam tak jak piszę liloe że muszę iść kupić coś i pokazać im rachunek - to oni powinni mi udowodnić że dorabiam.
ja kiedyś na jobsekerze jak byłam dawno temu to nie sprawdzali nic nigdy tylko na podpis chodziłam co dwa tyg i tyle i dorabiać mozna było nawet do 16!albo więcej bodajże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Ech, dziwne to. No ale mam nadzieję, że mnie kontrola ominie. Nie wiem czy oni patrzą na to który to tydzień ciąży. Bo teraz wszystkie już jesteśmy zaawansowane, więc naprawdę mogliby sobie dać już spokój.
Też tak myślę że im większa ciąża to by mogli dać spokój kto wysokiej ciąży chce dorabiać. Ale coś czuję że właśnie wtedy częściej mogą pukać do drzwi aby złapać kogoś .. aby mogli zablokować wpłaty itp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie ma co się gorączkowac - takie mamy przepisy i tyle, chore bo chore ale nic na nie nie poradzimy.
Krysti chodziła co dwa tygodnie na podpis, a u nas nigdzie chodzić nie trzeba - sami przychodzą
Ida z tego co wiem to nikt nie patrzy na tydzień ciąży. Jak ja byłam na komisji jeszcze w ich siedzibie, to była połowa września to widziałam kilka kobiet z bardzo zaawansowanej ciąży w poczekalni. Chyba im się nudzi no bo nie wiem w jakim celu te kontrolę. Chociaż z drugiej strony znam dziewczyny które miały l4 i sobie po świecie latały na wakacje. Może takich chcąc łapać?Krysti lubi tę wiadomość
-
Kryyysti smaka mi narobiłas a ja mam nuttelle i dżem truskawkowy i jogurt kokosowy ale tak mi się stać nie chcę przy patelni hihihi
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Ja mam zwolnienie przedłużane co miesiąc i tym sposobem mam wypłacaną normalną pensję z pracy, a nie przez zus jeszcze. To moje drugie miesięczne zwolnienie, więc może kolejna wypłata będzie już z zusu.
A dorabianie na boku musieliby najpierw udowodnić.