X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Jest juz okej..

Mnie wlasnie nawet na stojaco bolalo. I to nie bylo skorczowe czyli skorcz co chwile tylko ciagly bol menstruacyjny az mi sie przypomnialo jak poronilam Olkę.. dlatego sie tym zmartwilam. Dzisiaj mnie nic juz nie boli i mam nadzieje, ze tak zostanie.. :/

Kwiatek - nie tak latwo mnie stad wygonic, ale jak cos mnie wkuriwia dzialajac na mnie jak plachta na byka i odbija sie to na przebiegu mojej ciazy to mysle ze czasem warto odpuscic :) ale odpoczne pare dni moze sie uspokoje :)

Ok znow zaczyna mnie bolec.. hmmmm no nie wiem co to moze byc :/

Amy a bralas nospe max? Moze by pomogło...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż tak teraz czytam ze lekki bol miesiaczkowy to rozciąganie macicy jak brzuszek intensywnie rośnie może to to...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja nic nie lykam wlasnie. A te rozciagajace bole macicy to ja znam. One mnie nie niepokoja. Te wczorajsze byly inne dlatego mnie niepokoily. Ale dzisiaj jest juz mniejszy bol niz wczoraj wiec zwale to na wkurwienie moje i teraz juz relax :) zaraz sie zbiore i pojde na szmaty :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:11

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy przy pojawiających się bolach,to włącz sobie fajny film i odpocznij,a nie chodź na zakupy :)

Amy lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy zaczynacie urządzać pokoik/ kącik dla dziecka? Mnie już korci, żeby skręcić łóżeczko, zamówić komodę i wszystko poustawiać. Już nawet zrobiliśmy przemeblowanie w sypialni, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja chcę żeby wszystko było gotowe z początkiem marca, zresztą prac i prasowac tez będę dopiero od 36 tyg jak juz rodzic w miarę bezpiecznie można. No chyba, że mi pessar zaloza to wcześniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 10:26

haneczka lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczyny, a kiedy zaczynacie urządzać pokoik/ kącik dla dziecka? Mnie już korci, żeby skręcić łóżeczko, zamówić komodę i wszystko poustawiać. Już nawet zrobiliśmy przemeblowanie w sypialni, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie. :)
    Ja juz urządziłam... Z dnia na dzień mi coraz ciężej, wiec wolałam sobie przygotować wcześniej. Z reszta... W razie W jakbym wcześniej wyładowała w szpitalu z czym sie liczę, bym chyba z nerwów tam urodziła wiedząc ze mój maz sie sam wszystkim zajmuje...

Ciuszki jak prałam, prasowałam to bezpośrednio do szufladek... Chyba jeszcze jakiś fotel tam dokupie, bo nie na na czym siedzieć

haneczka, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziecko mi się nie odzywa od wczoraj ( zazwyczaj wieczorami ostro daje mi popalić) czy powinnam się martwić czy tak się zdarza?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka my też pomalowaliśmy mieszkanie i pokój dzidzi, ale narazie nic więcej bo w sumie stwierdziłam że nie składam łóżeczka żeby się nie kurzyło..

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:55

haneczka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska zjedz cos slodkiego i poczekaj

• Fasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Cieszę się z każdego kolejnego tygodnia. Udało się dotrzeć do 7 miesiąca wiec jeszcze 2 i będę mega szczęśliwa! :)

Dziś o 16.45 mam wizytę. Zobaczymy jak tam moja szyjka i jak Julek oczywiście :) ostatnio bardzo często się wypina i nie do końca wiem czy to on czy to jakiś skurcz.. Oby wszystko było dobrze. Chcemy poprosić o nagranie płyty z wizyty na pamiątkę :)

Amy masz w domu magnez? Może chociaż to sobie weź i odpoczywaj!

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ja chyba wskoczę dzisiaj jeszcze na smyk.pl bo zdałam sobie sprawę, że ani jednego body z krótkim rękawem nie kupiłam.
    Haneczka u mnie łóżeczko już złożone, teraz muszę tylko kupić komodę, dla Gabi,( bo ta z przewijakiem idzie do pokoju Ninki) i będziemy ustawiać mebelki i zacznę pranie i prasowanie ubranek :-)
    Amy mam nadzieję, że przejdą Ci te bóle, bo to pewnie nic strasznego, ale dla nas mam po przejściach to one właśnie przywołują przykre wspomnienia, sama miałam takie w tamtym tyg przez dwa dni, brałam nospę, ale pomagała tylko na chwilę, no lae już ich nie ma i myślę, że Tobie też szybko przejdą :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dla odmiany ze snem nie mam problemów choć jest on płytki i cały czas się wiercę - nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji do spania :/

U mnie dziś znów intensywny dzień... muszę pozałatwiać kilka urzędowych spraw a wieczorem szkoła rodzenia. Ciekawe czy będzie fajnie...

Amy Twoją prośba odnośnie usunięcia zdjęć jest równoznaczna z tym że już nie zobaczymy Olka? No chyba jakiś żart? Dziewczyny, było minęło! Trzeba wyluzować i żyć dalej. Nie wyobrażam sobie że nie będzie tu rewii brzuszków czy ubranek dla naszych maleństw!
    Jeszcze Amy odnośnie Twojego bólu myślę że miałam podobnie jakiś czas temu. Częściowo wynikało to ze stresów ale też wiadomo wszystko rośnie i się napina. Tez nie jestem tego typu osobą która łyka wszystko co się da na ból ale lekarz przekonał mnie że nospa nie zaszkodzi a wręcz pomoże i odkąd łykam jest na prawdę lepiej. Oczywiście nie namawiam się do lekomanii tylko mówię jak było u mnie :) Potrafiłam leżeć pół dnia bo ból był straszny, brzuch się spinał a na dole jakbym zaraz miała mieć @ :/ Dobrze że to minęło.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziękuję dziewczyny :)
    Cieszę się z każdego kolejnego tygodnia. Udało się dotrzeć do 7 miesiąca wiec jeszcze 2 i będę mega szczęśliwa! :)

Dziś o 16.45 mam wizytę. Zobaczymy jak tam moja szyjka i jak Julek oczywiście :) ostatnio bardzo często się wypina i nie do końca wiem czy to on czy to jakiś skurcz.. Oby wszystko było dobrze. Chcemy poprosić o nagranie płyty z wizyty na pamiątkę :)

Amy masz w domu magnez? Może chociaż to sobie weź i odpoczywaj!
    Fasia, teraz maluszkom to już tylko wypinanie się zostało, bo już mało miejsca mają :-) A i gratuluję III trymestru!!!

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dziewczyny dziecko mi się nie odzywa od wczoraj ( zazwyczaj wieczorami ostro daje mi popalić) czy powinnam się martwić czy tak się zdarza?
    To chyba wszystkie sie buntują ostatnio... Ja przez 3 dni czułam tylko kilka ruchów... Bardzo delikatnych, tylko jak sie skupiałam nad brzuszkiem. Nawet wam nie pisałam... Nie chciałam paniki siać ;) a w nocy zaczął szaleć, a teraz to wogole fikołki na maxa moze w koncu fiknie głowa w dół ;)
    Myśle ze to zawsze jedt niepojące dla mamusi, ja czekałam bo wiedziałam ze wszystko jedt ok. Moze poczekaj do wieczora? Spacerek sobie zrób żeby sie dobrze dotlenić potem jakies ciacho i powinna dzidzia dac kopa.

Eweliśka lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:55

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka na moich chłopaków super działa cola. Jak tylko przestaję ich czuć na dłużej to szklanka coli idzie w rucha później leżę na płasko i czekam :) Spróbuj... jeśli dalej nic nie czujesz to dawaj na IP. Może tylko śpi ale lepiej być czujnym :)

Eweliśka lubi tę wiadomość

‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ