X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski,
    u mnie też się zaczęły problemy ze spaniem :( Najpierw nie mogłam zasnąć bo mała kopała jak szalona, aż zaczęło mnie to boleć. o 3:30 pobudka i bieg do lodówki po mleko bo zgaga jak cholera. 6:30 mąż wraca z pracy bo mnie budzi i potem już nie mogłam zasnąć! :( Zresztą, od rana znów zgaga.

Ida moja droga, czy to Ty ostatnio pisałaś że ciagle Ci się podnosi i do dziecięcego ulewania jeden krok? :P
    Wieczorem miałam to samo! Przykra sprawa bardzo. Ciekawe od czego tak się robi, wolałabym żeby tak się nie działo bo ani to miłe ani przyjemne.

Bambi zlej siostre od nas wszystkich! Mam nadzieję, że szybko się rano odezwie!

Amy mam nadzieję, że o 9 wstaniesz jak nowonarodzona :D Może macica rośnie i stąd ten ból. Mnie raczej też nic cały czas nie bolało, a pare dni temu ból w podbrzuszu był nie do zniesienia. Od tego czasu brzuchol urósł w mgnieniu oka, nawet mąż stwierdził zdziwiony, że wielki się zrobił (ta jasne, a gdzie tam do 40tc) :P

Wercia zazdroszczę baaardzo ogrodu! My niestety mieszkamy w bloku, wszystkie babcie i prababcie tak samo :( nie ma gdzie na ogródku posiedzieć więc czekają nas dłuuugie spacery.

Amy lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Marta teraz chyba jest najwiekszy przyrost brzuszka nie ? mamy ogrod, dom wynajety ale maz mi wczoraj zakomunikowal ze luty/marzec wyprowadzamy sie do tego malego miasteczka ( jak wies) gdzie mamy studio..odpadna nam dojazdy, chaty duzo tansze, kazda praktycznie ma ogrod itd..tylko ciezko mi sobie wyobrazic przeprowadzke koncem lutego/poczatkiem marca :( choc bardzo popieram :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, powolutku i dacie radę :) A w większości to maż da rade pewnie :P haha nie będzie miał wyjścia :D

weronika86 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki
    Ja znów dzień jak codzień w tygodniu. Młoda już odwieziona do szkoły, a ja olewam warsztaty...nie chce mi się jechać, przebijać do centrum wawy i siedzieć tam do 16. A najwyżej zapłacę doradczyni za szkolenie z chusty jak już Miki będzie :-P
    Jutro glukoza mnie czeka... Która to dziś ma? Krzyczała, że mamy z nią gadać i co? :-D

Amy nie rób mi tego... :-( :-\ :-(

Fasiulka witaj w III :-) ja za tydzień :-D

Weronika popieram z chustą, a jak Wam się zechce to zdazycie sobie później wózek kupić jakby co.

Marta no teraz przyspieszają brzuszki to fakt, mnie też wypchnęło :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 08:49

Amy lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Fasia no wybaczone masz ;)
    Ja jutro zacznę III trymestr heh ale ten czas leci ,ja wczoraj latalam po sklepach też trochę jeszcze dziś polatam i obejrzę wszystko bo ja tak mam a później już tylko zakupy :)
    Wachalam ten płyn hipp ślicznie pachnie córce się kończy to kupię i na niej wypróbuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:03

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • liwi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Młodą odstawiłam do przedszkola a teraz się wezme za sprzątanie bałaganu który wczoraj się narobił.

Musze po 12 jechać po wyniki a na 17;40 wizyta. Stresa mam bo ginka mówiła ze jak mi hemoglobina nie podskoczyła to mnie do szpitala na zastrzyki położy a ja kurde sie na zastrzyki nie zgadzam.
    Troche mnie ta babka wkurza bo mam koleżanke w ciąży trzy tygodnie wyżej niż ja i hemoglobine mamy identyczną 10,6 i jej ginekolog nawet zelaza nie kazał brać a moja już żelazo, szpital zastrzyki i tylko się stresuje tymi wizytami zamiast sie cieszyć.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dla zainteresowanych płyn do mycia hipp jest najtaniej w Tesco sprawdziłam wczoraj 19.90 kosztuje więc jak ktoś przy okazji... hmm to chyba nie była reklama cio ?

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to brzuszek sie raczej zatrzymał... Przez 3 tyg odnotowałem spadek wagi... Łącznie cały kilogram ;) ale skoro w czwartek lekarz powiedział ze dzidzia sie książkowo rozwija -nie moze byc inaczej. Jednym słowem... Dieta służy...

Ale i tak od początku to juz łącznie 10 kg przytyłam, chyba nie pobije tego rekordu z pierwszej ciazy (było+20) :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kangurki:)

Ja chustę będę mieć, ale nie rezygnuję z wózka. :) Zawsze fascynowały mnie kangury ze swoimi torbami i nie widziałam, żeby się któryś tak przyzwyczaił, by na stare lata w matczynej torbie chodził. :P Jesteśmy ssakami i potrzebujemy bliskości. <3

Klaudia90, poza ślicznym brzuszkiem nic się nie zmieniasz. Powodzenia z pracą. Pamiętaj co 2 głowy to nie jedna, a teraz masz wsparcie „od środka” :)

Krysti, już się wystraszyłam, że uciekłaś stąd. Uff

Amy, nie wygłupiaj się z tym uciekaniem. Czy może być jak dawniej bez drastycznych kroków i SPIN? W końcu jesteśmy kobietamiii. Widziałyście kiedyś 150 zgodnych kobiet? ;) To się z natury nie zdarza. Wystarczy ten fakt zaakceptować.
    Bólem brzucha się nie przejmuj za mocno, miałam to samo, a okazało się, że z szyjką wszystko idealnie.

Bambi, współczuję Ci tych stresów i niepokoju. :( Mnie w takich sytuacjach pomaga wygadanie się przyjaciółce. Może jak wyrzucisz z siebie te złe emocje, w końcu poczujesz spokój i radość z ciąży. Skup się też na pozytywnym myśleniu o maluszku, który już niedługo będzie w Twoich ramionach i wynagrodzi Ci te miesiące leżenia. Uśmiechnij się :)

Fasia, gratuluję 3 trym! :) Też już od tygodnia czekam na jutro, bo oprócz tego, że zaczynam 7 mc to mam USG. :))

Co do problemów ze snem, to ostatnio odczuwam to dotkliwie. Sikam 4 razy w nocy, jem co najmniej raz, kiedy budzi mnie głód i miewam takie uczucie gorąca, co teściowa ma przy menopauzie i ciągle każę się mężowi odsuwać. Biednyyy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:31

Klaudia90, weronika86, Bambi85 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... I wiecie co... Cukier mi sie zaczął jakos normować! Cud! Dzisiaj to na czczo wogole 87 :) pierwszy raz taki od 3 tyg! Chyba va początku sie organizm buntował i zszokował diety... Bo wiele nie zmieniłam... Albo sie insuliny wystraszył, hihi jak tak dobrze pójdzie to moze jej nie wprowadzimy :)

haneczka, MartaAlvi, Fasia, Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i przytyłam od Świąt 2 kg! Mam już 57,2 kg. Nigdy tyle nie ważyłam. Łącznie 6 kg na plusie. Czyli no stress do książkowych 10-15 dobiję. :)

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Fasia, witaj w III trymestrze:)

Amy, mam nadzieję że już się dobrze czujesz.

Weronika, z tym ogrodem to faktycznie super. Ja mam 300 m od domu piękny park więc na spacerki tam będziemy chodzić. Chyba że mąż będzie przyjeżdżał do domu tylko na weekendy, to jest plan aby zamieszkać na działce. Domek jest mały, nie ma może super warunków ale te lasy...

weronika86 lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryy:)

a na chwilę:)
    rozbieramy choinkę:)
    potem muszę ciuchy młodej spakować w jedno mmiejsce bo będziemy przemblowywać pokoje dzieci:)

trzymajcie się ciepło:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, a czemu tak wcześnie musisz wrócić do pracy? Po 4 tyg to bym się chyba popłakała, jakbym miała bobasa zostawić. :(

Ogródek to fajna rzecz:) My z mężem kupiliśmy mieszkanie na parterze z ogródkiem 40m2. Może to nie za wiele, ale zawsze mogę wystawić wózek na świeżym powietrzu i obiad gotować. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,u mnie już od soboty rozebrana:) tez wcziraj wieczorem miałam znów te bóle miesiaczkowe z napinaniem brzucha... to chyba już taki urok ciazy. jeszcze 2 miesiące i 36 tyg będzie i będę mogła być całkiem spokojna i nawet mieszkanie wysprzatac;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas czeka w tym roku też przeprowadzka,bo to mieszkanie nam nie odpowiada. Szukamy czegoś właśnie z ogródkiem,najlepiej jakiś segment :) ale to dopiero ok. Maja,chyba że się trafi cos super to i nawet w ciazy,ale wątpię żebyśmy cos tak szybko znalezli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:57

haneczka lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest juz okej..

Mnie wlasnie nawet na stojaco bolalo. I to nie bylo skorczowe czyli skorcz co chwile tylko ciagly bol menstruacyjny az mi sie przypomnialo jak poronilam Olkę.. dlatego sie tym zmartwilam. Dzisiaj mnie nic juz nie boli i mam nadzieje, ze tak zostanie.. :/

Kwiatek - nie tak latwo mnie stad wygonic, ale jak cos mnie wkuriwia dzialajac na mnie jak plachta na byka i odbija sie to na przebiegu mojej ciazy to mysle ze czasem warto odpuscic :) ale odpoczne pare dni moze sie uspokoje :)

Ok znow zaczyna mnie bolec.. hmmmm no nie wiem co to moze byc :/

Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja sobie leże i ogladam serial :) nie powiem spodobało mi się bycie na zwolnieniu wiem ze juz nie dalabym rady pracować wiec podziwiam dziewczyny jeszcze pracujące ja juz nie usiedzialabym 8 godzin przed komputerem.

My się musimy przeprowadzić do 14 lutego ale juz od poczatku lutego ruszały z przeprowadzka. Nie mogę się juz doczekać bo nie będę wreszcie całymi dniami sama bo rodzice trochę wczesniej wracają do domu niż mój maz no i będziemy mieć dużo więcej miejsca bo rodzice nam cale piętro w domu oddają wiec super no i ogród dla dziecka to jest wybawienie :)

Mój plan na dzisiaj to wybranie się do lumpeksu bo od 15 do 16 w poniedziałki jest promocja i każda rzecz jest za zlotowke a rzeczy są sliczne tak się ostatnio obkupilam za cale 10 zł :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Aha dla zainteresowanych płyn do mycia hipp jest najtaniej w Tesco sprawdziłam wczoraj 19.90 kosztuje więc jak ktoś przy okazji... hmm to chyba nie była reklama cio ?
    BYLA ! :P

iwonka1077 lubi tę wiadomość

‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ