WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/230-zmyslowy-biustonosz-stanik-do-karmienia-85c-i4922982855.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że osobno ale tak mi było łatwiej na tablecie :-)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiu :) te w kropeczki super :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Skoro juz tu dzisiaj weszlam to sie podziele z wami jeszcze pewna informacja.

Mianowicie, opublikowano badania uniwersytetu w Lipsku ktore wykazuja, ze bardzo szkodliwe sa zwiazki zawarte w nowo polozonej podlodze lub nowych meblach. Kobiety ciezarne powinny unikac przebywania w takich miejscach a wiec nalezy sie najlepiej wstrzymac chociaz do porodu z podloga i kupowaniem nowych mebli. Szkodliwe sa zwiazki organiczne ktore powoli uwalniaja sie z podlog i mebli nimi nasaczonych. Skutkuje to dosc mocno zwiekszonym ryzykiem astmy u dzieci. Najwiekszy wplyw ma to na ciezarne, mniejszy na juz urodzone dzieci.

Dlatego jesli jeszcze ktoras z was moze sie wstrzymac z kladzeniem nowych podlog lub kupowaniem nowych mebli to poczekajcie chociaz do rozwiazania.
    jezuuuu dziewczyno...moze jeszcze spij na podworku, bo sladowe ilosci azbestu mozesz w dachu miec :-) masakra, nie przesadzaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 17:57

Amy, Angela89, Bambi85, KasiaKwiatek, Krysti, misia83 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek - jest okej :)

Angela89, sylvia007, Bambi85, KasiaKwiatek, Fasia, CzaryMary, misia83 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaK no nie wiem na ktora, jak pojade to bedzie, chcialabym wczesniej bo przeciez umre z glodu,ale ostatnio spie do 11 wiec jak nastawie budzik mam nadzieje ze wstane o rozsadnej porze i pojade. A mysle ze tu babeczki nie dadza sie nam nudzić.

Angela89 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi Ja dzisiaj obudziłam się o 12 :-D
    Znaczy najpierw o 7 i odwiozłam młodą do szkoły a potem zasnęłam o 9...
    Ja chcę jutro jechać na 8 jak otwierają labo. Tak żeby o 10 być po.
    Dziewczyny jak badanie o 8 to ostatni posiłek mogę zjeść o 22?
    Amy i git, grzeczny Olek :-)

Amy, Bambi85 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia o polnocy wystarczy :-)

Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczne te karminiki ale ja misze czekac do porodu bo mi cyce nadal rosna..juz mam jesen do karmienia za maly

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cycki już zastopowały. Urosły w pierwszym trymestrze o 2 rozmiary. Teraz już wiele nie podciągną, wiem, że po porodzie, przy nawale jeszcze na trochę się powiększą ale dam radę z tymi stanikami, a potem się unormuje. Tak miałam w obu poprzednich ciążach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja rozumiem, że chcesz dobrze ale uważam, że popadasz nie pierwszy raz w przesadę... 90% kobiet wije gniazdo w ciąży, mamy nowe mieszkania, podłogi, meble, używamy antyperspirantów, perfum i jemy różne rzeczy, owszem każda stara się zdrowo, świeżo ale czasem można też inaczej, zrobić sobie przyjemność i zgrzeszyć.
    Proszę nie strasz już więcej :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:33

Angela89, Lwica, Bambi85, mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    jezuuuu dziewczyno...moze jeszcze spij na podworku, bo sladowe ilosci azbestu mozesz w dachu miec :-) masakra, nie przesadzaj!

weronika - zrobisz z ta wiedza co chcesz, twoja sprawa, ale moze jest ktos komu to nie jest obojetne i uzna, ze lepiej nie ryzykowac i nie wdychac organicznych rozpuszczalnikow w trakcie ciazy. Uznalam, ze jednak warto podzielic sie tym "odkryciem". napisalam w cudzyslowiu bo to raczej jest dosc logiczne, ze wdychanie chemikaliow w ogole a tym bardziej w ciazy nie jest wskazane, natomiast nie kazdy pewnie wpadlby na to ze takie substancje znajduja sie w nowych podlogach i meblach. Dla mnie to cenna informacja. I tak jak mowie, kazdy zrobi z tym co zechce. Sa kobiety ktore "nie schizuja" i robia wszystko tak jak do tej pory a sa takei jak ja ktore uznaja, ze poddawanie sie dzialaniu jakiejkolwiek substancji chemicznej przez dlugi czas i regularnie (dezodoranty, kremy, lakiery, dym nikotynowy, alkohol) dziecku moga (nie musza) szkodzic wiec je albo kompletnie odstawiam albo ograniczam. Mozesz twierdzic, ze schizuje ale nikt do konca nie wie skad biora sie pewne problemy, zwlaszcza alergie i astma wiec jesli sa jakies badania wykazujace, ze cos ma na nasze zdrowie i naszych dzieci negatywny wplyw to nie traktuje tego jako zartu albo nie mowie " a tam glupie gadanie naukowcow" tylko biore to pod uwage.

I sadze, ze gdybys miala azbest w dachu to tez bys pod nim nie spala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:42

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:12

Amy, KasiaKwiatek, Angela89, Bambi85, iwonka1077, mimka84, Fasia, weronika86, kluska, Ewelcia, misia83 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ok, znikam bo znowu powiecie, ze sie wywyzszam bo poprostu mam inne zdanie niz wy ;).

Krysti, haneczka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    a jak masz nową komodę i zażyjesz apap to ryzyko astmy wzrasta dwukrotnie?

Sorry nie mogłam się powstrzymać :D
    hahahahahahaha!!
    idę siku zrobić bo zaraz popuszczę :P

KasiaKwiatek, Angela89, Bambi85, iwonka1077, mimka84, Fasia, weronika86, Ewelcia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    a jak masz nową komodę i zażyjesz apap to ryzyko astmy wzrasta dwukrotnie?

Sorry nie mogłam się powstrzymać :D

Codzi o staly i regularny kontakt i dzialanie. Paracetamol tez jak sie okazuje moze powodowac w przyszlosci astme ale to jesli jest stosowany regularnie i w sporych ilosciach. Nigdy nie pisalam, ze uzycie czegokolwiek raz na jakis czas szkodzi. Sa kobiety ktorym zdazylo sie wypic alkohol w ciazy na przyklad piwo lub wino bo nie mogly sie powstrzymac. Ale to jest wlasnie czasem a nie codziennie i to jest roznica. Branie paracetamolu raz na jakis czas nie szkodzi, ale jakbys lykala codziennie przez pare miesiecy to chyba sama wiesz ze raczej nei byloby to dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:48

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka - to jest forum kwietniówek, tu nie wolno mieć swojego zdania, nie wolno być mądrym. Tu nic nie wolno :P

liloe, KasiaKwiatek, Angela89, Bambi85, Fasia, sylvia007, kluska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Amy, Anka1501, Bambi85, weronika86, kluska, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Amy Kegla ćwicz, hartuj zwieracze, póki nie ma naukowych doniesień o szkodliwości ;)
    Psotka - ja Ci trochę współczuję tej schizy, musisz być bardzo wystraszona w tej ciąży.

za pozno, już się wylałam :P

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Amy, KasiaKwiatek, Bambi85, Fasia lubią tę wiadomość

‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ