WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwile Was odlozylam, a tu takie rzeczy, zaluje ze niektorych postwo nie mozna polubic 2 razy:P hihi, widze ze musze przestac obwąchiwac moje nowe meble i podłogi bosheee jak ja sie powstrzymam : P

KasiaK o 22 swobodnie, ja teraz jem, i tak za 3 h tez planuje no bo jak przezyc. Ja chyba pojade do swojego szpitala wiec w sumie moge wczesnie, im wczesniej tym lepiej ale jak tu tak wczesnie wstac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:33

KasiaKwiatek, liloe, Angela89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Witajcie wieczorowa pora:))
    PstraKotka przez cała ciąże tak sprawdzasz?? Kurczę chemia jest we wszystkim co byś nie zjadła i nie wąchała. Beton z którego twoje mieszkanie jest zbudowane wydziela chemiczne substancje dlatego niektórzy mieszkają w ekologicznych domach z gliny i dachem ze słomy. TV który stoi zapewne w twoim salonie wydziela pole elektromagnetyczne; kurka i świnka która zjadasz były karmione kukurydza modyfikowana genetyczne; powietrze ktore oddychach w tych Niemczech jest pełne spalin;
    Przykro mi kochana ale nie da sie bez chemii i bakterii-a wychowywanie w super sterylności wcale nie jest zdrowe- ale to mogą opinia....

Lwico to byla akurat informacja podawana akurat w radiu, wiec ja jeszcze sprawdzilam potem w necie. Ale nei szukam specjalnie sensacji dot. ciazy ;)
    Btw. tv nie mam a mieso kupuje bio ale to akurat malo wazne bo przeciez uzywam laptopa i jem napewno tez rzeczy ktore nie sa specjalnei zdrowe.
    Wiem, ze sie nie da bez chemii bo ona jest niestety wszedzi i po pierwsze o tym producent nie musi i nie wspomina a po drugie nikt nie robil wczesniej na ten temat badan. Teraz sie badania robi ale lekow i to tez jest z tym ciezko bo wiadomo ze zadna ciezarna nei zgodzi sie na eksperymentowanie na sobie. Ale poprostu wzrost zachorowan na alergie, astme, cukrzyce, autyzm itd. bardzo zastanawia dlatego szuka sie przyczyn i co jakis czas wychodza wlasnie takei informacje. Jasne, ze to tez nie jest tak ze zostaje znaleziona przyczyna ze cos w 100% powoduje jakas chorobe. Alkohol tez jest potencjalnie! szkodliwy. A chyba zadna z was nie pije, prawda? Tak samo z papierosami. Niejedna kobieta pali w ciazy, niestety, a ich dzieci sa zdrowe. Palicie? Chyba nie. Wiec nie rozumiem skad u was taki ze tak powiem sprzeciw na informacje dotyczace szkodliwosci innych produktow.
    To tak jak z bakteriami. Tutaj akurat zle trafilas bo ja jestem raczej "fanka brudu" ;D bo wlasnie uwazam, ze sterylnosc (juz pomijam chemie stosowana do sprzytania;) szkodzi. Mnie tak poprostu wychowano, bez specjalnej sterylnosci, czesto chodzilam umorusana, bawilam sie ze zwierzakami, wdychalam kurz i jadlam niemyte owoce, w domu nie blyszczalo jakos bardzo bo nikt nie latal ze scierka co chwile. Wiec ja tez nei zamierzam chowac dziecka pod kloszem, nie kapac za czesto, nie sterylizowac butelek (moze tylko bardzo na poczatku) itd.
    Ale bakterie to co innego niz chemia.
    Juz dawno badania pokazaly (co pewnie kazdy z was tez wie) ze dzieci ze wsi maja o wiele mnie problemow z alergiami. Ale to niczego tez nie gwarantuje. To sa tendencje. Moze byc tak, ze dziecko ze wsi bedzie alergikiem a miastowe nie ale tendencj amimo wszystko jest jaka jest. To samo wlasnie dotyczy zwiazkow chemicznych w tym alkoholu i nikotyny. Alkohol i nikotyna moga ale nei musza powodowac problemow u dzieci. A jednak zadna z was wierze, ze ani nie pali ani nie pije...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy trochę zrobiłam ale w rosmanie nie było tych laktacyjnych wkładek o których pisalyscie nie chciało mi się do drugiego jechać,no chyba się wezmę i na gemini zrobię zamówienie i już lenistwo mnie ogarnia jak nic :(
    Później jeszcze materiał zamówić na pościel i ochraniacz i potem się może wyluzuje dopiero hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:37

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • liwi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezdem. Wróciłam z wizyty.
    Moja córka coś jadła, dziamdziała coś buźką, potem ziewała i tarła oczy więc chyba szkowała się spać.
    Waży 1200-1400 gram i wszytsko z nią ok. Ciesze sie strasznie. :-)

Do szpitala nie ide, ale żelastwo mam łykać cały czas.
    łożysko się ciągle podnosi, szyja dalej zamknięta czyli oby tak dalej.
    Tylko z tym bólem bioder niestety nic się nie da zrobić. :-)

iwonka1077, Bambi85, KasiaKwiatek, mimka84, Amy, mantissa, hwesta, Ida, sylvia007, MartaAlvi, CzaryMary, Agusiek89 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:45

KasiaKwiatek, Angela89 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi to nasze panny tyle samo ważą :)

liwi lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Skąd ja ja znam;)

Sroki za głupie pytanie ale macie tez problem z oddechem- przez zgagę?

Może nie przez zgage ale ostatnio ciężko mi oddychać i zebra bolą. A zgage mam taką, że już w nocy zwymiotowalam przez nią :(

• liwi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka moje robale były w kauflandzie w czasie mojej wizyty i kupili te pampersy 2-5 za 28 zł więc sporo takiej wychodzi w cerf.. carfe (kur.. jak to się pisze??) kerfurze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:53

mimka84, Anka1501, liloe, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mantissa działa odpoczynek potwierdzam, odkąd mogę leżeć w ciągu dnia mam tych skurczy dużo mniej, choć i tak są, ale spoko do wytrzymania.
    Anka daj sobie spokój nie nadrabiaj... Kłótnie, awanty, seks, anal i marihuana :-D nie chcesz czytać uwierz mi :-D

Jednak poszłam nadrobić...

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 18:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:13

Ida lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Amy, Anka1501, KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Agusiek89 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi sie przypomnialo :P

Co jakis czas pojawia sie informacja w mediach o na przyklad jakichs zabawkach czy szczoteczkach do zebow ktore byly wyprodukowane w Chinach na przyklad i zawieraja szkodliwe substancje chemiczne, szczegolnie mogace wplywac na male dzieci. Kupilybyscie taka szczoteczke wiedzac o tym?
    Tak samo jak teraz sprzedaje sie butelki i dla doroslych np. z woda i dla dzieci do mleka tzw BPA Free. Okazalo sie, ze bisfenol A (BPA) moze byc kancerogenny a takze wplywac na plodnosc czlowieka. No i teraz powiedzcie mi czy wolalabyscie butelke z czy bez BPA? Dla mnie odpowiedz jest oczywista.
    Tak samo jak stawiam, ze ani nie pijecie ani nie palicie. A przeciez to tez, nie jest tak ze kazdy kto pali lub pije ma chore dzieci. Wiec co was powstrzymuje? Schizujecie ;)?

Krysti, haneczka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe ale bobra mu nie pokazuj :D

liloe, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mimka84, Anka1501 lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Psotka mój mąż pracował niegdyś w hurtowni zabawek i większość jest niestety wyprodukowana w chinach, mimo, że nie wydają się. Ludzie myślą że jak coś wygląda jak typowa chińszczyzna to jest bee, ale kupują chińszczyznę pod przykrywką znanych marek i wtedy jest ok. Nie popadaj w paranoję, wiadomo, że żadna z nas nie pójdzie na rynek i nie kupi świadomie żadnego badziewia.

no niestety ale chyba 90% wszystkiego co z plastiku i materialu jest produkowane w Azji. Wiec wiem, ze sie tego uniknac nie da. No ale jakos czasem sie zdaza, ze w mediach podaja ze jakastam konkretna seria poszla z jakims wiekszym syfem szkodliwym i zeby nie kupowac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe i tak bezproblemu obtrzaskasz bobra? Ja już mam klopot:( dzialam po omacku:P

mimka84, Anka1501, mantissa, liloe lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 1995 1996 1997 1998 1999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ