Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na chwile Was odlozylam, a tu takie rzeczy, zaluje ze niektorych postwo nie mozna polubic 2 razy:P hihi, widze ze musze przestac obwąchiwac moje nowe meble i podłogi bosheee jak ja sie powstrzymam : P
KasiaK o 22 swobodnie, ja teraz jem, i tak za 3 h tez planuje no bo jak przezyc. Ja chyba pojade do swojego szpitala wiec w sumie moge wczesnie, im wczesniej tym lepiej ale jak tu tak wczesnie wstac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:33
KasiaKwiatek, liloe, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Lwica wrote:Witajcie wieczorowa pora:))
PstraKotka przez cała ciąże tak sprawdzasz?? Kurczę chemia jest we wszystkim co byś nie zjadła i nie wąchała. Beton z którego twoje mieszkanie jest zbudowane wydziela chemiczne substancje dlatego niektórzy mieszkają w ekologicznych domach z gliny i dachem ze słomy. TV który stoi zapewne w twoim salonie wydziela pole elektromagnetyczne; kurka i świnka która zjadasz były karmione kukurydza modyfikowana genetyczne; powietrze ktore oddychach w tych Niemczech jest pełne spalin;
Przykro mi kochana ale nie da sie bez chemii i bakterii-a wychowywanie w super sterylności wcale nie jest zdrowe- ale to mogą opinia....
Lwico to byla akurat informacja podawana akurat w radiu, wiec ja jeszcze sprawdzilam potem w necie. Ale nei szukam specjalnie sensacji dot. ciazy
Btw. tv nie mam a mieso kupuje bio ale to akurat malo wazne bo przeciez uzywam laptopa i jem napewno tez rzeczy ktore nie sa specjalnei zdrowe.
Wiem, ze sie nie da bez chemii bo ona jest niestety wszedzi i po pierwsze o tym producent nie musi i nie wspomina a po drugie nikt nie robil wczesniej na ten temat badan. Teraz sie badania robi ale lekow i to tez jest z tym ciezko bo wiadomo ze zadna ciezarna nei zgodzi sie na eksperymentowanie na sobie. Ale poprostu wzrost zachorowan na alergie, astme, cukrzyce, autyzm itd. bardzo zastanawia dlatego szuka sie przyczyn i co jakis czas wychodza wlasnie takei informacje. Jasne, ze to tez nie jest tak ze zostaje znaleziona przyczyna ze cos w 100% powoduje jakas chorobe. Alkohol tez jest potencjalnie! szkodliwy. A chyba zadna z was nie pije, prawda? Tak samo z papierosami. Niejedna kobieta pali w ciazy, niestety, a ich dzieci sa zdrowe. Palicie? Chyba nie. Wiec nie rozumiem skad u was taki ze tak powiem sprzeciw na informacje dotyczace szkodliwosci innych produktow.
To tak jak z bakteriami. Tutaj akurat zle trafilas bo ja jestem raczej "fanka brudu"bo wlasnie uwazam, ze sterylnosc (juz pomijam chemie stosowana do sprzytania;) szkodzi. Mnie tak poprostu wychowano, bez specjalnej sterylnosci, czesto chodzilam umorusana, bawilam sie ze zwierzakami, wdychalam kurz i jadlam niemyte owoce, w domu nie blyszczalo jakos bardzo bo nikt nie latal ze scierka co chwile. Wiec ja tez nei zamierzam chowac dziecka pod kloszem, nie kapac za czesto, nie sterylizowac butelek (moze tylko bardzo na poczatku) itd.
Ale bakterie to co innego niz chemia.
Juz dawno badania pokazaly (co pewnie kazdy z was tez wie) ze dzieci ze wsi maja o wiele mnie problemow z alergiami. Ale to niczego tez nie gwarantuje. To sa tendencje. Moze byc tak, ze dziecko ze wsi bedzie alergikiem a miastowe nie ale tendencj amimo wszystko jest jaka jest. To samo wlasnie dotyczy zwiazkow chemicznych w tym alkoholu i nikotyny. Alkohol i nikotyna moga ale nei musza powodowac problemow u dzieci. A jednak zadna z was wierze, ze ani nie pali ani nie pije...
-
Ja zakupy trochę zrobiłam ale w rosmanie nie było tych laktacyjnych wkładek o których pisalyscie nie chciało mi się do drugiego jechać,no chyba się wezmę i na gemini zrobię zamówienie i już lenistwo mnie ogarnia jak nic
Później jeszcze materiał zamówić na pościel i ochraniacz i potem się może wyluzuje dopiero heheWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:37
-
Jezdem. Wróciłam z wizyty.
Moja córka coś jadła, dziamdziała coś buźką, potem ziewała i tarła oczy więc chyba szkowała się spać.
Waży 1200-1400 gram i wszytsko z nią ok. Ciesze sie strasznie.
Do szpitala nie ide, ale żelastwo mam łykać cały czas.
łożysko się ciągle podnosi, szyja dalej zamknięta czyli oby tak dalej.
Tylko z tym bólem bioder niestety nic się nie da zrobić.
iwonka1077, Bambi85, KasiaKwiatek, mimka84, Amy, mantissa, hwesta, Ida, sylvia007, MartaAlvi, CzaryMary, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimka moje robale były w kauflandzie w czasie mojej wizyty i kupili te pampersy 2-5 za 28 zł więc sporo takiej wychodzi w cerf.. carfe (kur.. jak to się pisze??) kerfurze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:53
mimka84, Anka1501, liloe, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:Mantissa działa odpoczynek potwierdzam, odkąd mogę leżeć w ciągu dnia mam tych skurczy dużo mniej, choć i tak są, ale spoko do wytrzymania.
Anka daj sobie spokój nie nadrabiaj... Kłótnie, awanty, seks, anal i marihuananie chcesz czytać uwierz mi
Jednak poszłam nadrobić...KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A jeszcze mi sie przypomnialo
Co jakis czas pojawia sie informacja w mediach o na przyklad jakichs zabawkach czy szczoteczkach do zebow ktore byly wyprodukowane w Chinach na przyklad i zawieraja szkodliwe substancje chemiczne, szczegolnie mogace wplywac na male dzieci. Kupilybyscie taka szczoteczke wiedzac o tym?
Tak samo jak teraz sprzedaje sie butelki i dla doroslych np. z woda i dla dzieci do mleka tzw BPA Free. Okazalo sie, ze bisfenol A (BPA) moze byc kancerogenny a takze wplywac na plodnosc czlowieka. No i teraz powiedzcie mi czy wolalabyscie butelke z czy bez BPA? Dla mnie odpowiedz jest oczywista.
Tak samo jak stawiam, ze ani nie pijecie ani nie palicie. A przeciez to tez, nie jest tak ze kazdy kto pali lub pije ma chore dzieci. Wiec co was powstrzymuje? Schizujecie?
Krysti, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mimka84 wrote:Psotka mój mąż pracował niegdyś w hurtowni zabawek i większość jest niestety wyprodukowana w chinach, mimo, że nie wydają się. Ludzie myślą że jak coś wygląda jak typowa chińszczyzna to jest bee, ale kupują chińszczyznę pod przykrywką znanych marek i wtedy jest ok. Nie popadaj w paranoję, wiadomo, że żadna z nas nie pójdzie na rynek i nie kupi świadomie żadnego badziewia.
no niestety ale chyba 90% wszystkiego co z plastiku i materialu jest produkowane w Azji. Wiec wiem, ze sie tego uniknac nie da. No ale jakos czasem sie zdaza, ze w mediach podaja ze jakastam konkretna seria poszla z jakims wiekszym syfem szkodliwym i zeby nie kupowac.