WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Ja tez juz po eizycie i jestem zajebiscie wsciekla bo nawet usg malej nie mialam robione tylko badanie dopochwowe bo ze na poprzedniej wizycie mialam dokladne opisowe usg to dzis lekarka mowi ze nie bd robic ale podejrzewam o to ze sajgon tez miala okropny babek duzo zamet.. Wyszlam taka zla.. Az sie poplakalam bo nawet nie wiem ile Karolinka wazy :-( :-(
    jeju nie martw się Karolinka na pewno rośnie zdrowiutko:)
    a na nfz chodzisz?
    moja gin na nfz to za każdym razem za mną lata z tym swoim usg a ja nie chce za każdym razem a raz poszłam prywatnie do innej to mi powiedziała po co tyle usg w ciąży 3 wystarczą...

Rudzia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chce zeby ten styczen jaaak najszybciej zlecial i w lutym to nie dam sie w konia zrobic ma byc 3D albo 4D i zleci do marca jakos :-( juz bym tak chciala urodzic calowac jak patrze na te ubranka to ja juz chcem ubierac mała w nie a jak patrze wozki to wyobrazam sobie taki cieplutki maj drzewa takie piekne wtedy sa i tak spacerowac z wozeczkiem jeejkuu :-) chce wiosne juz :-) ale i tak mam nerwa o ta wizyte jeszcze swieczki mam jak pomysle ze jej nie widzialam

mimka84 lubi tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Niech wystarczającym dowodem będzie właśnie mój bidny mąż, który przez 6 lat pracy w tej hurtowni leczył się nieustannie na jakieś alergie i inne dziwne problemy z drogami oddechowymi. Odkąd pracę zmienił wszystko minęło... A mieli tam napradę dobre zabawki, ze znanych firm. Tak to jest niestety w dzisiejszych czasach, że szkodzić może wszystko.

O to barzdo ciekawa informacja, choc nie zaskakujaca niestety. A to w ogole temat na inna dyskusje. Interesuje mnie na przyklad bardzo temat produkcji odziezy z dwoch wzgledow po pierwsze na tym ciepria wlasnie ludzie przy tym pracujacy i z tego co piszesz to nie tylko w Azji ale i tutaj w Europie, z tym z epewnei tutaj ludzie maja troche lepsze warunki niz w jakims Bangladeszu :/. A wszystko po to, zebysmy mialy fajne ciuszki :/ A po drugie ze wzgledow wlasnie zdrowotnych bo ten caly syf pakowany w ubrania potem dostajemy do reki my. no ale jak mowie to temat na inna dyskusje i pewnei nei na to forum ale dzieki za info. Mozesz mi powiedziec co to za fabryka byla?

A z moim wielowodziem neistety narazie nic nie wiadomo. To znaczy wiadomo, ze to nie od cukrzycy bo cukrzycy nei mam. A chyba bym chciala :/.
    hwesta wrote:
    PsotkaKotka a mam pytanie o kolorowe kosmetyki? Głównie podkłady i kremy? Jakich uzywasz?

Krem kupilam Emolium "od pierwszego dnia zycia". Zwracalam uwage zeby jak najmniej mial skladnikow i nei mial parabenow. Ciezko cos znalezc, musialabym sie chyba oliwa smarowac ;). Krem zaliczym do kosmetykow koniecznych bo bez kremu to nei da rady. To znaczy jakby si euparl to da ;) ale az takim schizolem nie jestem ;). Podklad uzywam sporadycznie, ze tak powiem na wieksze wyjscia. Krem BB Shisedo czy jakis taki, raz sie szarpnelam na taki specyfik :P. Puder klade i roz, tusz to raczej nieczesto teraz bo mi sie nie chce a moj maz i tak nie lubi. W sumie to tyle.
    Anka1501 wrote:
    Psotka nie chce się czepiać ale czy możesz mi wytłumaczyć po jakiego grzyba piszesz takie rzeczy? jakiś czas temu zrobiłaś niezle zamieszanie a teraz wracasz z jakimiś madrosciami, które nic nie wnoszą. To, że chemia jest szkodliwa wie każdy i sam wybiera czego unika a co uważa za bezpieczne. Nie możesz napisać np "hej, ciąża jest fajna, dobrze się czuje" albo cos z grupy postów "normalnych"?
    Wybacz, że tak pisze ale moim zdaniem próbujesz skupić na sobie uwagę i masz jakiś problem ze sobą.

A wiesz, zastanawialam sie czy pisac o tym czy nie. Pomyslslam, ze moze to kogos zaniepokoi bo juz sobei meble wlasnie kupil albo robi dom i musipodloge polozyc. Ale z drugiej strony moze ktos ktos chcial to zrobic jeszcze sie wstrzyma. Wiem, ze lepiej sie spi jak sie czegos nie wie ale czasem wiedza taka jest pomocna.
    Wcale nei chce na sobei skupic uwagi bo naprawde zagladam tu nieczesto i nawet nie pozostawiam po tym sladu, poprostu patrze czy wszystko u kwietniowek ok. Zamieszanie z Hela sprawilo ze musialam zabrac glos we wlsanej obronie :P no a ze mi sie zaslyszane info wczoraj przypomnialo to stwierdzilam, ze moze jednak podziele sie ta informacja. To tak jakby ktos napisal, "nie picie herbty z lisci malin bo moze powodowac skorcze". Moze ale nie musi. Ja tam nie pije narazie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:49

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta zobaczysz jak to zleci, nie płakusiaj.

Militta110816 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu chodze prywatnie. I dlatego jeszcze gorzej sie wkurzylam ze daje kase to tez oczekuje cos od niej a nie za 10min stowa.. Pierwszy raz tak sie mojej lekarce zdarzylo i jestem wlasnie zaskoczona, tlumacze sobie tym ze zamęt miala duzy i opoznienie.. Coz musze czekac 4tyg znow eh:-(

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Krysti złośliwa jesteś, po co to?

Weźcie sobie dziewczyny odpuście, przecież nie musicie się odnosić do każdego napisanego posta.

Fasia dawaj dawaj. Zalejmy ich tu szczęściem. Mi banan z ryja nie schodzi i ciągle zaglądam na zdjęcie malutkiej i ciesze się coraz bardziej.
    Czy ja się odnosze NIE to Amy jakis problem czuje do mnie ! I tyle i nie pozwole sobie na to by ktos smial się z mojej wypowiedzi .

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:46

Angela89 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego Wieczoru .Przepraszam Dziewczyny .Ja nikomu nie dogryzam a Widocznie Amy lubi .To niech sobie pisze .Żegnam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti nie sądzisz że przesadzasz ? Amy nic nie pisała do Ciebie. Jak macie jakieś problemy do siebie proszę przejdźcie na prv.

Mądrości psotki nawet nie chce mi się czytać przewinęłam dalej.

Fasia daj spokój i opowiadaj jak Mały ?:)

Bambi85, Rudzia, liloe, KasiaKwiatek, olka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    To nie była fabryka, tylko hurtownia, w której kupowali detaliści do swoich sklepów. Została zlikwidowana pod koniec 2013 roku, mąż stracił pracę i wyszło mu to na dobre.

Nie lubie oczywiście tego że stracił pracę ale że wyszło mu to na dobre :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakieś zapotrzebowanie na kisiel co wieczór zajadam kisiel - czegoś mi brakuje ?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Lwico to byla akurat informacja podawana akurat w radiu, wiec ja jeszcze sprawdzilam potem w necie. Ale nei szukam specjalnie sensacji dot. ciazy ;)
    Btw. tv nie mam a mieso kupuje bio ale to akurat malo wazne bo przeciez uzywam laptopa i jem napewno tez rzeczy ktore nie sa specjalnei zdrowe.
    Wiem, ze sie nie da bez chemii bo ona jest niestety wszedzi i po pierwsze o tym producent nie musi i nie wspomina a po drugie nikt nie robil wczesniej na ten temat badan. Teraz sie badania robi ale lekow i to tez jest z tym ciezko bo wiadomo ze zadna ciezarna nei zgodzi sie na eksperymentowanie na sobie. Ale poprostu wzrost zachorowan na alergie, astme, cukrzyce, autyzm itd. bardzo zastanawia dlatego szuka sie przyczyn i co jakis czas wychodza wlasnie takei informacje. Jasne, ze to tez nie jest tak ze zostaje znaleziona przyczyna ze cos w 100% powoduje jakas chorobe. Alkohol tez jest potencjalnie! szkodliwy. A chyba zadna z was nie pije, prawda? Tak samo z papierosami. Niejedna kobieta pali w ciazy, niestety, a ich dzieci sa zdrowe. Palicie? Chyba nie. Wiec nie rozumiem skad u was taki ze tak powiem sprzeciw na informacje dotyczace szkodliwosci innych produktow.
    To tak jak z bakteriami. Tutaj akurat zle trafilas bo ja jestem raczej "fanka brudu" ;D bo wlasnie uwazam, ze sterylnosc (juz pomijam chemie stosowana do sprzytania;) szkodzi. Mnie tak poprostu wychowano, bez specjalnej sterylnosci, czesto chodzilam umorusana, bawilam sie ze zwierzakami, wdychalam kurz i jadlam niemyte owoce, w domu nie blyszczalo jakos bardzo bo nikt nie latal ze scierka co chwile. Wiec ja tez nei zamierzam chowac dziecka pod kloszem, nie kapac za czesto, nie sterylizowac butelek (moze tylko bardzo na poczatku) itd.
    Ale bakterie to co innego niz chemia.
    Juz dawno badania pokazaly (co pewnie kazdy z was tez wie) ze dzieci ze wsi maja o wiele mnie problemow z alergiami. Ale to niczego tez nie gwarantuje. To sa tendencje. Moze byc tak, ze dziecko ze wsi bedzie alergikiem a miastowe nie ale tendencj amimo wszystko jest jaka jest. To samo wlasnie dotyczy zwiazkow chemicznych w tym alkoholu i nikotyny. Alkohol i nikotyna moga ale nei musza powodowac problemow u dzieci. A jednak zadna z was wierze, ze ani nie pali ani nie pije...
    pewnie jak syn bedzie szedl na randke to bedzie...TYLKO NIC NIGDZIE NIE WSADZAJ! WIESZ ILE TAM ZARAZKOW I CHEMII hahhahH

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia pisz co tam dobrego??

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:46

Anka1501, Bambi85, weronika86, Rudzia, mantissa, liloe, Ida, adk_1989, sylvia007, MartaAlvi, Angela89, CzaryMary, Ewelcia, Auro lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze szyjke mam dluga ma 3cm.i mam zmienione zelazo bo po tym co teraz mialam to zaparcia sie robily i nawet wyszedl mi hemoroid.. :-\ i mam czopki na to teraz boli a po porodzie jak wyjda wtedy kurde dopiero bd bolec :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:56

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • KASIAB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Kasiu chodze prywatnie. I dlatego jeszcze gorzej sie wkurzylam ze daje kase to tez oczekuje cos od niej a nie za 10min stowa.. Pierwszy raz tak sie mojej lekarce zdarzylo i jestem wlasnie zaskoczona, tlumacze sobie tym ze zamęt miala duzy i opoznienie.. Coz musze czekac 4tyg znow eh:-(
    ojej to faktycznie nie dziwię Ci się też bym była zła, skoro mówisz zależało Ci na usg, płacisz no to sory niech się wysili!
    a wszystko ok czy Cie coś niepokoi i dlatego też chcialas usg?
    ale już niedługo będziemy mogły tyyyle oglądać nasze zdrowiutkie pociechy, że w końcu podrzucimy je komuś na godzinke dwie:)niech inni też popatrzą:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Fasia dalej, bo Angela ma racje, ta strona poprzednia to wiekszosc do przewiniecia, uratuj honor kwietniowek

Milita trzeba bylo sie uopomniec a co:P , moj gin sie mnie slucha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:58

Ida, Militta110816, Angela89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Milego Wieczoru .Przepraszam Dziewczyny .Ja nikomu nie dogryzam a Widocznie Amy lubi .To niech sobie pisze .Żegnam
    krysti sorki bardzo ale to zaczyna byc juz nudne. zegnasz znow?

Bambi85 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jutro. Dziś odechciało mi się wszystkiego ...

KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:13

‹‹ 1997 1998 1999 2000 2001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ