X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny szkoda się denerwować, wypowiadać też szkoda, rozumiem że osoby usuwające konta mają swoje powody ale to zwyczajna dziecinada i pokazywanie że ma się w dupie całą resztę dziewczyn z którymi się utrzymywało kontakt.

po prostu zaczynam to zlewać już z góry na dół bo cóż innego mogę zrobić?

ok lecę pomóc córce sprzątać bajzel po koleżance:) tzn ona będzie sprzątać a ja leżeć n łóżku:D
    potem kąpiel, tzn wspólny prysznic, no bo przecież mamo obiecałaś i młoda idzie spać a ja po 20 się tu zjawię na dłużej:)
    tzn postaram się

jesu jak mnie suszy...normalnie piła bym i piła,

Misia to masz tak jak ja, wiele wizji a jak przyjdzie co do czego t mętlik w głowie i brak akiegokolwiek zmysłu artystycznego.
    w takim razie wybrała bym białe łóżeczko, przecież pościel go pięknie ozdobi i nada mu fajnego wyrazu;) jakaś karuzelka o ile planujesz no i wyczekany syneczek, uwierz że wtedy nie bedziesz patrzyć czy łóżeczko jest wenge czy białe:D

hwesta, misia83, Eweliśka, sylvia007, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wróci na pewno, tym bardziej że teraz nie ma Amy. Daję jej góra kilka dni.

misia83, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marihuanna:D u mnie też taka opcja jak u Ciebie z tym że kołyskę będę mieć dużą i starczy spokojnie do roczku:) i ona będzie w sypialni a na dole łóżeczko:)

CzaryMary lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Odbiegajac od tematu,mam ten podwyższony cukier,nie? Ale dziś zjem batona,nie mogę wytrzymac,ciastka dosłownie mi się snia po nocach- ze np. Pieke czekoladowe :D
    jejku ja czekam na moje wyniki...aż strach pomyśleć jak zabronią słodkiego!
    moja koleżanka też miała podwyższony i pamietam że czasem pozwalała sobie na małe grzeszki:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie odwrotnie :-D łóżeczko w sypialni, na nim przewijak, a kosz Mojżesza - kołyska będzie w salonie żebym miała Mikiego na oku jak sobie będzie podsypiał itp

Militta110816 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaB też czekam, jutro mam nadzieję, że będą. Czułam się w porządku po tej glukozie więc powinno być ok... No nie?

A propos Bambi nie odzywasz się... Dałaś radę?

Bambi85 lubi tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak prawda z tą pełnią księżyca! spakowane na walizkach siedzieć będziemy:))
    mi przyszła też dzisiaj paczka z gemini i też próbki kremu i pasty dostałam, też mam podkłady poporodowe z belli bo u mnie wszystkie takie kupowały i chwaliły

Angela89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    KasiaB też czekam, jutro mam nadzieję, że będą. Czułam się w porządku po tej glukozie więc powinno być ok... No nie?

A propos Bambi nie odzywasz się... Dałaś radę?
    KasiuK ja też się dobrze czułam i licze na dobre wyniki Tobie i wszystkim też ich życze!!:) ale senna nie jestem, nie mam jakiegoś mega pragnienia, zmęczenia nie czuje nie wiem jakie mogą być jeszcze objawy cukrzycy ciążowej...

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha teraz siedze ze słoiczkiem nutelli w ręce i wpierniczam:) moje moje pyszne pyszne nie oddam nikomu nie podziele się!!:)

Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie Kaski - wyniki na pewno będą jak ta lala:-)

Zakupilam dzisiaj chusteczki i oliwke hippa. Pachnie slicznie i zamierzam teraz z niej korzystać. Ahhhh jaka będzie to zapachowe odskocznia od tej oliwy z oliwek, która juz mi się znudzia :-)

KASIAB, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Tetete, nie ma tak. Nie można tylko czytać. Trzeba tez trochę tu popracować. Wszystkie zaczną tylko czytac ... Tylko ciekawe co.... :-) carta blanca

Oj tam poczytam jeden dzień i nie wytrzymam i się odezwę :D Widać jak mi wychodzi czytanie :P

sylvia007, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dwie Kaski - wyniki na pewno będą jak ta lala:-)

Zakupilam dzisiaj chusteczki i oliwke hippa. Pachnie slicznie i zamierzam teraz z niej korzystać. Ahhhh jaka będzie to zapachowe odskocznia od tej oliwy z oliwek, która juz mi się znudzia :-)

Ja kupiłam płyn do kąpieli i też pachnie bosko aż mam ochotę się w nim wykąpać.

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po glukozie wymiotowalam w domu i tak po 30-40 min strasznie wymiotowac mi się chciało i slabo,i wyniki przekroczone wyszły, ciekawe czy samopoczucie przy badaniu ma związek z wynikiem

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z hipp mam herbatki, dla dziecka koperkową, dla siebie na laktacje w saszetkach

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy cukrzycy w ciąży

Wielomocz – glukoza to substancja osmotycznie czynna, zatrzymuje wodę i wiąże ją ze sobą. Cukrzyca w ciąży objawia się częstym oddawaniem moczu, nawet powyżej 3 l na dobę. Często występuje również tzw. cukromocz, czyli wydalanie glukozy z moczem.
    Duże pragnienie – zwiększona utrata wody z moczem skutkuje odczuwaniem dużego pragnienia, szybkim wysychaniem błon śluzowych i skóry i potrzebą ciągłego uzupełniania płynów. Jednym z objawów cukrzycy w ciąży jest więc częste spożywanie napojów, wody.
    Napady głodu – z powodu braku insuliny, glukoza znajdująca się we krwi nie może dostać się do tkanek, w których mogłaby zostać zużyta. Organizm zatem, pomimo normalnej lub nawet zwiększonej podaży jedzenia, odczuwa głód.
    Senność, zmęczenie, spadek wagi ciała – pomimo racjonalnego żywienia i unikania wysiłku.
    Nagły przyrost wagi ciała w ciąży i nieproporcjonalnie duży wzrost płodu w stosunku do stopnia zaawansowania ciąży.

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja kupiłam płyn do kąpieli i też pachnie bosko aż mam ochotę się w nim wykąpać.

Kąp się . trzeba sprawdzić czy skory nie podraznia :-)

Dzisiaj rozmawialam z mama i pytalam się jakich kosmetyków używała do mojej pielęgnacji. Okazało się ze na linomagi byłam uczulona. J&j wywolal umnie straszna wysypkę. Tolerowalam jedynie Bambino. Jako zasypki mama używała maki ziemniaczanej. Ubranka prala w płatkach mydlanych bo na proszek Cypisek tez byłam uczulona. Ehhhhh nameczyla się ze mną kobieta.

Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadnych z powyższych nie mam,a jednak wynik po 2 h 166

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Żadnych z powyższych nie mam,a jednak wynik po 2 h 166
    to kurde ciekawe..
    ale różnie to z tymi objawami, np w ciąży: wymioty, przybieranie na wadze, a ja ani wymiotów nie miałam, a jak schudłam 6kg to jeszcze 1,5 musze nadrobić:)
    stresuje się tymi wynikami

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam na czczo ok, po godzinie ok,a po 2 h juz nie. Przytyłam 5,5 kg,nie pije wiecej... albo cos zaburzylo wynik ;)

• misia83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po glukozie okropnie się czułam. Zimne poty, słabo mi było, na wymioty zbierało. Wynik po 2h 68, na czczo 77 :p
    I być tu mądry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:21

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 2020 2021 2022 2023 2024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ