X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE MA REGUŁ... właśnie być tu mądry:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po godzinie było 96, a po dwóch 105, a myślałam że nie dojdę z przystanku do domu. Zimne poty, nogi jak z waty, biustonosz to mogłam wykręcać jak się w łazience rozbierałam. Aha i dopadłam do żarcia to zjadłam pół bochenka chleba z presidentem naturalnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:25

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się po glukozie tylko chciało odbijać. Wyniki na czczo 99 po 2 godzinach 96 więc idealnie.

Mary a żebyś wiedziała że sprawdzę co moje dziecko będzie używało :) Tatuś powiedział że mleko chce spróbować :P

CzaryMary, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mi się po glukozie tylko chciało odbijać. Wyniki na czczo 99 po 2 godzinach 96 więc idealnie.

Mary a żebyś wiedziała że sprawdzę co moje dziecko będzie używało :) Tatuś powiedział że mleko chce spróbować :P

Moj tez ma ochotę pociągnąć ale nie z butli...:-) cwaniura jeden :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:30

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:50

Angela89 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, tak sie zastanawiam czy warto mieć od początku w domu cos przeciwgoraczkowego dla dzidka? A jak tak to co? I co polecacie na kolkę? I czy też kupować na zaś czy dopiero jak okaże się potrzebne? A herbatka z kopru włoskiego? Mam tyle pytan!!! Chyba muszę zacząć zapisywać żeby nie zapomnieć przed szkołą rodzenia.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    KasiuK ja też się dobrze czułam i licze na dobre wyniki Tobie i wszystkim też ich życze!!:) ale senna nie jestem, nie mam jakiegoś mega pragnienia, zmęczenia nie czuje nie wiem jakie mogą być jeszcze objawy cukrzycy ciążowej...
    Wierz mi... Takich objawów jak przy zwykłej cukrzycy moze nie byc w ogóle. U mnie tylko waga zacszybko rosła, ale tez mało chyba nie jadłam ;)
    Ale u Ciebie i Kasi pewnie wszystko bedzie perfecto :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Mój mąż spróbował raz mojego mleka i mówił że jest bardzo słodziutkie :P Dla mnie to jakieś takie obrzydliwe było, nigdy bym nie spróbowała, w dodatku po odciągnięciu to widać było tą tłustość w nim...

U nas zaczął się temat bo kuzyn mówił że jak jego żona przestała jeść słodkości to mleko było nie dobre a tak mu smakowało :P Ciekawe od czego to zależne pewnie od jedzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A wiecie co, tak sie zastanawiam czy warto mieć od początku w domu cos przeciwgoraczkowego dla dzidka? A jak tak to co? I co polecacie na kolkę? I czy też kupować na zaś czy dopiero jak okaże się potrzebne? A herbatka z kopru włoskiego? Mam tyle pytan!!! Chyba muszę zacząć zapisywać żeby nie zapomnieć przed szkołą rodzenia.

Ja na razie nie kupuje aby miał jak najdłuższy termin ważności. Na pewno kupie sól,wodę morską,coś na kolkę, no i chyba tyle.
    Na gorączkę to nie bo wpadnę pewnie w panikę i będę już dzwoniła po lekarza.

A na kolkę polecany jest ten preparat z niemiec, a co polecacie z Polskiej półki ? Koleżanki mi polecały infacol ale to dopiero po miesiącu można używać a tak coś na początek polecacie ?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Angela89 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:

Jeśli mieszkasz gdzieś gdzie w poblizu sa apteki całodobowe to ja bym nie zaopatrywała sie na zaś. Ja na gorączkę planuje paracetamol w szopkach, na kolki esputicon, biogaia ew.ten Sab simplex.

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

relgh371djw8agni.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    lepiej od razu mieć osobną apteczkę dla dziecka, później nie szukać, nie stresować się
    herbatka z kopru na kolki, z hipp mam można podawać po 1 tygodniu życia

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Wierz mi... Takich objawów jak przy zwykłej cukrzycy moze nie byc w ogóle. U mnie tylko waga zacszybko rosła, ale tez mało chyba nie jadłam ;)
    Ale u Ciebie i Kasi pewnie wszystko bedzie perfecto :)
    no wiadomo jakieś objawy muszą wypisać a każdy organizm reaguje po swojemu

Gosha lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje, że będzie w porzo...
    A tak jako ciekawostka...Właśnie ściągnęłam całą tubkę mleczka słodkiego...no masakra :-) jak w dzieciństwie :-D
    I jak tu miałam się przejmować słodką glukozą? :-P

mimka84, KASIAB, Rudzia, Angela89, Gosha, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    No mam nadzieje, że będzie w porzo...
    A tak jako ciekawostka...Właśnie ściągnęłam całą tubkę mleczka słodkiego...no masakra :-) jak w dzieciństwie :-D
    I jak tu miałam się przejmować słodką glukozą? :-P
    Właśnie mi przypomniałaś że mam takie mleko w lodówce. Nie może się zmarnować :P

KasiaKwiatek, Angela89 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jednak oddam w dobre ręce połowe słoika nutelli!!
    nie wierzyłam że kiedyś to powiem..

mimka84, KasiaKwiatek, Angela89, CzaryMary, Agusiek89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam wafelki przekładane z nutella i kremem tortowym tofii ;D
    Na wieczór zjem tosty ;P

Ja laktator jak coś to elektryczny,bo dużo opinie dobrych słyszałam ale z jakiej firmy to nimom pojęcia ;P ale to raczej będę kupowała po porodzie jak się zobaczy co i jak to siorka podbiegnie gdzieś i kupi :)

mimka84, KASIAB lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, jestem, zyje, glukoza mnie na szczescie nie pokonala, problem mialam tylko z wypiciem a potem luz, wyniki ok

mimka84, KasiaKwiatek, Angela89, Gosha, Ida, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie zjadłam mleko, syn mi wyrwał i zaczął ciumkać...jak tak to może leżeć, ale jak wezmę to już on też chce. No nic, zadowolę się pierniczkami.

KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
‹‹ 2021 2022 2023 2024 2025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ