X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Sylwia chodzi Ci o gripe water? Ja tego co używałam przy starszej i działało. Młodsza nie miała kolek.
    Tak dokładnie Kasiu :-) u nas też super się sprawdziła, a 2 miesiące się meczyliśmy strasznie. Płacz bez przerwy od 17 do 23 :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 20:48

KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadają mdłości...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gripe water to było wybawienie :-D jeśli Mikiego tfu tfu nawiedzą kolki to tylko ją kupuję

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ja czuje się jak słonica. W dodatku ciężko mi się oddycha.
    Jeszcze 2 miechy z malutkim kawaleczkiem i po dolegliwościach :-)

Oj ki tez się ciężko oddycha ja jestem tak wogole astmatykiem i od poczatku ciąży nie biorę sterydów bo dobrze się czuje a nie chce małemu szkodzic

Trochę mnie pocieszylyscie ze nie tylko ja juz taka sloniowata się zrobilam :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary Mary ale biogaja jest probiotykiem :) kupowałam córce:)

ja przy glukozie czułam się fatalnie, aż mnie na kozetkę do zabiegowego wzięły, a wniki miałam zajebiste, jak Misia:) po 2h lepsze niż przed wypiciem:) lekarzowi się spodobały mówił że mam zajefajne spalanie cukru:D

eeejjj ja też dziś nutellę wpierniczałam ale miałam jej tylko na dnie więc wiele nie najadłam się , za to teraz wypiłam z pół litry kakao:D

dobra to co dziś na noc jemy??

Krysti fajnie że jesteś. tutaj potrzeba pozytywu dużego a Ty nim jesteś:)

IDA fajnie że SR udana:) no i to prawda, na początku się nie dokarmia a trzeba często przystawiać, i to na zmianę:) żeby zastojów w cycach nie było:)

u mnie będzie na kolki Sab Simplex, tatuś mi przywiezie w lutym z Niemiec:) wolę mieć niż nie mieć, mimo że młoda kolek nie miała to nie wiem jak będzie teraz, aaa i czopki na pewno będę mieć w apteczce te przeciwgorączkowe, i takie glicerynowe bo pamiętam że młoda w pierwszym miesiącu potrafiła nie robić kupy 10 dni!! ale nie darła się.
    one mają długi termin ważności to w razie czego będą schowane w domu na wypadek gdyby lekarka zaleciła, nie będę po aptekach chodzić.

Krysti, KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida po przeczytaniu Twojego posta odnośnie SR to cieszę się ze nas zapisalam. Widzę ze wiele ciekawych i przydatnych informacji można tam zaczerpnąć.
    My startujemy w piątek :-)

Ida lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Sylwia gripe water to było wybawienie :-D jeśli Mikiego tfu tfu nawiedzą kolki to tylko ją kupuję
    Kasiu tylko tak jak pisałam, ona teraz tylko przez internet dostępna, ją sobie niedługo zamowię i będę spokojna :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak dłużej pochodzę albo postoję to robi się taki kamienny brzuch. Nie wiem czy dobrze określiłam, ale tak jakby był cięższy, bardziej ciążący.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli coś z tymi mdlosciami na rzeczy jest... no oby nie za często tylko, mi jakoś strasznie ciężko nie jest,ale mdlo ze hoho,i co tu zjeść? ;)

• Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to skasowała konto? Ach.... (nie komentuję bo szkoda moich nerwów :/!)

Dziewczyny zrobiłam spis rzeczy które zamawiam na allegro od dwóch sprzedawców i wyszło mi razem chyba z 600 zł (ale już będę miała wszystko - poza apteką)

No i tu pytanie:
    - jakie czopki dla takiego malucha - dawka paracetamolu?
    - czy kupujecie coś na ciemieniuchę?
    - co z Gemini jest warte do kupienia na początek?

• Lali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wracaj :)

Krysti, Krysti lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    U mnie jak dłużej pochodzę albo postoję to robi się taki kamienny brzuch. Nie wiem czy dobrze określiłam, ale tak jakby był cięższy, bardziej ciążący.

Ja tez tak mam ale to chyba juz na tym etapie normalne jest

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie ma co trza żyć dalej ciężarówki ,orki ,i slonice :) wszystkie piękne jesteśmy .

Lwica, Anka1501 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    U mnie tez brzuch ciężki, czuje ciężar maluszka -i nie wiem jak wy ale ostatnio biegam co 5min do toalety:wczoraj miałam nie przespana noc bo co sie wysilałam to czułam maluszka na pęcherzu i znowu mi sie chciało sikać
    Myślicie ze jego głowa jest dołem na moim pęcherzu?

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia to jest paracetamol dla niemowlaka w czopkach od 1d.ż . Nie wiem jaka to dawka.
    Ok ja na chwilę uciekam do łazienki na kampanię siebie i Gabi

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Mam tak samo, to juz chyba norma na tym etapie ciazy :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to ja praktycznie juz wszystko mam dzisiaj kupilam resztę rzeczy z apteki smoczek zapinke do smoczka tylko przescieradlo jedno dokupie i te silikonowe osłonki na sutki i koniec zakupów :)

CzaryMary, Ewelcia lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam Sylwia...Nie ma w polskich aptekach, dobra trzeba zamówić na zaś bo potem oszaleję czekajac :-P mam to samo z brzuchem, kamyczek się z niego czasem robi i mały napiera w dół bo i kuje mnie czasami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 20:58

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt dzisiejszych kto miał :) ja mam w poniedziałek usg :) juz jestem ciekawa by Ignaśia zobaczyć <3 inwyników z echa i holtera ktore tez mi zostaną przedstawione.

Anka1501, haneczka lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jak to skasowała konto? Ach.... (nie komentuję bo szkoda moich nerwów :/!)

Dziewczyny zrobiłam spis rzeczy które zamawiam na allegro od dwóch sprzedawców i wyszło mi razem chyba z 600 zł (ale już będę miała wszystko - poza apteką)

No i tu pytanie:
    - jakie czopki dla takiego malucha - dawka paracetamolu?
    - czy kupujecie coś na ciemieniuchę?
    - co z Gemini jest warte do kupienia na początek?

Oja Ewelcia teraz mnie zbiłas: ja nie wiedziałam ze sie coś kupuje na ciemieniuche??????napisz coś wiecej!!! Jakie czopki, do czego???????co to Gemini?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 20:57

mantissa lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 2023 2024 2025 2026 2027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ