Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorzuciłam jeszcze 10 szt pieluch tetrowych tych Weber Lux, któraś z Was polecała, a jak patrzę na allegro to jakies badziewne są droższe, a te skoro sprawdzone to biorę
Dzięki Kasia
Ale Wam tu tyłek zawracam tymi zakupamiKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Gosha wrote:Ja nie kupuje żadnego termometru, bo nie wiem po co... Mam w domu elektryczny normalny termometr, w razie potrzeby on zmierzy temperaturę. Nie kupuje tez żadnych leków, czopków na gorączkę itp nie widzę potrzeby. Nie nadtswiam sie na choroby maluszka... A przeciez jak dzidzia jest mała nic nie podam bez wizyty u lekarza, od pediatry dostanie ewentualna receptę i sie kupi to co zaleci... Nic nie kumuluje
A do wody mam termometr rybkę, tez bedzie mierzył temperaturkę
Ja tak samo, nie mam kasy. Niektóre dziewczyny szaleją z tymi zakupami-skąd wy łaski bierzecie na to pieniądze???
Nawet nie myślałam o tym zeby do wody nie kupować tylko tradycyjnie jak to moja mama robiła ze mną łokciem sprawdzać czy woda ok.....
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Lwica wrote:Ja tak samo, nie mam kasy. Niektóre dziewczyny szaleją z tymi zakupami-skąd wy łaski bierzecie na to pieniądze???
Nawet nie myślałam o tym zeby do wody nie kupować tylko tradycyjnie jak to moja mama robiła ze mną łokciem sprawdzać czy woda ok.....
Lwica, a robiłaś sobie listę rzeczy, które są potrzebne dla Ciebie do szpitala i po porodzie i dla dziecka ?? Możesz sobie przejrzeć tą co ja wrzucałam albo Haneczka - tam są same najpotrzebniejsze rzeczy, bo ja też staram się nie kupować niczego czego nie potrzebuję. Sama jestem w szoku jakie to koszty ... A to tylko kosmetykigdzie reszta ?
Lwica lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Lwica, a robiłaś sobie listę rzeczy, które są potrzebne dla Ciebie do szpitala i po porodzie i dla dziecka ?? Możesz sobie przejrzeć tą co ja wrzucałam albo Haneczka - tam są same najpotrzebniejsze rzeczy, bo ja też staram się nie kupować niczego czego nie potrzebuję. Sama jestem w szoku jakie to koszty ... A to tylko kosmetyki
gdzie reszta ?
No ja tak samo, budżet mamy ograniczony. A po porodzie bedą inne wydatki napewno plus w domu będę przez rok, ostatnie 3miesiace bezpłatne takze tylko maz bedzie przynosił kasę -a jeszcze znaleźć opiekunkę ona tez bedzie kosztowała... Ja myśle już dłużej na przód ze pieniądze mi bedą pózniej potrzebne niż 10 extra śpioch z których wyrośnie ....Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczór
Zakupki na tapecie. Fajnie, lubie
Właśnie wrocilam od gin. Szyja dluuuuga 37mm. Niestety przy wyjmowaniu wziernika się ruszylam i doszło do zranienia szyjki. Krew się polala:( na odchodne pani doktor mówi do mnie: widzimy się za 4 tygodnie i powoli zabieramy się za rozpakowywanie... Nogi się pode mną ugiely. Jakoś dotarło do mojej mozgownicy ze to juz niedługo.... Aaaaaaa!
sylvia007, Fasia, KasiaKwiatek, Angela89, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Witam się no ja mam microlife termometr chwilowo nie wrzucę linka bo z tel pisze,moja cora normalnym nie dała sobie zmierzyć tempki więc zależy jakie dzieciaczki nam się trafia,
A koszty Nio wiadomo są ale pomyślcie ze te kosmetyki na parę ładnych miesięcy starcza wamFasia lubi tę wiadomość
-
Lwica wrote:No ja tak samo, budżet mamy ograniczony. A po porodzie bedą inne wydatki napewno plus w domu będę przez rok, ostatnie 3miesiace bezpłatne takze tylko maz bedzie przynosił kasę -a jeszcze znaleźć opiekunkę ona tez bedzie kosztowała... Ja myśle już dłużej na przód ze pieniądze mi bedą pózniej potrzebne niż 10 extra śpioch z których wyrośnie ....
Właśnie tych wydatków później najbardziej się boję ... I kasa będzie mniejsza niż teraz na L4, bo zamiast 100% pensji będzie 80% ... dodatkowo kredyt, dziecko na utrzymaniu no i normalne rachunki i życie ... Jakoś trzeba będzie dawać radę.
My ciuchów też nie kupujemy. Mamy od kuzyna męża po synku, a resztę kupiłam z allegro w wielkiej pace za 80zł. Wózek, łóżeczko, bujaczki - wszystko dostaliśmy. Jestem mega wdzięczna bo jakbym miała jeszcze to kupować to głowa mała, wolę nie myślećiwonka1077, CzaryMary, sylvia007, Ewelcia, weronika86, Lwica lubią tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:Witam się no ja mam microlife termometr chwilowo nie wrzucę linka bo z tel pisze,moja cora normalnym nie dała sobie zmierzyć tempki więc zależy jakie dzieciaczki nam się trafia,
A koszty Nio wiadomo są ale pomyślcie ze te kosmetyki na parę ładnych miesięcy starcza wam
zgadza się - żadna z nas nie wie jakie będzie mieć dziecko. może się okazać, że będzie miało uczulenie na kosmetyki lub inne rzeczy, które teraz kupujemy i dupa trzeba będzie nowe kupićNo ale coś trzeba mieć tak czy siak
CzaryMary, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:CzaryMary Ty łabędzia szyjko
następnym razem leż bez ruchu! Rany ale bym się tą krwią zestresowała
boli ? jak dzieć Twój ? podglądaliście go?
Fasiu - bolalo jak mi pani doktor to wszystko czyscila i opatrywala. Teraz szczypie kiedy robię siusiu. Dziduniowi dalismy spokój ze względy nante szyjkę. W poniedziałek będę miała takie USG z prawdziwego zdarzeniamoże uda się go nagrać i cyknac kilka fotek
Co do zakupów dzidziusiowych to ja juz spasowalam. Dzisiaj doszly do mnie buteleczki, dokupie jeszcze kropelki na kolke no i wanienke. Wielu rzeczy nie kupuje bo mam nadzieje ze się nie przydadza.mimka84, Fasia lubią tę wiadomość
-
Mimka pamiętam jak o nim pisałaś. Sprawdza się ? Bo cena dwa razy niższa od tamtego Thermo Flash. Ja chyba póki co jednak zostanę przy takim elektronicznym, a jak sie okaże ze potrzebuję inny to wtedy kupię
iwonka1077, mimka84, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia wrote:Agusiek ja też chcę linka bo ten TermoFlash czy jak mu tam to troszkę chyba za drogi
nota bene znalazłam na Agito za 139,99zł z darmową przesyłką, ale jest tylko kolor biały. Dla mnie to jednak znów chyba za drogo
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Podawalam Wam kiedyś linka do temometru bezdotykowego, który sama kupiłam w Netto, ale jest też dostępny przez net. Zapłaciłam za niego niecałe 70zł. Ale pewnie większość z Was uznało że za takie pieniądze to szajs, więc spoko
W każdym razie mierzy bardzo dokładnie i temperaturę ciała i płynów i jedzenia.