Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oto moja lista z zamówienia z gemini
1. SOPELEK Baby, podkłady higieniczne jednorazowe, 20 sztuk – 7,89zł
2. FRIDA Aspirator do nosa – 19,79zł
3. FRIDA Filtry higieniczne 10 sztuk – 2,59zł
4. Tommee Tippee cążki bezpieczne – 7,79zł
5. CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk – 3,19zł
6. HIPP Żel do mycia ciała i włosów 400 ml – 22,89zł
7. HIPP Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml – 15,39zł
8. LINOMAG, maść, 30g – 5,29zł
9. LINOMAG BOBO, krem A+ E, 50ml – 7,09zł
10. OCTENISEPT, Płyn, 250ml z dozownikiem – 30,59zł
11. Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk – 5,49zł
12. UNIMER Baby, sól fizjologiczna 0,9%, 50 ampułek po 5ml - 12,19zł
13. Maść nagietkowa 25g – 6,59zł
14. LANSINOH, lanolina, 10ml – maść na brodawki – 18,39zł
15. Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk x 3opak. – 12,87zł
16. Majtki jednorazowe HORIZON dla kobiet rozmiar 38 - 7 sztuk – 6,99zł
17. CANPOL smoczek silikonowy, anatomiczny od 0-6 miesiąca – 4,19zł
18. Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk – 7,39zł
19. WEBER, pielucha flanelowa, kolorowa z ceratą, 50x60cm, 1 sztuka – 7,49zł
20. Czopki glicerolowe Farmina, 1g, 10 sztuk – 2,79zł
21. CANPOL szczotka do butelek i smoczków z przyssawką – 7,39zł
22. CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk – 4,89zł
23. BABY ONO szczoteczka z naturalnym super miękkim włosiem + grzebyk – 8,89zł
24. Asmag, 50 tabletek – 6opak – 31,74zł
25. PHARMACERIS H Keratineum, skoncentrowany szampon wzmacniający do włosów osłabionych, 250ml – 22,69zł
26. Trivagin, 20 kapsułek doustnych – 24,39zł
27. WEBER, pieluchy tetrowe, białe, LUX, 80x80cm, 140g/m2, 10 sztuk - 29,99zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 18:21
-
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:Kasia no to niezłe zakupy poczyniłaś
ale fakt nic zbędnego się nie dopatrzyłam
Dziękujęstarałam sie ograniczyć listę tylko do tego co mi potrzeba. Tak czy siak będę musiała to kupić, a jak porównuję ceny z innymi aptekami czy allegro to na gemini wychodzi taniej więc zamówię wszystko za jednym razem i będę mieć z głowy
i tak pewnie wyjdzie jeszcze coś w praniu ale wydaje mi sie, że na początek wszystko jest. Dzieci nie mam więc nie wiem, opieram się na Waszych doświadczeniach
A wkładki wezmę na początek z Rossmanna z babydydream. Moja przyjaciółka używała i sobie chwaliła. Ja nie mam zdania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 17:23
-
Fasia wrote:Dziękuję
starałam sie ograniczyć listę tylko do tego co mi potrzeba. Tak czy siak będę musiała to kupić, a jak porównuję ceny z innymi aptekami czy allegro to na gemini wychodzi taniej więc zamówię wszystko za jednym razem i będę mieć z głowy
i tak pewnie wyjdzie jeszcze coś w praniu ale wydaje mi sie, że na początek wszystko jest. Dzieci nie mam więc nie wiem, opieram się na Waszych doświadczeniach
A wkładki wezmę na początek z Rossmanna z babydydream. Moja przyjaciółka używała i sobie chwaliła. Ja nie mam zdania. -
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Ciągle zastanawiam się nad tym termometrem co to większość z Was kupiła ... Wydatek spory, bo 150zł ... Doświadczone mamy - przydaje się przy dziecku taki bajer ??
Moje 5 letnie dziecko częto choruje. Leki przeciwgorączkowe dzieciom podajemy powyżej 38,5. Miała zwykły rtęciowy termometr bo te tzw elektroniczne o kant d... można było potłuc. Mierzenie tempteratury u chorego dziecka w nocy termometrem rtęciowym bez krzyku i płaczu jest niemożliwe. Dlatego kupiłam bezdotykowy , polecony mi przez położnika pracującego w szpitalu. Szybko i sprawnie bez budzenia dziecka sprawdzisz mu temperature, dodatkowo temperature wody i pokoju bo posiada taką funkcje. Jest dokładniejszy niż co poniektóre termometry. Jeśli mam wziąć pod uwage komfort i spokój dziecka a oszczędność 40-50 zł ( mowa o latach) wybieram to pierwsze bo to wydatek ale na lata.Ewelcia, liwi lubią tę wiadomość
-
liloe wrote:Fasia a ta pielucha weber z ceratą to co to takiego?
http://www.aptekagemini.pl/weber-pielucha-flanelowa-kolorowa-z-ceratka-50x60cm-1-sztuka.html
Taka do przebierania dziecka, gdyby miało niespodziankę w trakcie zrobićliloe lubi tę wiadomość
-
Jaga wrote:Poniewaź to Ja jestem winna i podałam nazwe tego termometru objaśniam czemu tak.
Moje 5 letnie dziecko częto choruje. Leki przeciwgorączkowe dzieciom podajemy powyżej 38,5. Miała zwykły rtęciowy termometr bo te tzw elektroniczne o kant d... można było potłuc. Mierzenie tempteratury u chorego dziecka w nocy termometrem rtęciowym bez krzyku i płaczu jest niemożliwe. Dlatego kupiłam bezdotykowy , polecony mi przez położnika pracującego w szpitalu. Szybko i sprawnie bez budzenia dziecka sprawdzisz mu temperature, dodatkowo temperature wody i pokoju bo posiada taką funkcje. Jest dokładniejszy niż co poniektóre termometry. Jeśli mam wziąć pod uwage komfort i spokój dziecka a oszczędność 40-50 zł ( mowa o latach) wybieram to pierwsze bo to wydatek ale na lata.
Ja już od dawna myślałam o zakupie własnie termometru bezdotykowego. Ten, który podałaś wydaje się być porządnym. Póki co sobie odpuszczę, bo mam w razie wu taki elektroniczny owulacyjny, który używałam przed ciążą. Jak się nie sprawdzi w trakcie choroby to pewnie wtedy zainwestujemy w ten co podałaś. Sprawdzony więc nawet nie będę szukać czegoś innego. Natomiast na chwilę obecną kiedy mam dużo wydatków to chyba sobie odpuszczę.
Nigdy nie miałam problemu z wydawaniem pieniędzy, a teraz jakiś rozsądek przeze mnie przemawia i staram się kupować tylko to co naprawdę na chwilę obecną mi potrzebaDokupić zawsze mozna
-
nick nieaktualnyFasia do mnie już dotarło zamówienie z Gemini, pieluchy z ceratką bardzo fajne, spokojnie można będąc w gościach u kogoś przewinąć dziecko bez stresu, że coś zasika
Patrząc na Twoją listę wyłapałam, że nie mam czopków a przed porodem muszę mieć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 18:11
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KasiaKwiatek dzięki za opinię
no widzisz, ja dlatego pytam ciągle o te listy, bo a nóż widelec sie okaże że czegoś zapomniałam hihi
a czopki wrzuciłam tak o, żeby były, bo to grosze kosztuje
Jaga - ja dziękuję za info o tym termometrze, bo tak jak napisałam pewnie go kupię tak jak reszta dziewczynna chwilę obecną szkoda mi kasy
Dobrze, że nie jesteśmy z jednego miasta bo wszystkie na porodówce bysmy były w tych samych koszulachsylvia007, KasiaKwiatek, iwonka1077, Jaga lubią tę wiadomość
-
jeszcze jedno - zamawiam większe opakowanie Octanisept tj 250ml - przyda mi się takie duże ? Wiem, że stosuje się go do pępuszka i np do rany po cesarce gdyby się okazało, że mi zrobią .. Nie wiem jaką wielkość wziąć, mąz mówi że lepiej większa, bo taniej wychodzi a przynajmniej nie braknie
-
nick nieaktualny